Детска Градина за неваксинирани деца

• 13 137
  • 103
  •   1
Отговори
# 60
Е, моето също не може да ходи на ДЯ и ДГ, но пък е живо и здраво, а това е повече от всичко. Съжалявам за вече увредените дечица, които не могат да посещават детски заведения, някои, заради недомислиците в законите, а други, защото физическото и/или умственото състояние вече не им позволява.

# 61
  • София
ми такава е...и ... моята позиция е, че при тези действащи закони и разпоредби напълно разбирам защо си го позволяват.

"Който се чувства засегнат, може да си потърси правата в съда"
за съда - цитат от Стелт по повод едно друго не по-малко несправедниво деление, даващо примерно предимство при класирането...хем онова и по закон никъде го няма...
Та явно така се оправяме - някой ако нещо не го кефи - марш в съда...

Само че, за да седнеш "проповеди за толерантност" и вникване в проблема да четеш, някой трябва поне да те е нападнал лично и обвинил в нещо....щото да обвиняваш хората в нетолерантност, защото просто си имаш проблеми...нещо не е съвсем в ред, а истината е, че тук всъщност никой не е нападал неваксинираните и неваксиниращите...

Обаче за мен въпросът по който повече има смисъл да се борят родителите със зъби и нокти е когато дете има показания наистина да бъде освобождавано от ваксини... отколкото всичко друго в момента...защото ето това вече е най-големият абсурд случващ се... ама карай...това вече наистина няма общо с детските ясли.

# 62
Angel_Dust, ти къде предлагаш да си търсим правата - при тебе ли...   Laughing   А всеки родител сам може да прецени за какво да се бори със зъби и нокти, щото е меко казано несериозно да си убеден във вредата и неефикасността на ваксините, но да си ваксинираш детето и да се бориш за официално освобождаване от имунизации след като то се увреди... Нали разбираш, превенцията е важна, даже в БГ задължителна...  Wink  Та така и аз, предпочитам профилактично да НЕ поставям ваксини, отколкото следварително да се боря със странични реакции и да търся обезщетения...

# 63
  • София
не просто тук всичко се тръгва леко наопаки...дай първо , като сме избрали да не ваксинираме да променим разпоредбите на градините, пък после самите закони за ваксинации и освобождавания от такива...

а за мен логиката е - здравето на детето ми е най-важна, боря се да не го ваксинирам или за официално освобождаване(защото една голяма част от пострадалите всъщност са били убедени в ползите от ваксините или най-малкото просто са се доверявали на лекар, но надали са твърдо убедените, във вредата им)...пък градините....като се променят онези първи две...и там ще си дойдат нещата на местата и без друго. Или най-малкото едната градина би ми била на много по-заден план...

А всъщност, по онази логика къде да си търсите правата...що се жалвате тогава изобщо в някакъв форум, пред някакви потребителки, а не в съдилищата?

# 64
stelt77, Angel_Dust ,
 не исках да събуждам спора ви наново...просто исках да попитам stelt77 и другите мами които НЕ са си ваксинирали децата как се справят след това. е, вече ми стана ясно как и знам с какво ще се сблъскам  Close

благодаря за отговорите и спокойна вечер  Hug

# 65
А всъщност, по онази логика къде да си търсите правата...що се жалвате тогава изобщо в някакъв форум, пред някакви потребителки, а не в съдилищата?

Що си мислиш, че ти се жалвам пък на теб...  Laughing  Това е форум, тук изказвам мнения, а правата знам къде да си ги търся...  Wink

# 66
  • В Голямото село
stelt77, Angel_Dust ,
 не исках да събуждам спора ви наново...просто исках да попитам stelt77 и другите мами които НЕ са си ваксинирали децата как се справят след това. е, вече ми стана ясно как и знам с какво ще се сблъскам  Close

И аз точно от това се интересувам, но отговор засега нямам... всеки се спасява поединично... темата е доста тежка и едва ли скоро нещо ще се промени  Tired... всеки, който е принуден да прати детето си в ДГ, е съответно принуден да го ваксинира. Ще ми се да се включи някой, който знае как стои въпросът с частните ДГ - дали и там следят стриктно за ваксините или някой е успял да "мине между капките"  newsm78

# 67
stelt77, Angel_Dust ,
 не исках да събуждам спора ви наново...просто исках да попитам stelt77 и другите мами които НЕ са си ваксинирали децата как се справят след това. е, вече ми стана ясно как и знам с какво ще се сблъскам  Close

