Строеж-къде, как колко? Тема за взаимопомощ-20

• 58 480
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • Русе
Дограмата е бял бор, цвят махагон, синерджи стъкло. За трети път сме му клиенти, затова и ни направи доста отстъпки, като например стъклопакета ни е бонус, на цената на обикновения стъклопакет. Стандартно обаче в момента дава бонус КА стъкло на 32 мм, ние обаче искахме на 24 мм. Използва и нови лакове на ИКА с някакви наночастици и дограмата на бутане и като кадифе. Излезе ни 7000 лв с подпрозоречните дъски, които обаче са доста скъпи, 76 лв/м, тъй като искахме 25 см широки. Там отстъпки не може да прави, но и по-тесните са по-евтини.
Оскъпяването му реално за обекти в други градове са само за транспорт, което е доста поносимо. Но пак казваме препоръчвам само, ако не гоните срокове.

# 691
Като заговорихте за дограмата и се зачудих дали някой от вас е проучвал тези дограми, които отвън са алуминиеви, а отвътре са дървени  Rolling Eyes Само съм ги гледала по изложенията, но понеже не се интересувахме тогава, не съм разпитвала производителите/продавачите.

Много ще съм благодарна ако знаете повече (+ и -) и дадете отзиви  Hug

# 692
Аз ще убивам някой от общината  #2gunfire Втори пореден ден пращат мъжа ми в частна фирма за услуги, които ТЕ извършват. Според закона и според техния сайт  #Cussing out
Светле, много общини сключват договори с така наречени "поддържащи" фирми - да извършват вместо тях определени услуги - замервания, издаване на скици и т.н. Това си е регламентирано и законно. Цените на тези поддържащи фирми в много случаи са по-ниски дори от "общинските". Вероятно случая в Перник е такъв, само предполагам, разбира се.

# 693
Meggysan, благодаря. 7000 лв за колко м? Разбира се, това е горе долу да се ориентирам. Знам, че цените варират в зависимост от размери на прозорците, дали са извити, дали са отваряеми/неотваряеми и т.н.

# 694
Този бял бор, цвят махагон не го схванах - какво ще рече тази комбинация?

# 695
  • Перник
Аз ще убивам някой от общината  #2gunfire Втори пореден ден пращат мъжа ми в частна фирма за услуги, които ТЕ извършват. Според закона и според техния сайт  #Cussing out
Светле, много общини сключват договори с така наречени "поддържащи" фирми - да извършват вместо тях определени услуги - замервания, издаване на скици и т.н. Това си е регламентирано и законно. Цените на тези поддържащи фирми в много случаи са по-ниски дори от "общинските". Вероятно случая в Перник е такъв, само предполагам, разбира се.

Ще видим какъв точно е случая, Гретел. В момента чакаме удостоверение за идентичност. И мъжът ми няколко пъти повтори, че ще се забавим с някоя седмица. Ние се забавихме с 2 години до тук, ама както и да е  Wink
Мегисан, покажи ни дограмата, моля те, че ми стана много интересно  Simple Smile В този живот едва ли ще мога да си позволя такава, но да и се порадвам поне  Wink

# 696
  • Русе
Meggysan, благодаря. 7000 лв за колко м? Разбира се, това е горе долу да се ориентирам. Знам, че цените варират в зависимост от размери на прозорците, дали са извити, дали са отваряеми/неотваряеми и т.н.

Ммм, ще те излъжа за квадратите, трябва да смятам, грубо ще ти кажа имам 1 голяма врата към градината, 2 големи неотваряеми прозреца в хола, 3 стандартни горе-долу прозореца на 3-те спални и 5 малки прозореца в по-малките помещения. Ако искаш виж в подписа ми проекта на къщата и какви са прозорците. Но ми се намалява доста цената именно заради 2-та големи прозореца, които не се отварят в хола, ако се отварят става двойна цена.

Този бял бор, цвят махагон не го схванах - какво ще рече тази комбинация?

Материалът е бял бор, а цвета е махагон. 10-15 % по спомен е по-висока цената на другите иглолистни дървесини, а материала махагон, дъб са най-скъпи.

Ако някой се интересува от конкретна цена може да нарисувате прозорците и да им пратите на е-мейл да ви сметнат. Няма проблем затова, много са отзивчиви.

SvetlaK, Ето малко снимки, като си кача в моя албум ще сложа и други. Все пак може да провериш за цена, като дойде момента, мисля, че не е толкова страшно спрямо примерно най-скъпата ПВЦ дограма.

http://arturdentex.snimka.bg/properties/k-shta.421569.23908266

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 13:59 от Meggysan

# 697
Meggysan - чудна е естетвената дървена дограма! Браво на вас! а механизмите какви са?
За съжаление при мен се получиха към 80 кв.м. дограма, част от която със сложни механизми и дори не помислих за дървена - директно ПВЦ с кафяв цвят търсихме и пак излезе над 20 000 лв, та представям си ако беше натурално дърво Shocked #Crazy #Crazy
Аз се включвам съвсем рядко напоследък и все с въпроси, но надявам се ще ме извините Hug
Та понеже въобще не понесох мисълта за сравнително грозен цокъл с кофти цокълна мазилка и сега съм в процес на проучване на възможни варианти без камък или гранитогрес завъпросния цокъл ( всичко друго е 90% готово отвън)на къщата и за настилка на терасите. Мисля, че имахте опит с КЛИНКЕР-а? Thinking newsm78 Thinking Моля за мнения като качество на материала за целта Praynig Hug
Мисля и върху вариант гранит все пак Embarassed Embarassed колкото и да не ми е по сърце Crossing Arms

# 698
  • Русе
Asinka, то при вас си е огромно направо. Ние с нашата скромна къщичка не можем да се мерим, но пък и това ни помогна да можем да си позволим и някои нещица. То с дървена дограма щяхте да ударите 30-така, за парите става въпрос. Механизмите са на на МАСО, старите са ни на Рото, все добри. Лишихме се и от Фолксвагена на вратата, защото само механизма беше над 1000 лв и само врата към градината щеше да е поне 2000 лв. Но пък за сметка на това сложихме прословутите подпрозоречни дъски, за които навремето търсих заместител. Само те излязоха 800 лв.
И да дадеш нови снимки Wink.

# 699
  • Перник
Meggysan, дори на снимка изглежда супер!  Peace

# 700
Asinka, ние мислехме да слагаме клинкер. Аз много го харесвам. Като настилка е много здрав, не се пързаля при дъжд, въобще е идеален вариант за вън Peace В последния момент обаче изкарахме голям късмет с травертин на същата цена и се възползвахме Party Така че клинкерът отпадна, но го препоръчвам смело Peace
Meggysan, много хубаво изглежда с дървената дограма Peace

# 701
galana - ние също мислехме варианта травертин, но като настилка не ни го препоръчаха особено за вън. Въпреки, че едва ли неполираният вариант се пързаля, май доста ще се цапа( зависи и от цвета му), особено фугите по самите плочи?
Така или иначе трябва да решаваме скоро Wink Не знам дали се похвалих, но мазилките най-после ги избрах ( цветово) и като докарали баките вчера на обекта мъжът ми каза, че светлия тон бил почти бял, а по-тъмният прекрасно капучино - да видим какво ще излезе на живо като ги сложат Thinking Thinking

# 702
Всъщност травертинът масово се използва като настилка в средиземноморските държави. Не се пързаля, когато не е полиран-изпробвах го вече Wink След полагането се импрегнира и няма проблем уж. Но мисля, че клинкерът е по-здрав Peace

# 703
Asinka, вашата дограма изглежда страхотно, добре си личи на някои снимки цветът. Аз много искам дървена, но и при нас къщата излезе доста по-голяма от планираното (както винаги) и сега много добре трябва да си правим сметката за материалите. При вас на каква височина са заложени таваните (сутерен и 1 етаж). Опитвам се всячески да си представя как реално ще изглежда нашата къща (но ние нямаме сутерен).

И пак за дограмата, ако някой знае - ние сме заложили прозорци, които не знам как се казва, но вътре в самия прозорец изглеждат като решетка. Такова нещо може ли да се постигне с ПВЦ дограма? За такова нещо говоря, но съм го виждала само на дървена дограма.

# 704
  • Перник
I see you, тези прозорци са много симпатични. Мисля, че може да се направи и с ПВЦ, но вероятно би било по-скъпичко. 
http://www.ipernik.info/gallery/snimki-ot-pernik Това е Минната дирекция в Перник. Преди няколко години я ремонтираха и тъй като е архитектурен паметник, ако не се лъжа, смениха дограмата с ПВЦ, но запазиха вида на прозорците, т.е. такива, каквито ти търсиш. Не съм сигурна, но и съдебната палата в София май е с такива прозорци - и тях ги сменяха преди години. Значи не е невъзможно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт