Пролет чука на вратата, Септемврийче грее на мама душата!

• 27 986
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
Евита, и аз съм като теб много активен шофьор и мои познати отдавна ме инфромираха за закона. Аз обаче смятам, че коланът носи преди всичко сигурност и не възнамерявам да спирам да го слагам. Има си инструкции как да се поставя по време на бременност (а именно долната част да минава под корема, а горната между гърдите), както и разни приставки, които облекчават дискомфорота. Опасност носи, ако е поставен ПРЕЗ корема, защото при удар съответно коремът ще понесе силата на удара и може да доведе до отлепяне на плацентата. Но пак казвам, ако е поставен както трябва, коланът носи сигурност за майката, а от там и за бебето.

Трябва да се има предвид, че повечето нови коли са направени така, че ако шофьорът не е с поставен колан, не се активира еърбега. Съответно не ми се иска да обсъждаме какво би се случило при евентуален удар.

По принцип полицаите искат медицинско удостоверение за бременност, макар че не мисля, че биха се заяждали с очевидно бременна жена, но това е строго индивидуално. При ранна бременност, която не личи с просто око, съм почти 100% сигурна, че би имало предпоставки за дискусия, защото така всяка жена би могла да твърди, че е бременна и да не носи колан.

# 196
Трябва да потърся какви са тези допълнителни приставки към колана. newsm78 Аз като карам постоянно си придърпвам долната част, че ме дразни. Иначе и аз съм ЗА колан, затова винаги го слагам и ще го слагам.

# 197
  • Sofia
Аз сега карам шофьорските курсове и честно казано шофирането въобще не ме натоварва, даже напротив... през годините не се записах, защото докато имах време няма пари, а после като имах пари нямах време и сега реших, че е крайно време, но карам винаги с колан и като пътник винаги го слагам, а една моя приятелка ми каза, че имало щипки за колан специално за бременни, та ще разпитам, да видя къде се продават.

# 198
Ето един линк към колан за кола за бременни ( не мога да намеря по-свестен в бързината)
http://www.amazon.de/HTS-Besafe-Familiy-Sicherheitsgurt/dp/B000YCWQ2O

# 199
Ето един линк към колан за кола за бременни ( не мога да намеря по-свестен в бързината)
http://www.amazon.de/HTS-Besafe-Familiy-Sicherheitsgurt/dp/B000YCWQ2O
Е, такова трябва да си купя, само да го намеря в английския амазон.

# 200
Аз да си призная предната бременност карах без колан , но сега съм с него постоянно даже и мъжа ми не си слагаше колан преди вече напоследък е много отговорен .А иначе си е до късмет дали имаш или не колан зависи от удара.Братятат ми  катастрофираха преди две години  , бяха 4 ма в колата с приятелките си.Малкия е бил  без колан на задната седалка изхвърчал е от колата но нямаше нищо сериозно,  докато другите бяха сериозно начупени.
Фели браво че си се решила да караш сега  курсовете аз като знам в началото каква бях просто не бих се возила сама себе си камо ли с бебето  Joy

# 201
  • София
Момичета аз пък бях чела някъде ,че на бременните по закон се разрешава да шофират и да се возят без колан , от гледна точка на това ,че при рязко спиране или не дай боже удар засека на колана ще навреди на бебето .Не знам доколко е вярно ,но това съм чела по въпроса .Но в крайна сметка всеки сам си преценява както ползите така и риска от слагането на колан през бременността

Хайде сега и да ви се похваля - ние упорито напредваме с покупките .Аз толкова нямам търпение ,че ми се иска още утре да си накупя всичко ,но за сега се опитвам да се контролирам все още .Та така след като вече се сдобихме с креватчето ,днес направихме втората си покупка -купихме си количката и не мога да и се нарадвам .Само дето така като седят още по кашоните покупките и много се дразня и ми се иска час по скоро да започнем да ги сглобяваме ,но мъжо ме отряза ,че ще чакаме до лятото . Cry

