Пролет чука на вратата, Септемврийче грее на мама душата!

• 27 979
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ЕВИТА и аз от днес реших да бръмча без колан.Обух си дънките за бременни и ако евентуално ме спрат смятам,че ще послужи,като доказателство.Ей голяма съм хиена. JoyНужно ли е да нося актуален документ докато ми проличи хубаво?

# 181
Ей,дами,не искам  някой да остане с впечатление ,че давам акъли ,обаче само искам да кажа,че сигурността е на първо място,а не комфорта!!
Неприятно ми е ,че трябва да го кажа,но миналото лята едно 24 годишно момиче оттук,бременна в 7-ия месец си отиде Cry,точно заради НЕслагането на колана.Беше ,,излетяла,, от колата и ако е била с колан, най-вероятно щеше да може  се порадва  на детенцето си. Cry Cry Cry
ИЗВИНЯВАМ СЕ,ако съм разстроила,или засегнала някого  bouquet

# 182
Аз карам само градско,общо взето из центъра и малко към кварталите.По-опасно е извънградското.Там карат,като изтървани.Даже,когато ни се е налагало да пътуваме извън града тръпки ме побиват.Виждат колата насреща и тръгват да изпреварват.

# 183
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Да, съгласна съм с estela. Аз също винаги шофирам с колан и въпреки че не ми се случва всеки ден и корема не ми е голям пак ме стяга колана. Но в една от книжките, които чета е показан правилен начин за слагане на колан. Горната част на колана, която тръгва от горе на долу минава през средата на гърдите, а долната част - където се защипва минава точно под корема. Като си го нагласиш не убива чак толкоз много.

# 184
Привет и от мен:)
Днес бях на курса за бременни в The Mall  и останах очарована. Събрахме се 3 мами аз, Syn4o и Стойка. Беше много хубаво и приятно.
Коментираха и раждането във вода. В Първа АГ " Св. София" също го практикуват.
За раждането аз съм за Шейново.
Хубав ден 

Нали и за утре в 10 в Сити Центъра си остава

Да, остава. Сънчо и Стойчето ще са на линия, много се надявам  и аз да дойда. Толкова ще е хубаво:)

# 185
  • варна
Код:
РЕНКА 
аз днес ходих при д-р Савулева,реших че това което се полага по здравна каса няма да ми е достатъчно и ще си водя при нея паралелно.Много съм доволна,хареса ми и се чувствам спокойна след прегледа.Утре ще ходя до терапията за БХС,някой да каже актуална цена ако може.Бебчо е добре и вървим засега със седмица напред(майче ще е бебка  но не е със сигурност).Аз си мисля за раждането че ще е в АГ,няма определен лекар засега но ми се ще да е там,дали ще е на ВИП или на 4-ти етаж ще видим в последствие още е рано за това според мен.За МД съм чувала лоши коментари за специалистите.Мисля и з да се запиша за 29 ,със сигурност ще е интересно а също и вече може да се срещнем и да се запознаем(за варненските мами имам напредвид).Тъкмо ще примерим коремите че моят доста стърчи вече Rolling Eyes

# 186
МИМОЗЕТКА ще ми е приятно да се запознаем.

# 187
Днес при Гала даваха за закаляване на бебчетата.Беше много интересно.Имаше влючвания със майки от чужбина по скайп.

# 188
  • Варна
Koketka, не мисля, че трябва да се притесняваш за това, че нямаш познати лекари. За водното раждане аз сама си четох и търсих, издирих координатите на Арабаджикова и и казах, че искам да се срещна с нея и да говорим за водното раждане. Не е задължително лекарят, при който ще раждаш да ти е водил ЖК. Просто към 6ти или 7ми месец отиваш при него и ходиш и той да те види, да се запознае с изследвания и т.н.

Мимозетка,
цената на БХС във Варна е 40 лева.

За варненските болници доколкото знам само АГ има неонатология, което за мен е важно. Чувала съм добри неща и за акушерките в окръжна болница, но мисля, че там няма неонатология.

# 189
Ние с моят мъж дето се казва не слизаме от колата-и преди да забременея,а сега даже още по-често ,особено на извънградско.Знам как карат като обезумели(нашата отсечка Сливен -Стара Загора е най-често спряганата в черната статистика smile3505),затова само казвам да се пазите,себе си и бебенцата!Иначе всеки сам решава как да се вози-моят мъж не ми дава дори на градско без колан Wink

# 190
  • варна
МИМОЗЕТКА ще ми е приятно да се запознаем.
И аз ще се радвам  HugЗа АГ точно заради неонатологията си мисля че там все пак си разбират хората и трябва да знаем че бебчето е в добри ръце след като се появи.Q-T благодаря за инфото,надявах се да е по малко че последната седмица отидоха 200 лв за доктори хем ходя и по здр.каса. Rolling Eyes
Но няма начин поне да съм спокойна,че иначе много психо го давам като не се видим една седмица и ....с бебето имам напредвид.

# 191
Здравейте момичета,
записвам се в темичката и после ще се опитам да наваксам че много сте изписали.
Да похваля отново оформлението Мадленка надминала си себе си много хубаво пролетно настроение лъха от темичката.
Аз да ви оплача цяла седмица гледам малкия, че бавачката е болна и малкия ми скъса нервите и много иска да го нося дано не направя някоя беля. Растат му кътници и е ужасен, ама и това ще мине. Crazy
И по този повод не ми остава време за писане и четене, но здраве да е по-натам.
Казвам честито на всички рожденници и успех на всички които чакат резултати или им предстоят манипулации Hug
Доскоро   bouquet

# 192
Здравейте, момичета!  Simple Smile

Хубаво е, че в България се предлагат курсове за бременни, които учат бъдещите майки как да се грижат за бебетата си. Аз не можах да намеря такъв във Виена  Sad Има за бебешки масаж, за възпитание на по-големите деца, за лошото влияние на телевизията и т.н. Предлага се курс - подготовка за раждане. Ходих при предната ми бременност на такъв курс. С таткото много се забавлявахме  Grinning, но в крайна сметка раждането протече по съвсем друг начин. А за сантиметрите разкритие какво значат съвсем забравихме в суматохата  Laughing. Добре, че акушерките в болницата ми показаха основните неща, когато се роди сина ми. Чувствах се като в небрано лозе  Embarassed

Има специални колани за кола за бременни, във форма на приставки или удължители. Аз не съм използвала такъв предната бременност, но вероятно са практични. Иначе аз лично винаги съм слагала колан, и сега, и предната бременност до самия край.

Днес без малко да се сдобия с българска телевизия, но техникът не успя да настрои сателитната чиния  Cry Сигналът на необходимия сателит постоянно беше засенчван от друг турски и не стана работата  Crossing Arms...Ще пробваме друг техник с по-добра техника.

# 193
  • varna
Здравейте и от мен!
Вторият БХС във Варна в терапията струва 20лв,но не съм сигурна дали това е цената само ако си правил първата пак там.Аз ще ходя за вторият на 01.04.,защото изрично ми казаха,че трябва да съм навършени 16 г.с.

# 194
Здравейте всички!
Аз също чакам своето щастие в края на септември!Желая на всички лека и безпроблемна бременност!

Общи условия

Активация на акаунт