Отговори
# 240
Добро утро и от нас с Лина!

Честит имен ден на Боби!Да расте здраво,щастливо,умно и послушно дете! Hug
Лори,имате палчета и от нас! fingerscrossed

Амидала,бързо да се оздравявате! Praynig

И при нас е мрачно,сигурно няма да ни се размине дъжда  Crossing Arms.

# 241
  • област Варна
Честит имен ден на малкия Боби!
Всичко да мине леко и добре в София.  Praynig
Палчета и за Ванко - да му се размине болницата.
Вчера цял ден не сме спали, освен като ходихме в Карфура  #Crazy Омаляха ми ръцете. Определено се замислям за хубаво кенгуру.
Тея дни май ще пропуснем разходката. Тук го дават доста валежно почти до края на седмицата.

# 242
Клото, благодаря за отговора в предишната тема. Аспарух точно като майка си е винаги в някоя крайност. За да илюстрирам, ще опиша как започна денят ни. В 3 без малко ме събуди, смених памперс, накърмих го /отказа втора гърда/. Спа до 6 без малко, смених памперс, храни се не повече от 5 минути и започна да нервничи, да рита с крачета, да върти глава и накрая се разплака жално със зърното в уста. В това време кърмата тече по бузките му, устата му също пълна, от другата гърда също тече кърма, пълен цирк. Възможно ли е струята ми е твърде силна и той да се дави? Сложих го в креватчето му, 20 минути кротува и пак-мрън, мрън, слагам го на гърда, засмуква и пак започва да плаче, а кърмата да се стича. И така до 9 часа, когато махнах колелцата на леглото, направих го на люлка и заспа. Междувременно успях да му дам 30- мл. изцедена кърма от шише към 7 и половина.
Т.е. между 6 и 9 има хранене и половина. Не знам как да си обясня поведението му. Най-добре суче в 3 през нощта  Mr. Green Снощи между 7 и 10 часа плака много, като номерът с плача със зърното в уста и течът на кърма се повтаря всеки ден; както и успиването по време на другите кърмения.

Възможно е да струята да му идва силна. Лесно може да провериш дали е така, като изцедиш малко в началото, колкото да не е така голямо налягането и тогава предложи гърдата.
Но имай предвид, че е напълно възможно вече да се засища за много по-кратко време - 5 мин. може да са напълно достатъчни, за да се нахрани, стига да суче интензивно. Щом ти отказва и втората гърда, може би точно тук е разковничето. Все пак, ако усещаш, че имаш още мляко в първата гърда, не бързай да предлагаш втората, а първо го уригни и отново му подай същата.
Късния следобед и вечерта много бебета стават по-раздразнителни, главно заради натрупаните емоции, с които неразвитата им нервна система не успява да се справи адекватно. Логично предпочитат да се успокоят в скута на мама, защото това е най-познатия и естествен метод за тях. В тези моменти реално те не искат да сучат и млякото ги дразни, защото е възможно те да не са гладни, а просто уморени и неспокойни. Ако и ти покажеш, че си притеснена и нервна, тяхната раздразнителност може да се усили още повече.

Мойто зверче ми е обявило стачка.Вечерно време отказва да яде от гърдата,а кърма имам.Незнам какво да правя.[/color] Консултантите от ЛЛЛ,ако имат идеи ще съм благодарна...

Много бебета минават през кърмачески стачки в различните етапи на растежа, но това изглежда по-страшно, отколкото е в действителност. Обикновено цялата драма минава за броени дни и сякаш никога не е била - стига майката да подходи адекватно.
Просто запази спокойствие, опитай да кърмиш в сънливо състояние или пък в движение докато го люшка леко, сменяй позите. Също може да е добре да кърмиш в спокойна обстановка, без никакви дразнители, които да го разсейват и да отвличат вниманието му от сукането. И много го гушкай, кожа до кожа може би ще има ефект.

# 243
  • Полски Тръмбеш
ДОБРО УТРО  Simple Smile Чувствам се като парцал от тази смяна на вр  Close  сагам по-силно кафенце  Grinning

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН МИЛО ДЕТЕ, ОТ ТЕБ ДА НЯМА ПО-ЗДРАВ, ПО-ЩАСТЛИВ И ПО-ОБИЧАН
 Praynig ЛОРИ ВСИЧКО ДА Е  ДОБРЕ
 Praynig Praynig Praynig и всички болни дечица да оздравяват по-бързо
мене ме е обзела музата да творя с акрил  Party  и сега чакам да доиде 1 приятелка да я правя  Heart Eyes изкушавам се и на мен да си барна  Crazy ама нз дали няма да ми пречат с малката  Rolling Eyes
вие имате ли дълги нокти?

