Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Истанбул 4

 • 135 054
 • 735
 •   1
Отговори
# 615
 • София
 • Мнения: 2 623
Пина, просто не знам какво да кажа  Heart Eyes
Ти си невероятна   bouquet Благодаря ти за всичко   bouquet
Ако искаш, можеш да сложиш линк и към моя пътепис,
който е в подписа ми  Hug
Скоро очаквайте новия, с местата, които не достигнах миналата година  Hug
Като бонус ще бъде концерта на Bon Jovi  Heart Eyes

# 616
 • Мнения: 11 740
Ако искаш, можеш да сложиш линк и към моя пътепис,
който е в подписа ми  Hug

Ще сложа!  Simple Smile  И в тази тема също има няколко интересни разказа, имаше и линк към пътеводител на руски, също и още няколко ценни неща, които вече не помня, но ще направя преглед и ще добавя и реорганизирам отново първия пост, за следващата тема вече. Ще трябва скоро да стане, че няма много време вече.

# 617
 • Мнения: 5 730
Роксалана, искрено ти завиждам за предстоящото пътуване. Аз се възползвах от организираните екскурзии: автобусна обиколка на града, корабче по Босфора и Долма бахче. Организацията беше перфектна, а гидовете добре подготвени:)
Очакваме те с подробен разказ и много снимков материал Grinning

# 618
 • Burgas, Bulgaria
 • Мнения: 256
Организирано ще отидем само в Долмабахче,другите обиколки ги правихме предишния път (тогава пътувахме с "Бохемия"-перфектни бяха,но и доста по-скъпи).Оставихме си и време ей така ,да се пошляем и да се отдадем на "кулинарен" туризъм.

# 619
 • Мнения: X
Момичета, дайте идея за читава фирма за София. Искам да пратя нашите през септември. Цената няма значение. Много държа на отлична организация и пълна липса на изцепки от сорта - това ще го скипнем защото няма време. Искам да им платя всичките екскурзии и дворци. Била съм с Алма Тур, но тогава те направиха специална организация за фирмата ни, та изобщо това не ми е критерии.

# 620
 • София
 • Мнения: 2 623
Пине, пак помощ от приятел.
Иска ми се, когато посетим Чамлъджъ,
да се разходим и до къщата от "Листопад",
защото така и така ще сме в азиатската част.
Има ли автобус от там до Бейлербей ?

# 621
 • SOFIA
 • Мнения: 147
моя пътепис,
който е в подписа ми  Hug
Скоро очаквайте новия, с местата, които не достигнах миналата година  Hug

  bouquet
Jullianna,  направила си го просто прекрасно.
В четвъртък заминавам за Истанбул, а до сега не съм ходила там.Исках предварително да знам много неща.Изчетох всичко изписано в последната тема и  само: спирки, билети,туроператори и пр. А сега се чувствам все едно съм била там. Благодаря ти! Дано се върнеме живи и здрави и заредени с толокова положителни емоции колкото виждам и в теб.
  bouquet
Пожелавам и на теб още много прекрасни екскурзии.

# 622
 • София
 • Мнения: 2 623
zoli, много ти благодаря за прекрасните думи   bouquet
Пожелавам ти едно вълшебно пътуване  Hug
В крайна сметка този пътепис, освен лично за мен, го
направих най-вече за всички, които още не са посетили
този вълшебен град. Разбира се, липсват някои неща
от задължителните забележителности, но се надявам
с времето да ги допълня  Hug

Последна редакция: пн, 13 юни 2011, 22:53 от jullianna

# 623
 • Мнения: 11 740
jullianna, за съжаление не откривам автобус, който да ви превози директно от Чамлъджа до Бейлербеи, макар че е доста близо. Варианта е с два автобуса. От Чамлъджа може да хванете един от всички изборени автобуси № 11А; 11Е; 11D; 11G; 11K; 11L; 11M; 11P; 11ST; 11Y; 11US; 9Ud. Всички те ще ви закарат до пристанище Юскюдар. От там трябва да хванете № 15; 15В; 15С; 15Н; 15KÇ ; 15М; 15N; 15Р; 15R; 15S; 15ŞN; 15U; 15Y;  и да слезете на спирка Бейлербеи.

Ето виж на картата, къде се пада адреса на къщата
http://maps.google.bg/maps?hl=bg&tab=wl
За съжаление не излиза директно картата, пейстни адреса и дай ентър - излиза. Явно не знам как да го дам директно.

Виждат се отбелязани и автобусните спирки. Там вече пеша ще трябва да се оправите, като гледам ще е пак някой баир - нормално за Истанбул  Simple Smile

Адреса е Beylerbeyi, Şemsi Еfendi sokak 9, Üsküdar, Istanbul, а къщата се казва Lazın Köskü (Лазън Кьошкю). Освен да си го запишеш на листче и ако се наложи да питате.Това ли е къщата? Аз не съм гледала сериала.
# 624
 • Казанлък of all places
 • Мнения: 689
Пине, може ли и аз да те помоля за нещо на ранина?
Бях споменавала,че ще ходим на един фестивал , One Love Fest , като събитието ще се състои в кампуса на Университета на Истанбул, ето  тук. Ще спим на Истиклял /Бейолу и моят хитроумен план включва транспорт от Таксим до Сантралистанбул. Имаш ли представа какво би могло да е превозното средство?
Приятелите, с които ходя, мърморят,че искали хотел, до който да можели да допълзят като се напият  Mr. Green , ама нещо в Еюп не мога да намеря такъв... та засега моля, помогни ми с транспорта!  Hug

# 625
 • Мнения: 11 740
Андже, веднага ще разтърся!  Simple Smile

За сега по въпроса на jullianna. Една съфорумка ми писа с идея, как те са организирали посещение на къщата от Листопад заедно с Чамлъджа, но в обратния ред. Та, копирам и пейства!

от koriandyr

Програмата ни включваше къщата от Листопад и Чамлъджа, само че тръгнахме от къщата към Чамлъджа. Автобуса който ползвахме е 14F. Последната(или в нашия случай първата) спирка е в Бейлербей или по-точно, на третата успоредна улица на ул. Шемши Ефенди(където е къщата). Просто трябва малко да се повърви. Улицата със спирката на 14F е Beylerbeyy Camlica Cd. От къщата(която както ти отбеляза е на Шемши ефенди 9) ako се върви само нагоре и се стига до втората спирка на 14F. Ние вървяхме по Beylerbeyy Camlica Cd, стръмничко е нагоре, но за 15 - 20 мин със зяпането и снимане на красивите къщички се стига до първата спирка, на която има махазин за хляб Smile. Този автобус отива директно на Чамлъджа и продължава към Кадъкьой.

# 626
 • Мнения: 11 740
Андже, точно там има спирка на автобус - Bilgi Univeristesi - този ли ще да е университета? Тя спирката се вижда да е съвсем до Сантрал Истанбул. Автобуса е 36Т.

От тази спирка има 5 автобуса до Еминьоню, което е също вариант пияни да се претъркулите до там и да хванете автобус, има и 3 автобуса от Шишли, но там ви е далече от Бейоглу, струва ми се. От Таксим само един автобус има. Вечер е до 23:10 - последния в посока Таксим до хотела ви - това в събота и през седмицата, в неделя е в 23:00. През деня е на 20мин. Не е идеално удобен, ама това е.

# 627
 • Мнения: 11 740
jullianna, благодарение на koriandyr, ето още малко напътствия по маршрута на автобуса и отбелязано на картата къде е къщата от Листопад

http://www.prikachi.com/images/58/3447058e.jpg
http://www.prikachi.com/images/67/3447067s.jpg

# 628
 • под шипковия храст
 • Мнения: 857
pina  Hug публикацията е от 2006 година:
" Мостът ще е дълъг 240 м., широк 8 м. и ще се извисява на 24 м. над Златния рог, какъвто е оригиналния замисъл.
В Истанбул ще бъде издигнат мост по проект на гения на Ренесанса, Леонардо Да Винчи. Сплетеното от метални въжета съоръжение под формата на опъната арка, ще съедини двата бряга на Златния рог. Според турският архитект Бюлент Гюнджер, който ще работи по чертежите на Леонардо, провесената във въздуха арка ще се впише идеално в ландшафта на една от най-красивите местности в европейската част на древния град.
Мостът ще бъде предназначен изключително за пешеходци, които ще могат бързо да стигат от центъра на Истанбул до знаменития източен пазар ”Капалъ Чарши”, египетския пазар и да разгледат историческите паметници от времето на Византия и Османската империя, съобщава ИТАР-ТАСС. Както уточнява турският ежедневник Milliyet, окончателният вариант на проекта ще бъде готов през есента на 2006 г. и реализирането му ще започне веднага. Гюнджер отбелязва, че е получил пълната подкрепа на властите в Истанбул за използването на автентичните технически характеристики, описани от Да Винчи, което ще позволи издигането на моста ”едно към едно” с оригиналния замисъл на твореца.

Както е било предвидено от великият майстор от епохата на Ренесанса, мостът ще бъде дълъг 240 м., широк 8 м. и ще се извисява над залива Златния рог на височина 24 м. Цялата конструкция ще бъде изградена от специално обработена стомана, а пешеходните платна ще бъдат направени от груб, недялан камък. Жителите на Истанбул с интерес следят развитието на проекта на Гюнджер, който използва плановете на Леонардо Да Винчи, открити в архивите на султанския дворец Топкапъ. В летописите се посочва, че Леонардо, който проектирал моста през 1502 г., се обърнал към османския двор с предложението да издигне замисленото от него съоръжение над Златния рог. След повече от 500 години мостът наистина ще бъде построен като поредното послание на ренесансовия гений към потомците.
Съоръжението ще следва точно плановете на Леонардо Да Винчи от 1502 г., открити в султанския дворец Топкапъ
."
Сега сети ли се кой е моста!?  Laughing

Сисссс,
имах предвид пътуващите от Благоевград с нашата група.. което ще рече, че преди това са стигнали до София, а в Хасково дойдоха в около час след полунощ! Това се казва желание за пътуване! Simple Smile
А иначе ремаркетата ми са винаги с мен и са калени в боя..

# 629
 • Варна
 • Мнения: 141
За съжаление този така красив мост не е реализиран все още. Криза е....

Общи условия

Активация на акаунт