Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 37

• 37 149
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
Ехеее! Хубави снимчици!   bouquet Небахат Чехре си е супер мацка  Grinning
Отново трябва да се съглася с gospojata! Всеки се влюбва поне веднъж истински! Дори плейбой като Бейлюл не е изключение. Ама аз нещо не му виждам любовта към Нихал... newsm78

# 316
charovnica , Heliana27 ,   bouquet  bouquet!Благодаря ви , момичета !

Сега и друго се замислих - защо всички , които съдят така строго Бехлюл по отношение на Бихтер , казват , че той си е такъв и не може да се промени и да обича истински , после са абсолютно убедени , че той обича искрено Нихал ? Значи излиза , че може да има метаморфоза на личността му , но само по отношение на Нихал .

Защото Бехлюл е спрял да обича всички жени след,като сърцето му е било разбито от Седеф.
И не е имал доверие в никоя жена .Бихтер не му се обясни в любов ,а започна да го предизвиква.
Ако според теб Бех държи на Бих и освен желание има и обич-твое право е да виждаш каквото ти харесва.
Но не обсъждаме житейска ситуация ,а герой измислен от автор ,поставен в измислена от същия автор история
Нихал Бехлюл си я е обичал винаги и когато се добави секс, интимност и доверие....................... ЕТО ти ЛЮБОВТА Hug

# 317
Бехлюл е един щастлив човек. Обичат го две прекрасни жени, всяка по своему.
Прощават му, въпреки че го познават, правят саможертви заради него, но той така и не намира смелост да последва любовта си и да я защити.Колко пъти “удря шамари“ на Бихтер и тя винаги намира сили да се изправи, за да му спаси ........кожата!
Наистина дефицитите от детството не могат да се поднесат с лъжичка и паничка.
Ето снощи татко Аднан така и не се опита да обясни ситуацията на Бюлент - родния си син?! По същият начин е обгрижвал и Нихал, и Бехлюл.
Пък и не смятам че показва нужното внимание и на младата си съпруга.

Славенка, Снежка   bouquet липсвате ми и хумора Ви също  Hug Hug

# 318
charovnica , Heliana27 ,   bouquet  bouquet!Благодаря ви , момичета !

Сега и друго се замислих - защо всички , които съдят така строго Бехлюл по отношение на Бихтер , казват , че той си е такъв и не може да се промени и да обича истински , после са абсолютно убедени , че той обича искрено Нихал ? Значи излиза , че може да има метаморфоза на личността му , но само по отношение на Нихал .

Защото Бехлюл е спрял да обича всички жени след,като сърцето му е било разбито от Седеф.
И не е имал доверие в никоя жена .Бихтер не му се обясни в любов ,а започна да го предизвиква.
Ако според теб Бех държи на Бих и освен желание има и обич-твое право е да виждаш каквото ти харесва.
Но не обсъждаме житейска ситуация ,а герой измислен от автор ,поставен в измислена от същия автор история
Нихал Бехлюл си я е обичал винаги и когато се добави секс, интимност и доверие....................... ЕТО ти ЛЮБОВТА Hug

Това не е любовта, както си я представям, това е нещо като уредените бракове, с времето ще ме обикнеш  Laughing
Макар и измислена, историята се основава на житейски ситуации и няма как да не ги коментираме.

# 319
И на мен Славенка мн ми липсва  Rolling EyesСтрахотно чувство за хумор и така приятна правеше темата..дано всичко е наред с теб,Славенка и скоро се присъединиш към нас Praynig

# 320

Zdr,cheta vnimatelno mneniata na Damite,no ne moga da pisha,ne znam zashto se polucha va taka.Za tova te molq da postavish nqkolko baprosa
    1.Spomnqt li si koga Bixter reshi da se ojeni za Adnan/ sled interesa na maika i kam nego.
    2.Koga se vazbudi interesa na B-r kam Bex./kogato nameri belejkata naBex.do sestra i i,kogato tq i kaza,che Bex. e strasten i nejen lubovnik./
    3.Nixal beshe spodelila na nqkoi ,che kogato e bila malka Bex.vinagi i e kazval,che kogato porasne shte se ojeni za neq.
     4.V edi razgovor Adnan spomena dumata konkurenciq /stavashe vapros za tova,che Firdes e iskala da se ojeni za nego,no Bixter go e napravila dosta barzo.
Struva mi se ,che tova dava otgovor na mnogo vaprosi..............................

Това е писмо от личната ми поща - с което съм съгласна напълно newsm10

1.Съгласна съм ,че Бихтер си е гадничка още преди да се влюби в Бех.
  Малко дъщери ще отнемат умишлено и коварно желания от майка им мъж
2.Тя започва да предизвиква женкар /бивш любовник на сестра си/ след инфо ,
  че е добър в леглото .
Още ли някои си мислят ,че става дума за влюбване ,а не за авантюра  ?
3.Тя е знаела ,че Нихал е влюбена в Бех ,а той просто си ходи и я чака да порасне.
   Това е нормално в богатите семейства и сега.Защо проваля фамилните проекти,като не е била     влюбена в него
4.Тя е една егоистка,мразеща някой мъж да желае  друга ,а не нея

Тя и затова като се простреля повтаряше Бихтер..........,защото не мисли за никой друг.
Всичко да е за нея.
Няма друго такова самовлюбено същество

# 321

Това не е любовта, както си я представям, това е нещо като уредените бракове, с времето ще ме обикнеш  Laughing
Макар и измислена, историята се основава на житейски ситуации и няма как да не ги коментираме.

Автора е човек от когото само можем да се учим,а не да му даваме съвети ,кое как е трябвало да пише.
Уредените бракове са 95%успешни ,за разлика от тези по "любов"-30% и то със съмнително щастие
Защото страсти можем да преживеем много,а любовта е нещо много повече от страст

# 322
Защо ли Бехлюл повтаря на Бих ГРЯХ,а не ЛЮБОВ
Кой ще ми каже?

Славенка връщай се вече

welcome

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 20:23 от silvia_maria

# 323
Ама вярно Славенка я няма твърде дълго.Пък и не разбирам защо като отворя темите - 1001 нощ,Великолепния век,Любов и наказание- почти всички пишат с голям шрифт и никой не ги закача,камо ли да трие постовете им,а там изобилства от постове с червен голям шрифт,не главни букви,а голям шрифт? Или може би там момичетата не се "топят" пред компетентните органи?!?!?А тук,може би......????

# 324
silvia_maria ,  нямам никакво намерение да споря с теб ! Просто разсъждавах на глас и открих противоречие дори и в това , в което така силно се опитваш да ни убедиш ! Нали ти непрекъснато повтаряш ,че Бехлюл е плейбой , бройкаджия , който не може да обича истински никоя жена , търси само секс и забавление и т.н. Казваш ,че си е такъв и това е , не може да се промени ! А в същото време , се опитваш да убедиш всички , че обича истински Нихал , искрено и чисто ! За мен това е абсолютно противоречие и го споделих ! Това е !Благодаря ти , че така благородно ми позволи да вярвам в каквото поискам ! Паралелите с романа , които непрекъснато правиш , не са много подходящи - той е послужил само за основа на сценария , както вече ти казаха , сценаристите са добавили нови герои , различни емоции , различни действащи лица , дори Бихтер и Бехлюл са различни като образи - когато прочетеш романа , ще разбереш какво имам предвид !
А нарече Бихтер грях , защото беше абсолютно честен , както със себе си , така и с Нихал ! Никой не спори , че изпитва огромно чувство на вина , затова и поведението му е такова !
Приятно гледане на филма ! Hug

# 325
Ау, "принцеса" Бихтер продължава да се цупи... Защо Аднан й се бил развикал?!? А когато тя започне с нейните истерични изблици... Само тя има право да крещи, вика, все тя иска да е права, но много добре знае, че не е. Аман от такива женички. Прави се на велика, но ако остане сама, без Аднан и парите му (най-вече), не осъзнава, че е едно нищо.

# 326
  • Pleven, Bulgaria
Съжалявам ако обидя фенките на Бих,но тя не е дете,а едно доста разглезено дете.Смятам че Бех изпитва някакви по различни чувства към Них,дори и малки но ги има.Стано ми доста мъчно от разговора на Них и Бех и двамата бяха толково искрени.Естествено Фирдефс не може да не се намеси както и Бихтер,направо станаха невъзможни.Този който трябва да го направи не го прави и тези двете.Вярно,че Аднан никога нищо не е разбрал,но сега постъпи много правилно.

# 327
silvia_maria ,  Просто разсъждавах на глас и открих противоречие дори и в това , в което така силно се опитваш да ни убедиш ! Нали ти непрекъснато повтаряш ,че Бехлюл е плейбой , бройкаджия , който не може да обича истински никоя жена , търси само секс и забавление и т.н. Казваш ,че си е такъв и това е , не може да се промени ! А в същото време , се опитваш да убедиш всички , че обича истински Нихал , искрено и чисто ! За мен това е абсолютно противоречие и го споделих ! Това е !Благодаря ти , че така благородно ми позволи да вярвам в каквото поискам ! Паралелите с романа , които непрекъснато правиш , не са много подходящи - той е послужил само за основа на сценария , както вече ти казаха , сценаристите са добавили нови герои , различни емоции , различни действащи лица , дори Бихтер и Бехлюл са различни като образи - когато прочетеш романа , ще разбереш какво имам предвид !

Силвия_Мария не опитва да ни внуши,че Бехлюл обича Нихал.Всъщност АВТОРА  казва това.
Тук да обясня,че бургазлийката дори не е чела романа,а и ми се струва,че литературните й познания,в най-висша форма, започват и спират до вестник Труд последните 2,3 страници.

И също да подчертая,че в книгата,връзката Бехлюл-Нихал не е акцентирана,нито консумирана,нито развита в бъдеще.Тя е преди всичко продукт на сценаристите на филма.
Затова,нека когато някой реши да сподели и оборва мнението си,тук нищо лошо,това му мнение да се обосновава на реални документации,а не на нечии фантазиите,в противен случай мнението му не струва и една жълтица.

# 328
... На Бихтер й казват да не се меси в работите, да ги остави да се разберат, но тя понеже е достойна дъщеря на майка си, на всяка манджа - мерудия. Двете с Джемиле са си лика-прилика.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 20:57 от _Sylvia_

# 329
Славенка, Снежка   bouquet липсвате ми и хумора Ви също  Hug Hug
Hug

Финтишфлюшка, любовта между Бехлюл и Нихал е акцентирана в книгата.

"...в пустошта на оня сън бяха погребани... всички лица, включително и Бихтер. До него в този момент беше напъпило цветето на надеждата  и свенливият му поглед вещаеше един нов живот. Когато видя Нихал да пристъпва към него, той изпита желание да я хване за ръката и да я отведе далеч оттук, да коленичи в нозете й там, под сянката на боровете, да й целуне ръцете и да промълви:"Обичай ме , Нихал!" Ала в същия миг се почувства като премазан - пред това дете той представляваше един осакатен от коварна болест човек и не би могъл да го възнагради с нищо повече от ограбеното си опорочено сърце. И се уплаши от себе си - какво му гарантираше, че ще направи Нихал щастлива? И през ум не бе му минавало да се замисли върху това. Ами, ако това е само прищявка? Сети се за Бихтер - всичко с нея е приключено. Вече нищо не ги свързваше...
...Обичаш ме, нали, Нихал? Мъничко поне... Нали си съгласна, Нихал? Кажи ми една-единствена думичка...
Нихал наведе глава и със стаен дъх, като че ли скришом от всички, които биха могли да й се подиграят, отрони:
-Да!
Бехлюл притисна към гърдите изящната й глава и я целуна в крайчеца на тъничката вежда..."

...- Плачеш ли Нихал?... Да, да ти плачеш. Но, защо? Ето, в твоята самота съществува едно сърце, което те обича и винаги ще те обича. Ако и ти ме обичаш поне мъничко, да, мъничко поне... Обичаш ме, нали Нихал?... Нека се отдадем на нашата обич без да обръщаме внимание на хората около нас... Тя не плачеше повече...Мислеше си за  несретния си живот в предишните две години, за мъките, за страданията... Обичана! Обичана! Единственият копнеж в накърнената й душа. Ето, имаше вече човек, който я обича.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 21:40 от Snejka

Общи условия

Активация на акаунт