Отбиване?

• 65 356
  • 835
  •   1
Отговори
# 630
Имам близначета на 1г и 11 м почти, активни кърмачета. Имаме проблем с това че момченцето много често иска да суче, вметвам че не е гладно нито пък жадно.  Това понякога наистина ме изнервя, примерно е сукало преди половин ча и аз имам някаква работа а той ме дърпа че иска цока. Както и да е, по кофти то е че заспивайки на гърда, после не мога да се откача, иска ей така да си дъвче, това ми е много кофти, не става с никакви обяснения, а дръпна ли се настава страшен рев и събужда и сестра му. Между другото аз искам да ги покърмя още малко, поне да станат на две и после да започнем с опити за отбиване, но това при нас незнам как ще стане. Чела съм какво ли не, да се научат да заспиват по друг начин, а бе всичко почти съм изчела, незнам как ще се получат нещата и наистина започвам да се страхувам, че ако река да ги отбия мога да им нанеса психическа травма. Просто не съм и предполагала колко труден ще е процесът на отбиване. Моля за някакъв съвет, как поне това дъвчене на зърното д го избегнем

# 631
  • Варна
Решила съм да пробвам първо с нощните хранения, после сутрешното и накрая вечерното, че така се приспиваме и ми е най-лесно. Какво ще ме посъветвате, дали така е разумно? Благодаря и успех на всички с отбиването Simple Smile
Аз направих точно така Simple Smile Малкият беше горе-долу колкото твоето детенце. Първо махнах нощните хранения като около седмица или малко повече спях в друга стая. Така когато малкият се събудеше мъжът ми го успокояваше много лесно и бързо, ако аз бях там номера като гушкане и милване не помагаха Laughing След това започнахме да пропускаме сутрешни кърмения от време на време, просто детето не винаги си искаше, да не кажа, че ако аз не предложех не се и сещаше повечето пъти. Най-голям проблем ми беше вечерното кърмене, защото така беше свикнал да заспива, а също и следобедите, когато го приспивах вкъщи, а не в количката навън. Само че като махнах нощните хранения кърмата ми постепенно намаля много, накрая просто явно нямаше нищо и малкият се отби на практика сам. Обичаше да предъвква за приспиване, както ysmivkata e е писала, но на сухо много боли и една вечер просто си казах "Край, дотук бях". Не съм имала проблеми и дискомфорти, абсолютно никакви, все едно не бях кърмила никога. Той също не го е преживявал, не е търсил да суче и не е плакал. Явно наистина сме уцелили момента и двамата.

# 632
  • София
Аз пия шуслерова сол 10 от седмица. За момента няма кой знае какъв ефект. Реших, че като свърши млякото, малката сама ще се отбие. Ужасно ми писна вече, но нищо не помага. Говоренето, че е голяма и че млякото е за бебетата доведе до там, че взе да се държи пак като бебе  Sad

# 633
Записвам се и аз да следя темата. Мисля, че и на нас ни е дошло времето. Не знам как ще стане отбиването - но със сигурност не си го представям като много дълъг процес- със сигурност не и година, нито няколко месеца. Дано се наредят нещата по-бързо. Детето вече не суче често и се надявам да поразредим още и да спрем до няколко седмици.

# 634
  • Плевен
Моето е на 2,2 месеца-иска си по 3,4 или 5 пъти на ден,обикновено след наяждане с твърда храна.Един вид десерт Simple SmileНощното го маханх самА на 1,11 месеца,беше ми дотегнало да ставам.Гушкаш го до мен като за кърмене,без да му давам.После заспал го прехвърлях в креватчето му.За 2 дена свикна и сега спи непробудно от 21.30 до 07.20.Вече 3 месеца съм рахат  PeaceДневните ги оставям засега,нищо не е в състояние да го разсее ако иска да суче.Баща му го е научил да вика "цици" и сега като си иска идва и ме дърпа и вика цици...

# 635
....... сега като си иска идва и ме дърпа и вика цици...
Joy

Моето още не може да говори, обаче точно преди да захапе, казва ТИТААА, та предполагам и мен ме очаква същото  Laughing

# 636
Отбих малката преди пет дена. От тогава се цедя само вечер . Вече количеството кърма която изцеждам до омекване на гърдите е около 30мл общо от двете. Въпроса ми е до кога трябва да се цедя? Докато мога да изцедя само капка или да започна вече да се цедя само при нужда тоест ако усетя тежест в гърдите?

# 637
Отбих малката преди пет дена. От тогава се цедя само вечер . Вече количеството кърма която изцеждам до омекване на гърдите е около 30мл общо от двете. Въпроса ми е до кога трябва да се цедя? Докато мога да изцедя само капка или да започна вече да се цедя само при нужда тоест ако усетя тежест в гърдите?
Няма как да стане до капка Simple Smile Simple Smile - капки се отделят и година след като спреш да кърмиш.
Важното е да не чувстваш напрежение в гърдите и да разреждаш колкото можеш повече всеки следващ път - да само при нужда се цеди  Peace.

# 638
Няма как да стане до капка Simple Smile Simple Smile - капки се отделят и година след като спреш да кърмиш.
Важното е да не чувстваш напрежение в гърдите и да разреждаш колкото можеш повече всеки следващ път - да само при нужда се цеди  Peace.

Благодаря за отговора!

# 639
  • София

Благодаря за отговора!
ако можеш пробвай да не се цедиш изобщо за 24 часа, ако почувстваш подуване или тежест в гърдите изцеди само колкото да облекчиш, ако не почувстваш нищо, вече няма нужда да цедиш. Възможно е след като спреш да почнат да те болят гърдите, мен ме боляха 2 седмици, сега ако се стисна нищо не излиза. Peace

# 640
  • София
Да споделя опит, не съм експерт Simple Smile кърмих малкия 1,1г. Почти непрекъснато, ден и нощ. Беше ми изморително доста и като мина годинката реших, че ще спираме със сученето. Но като се е налагало, да не кърмя примерно цял ден и вечерта гърдите ми се препълваха, на бучки, болки, ужас. Та изчетох за всички чайове и тем подобни, да съм готова и с това, но не се наложи. Пробвах да разредя курменията, но явно някои човечета не можеш да ги излъжеш Simple Smile кърмехме се непрекъснато и това е. Та реших, изпратих бебо при баба му и след 5-6 дни приключихме. Не е търсил да суче, не де е съррдил. Аз изцедих 3-4 пъти с помпата по малко и това беше, малко се напълниха, но после се нормализираха гърдите.
Не казвам, че е правилно, просто моят опит, така какато аз турсих и четох тук Simple Smile
Постепенно бебо започна да спи, сега се буди 1 през нощта.

# 641
  • София
Да споделя опит, не съм експерт Simple Smile кърмих малкия 1,1г. Почти непрекъснато, ден и нощ. Беше ми изморително доста и като мина годинката реших, че ще спираме със сученето. Но като се е налагало, да не кърмя примерно цял ден и вечерта гърдите ми се препълваха, на бучки, болки, ужас. Та изчетох за всички чайове и тем подобни, да съм готова и с това, но не се наложи. Пробвах да разредя курменията, но явно някои човечета не можеш да ги излъжеш Simple Smile кърмехме се непрекъснато и това е. Та реших, изпратих бебо при баба му и след 5-6 дни приключихме. Не е търсил да суче, не де е съррдил. Аз изцедих 3-4 пъти с помпата по малко и това беше, малко се напълниха, но после се нормализираха гърдите.
Не казвам, че е правилно, просто моят опит, така какато аз турсих и четох тук Simple Smile
Постепенно бебо започна да спи, сега се буди 1 през нощта.

# 642
Добре ви се е получило щом не е имало драми..
Мога ли да питам, с какво заменихте кърмата - АМ или кисело мляко?
Пие ли от шише с биберон?
И като се буди през нощта после как заспива? Не търси ли гърда?
Питам защото и на нас ни предстои отбиване. Почвам работа, пътувания.
И горните въпроси ме вълнуват.
  bouquet

# 643
С нищо.  В самото началото предлагах биберон залъгалка,но тя не го прие.  Още като беше 6 месечна се отказа от него. Вечер като  се будеше  ѝ предлагах вода, пиеше по-малко и отново заспиваше. Сега вече не се буди, най-много един път да промърмори . Тогава я гушвам и тя пак си заспива спокойно. Вече 12ден откакто не ѝ давам да суче. Сравнително бързо се отказа, макар че все още на моменти ми дърпа блузата и хленче за гърдата. Но трудния период с многото рев беше само 6 дена. Да уточня, че малката  е на година и шест месеца и беше много привързано кърмаче. Събуждаше се и заспиваше само на гърдата и отделно в между храненията искаше да суче. Самото кърмене го прекъснах изведнъж, тъй като трябваше спешно да започна прием на лекарства несъвместими с кърменето.
  Относно гърдите ми - едната е перфектна, но другата -дясната ми се пълни повече. Усещам дискомфорт , когато сложа сутиен, явно нещо притиска. Сега ще започна да налагам пак зелеви листа, че малко да намали лактацията. 
 Благодаря на всички ,които се включиха с коментари по процедурата за спиране на лактацията   bouquet.

# 644
  • София
teta014 може би е добре известно време да не носиш сутиен, или поне да е такъв без банели, от него можеш да получиш запушване на канал и от там мастит  Hug мен много ме боляха гърдите и ползвах ластични сутиени безшевни, поддържаха ми гърдите и беше по-поносимо, за обикновен сутиен с банел не можех и да си помисля, толкова ми беше некомфортно  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт