Лятото не е много далече, ще си имаме Септемврийско човече!

• 21 776
  • 703
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен!

Не съм се включвала след първоначалното представяне,но чета редовно.

Чаках да премина фаталната за мен 17 г.с. ,когато приключи предишната ми бременност.

Сега вече се чувствам малко по-спокойна.

Бях на ФМ при д-р Мазнейкова- за сега всичко е наред. Ще си имаме девойка Simple Smile

# 166
.. Искам друго да ви питам, тези мами които сте от София решихте ли къде да раждате, аз имам голям проблем с избора. Питам раждалите приятелки и всички са със различно мнение. Споделете отзиви или опит. Лек и прекрасен ден ви желая  newsm51

delaida, нормално е всички да са с различно мнение дори и за един и същ лекар. Аз раждах в Токуда първото си дете, като си мислех, че щом се изръсвам с 2 бона, едва ли не ще родят вместо мен (шегувам се, разбира се). Но исках поне да не ми слагат окситоцин и да ме изчакат нормално да си получа разкритие и напъни- нито едно от тези неща не се случи. Беше почивен ден, моята лекарка не беше на смяна, дойде и веднага посегна към окситоцина. Колкото и да се дърпах, ме убедиха, че е "за мое добро",направих за 3ч пълно разкритие с адски болки,  после не ме изчакаха да получа напъни и на 10см ме караха да напъвам насила (нямах епидурална и всичко си усещах), шиха ме без да ме е хванала местната упойка. Иначе от условията съм много доволна, но лично аз не искам да раждам пак там.
Засега съм се навила за водно раждане в Тина Киркова- ако някой има впечатления от водното там, моля да сподели.  Hug
Напоследък чета и във форума на родилница, там повечето момичета раждат вкъщи, ако не ме беше шубе, бих се навила, все си мисля  (и от опит разбрах), че в болнични условия няма как да е естествено раждане- все бърникат, проверяват за разкритие, пускат всевъзможни химии и т.н.

# 167
Четейки поста на mmagi, се сетих, че преди няколко дни попаднах на това и забравих да го споделя с вас - http://1agb.com/news/single/id/48.

Иначе по повод болници и лекари за раждане, както вече са казали преди мен, всичко е строго индивидуално - едни са доволни от една болница/ лекар, други - не, пък и всяка една от нас има различни критерии за "доволство".

Аз лично се колебая между І и ІІ градска, като ІІ градска ми е по на сърце не знам защо, нямам никакви лични впечатления оттам, но нововъведенията в І градска също са доста примамливи  Crazy

mmagi, иначе относно раждането във вода, понеже и аз се интересувам,  една позната, която знаела от нейна позната, която знаела от на стринка Кина шуранайката, ми каза, че и във вода ти слагат система и те проверяват за разкритие. Не знам колко е достоверно това, предвид източниците на информация, но това със системите ми се струва прекалено, за разкритието - не знам, вероятно проверяват, иначе как ще определят напредването на раждането  newsm78
Мисля другия месец да отида на място на Дни на отворени врати и да попитам. Този месец доколкото разбрах правят ремонт в родилното.

П.П. Nadelina, честита ви красавица  Hug

П.П.П. Ще ме извинявате, ама хич не помня - честити сини гащи на izza

# 168
 Nadelina  Hugздравей и добре дошла при нас отново.Безпроблемна бременност и здрава бебка септември.

# 169
  • София
Тара много се радвам, че бебчето ти е здраво!!! Пожелавам ти спокойна бременност от тук нататък.

ronisum, LiletoYa, mishchitzata и аз съм се насочила към Токуда. На мен ще ми е за първи път и малко ме е страх, но има време, ще се подготвя и психически и физически.

mmagi съжалявам за това, което си преживяла. Дано сега да нямаш този лош късмет!

Мимс дано ти се размине без антибиотик

Стойка,svetty1980 и izza добре дошли в отбора на майките на момченца!

Успех на всички, на които им предстоят прегледи. Нека само хубави новини да има!

