Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 37

• 37 148
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
GameOver,ако ми позволи да доразвия мнението й за любовта - понеже Любовта е такова невроятно и възвишено чувство очакваме хората,които го изпитват да станат много добри,изпълнени с положителни качества.А всъщност те са пак  същите,понякога дори и отрицателните се засилват.Понеже не приемаме в любовта да се проявяват лоши черти и отсъждаме-той или тя не обича,а всъщност те пак обичат и изпитват силни чувства,но техните основни черти-отрицателни остават,Любовта няма силата да ни промени генерално.
Съгласна съм.Любовта може да те промени, да те разтърси, да те обърне на 360 градуса, но има една част от теб, която остава неподвластна на нея.Поне за даден момент, има нещо, което остава недостигнато от любовта.Не знам дали е егото, не зная дали е някаква много здрава частица, която е била формирана през детството и се е доразвивала след това.И именно това нещо понякога сяда зад кормилото, дава ти смелост, отрезвява те, зашлевява ти шамар или те обърква, че не си на прав път, че няма смисъл.
Точно затова не искам да виня или да оправдавам напълно никого.Всеки има нужда и всеки иска да е щастлив.Някои си бият спирачки, други нямат такива.

# 301
  GameOver,подкрепям мнението ти  Peace
  Според мен Бихтер не признава,защото Бех не е съгласен,а да го направи против волята му,означава да го изгуби наистина.

# 302
 GameOver,подкрепям мнението ти  Peace
  Според мен Бихтер не признава,защото Бех не е съгласен,а да го направи против волята му,означава да го изгуби наистина.
Абсолютно е така. Затова не я виня. Тя искаше да постъпи правилно, но Бехлюл не и позволи. Виня я единствено за това, че не успя да се откъсне навреме и да види истинския Бехлюл. Мъж, който се страхува да поеме отговорност. Разговорът им в нейната спалня беше напълно показателен за това. Това беше момента в който Бихтер трябваше да сложи край. Дори и да боли.

# 303
  Бихтер го вижда какъв е,но няма сили да сложи наистина край. Имаше достатъчно поводи и  преди това,но всеки път,когато тя се отдалечава,той си я връща обратно-хеликоптера,молбите и увещанията след изневярата,но и тя му прощава и така се въртят в омагьосан кръг и повличат и другите около тях.

# 304
  Бихтер го вижда какъв е,но няма сили да сложи наистина край.

Като се замислим,Бихтер е единствената,която познава Бехлюл такъв,какъвто е... и го заобича,въпреки това.Двамата са толкова сходни характери и мирогледи,според мен.
Бягам да гледам Съседите,велико филмче.

# 305
Лелеле , нямате изчитане ! ooooh! Радвам се , че имаме нови попълнения в темата , както и някои , които отново се при нас - pipilota27   bouquet!
А най- много се радвам , че се получила много хубава дискусия ! Hug
Толкова много сме изписали за любовта във всичките и аспекти ( еле па Я ! Wink ) , а има още толкова много да се каже , както се вижда !НЕобятно чувство е любовта , велико ! Затова много харесвам диалогът между Пух и Прасчо : "Пух , как се пише любов ? "
"Тя не се пише , Прасчо , тя се чувства "! А ние , понякога се опитваме да я затворим в рамки , в граници , в някакви закономерности ... Но , тя е неподвластна на човешките желания , нея просто я или Я има , или - не ! И , както не веднъж съм казвала , никой не знае каква любов ще го навести утре ! Защото и тези , които твърдят , че са намерили любовта на живота си , и те не са застраховани !

Цитат на: Госпожица Финтифлюшка link=topic=573710.msg18284547#msg182845
[/quote

Като се замислим,Бихтер е единствената,която познава Бехлюл такъв,какъвто е... и го заобича,въпреки това.

Peace Това е любовта ! Нима Бихтер можеше да каже : " Иди си , остави ме , ти си забранена! "Нима някой може да го каже изобщо ? И това няма нищо общо с уменията на човек за самоконтрол ! Peace