# 244
 Добро утро и от нас,и ние бяхме ревящи снощи отивам да спя Twisted EvilИ аз съм от мамите до коматевския- newsm68 в Пловдив         loryn-Честит ви  имен ден smile3525

# 245
Добро утро,
Лори, честит имен ден на Боби. Да е много здрав и винаги усмихнат. Стискам  палци за прегледа Hug
Още нямам превод от НОИ, а болничния ми е занесен на 7-ми  Confused Добре че взех на заем да си платя сметките Sad

# 246
Лори, да ти е жив и здрав, и в болници вече да не стъпвате!   bouquet Най-хубавите изследвания ви пожелавам да видите  Hug
Моя дребен синковец е голям мазник. Като си е вкъщи баща му е най-прекрасното, кротко и послушно бебе за което можете да си помислите - яде, спи, яде спи ... гък не казва, камо ли рев или мрънкане да се чуе. В момента обаче, в който тате затвори вратата от външната страна се почва РЕВ, хленчене, сърдене, мрънкане, корема го боли, дупето го сърби ... кривотия до шия  Laughing

# 247
Привет от мен! Искам първо да ви почерпя послучай рождения ден на мъжа ми!

Вчера беше много динамичен ден. Хубава разходка направихме, спахме, гушкахме се.
Не успях да ви чета, така че едва сега :

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, БЕНДЖ! Бъди много щастлива и обичана мама и жена!

Амидалка, мнооого силно стиснати палчета да  оздравее бързо Ванката!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА БОБИ В ШУШУЛКАТА! ДА Е ЗДРАВ И ДА ИМА ЩАСТЛИВО И УСМИХНАТО ДЕТСТВО ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ!

По темите ще се включа по- късно, че ме чака много работа - довечера идват свекитата и трябва всичко да е излъскано...

# 248
Евридика и аз още нямам превод от НОИ. #Cussing out

Мим,моите нокти са средно дълги,но не ми пречат!

Хепи,да ти е жив и здрав рожденика!  bouquet

# 249
  • София
Честит имен ден на Боби на Лори!
Честит рожденник на Хепи Мама!
Амидалка, стискам палци да не стигате до болница!
  bouquet

# 250
happy-mamma, да ти е жив и здрав, работлив и послушен съпруга  Mr. Green
Амидалка
, как е Иван днес?

# 251

Амидалка[/b], как е Иван днес?

Все същото, едната ноздричка много силно хрипти,  а не излиза нищо от нея... Confused И по-силно калщяме вече, направо си бухаме...към един ще ходим на лекар да видим, мисля да взема аспиратора да пробва и тя дали ше извади нещо...иначе капките са Декс Тобрин .

# 252
Честит имен ден на Боби,много здраве му желаем и на всички около него.
Да почерпим и ние че днес ни е първата месечинка(така показва лентата,а аз тъкмо се чудех,че на ли на 28  февруари се родихме в малък месец)

Оопс,Хепи и на теб честит рожденник и много да те слуша

# 253
Добро утро!
Лори,Честит Ви именник.Да е жив и здрав...  bouquet Стискаме палци да се върнете с добри новини и повече да не се налага да ходите... Hug
Юлето,важното е че на бебето му няма нищо...Не се обвинявай. Hug
Булка,на нас ни изписа Тобрекс

Честит Рожденник на Хепи   bouquet Жив и здрав!
Честито и на месечинковците... Hug

Много бебета минават през кърмачески стачки в различните етапи на растежа, но това изглежда по-страшно, отколкото е в действителност. Обикновено цялата драма минава за броени дни и сякаш никога не е била - стига майката да подходи адекватно.
Просто запази спокойствие, опитай да кърмиш в сънливо състояние или пък в движение докато го люшка леко, сменяй позите. Също може да е добре да кърмиш в спокойна обстановка, без никакви дразнители, които да го разсейват и да отвличат вниманието му от сукането. И много го гушкай, кожа до кожа може би ще има ефект.
Мдам,предположих,че стачкува,ама пробвах всичките описани методи с изключение на полузаспалото,понеже по това време просто няма как...той си е буден...Снощи се мъчих 40мин да го накарам да яде,не ми се ще да давам шишето,понеже се опасявам,че ще свикне и накрая съвсем ще откаже гърдата,обаче накрая се предадох,дадох с шишето и изпи 90мл.Заспа сравнително спокойно и бързо,а друг път се борим по час след хранене докато заспи...А странното е че не е да отказва съвсем.. newsm78 Снощи например,започна да си суче нормално,сука около 3-4 мин,почна да се дразни-вдигнах го да се оригне и след това започна драмата....И другите вечери прави така...а кърма има,понеже го чувам как преглъща,а и след това изцеждам около 120мл,при това не се изцеждам докрай...

# 254
  • област Варна
Честит рожденик на happy-mamma! Много да я слуша и да я обича!
Честита месечинка и на Наско! Да расте живо, здраво и усмихнато дете!
Моята мадама кърти вече цели два часа на звука на ей този сешоар. Обаче вече й го спрях, че е време за ядене.

Общи условия

Активация на акаунт