Хубав ден от мен!  Hug

# 170
аз не бих отишла да раждам при "който е на смяна", съвсем умишлено от самото начало се следя само при един лекар и с нея ще раждам ... тя има сключени договори с Тина Киркова и частната болница на Мазнейкова и за сега не съм 100 % сигурна коя ще избера, но клоня към държавната. ... освен това ще раждам със секцио, което съвсем премахва опцията от случаен лекар.
Като цяло не съм привърженик на домашните раждания, да не кажа че го намирам за опасно и нередно ... Но пък и това "нормално" раждане в болница хич не ми е нормално - с всичките тия системи, прегледи, бърникане, натискане, епизотомии, шиене ... и легналото положение, многото народ около теб .... някак си ми се губи личното преживяване и предпочитам да легна на масата и да ми извадят детето, отколкото да изживявам другото .. което дори не знам как ще протече и не мога да контролирам. Та така де, това по отношение на раждането .. има още време да премисля нещата, така че нищо не е решено безвъзвратно  Simple Smile

# 171
Разбира се, че всеки си има мнение и по този повод искам да кажа, че нямам против системата, защото родих за 3 часа и половина, вместо да се пъна 24 часа. А че си боли, боли си това е раждане не е почивка. Мисля, че тези дето си раждат вкъщи най-естествено раждат, дето не са разбрали и че са бременни имам предвид Mr. Green
Но въпрос на гледан точка вече нищо не е като преди.
Ммаги как така не са те изчакали да имаш напъни Shocked Ужас незнам, затова се убеждавам колкото хора толкова мнения и затова казвам, че раждането е индивидуален процес.
Желая на всички да направят най-добрия избор всеки за себе си и много късмет Hug

# 172
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ДИДЕ и ВАНЯ тук съм.Снощи пак се прибрах късно-към 23ч.Мойто овне си нави на пръстта,че трябвало да излезем,нищо че небето беше черно,но не валеше.Имаше и гръмотевици.Като се прибрах,прегледах какво сте писали,видях снимките и легнах да гледам една турска сапунка.Много се радвам,че вчера се видяхме защото нали имахме дилема дали да не е днес.Добре че към обяд спря да вали,че не е човещко.

# 173
Ако се върнем на разговора с раждането и знам,че Евита би казала "защо говорите толкова рано за това"Аз лично  с всяка една ще се съглася и подкрепя избора и ,но да родиш вкъщи за мен граничи с лудостта ShockedНе може трезво мислещ ,интелигентен човек да бъде егоист и да мисли за себе си. Вкъщи точно кой ще ти помогне ако нещо не изплаче детето или ,ти получиш инфекция  Close
Това да родя на спалнята си,  не го намирам за никак романтично ,а шизофренно!

# 174
  • София
Здравейте милички,

аз поизчезнах тези дни, но ми се наложи едни пътешествия да правя до Кърджали и тук си имам задачки безчет.
TARA много много се радвам за резултата, аз съм една от малкото, които знам какво точно изпитваш в мига в който узнаваш резултата и после гледайки документа с хубавите неща написани как ти тупка сърцето:-))) Само не разбрах пол-а, защото там и това пише на 100% каквъв е XY?? И междудругото ти звънях няколко пъти доста упорито, но ти не ми отговаряш, не знам даже проверявах GSM дали правилно те набирам???
Дианче, за помоща с пролетното почиетване мога на драго сърце да ти предложа мъж ми, които се занимава с професионално почистване, бързи са, и най-важното - прозорци мият само МЪЖЕ:-))), Което не е никак зле....и ги мият просто перфектно, ако искаш мога да ти дам на ЛС мобилния му да го разпиташ за цени и каквото те интересува.
ГЕРИТО по повод мръдкането на бебо, не се коси, според мен ти е още рано, може всеки момент да го усетиш, аз я усетих за пръв път ден преди амниоцентезата, т.е в 18- та г.с. а освен това видимио преместване на коремчето усетих миналата събота, когато бях на кола маска и козметичката ми мазна ниско долу корема с ролера с колата и от топлото ли от какво не знам, толково яко се премести това дете, че милата ми козметичка хвърли и ролер и леентички и всичко и само вика:" Оф Евче, нещо ти се наду и мърда:-))"
До скоро и пак ще пиша...............

# 175
  • София
Наистина за всеки е различно, винаги ще има доволни и недоволни. На мен в Токуда не са ми включвали система, абсолютно нищо. Родих точно за 20 минути, абсолютно нормално без упойки. Не съм платила и лев. Болницата беше отворила преди месец и работеше със здравна каса. Така че, колкото потребители - толкова и мнения.

Този път аз няма да раждам в Токуда, т.к ми се струва излишно да дам 2000 лв. Знам как родих предният път, предполагам че ако всичко е наред така ще родя и сега. Надявам се да открия най-подходящият лекар, който да ме изроди по здравна каса.  Peace Не познавам достатъчно добре работата на някой лекар или екип. Мога да съдя по мнения казани от някой, или прочетени някъде....които винаги са двустранни. Така че не виждам смисъл да платя на някой лекар....който не знам що за професионалист е. Все пак мисля, че има достатъчно АГ болници и достатъчно специалисти там.  Hug

Между другото чувам доста добри отзиви за Вита. Странното е че там задължително трябва да си платиш за кетъринг по време на престоя, както и за ВИП стая  newsm78.

# 176
  • София
Ако се върнем на разговора с раждането и знам,че Евита би казала "защо говорите толкова рано за това"Аз лично  с всяка една ще се съглася и подкрепя избора и ,но да родиш вкъщи за мен граничи с лудостта ShockedНе може трезво мислещ ,интелигентен човек да бъде егоист и да мисли за себе си. Вкъщи точно кой ще ти помогне ако нещо не изплаче детето или ,ти получиш инфекция  Close
Това да родя на спалнята си,  не го намирам за никак романтично ,а шизофренно!

АБСОЛЮТНО КАТЕГОРИЧНО СЪГЛАСНА НА 100%, всяка уважаваща себе си жена и нислеща за бебето си ще роди в медицинско заведение, където има професионалисти, обучавали се години само за това, да помогнат на нас бременните да родим здрави деца с минимален риск, както за родилката, така и за самото бебе.
Моля ви, не сме в 18-19 век, когато са раждали децата в кошарите и пъпната връв е рязана със сърпа с който се е жънело, казвам това, защото знам със сигурност, че моята прабаб е родена точно в такива условия......

# 177
  • София
Между другото чувам доста добри отзиви за Вита. Странното е че там задължително трябва да си платиш за кетъринг по време на престоя, както и за ВИП стая  newsm78.

Привет mishchitzata,

моята АГ - Д-р Богословова, изражда само във Вита например, да условията са прекрасни, бебо си е при теб, всеки може да влиза, даже мъж ти може да си спи при теб, НО,..........идва голямото НО...нямат реанимация за бебетата и ги транспортират в Токуда, не искам да разказвам конкретен случай с моята снахичка, но при нея имаше усложнения и детенце лежа 17 дни в Токуда и .....абе с една дума аз няма да си раждам с АГ-то. Не смея, не искам да рискувам заради беба, ще родя в някоя голямоа болница и то специализирана АГ болница, където има цели екипи готиви за реакция, анестезиолози, прекрсани акушерки, (зашото няма какво да се лъжем , не лекаря води раждането, важа е акушерката) , има педиатри и какво ли още не. Та колкото и да си харесвам и обичкам Богословова, не мога да си позволя да родя във Вита. Мое мнение , подчертавам, ако на  теб Вита ти допада, чустваш се някак уютно, удобно, персонала те е грабнал, няма какво да му мислиш!

# 178
  • София
Раждах в Токуда и пак там ще раждам ЖЗ...

Във Вита присъствах на дни на отворените врати преди години, доста почакахме докато се появи някой да ни разведе защото имаше току що родено бебче с проблем с дишането.... докато се обадят на линейка от Токуда.... няколко пъти звъняха да кажат, че е спешно, докато дойдат, смъкнаха го с едне малка бутилка кислород и го откараха, но мина страшно много време... Дано да е живо и здраво детенце и да се радва на живота!

Кокетка, Мадленка е раждала във втора градска - може да ти даде информация от кухнята.

# 179
  • София
Евита, абсолютно съм съгласна на 100% с теб. Аз няма да раждам във Вита, просто споменах че чувам добри отзиви. Както съм казвала и друг път ще раждам или в Шейново или в Тина Киркова. Също като теб предпочитам да си е специализирана болница с опитен персонал. И да...наистина акушерката води раждането   Peace От първото си раждане съм останала с прекрасни спомени за моята акушерка. Винаги когато се сетя за нея, благодаря на господ че има все още хора които са призвани и обичат тази си професия  Peace

Общи условия

Активация на акаунт