# 306
  • Pleven, Bulgaria
Според мен Бихтер изтрещя много рано,ощи нищо не е ясна и всичко е във фантазиите на Фирдевс,дори не е и толкова в мислите на Нихал.Нейният край мисля че ще доиде мого преди самоубииството.ТЯ ОПОЗНА МОГО НАВРЕМЕ бЕХЛЮЛ ПЪК И ЗНАЕШЕ КАКЪВ Е ПРЕДИ ПРОСТО СЕГА ВИДЯ И НЕЩО ХУБАВО.тОВА КОЕТО НЕ МИ ХАРЕСВА В НЕЯ Е КОГАТО НЕЩО НЕ Е КАКТО ТЯ ГО ИСКА КАРА ДРУГИТЕДА СТРАДАТ КАКТО БЕШЕ ВЧЕРА С ЦВЕТЯТА НА сЮЛЕИМАН ,СЪС СЪВЕТИТЕ КЪМ нИХАЛ  И МНОГО ДРУГИ СЛУЧКИ ИМА.нАМОМЕВТИ МИ СТАНА МАЛКО МЪЧНО И ЗА бЕХ ЗАРАДИ СВОЯТА ЛЮБОВ ТОЙ Е ИЗПРАВЕН ПРЕД ДОСТА ТРУДЕН ИЗБОР,КАЗВАТ ЧЕ бИХ Е САМА,НО И ТЯ ВЪПРЕКИ ЧЕ КАЗВА ЧЕ МНОГО ГО ОБИЧА И ГО ИЗОСТАВИ САМ ДА СЕ ОПРАВЯ.и ТЯ ПОСТЪПВА КАТО СТРАХЛИВКА КАТО НЕГО.

# 307
  • Pleven, Bulgaria
Извенявам се за главните букви не е израз на вик,просто без да искам съм наснала caps lock

# 308
Лелеле , нямате изчитане ! ooooh! Радвам се , че имаме нови попълнения в темата , както и някои , които отново се при нас - pipilota27   bouquet!
А най- много се радвам , че се получила много хубава дискусия ! Hug
Толкова много сме изписали за любовта във всичките и аспекти ( еле па Я ! Wink ) , а има още толкова много да се каже , както се вижда !НЕобятно чувство е любовта , велико ! Затова много харесвам диалогът между Пух и Прасчо : "Пух , как се пише любов ? "
"Тя не се пише , Прасчо , тя се чувства "! А ние , понякога се опитваме да я затворим в рамки , в граници , в някакви закономерности ... Но , тя е неподвластна на човешките желания , нея просто я или Я има , или - не ! И , както не веднъж съм казвала , никой не знае каква любов ще го навести утре ! Защото и тези , които твърдят , че са намерили любовта на живота си , и те не са застраховани !

Цитат на: Госпожица Финтифлюшка link=topic=573710.msg18284547#msg182845
[/quote

Като се замислим,Бихтер е единствената,която познава Бехлюл такъв,какъвто е... и го заобича,въпреки това.

Peace Това е любовта ! Нима Бихтер можеше да каже : " Иди си , остави ме , ти си забранена! "Нима някой може да го каже изобщо ? И това няма нищо общо с уменията на човек за самоконтрол ! Peace

Много хубаво казано, gospojata, хареса ми!  Grinning

# 309
  Gospojata, много точно и хубаво  казано,особено частта със самоконтрола   bouquet

# 310
charovnica , Heliana27 ,   bouquet  bouquet!Благодаря ви , момичета !

Сега и друго се замислих - защо всички , които съдят така строго Бехлюл по отношение на Бихтер , казват , че той си е такъв и не може да се промени и да обича истински , после са абсолютно убедени , че той обича искрено Нихал ? Значи излиза , че може да има метаморфоза на личността му , но само по отношение на Нихал .

# 311
  • Пловдив
gospojata и сам война е воин. Браво.

# 312

Zdr,cheta vnimatelno mneniata na Damite,no ne moga da pisha,ne znam zashto se polucha va taka.Za tova te molq da postavish nqkolko baprosa
    1.Spomnqt li si koga Bixter reshi da se ojeni za Adnan/ sled interesa na maika i kam nego.
    2.Koga se vazbudi interesa na B-r kam Bex./kogato nameri belejkata naBex.do sestra i i,kogato tq i kaza,che Bex. e strasten i nejen lubovnik./
    3.Nixal beshe spodelila na nqkoi ,che kogato e bila malka Bex.vinagi i e kazval,che kogato porasne shte se ojeni za neq.
     4.V edi razgovor Adnan spomena dumata konkurenciq /stavashe vapros za tova,che Firdes e iskala da se ojeni za nego,no Bixter go e napravila dosta barzo.
Struva mi se ,che tova dava otgovor na mnogo vaprosi..............................

# 313
  • Пловдив

Да освежа малко темата - то само писане и разсъждения.

# 314

Общи условия

Активация на акаунт