# 202
Маринела, честито. Дай да я видим.
Прав е мъжа ти, има толкова много време, че няма смисъл да прашасват само.

# 203
  • София
mimes количката е на cangaroo victoria  http://www.torba.bg/bebeshki-kolichki/7412-cangaroo-victoria-new … ska-kolichka.htmlна мен лично много ми допадна а и като цена е прилична ,тъй като не ми се даваха някакви космически суми ,тъй като изобщо не съм в час по какви критерии точно да я избирам ,та може и да се наложи да я сменяме после .Чувала съм добри отзиви от познати за този модел ,ама ще видим какво ще излезе накрая .Нещото което май-много ми хареса е ,че реално е е 9 кг. (а не 13 както е описана ) и няма да ми е голям проблем вдигането с моите 45 напикани килца

# 204
Със здраве да си я ползваш. Тъкмо днес и една друга приятелка ми се похвали, че е купила същата, но в зелено. Дано да ти е удобна и на теб, и на бебо, и да не се налага да я сменяш. Peace

# 205
  • София
ние я взехме в червено-черният вариант - стори ми се достатъчно подходящо и за момче и за момиче ,че така като гледам бебчо май до последно няма да се покаже какво е ( ще излезе по голям инат и от майка си ).Трети път вече се мъчим по половин час да го видим какво е ,а то като ,че ли разбира и както върти акробатика и изведнъж спира ,стиска крачета и дотам

# 206
Маринела и ние се крием. Скачаме, и като застанахме в поза си сложи милото първо едната, после и другата ръка между краката  Laughing Доки вика, че може и да е момиче, но ще го мъчим пак. Не иска да ни покаже. Важното е, да са живи и здрави. Момиченца или момченца няма значение.

# 207
Привет и от мен!!! Hug
Маринела честити ви покупки !Количката ми се струва доста симпатична  Hug
Ние още нищо не сме купували.Аз имам желание да изкупя магазините,но се възспирам за сега.Нали ще се местиме и сега времето и вниманието ми са заети с покупки за новия апартамент.А,пък и мъжа ми мисли че е още рано за количката и креватчето.Дрехи и обувчици една приятелка ми донесе.Има и от дъщеря й има и нови.На мен не ми е проблем да взема някоя друга дрешка от някой.Има хора,които неискат да взимат от роднини и приятели,но аз не съм такава.Особено в първите месеци малчовците растът с дни.Далеч съм от мисълта,че няма да купя и аз дрешки...
Аз шофирам всеки ден,повечето тук в селото.Тук мисля,че няма закон който да казва,че бременните можеме да караме без колан,независимо дали си градско или не.Глобите са доста сурови.А,пък и аз съм си намерила удобен начин да си слагам колана-долната част ми минава доста под корема,горе-долу в горната част на бедрата,а горната минава малко над дясната гърда.Но всеки си преценява със или без колан !  bouquet

# 208
  • Бургас
Здравейте,момичета.
Аз си харесах една количка и ако може да чуя някое друго мнение ще ми е много от полза !
http://www.youtube.com/watch?v=ATh9BeiO3nQ   това е тя.Иначе не съм направила още никакви покупки,но не гарантирам кога ще ми скимне да тръгна по магазините -нали знаете жена с пари е като луд с  #2gunfire 

# 209
mi_vida, и аз като теб, нямам притеснения за това да взема дрешки от познати. Естествено, че и ние ще купуваме, но като цяло напълно те подкрепям в мнението ти.
Мерси и за уточнението за колана, мисля, че това важи за доста страни, не само за Испания. Чувала съм, че за да се движиш без колан, ти трябва специално медицинско, което да удостовери, че има проблем да го носиш.
Аз за себе си мисля към 7 месец да започна с оглеждането и покупките, че и ние още се обзавеждаме, до месец трябва да приключим с апартамента... И после ми се иска да си поемем въздух 1-2 месеца и тогава да стартираме с бебе-шопинга.

Общи условия

Активация на акаунт