благодаря за отговорите и спокойна вечер  Hug

И аз точно от това се интересувам, но отговор засега нямам... всеки се спасява поединично... темата е доста тежка и едва ли скоро нещо ще се промени  Tired... всеки, който е принуден да прати детето си в ДГ, е съответно принуден да го ваксинира. Ще ми се да се включи някой, който знае как стои въпросът с частните ДГ - дали и там следят стриктно за ваксините или някой е успял да "мине между капките"  newsm78

Не може да се направи обобщение за частните, звъниш и питаш ще ти кажат какви документи иска всяка конкретно и ще се ориентираш.
Както писах в нашата са стриктни, чувала съм че не навсякъде е така, но между говори се и реално положение на нещата има разлика.
Така че просто почни да ги обикаляш и ще разбереш какво може да направиш за частна градина в твоя случай.

# 68
stelt77, Angel_Dust ,

Доста то частните детски градини не са лицензирани и се водят детски клубове. Не съм сигурна, че за детските клубове важи това правило децата да са задължително ваксинирани.
Преди време чакахме за преглед при нашата педиатърка и там имаше още едно детенце което също беше на опашката. Заговорихме се с тях и се оказа, че този ден на детете им (2 годишно) чак сега щяха да им слагат ваксината за морбилито. После споделиха, че ходят в частна детска градина...

# 69
  • София

Доста то частните детски градини не са лицензирани и се водят детски клубове. Не [/quote]

Точно така!  Peace В София има доста частни детски градини, които не предлагат условия за сън и не са лицензирани в качеството си на такива. Там не мисля, че са задължителни ваксините. За останалите частни детски градини - би трябвало да са по стандартите на държавните. Пуснах синът ми за летните месеци в частна детска градина и веднага ми поискаха картона от държавната или отново да им нося дългия списък попълнени здравни документи.

# 70
Не ваксинирани деца могат да посещават родителски кооперативи,групи за игра,детски център и др.

# 71
Не ваксинирани деца могат да посещават родителски кооперативи,групи за игра,детски център и др.

За мен не същото, но родителите си преценяват.
Или да си намерят доктор, който да им пише ЛЗПК всяка година, където да пише че ваксините са отложени по медицински причини и тогава няма да са толкова ограничени в избора.
Доколкото разбирам причините са медицински, така че предполагам е вариант.

# 72
Авторката първо трябва да говори отново с личния лекар или с педиатър. При подобна реакция от ваксина, освобождаването би трябвало да е факт по медицински причини! Аз също съм такова дете след реакция освободено доживот.

Но аз преболедувах много от иначе леко поносимите детски болести, и то зле. Тъй че не съм убедена в ползата от градината. За мен беше в ущърб здравословно.

# 73
Така или иначе е въпрос на време да стане наложително да се реши проблемът, предучилищната е задължителна от 5 годищна възраст, дотогава може да се ползват разни алтернативи, но стане ли детето на 5 това пак ще си седи като проблем, медицинските сестри по училищата са цербери за ЛЗПК.
На мен даже са ми отказвали да ми я приемат защото джипито не е описало ваксините, а е написало само -необходимите за възрастта, та са ме връщали, джипито се прави на отворена мързи я да пише, от училището си я искат-даже бях ходила при сестрата и тя ми обясни че ги проверяват от хеи и когато имат дете с нередовна /разбирай невписани ваксини/ЛЗПК ги глобяват и то нея персонално тъй като тя отговаря.
Така че това ще ти седи като проблем всяка година, от момента , в който детето стане на 5 години.

# 74
  • Пловдив
След като стане на 5г. детето, практически си си решила проблема: образованието е задължително и няма начин детето да не ходи на предучилищна...Дали има ваксини или няма - няма значение.
Искат имунизационен статус. Никой няма право да те върне заради липсващи ваксини.
Моите и двамата ходят на училище... Wink
Сега при смяна на училището на щерката, при записването искаха имунизационен статус. Занесох го, като обърнах внимание съвсем целенасочено, че й липсват ваксини. И направо питах има ли проблем със записването. Казаха ми точно това: че искат имунизационен статус и толкова. И че детето, щом е прието в училището, ще бъде записано, независимо дали има или не ваксини. Че това си е наша работа.  Flutter И я записаха.  Wink Не е частно училището... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт