Зимата си заминава, СЕПТЕМВРИЙЧЕ на разходки се надява!

• 24 065
  • 698
  •   1
Отговори
# 270
Ха и ние ставаме в 7, хапва и после спинка от 9 до 10.
За АМ: в 7.30 - 190, в 11.00 - 190, 14.30 - зел./месно пюре, 18.00 - 90 пл. пюре и 110 каша и в 21.30 - 190 АМ. Шестия месец наддаде 600 гр. по учебник направо, а ми се струва че много яде.
Машонка, дано се оправите бързичко.
LITA, и ние утре почваме с глутена, реших първо с бишкота в млякото за една седмица поне(пък и да се сгъсти АМ и да не се дави с тази биба) и после попарка.
За кръщенето: може би нарочно сте избрали тази дата (Гергьовден) като светъл християнски празник, но където и да сте ще има много хора. Пак зависи как ще се държи Мити, ако е свикнал с народ проблем няма. Спомних си за сватбата на братовчедите ни в Троянския манастир, там беше иконата на Св. Богороица Троеручица, много народ и естествено мноооооого чакане.
Аз реших да е на годинката т.е. 03.09. хем топличко, хем 2в1, той е още малък за детско парти, затова ще има пенсионерско (аз така му викам, не с лоши чувства, разбира се  Wink ) и ще отпразнуваме с родата (на мъжо е голяма, т.е. всички се събират от цяла България за всички поводи - от Пловдив, от Троян, от София и по-малко от Бургас Laughing) Е, то едно решавам, може и друго да стане, но поне засега така го замислям.

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 20:34 от velizarka_8

# 271
  • София
Много е гаден този бронхиолит,за съжаление за часове става по-зле ако не се повлиява детенце
Машонка, за съжаление го има и това. Така че слушай Ема и ако нещо те притесни, отиваш при педи.

Лора ми ги прави тия номера покрай годинката, тамън се бях върнала на работа и бях полудяла. Но тя се влияеше от инхалациите. Баща и тичаше по обяд да прави, аз бързах от работа за следобедната - не искаше да стои в баба си и трябваше някои от нас с тати да е там. Та нея може да сме я хванали така да се каже в "по-начална" фаза, но си имаше хрипове. То и аз с просто ухо чувах как тежко диша.

Стискам палци всичко да се нареди и да не се стига до болница.

# 272
Мерси пак момичета.
alximika (Миме), казано ми е да правя 3 пъти дневно инхалациите -сутрин, обед и вечер. С физиологичен р-р. Днес изрично я питах само по 3 пъти ли и само с физ. р-р ли, и тя каза че засега е достатъчно. Ема нямо нито температура нито нищо. Само сополи и кашля, и то в общи линии преди по-зле е изглеждала от сега. Ама пустите му хрипове няма как да ги видиш.

# 273
Та нея може да сме я хванали така да се каже в "по-начална" фаза, но си имаше хрипове. То и аз с просто ухо чувах как тежко диша.
Дано и при нас е така. Лекарката каза, ако се влоши веднага да тичаме в болница, да не я чакаме нея да ни праща.

# 274
  • Пловдив
Машонка, дано се оправи малката с инхалациите Hug

Лита, ние Кръщенка ще правим на 24.07 - летния ми имен ден LaughingНали е хубаво Кръщенето да е на празник и да не е в събота, затова единодушно избрахме датата Simple Smile
Сега проблема е гостите Mr. GreenЗаведението, в което ще сме побира към 40-45 човека в градината, а пък както и да ги смятаме, надхвърляме бройката и сега от седмица насам мислим кой да изключим от списъка newsm78
И така и така подхванахме темата - чета всякави варианти за това, какво трябва да правят кръсниците и съм в чуденка... Поканихме наши приятели, които обаче си нямат и идея какво точно се очаква от тях, за съжаление - и ние сме тъй и сега събираме инфо отвсякъде smile3525

А Дидко май пак го започнаха зъбките Thinking Същата история се повтаря, както преди да пробият предните - нервнечене, особено вечер, пищене в съня си... Жал ми става за детето - не ми е виновно за нищо, но покрай системното недоспиване, снощи ме изкара извън нерви и се разкрещах smile3511 Много ми е гузно newsm11 smile3518

# 275
Прпчетох ви най-накрая на спокойствие  Rolling Eyes
Gala  Hug Hug HugДано се оправите бързо и беба да е все усмихната, за да си и ти спокойна.
Машонка  това с Ема е много неприятно  Confused Дано се стабилизира буболечето, че е голям тормоз да си гледаш детенцето болно  Sad  Hug
LITA браво за ентусиазма за кръщене  Peace Аз смятам чак като проходи малкия- живот и здраве.Btw днес какво купи на Мити от К&K  Mr. Green
Аз давам 180мл. АМ 2 пъти на ден, веднъж каша и веднъж пюре.
Velizarka_8 ще споделиш ли къде в Бургас намираш праха Sure Care  или ако си срещала BambinoMio  Blush

И отново да попитам-бихте ли ми казали как точно се казва продукта на А-дерма за баня и за мазането  Embarassed Blush Серията Екзомега ли?

А за маслото и крема на Линола фет  newsm78 Някой ползвал ли е?

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 21:43 от vany666

# 276
Включвам се само за един бърз поздрав! Аз тези дни съм на вълна разходки и не ми се пише....

# 277
Мале момичета какви са тези количества храна дето ядат вашите бебе  Shocked Shocked Shocked Моята мома има 5 кърмения плюс един път 50мл пюре...направо да се чуди човек как не умира от глад това дете, но не иска повече...едвам я карам да яде...а си е жизнена, даже прекалено, не се спира на едно място, само беснее, мята се, крещи....как става тоя номер не знам и си расте, е, последния месец само 200гр, но за това пък 3см...така или иначе си е в нормите.
А и едно въпросче, в колко часа най-късно давате каша...Мая има една голяма пауза следобяд, в която нищо не яде, от 14 до 21, когато си ляга...мисля да почна каша да давам в този интервал, но както и да го смятам излиза да я давам към 18ч, късно ли е? Кърменията и са в 6 сутринта, в 10, в 14, в 21 и в 3 през ноща, 50мл пщре давам в 12ч...къде да я вместя тази каша....
И сега какво ще правим, има ли радиация или не, ще излизате ли тия дни?

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 22:25 от vesy_evi

# 278
  • София
vany, извинявай, но ти хем питаш хем не четеш внимателно като ти отговаряме. Ще приема, че си изморена от неприятностите, които имаш и затова четеш отгоре-отгоре. Още веднъж за затвърждение - серията за атопична кожа на А-дерма се казва EXOMEGA. В аптеките има едни рекламни материали за тези продукти, в които пише за атопичната кожа и е обяснено за действието на всеки един продукт от серията EXOMEGA.  За Линола Фет пак аз ти писах. Аз ползвам маслото за вана и съм доволна - овлажнява и омекотява кожата, не се изплаква, подсушава се с мека кърпа, без да се търка кожата, след това се маже с каквото си решила, а може и изобщо нищо да не мажеш.
Извинявам се на всички останали, за последен път пиша по тази тема, че чак на себе си досадих.

maniche, 40-45 човека за кръщене не са ли много? Аз чак сега се замислих колко бих поканила и май няма да са повече от двадесетина, предимно приятели. Иначе мисля дали да не го направим на 30 август, когато Александровците имат имен ден. Моите кумове са гърци, вярващи и с респект към традициите и много се вълнуват за кръщенето. Често ни се обаждат да питат кога ще го правим, че за тях това е голямо събитие.

vesy_evi, и аз като теб се подтиснах, че детето ми яде много малко. Аз кърмя и дохранвам 5-6 пъти на ден. Обикновено бебка изяжда 100-120 до 140 мл. Пюре започнах да давам на обяд след кърмене, но от него изяжда само няколко лъжички. Това, обаче, изобщо не ме притеснява, т.к. във всички съвети за захранване пише, че до 1 годинка около 80% от храната на бебето трябва да е мляко. Също така пише, че бързото заместване на млякото с твърда храна пречи на усвояването на полезните хранителни вещества от млякото. Не знам дали е точно така, но това ме кара да се чувствам по-спокойна и да не насилвам бебка с пюретата, явно още и е рано.

# 279
  • Пловдив
Мдам, и аз мисля, че са много, но няма как - едната ми баба е доброволка в църквата, а другата - силно вярваща... Задължително е просто да ги поканим Simple Smile С тях естествено, трябва да поканим чичо ми, вуйчо ми със семейството. Братовчедите ми са големи, та си имат и сериозни гаджета и от там пак скача бройката Simple Smile
Естествено, моите приятелки, с които съм израснала ще поканим, а също и приятелите ма мъжа newsm78
И като сложим и родителите + сестра ми и брат му - надхвърлихме 40 Whistling Laughing

И аз за захранването изобщо не се притеснявам - опитва си нови вкусове, хапва, докато му е кеф, след което си доцоква Simple Smile Колко изяжда - и идея си нямам, но пък си му стига, така че не се притеснявам Simple Smile

# 280
brilliant  Hug Hug Hug и се извинявам  Blush Blush Blush Прочетах внимателно всичко, което си писала и за маслото на Линола фет, но ме интересуваше дали и крема е ползвал някой, но....... няма значение.
Спирам и аз да питам, че не се чувствам особено приятно да занимавам с неприятности останалите.
Хубавата новина е, че се затопля и ще има дъълллги разходки  Simple Smile

