Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 март 2011, 15:28 ч.

Въпрос за Бюрото по труда

 • 186 267
 • 1 192
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 501
Аз нямах проблем,дадоха ми я веднага без дори да питат защо ми е.Но аз съм семесртиално завършила бакалавър,предстои ми само държавен изпит,ако си 1-ви курс положението може да е друго.

# 16
 • Мнения: 36
Здравейте и от мен   Simple Smile!
Моят случай е следният:
Договорът ми във ф-мата, в която работих е прекратен на 08.04., спазих 7-дневния срок за регистрация в бюрото по труда и сега ще получавам 4 месеца минимално обезщетение. Т.е. за периода 08.04 - 07.08 . До тук всичко добре. Обаче искам да си прекратя регистрацията на борсата сега юли (след като се подпиша на посочената за м.юли дата), тъй като ще отсъствам от града дълго време и няма да мога да се подписвам занапред. В този случай ще загубя ли обезщетението за юли или само за няколкото дни от август?
Питах кой ли не, но никой в обкръжението ми не можа да ми даде точен отговор. Така че ми остава да разчитам на вашите съвети и отговори  Hug.
Предварително благодаря!

# 17
 • Мнения: 3 288
Според мен при достатъчно убедителни причини можеш да си отложиш така наречения график за подпис , без да се отписваш, защото ако се отпишеш мисля че губиш правото да се запишеш в бюрото по труда отново в следващите 12 месеца. Не съм сигурна, но мисля че така беше.

 Моята чуденка е че когато си попълвах документите един от въпросите беше защо се записвате в Бюрото по труда и един от възможните отговори беше социално подпомагане за отглеждане на дете до 3 . Моят случай е точно такъв,аз съм безработна с дете под 3 години, но никой не ми обясни какво точно значи това подпомагане. Някой има ли представа.

# 18
 • Мнения: 3
Здравейте!
Имам малко необичаен въпрос, но в момента съм изправена пред него и не знам как точно се процедира и дали въобще има какво да се направи.
Човекът не е работил с трудов договор от 2007 г. и пита дали сега може да се запише в бюрото по труда? В сайта на бюрото никъде не намерих отговор на такъв тип въпрос и се обръщам към вас! Simple Smile

# 19
 • Мнения: 515
В Бюрото по труда може да се запише всеки, дори и да няма и 1 ден трудов стаж. Друг е въпроса дали ще може да получава обезщетение за безработица /то се получава от НОИ при регистрация в Бюрото по труда/. В този случай обезщетение няма как да получи, щом не е работил от 2007г.

# 20
 • Мнения: 93
Момичета, а здравните вноски се поемат от Държавата за какъв срок? За месеците, през които се получава обезщетение за безработица ли?
Благодаря ви!   bouquet

# 21
 • Мнения: 515
Да! Peace

# 22
Работила съм 2 години на граждански договор. След това ме назначиха на трудов договор със срок на изпитание за шест месеца, но поради несправяне с поставените  задачи ме освободиха след изтичане на първият месец. Моля да ми кажете, мога ли да се регистрирам като безработна и да получавам някакво възнаграждение?  

# 23
 • Мнения: 515
Можеш да се регистрираш в Бюрото по труда като търсеща работа, но не можеш да подадеш заявление за отпускане на обезщетение за безработица в НОИ, защото нямаш изискуемият осигурителен стаж - 9 месеца през последните 15.
Гражданският договор не дава право на обезщетение за безработица!/просто не се дължат вноски за фонд "Безработица" и за това/

# 24
 • Бургас
 • Мнения: 2 402
И аз с едно спешно питане:
Ако се напусне работа по взаимно съгласие може ли да се регистрираш във бюрото по труда в 7 дневен срок?

# 25
 • Мнения: 515
Да! Peace

# 26
здравейте
моят случай е различен. назначена съм като управител на 4 фирми, които не са имали дейност през 2011-та година. не получавам заплати, не се осигурявам. мога ли да се регистрирам в бюрото по труда?

# 27
 • Мнения: 1
Здравейте,
детето ми посещава ясла , а аз съм записана в бюрото по труда и получавам обезщетение за безработица.
Скоро ми изтича периода на обезщетение и незнам дали трябва да продължа регистрацията си в бюрото при положение,че детето посещава ясла или мога с изтичане на обезщетението да приключа и регистрацията си.Едно от условията когато записвах детето на ясла е да представя бележка , че съм безработна от бюрото по труда.Сега трябва ли да поддържам тази регистрация , заради посещението на детето в яслата тъй като аз все още не съм си  намерила работа , но от друга страна пък и нямам право повече на обезщетение , тъй като периода изтече.Моля ако някой е наясно да каже.

# 28
 • Мнения: 430
здрвейте съкратена съм преди 1 месец мога ли да се регистрирам в бюрото по труда сега

# 29
 • Мнения: 32
здрвейте съкратена съм преди 1 месец мога ли да се регистрирам в бюрото по труда сега


Да можеш, но губиш обезщетението до датата на регистрация

Общи условия

Активация на акаунт