# 281
  • София
Честита половин годинка на Давид и Наско!!! Да растат здрави, силни и добрички!!! Heart Eyes
Машонка, дано инхалациите помогнат на Ема и скоро да има подобрение!  Hug
Мъниче, вие направо половин сватба ще вдигнете!  Wink Лошо няма, купон да става. И ние това лято трябва да свършим тази работа. Мислим кръщенето отново да е в Соколския манастир над Габрово, като поканим най-близките роднини. Може би около двайсетина човека. Приятелите ще почерпим после в София. За самото кръщене ние носихме сапун и малка кърпа за свещенника, бяла хавлийка за Ивана, бутилка вино, китка здравец завързана с червен конец, погача и мед, бонбони и сладки за почерпка. Кръстницата купи бяла рокличка и златно кръстче. Ние пък им подарихме икона. Искаха ни също така акта за раждане и кръщелното свидетелство на кръстницата.
Веси, изобщо не се притеснявай за храненето, Мая си знае най-добре колко и какво да хапне. Нормално е до годинката да предпочита кърменето, а другата храна да е по-скоро за опитване и запознаване с различни вкусове. Конкретно за въпросът ти с кашата, при положение че така или иначе прави голяма следобедна пауза и около 18 ч не суче, може да я даваш тогава. Ако смяташ, че е твърде късно, пробвай да я предложиш в 16 ч. и в 17 ч. и виж кога ще има по-голям апетит. Обикновено следобедната закуска се дава след следобедния сън, така че аз бих го съобразила основно с това, според режима на детето.

През уикенда използвахме хубавото време и събрахме доста слънце. Вчера обиколихме близките градинки, за да се наиграе Ивана и Никола за пръв път се пусна по пързалка заедно с кака си. Оставихме ги да се пуснат сами и на Ивана много й хареса, че вече може да си играе с братчето си като с голямо детенце. Днес пък ходихме на Витоша - направихме си дълга и уморителна разходка в топящия се сняг и кал, покарахме шейнички за последно, правихме огромен снежен мечок. И аз най-накрая преминах на летния вариант на количката и Никола беше страшно любопитен да зяпа наоколо. Следобеда направихме едно гости, където съвсем импровизирано, изкушена от едни домашни сварени на пара броколи, реших да пробвам Никола да се храни сам. Като за начало много не разбра какво трябва да прави и само облиза и осмука броколите. Но определено му хареса да е като големите.

# 282
Добро утро
За храненето и ние си хапваме доста,пък то и ни личи-сутрин в 8-180мл АМ; в 12-пюре-190(зеленчуково или местно) в 15,30-16,00-каша или плодово пюре и после имаме 2 хранения с АМ ПО 180 преди лягане,като последното е около 22,30  Peace
За кръщенето,аз преди бях писала,че за мен това също е голямо събитие,а най-вече подготовката,много обичам да се занимавам.От сега гледам сайтове,с интересни предложения,роклички и т.н,ние също ще правим "полвин сватба"-50 човека сме,по мое смятане,но не мисля повече,нашата рода също е доста голяма,но повече са ни приятели,които също като нас се сдобиха с бебоци миналата година,та ще е един луд купон PeaceЗа сега сме го насрочили за 27 август,избрали сме и ресторанта,аз смятам да е обедно тържество,заради малките.А на 01.09 ще си направим рождения ден в някои детски кът.
Ето тук има много интересни неща http://www.manisto.com/index.php?p=catalogue&cat_ID=9

# 283
Добро утро и от нас,

аз нямам представа Дани колко яде, а и не сме го мерили май от 3 месеца. Тази седмица се надявам да идем на консултация най-сетне. Той е само на кърма, но не мога да кажа по колко пъти на ден яде. Ако съм на работа денем, тогава липсвам от 10 до 15 часа и си имаме режим. Ако  сме цял ден заедно, иска да суче постоянно кажи - речи, тоест през час - час и половина все ми е на гърдите Crazy Ето вчера почти не си хапна от пюрето, а само ми пееше и гледаше умолително познайте за какво. Разходките ще ме спасяват така като гледам  Laughing Захранен е с  картофено пюре и ябълка, друго засега не съм давала.

Кашичките наистина са много вкусни, но не ги давайте всеки ден, че с тяхна помощ големия ми син тежеше 13 кг на една годинка  Confused

# 284
Dana и аз това си мислах за кашите, чудя се през ден или по два пъти в седмицата да ги давам  Rolling Eyes В деня, в който не давам каша, на съответното хранене давам мляко, нали? А плодовото пюре си е за между храненията?

Общи условия

Активация на акаунт