Лятото не е много далече, ще си имаме Септемврийско човече!

• 21 788
  • 703
  •   1
Отговори
# 195
  • Велико Търново
и аз мисля, че под наблюдението на опитно медицинско лице няма значение къде раждаш. В повечето болници е подтискащо и персоналла се държи зле. А и ако сравним удобството на  домашното легло и  акушерският стол  първото печели. Единственият плюс на раждането в болница  ще е по-бързото реагиране при усложнение. Но   по принцип раждането момижета си е божа работа, не дай боже нещо да се усложни - всичко се случва. То едно време и смъртността при раждане колко е била висока защото не всяка жена може да роди по нормален път. Ей го аз  тръгнах да раждам нормално  много исках да чуя първият плач, но аз дребна бебето едро, заклещи се, добре, че но пази бот и форцепса беше без последствия. За да родиш вкъши мисла, че трабва да се довериш на много опитен акушер-гинеколог, който да те гарантира, че си способна на нормално раждане и всичко ще мине наред. Тогава вече вкъщи удобството ще е наистина по-глямо.

# 196

Кое не е нормално не разбрах?- не е нормално да се изнасилва организма със синтетики, при положение,че няма нужда- преди системата съм отишла с 5см разкритие, изтекли води и нормална родова дейност. Като няма повод да се бърза, не виждам защо да се прави.

Както казах родих за 20 минути...смисъл толкова време имах болки, и след 10 минути синът ми се роди. За първо раждане мина чудесно. Детето си е здраво, дадоха ми го след 2 часа....изобщо никой не е споменавал, че е проблем че съм родила бързо  newsm78- чудесно, в твоят случай са действали своевременно и интелигентно. Дай Боже всекиму такива лесни безболезнени раждания, аз за първи път чувам за някой, който е имал само 20мин болки, трябва да си много щастлива от това.

mmagi,да изказвам се крайно и до край ще устоявам това.Защо всички казвате  "Да подкрепям домашното раждане"НО изреченията започват с АКО . Защо подкрепяте нещо, в което не бихте участвали?В  живота не използвам АКО ,защото е безсмислено.АКО Хан  Аспарух не бе спрял тук сега всички с НАС щяха да се съобразяват ,а не ние с ТЯХ.Когато в България стане като Щвейцария ще родя вкъщи!!!АКО не беше починал синът ми щях да съм много по щастлива ,но има АКО!

Диана, изказването ти е крайно неуважително, най-вече към хората, които са претърпели загуба. Всеки има право да подкрепя или не нещо (било то личност, кауза и т.н.). Доводите ти са нелогични и неидържани. Това, че не съм пряк участник в нещо, не означава, че не мога да имам мнение по въпроса и да го подкрепям.

Евита, аз не съм раждала в безобразна болница, нито при лош персонал. Просто сега се слага окситоцин и се прави епизиотомия масово, което е безобразно.

Не съм и искала тук да водя някаква агитация, просто ми беше интересно да прочета мнения за домашното раждане конкретно в нашата тема. А иначе- хора всякакви, хигиена също. Дано всеки за себе си намери най-подходящия лекар и отделение, в което да роди максимално лесно, безболезнено и без травми.

# 197
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Нищо ви нямаше,а пък какво ви стана.Всеки да прави каквото си иска и има право да говори каквото си иска,а не да налага мнение,в случая както ММАГИ.Не мога да разбера ти като си привърженик на дом. раждане и ние ли трябва да станем?Я се успокой малко и не се вземай толкова на сериозно.Ти като подкрепяш тази кауза аз не я подкрепям.Точка.Защо трябва да ни разваляш настроението не мога да разбера?

# 198
Мисля,че е време да сложим КРАЙ на тази полемика.Просто ще загубим добрия тон.Аз лично съм на път да прекрача границата и повече няма да коментирам.
mmagi,точно защото ЗНАМ какво е да загубиш  за 48 часа синчето  си и баща си се прекланям пред мъката на всеки един човек Flowers Rose Flowers Rose

# 199
  • София
mmagi аз лично познавам много народ родил не за 20 а за 10 мин, знам обаче, че ако не си симпатична на акушерките те зарязват в един ъгъл да се дереш на живо, и се намесват, чак когато стане нетърпимо. Не знам ти за колко мин си родила, ма май не си им била симпатична.
И не коментирай кое е уважително и кое не, без дори да знаеш за каква болка и страдание споменава Диана.
Ако искаш раждай и на Луната, аз спирам по темата.

# 200
iv.elina, в никакъв случай не съм искала и не съм се опитвала да налагам мнение или да развалям настроението на някой. Ако съм го направила, публично се извинявам.
diana_val4eva, съжалявам за загубата ти.
Права си, че е по-добре да прекратим полемиката.

# 201
Дайте сега да разведрим малко темата ( макар и аз да съм много притеснена и нервна, по други причини).  Та кажете как се чувствате днес, какво правиха, тези, които не са на работа, някой купи ли си вече бременни дрешки?

# 202
  • София
Момичета да запазим добрият тон   bouquet

За бременни дрехи....аз си купих една рокля, дето не е точно за бременни...ама е жестока а на живо още 100 пъти по жестока  Mr. Green и според мен с бременна пупа ще седи сладко

http://www.hm.com/gb/product/84163?article=84163-A

# 203
Аз пък прочетох всичко по темата 'раждане вкъщи' което сте обсъждали тук в темата и не мисля, че mmagi или пък Q-T са се опитали да натрапят мнението си, просто не бяха съгласни с определенията и етикетите лепнати на жените, осмелили се да родят вкъщи, с които между другото и аз не съм съгласна Peace

Ето на който му се чете, разказ за домашно раждане, състояло се преди дни Wink
http://escorial.wordpress.com/2011/04/13/

svetty, май грешката е вярна и аз съм завършила Туризъм във Винса 2002. Сега ако ми кажеш и точно коя колежка стои зад този ник Hug

Аз още никакви бременни дрехи не съм си купувала. Искам направо летни да си взема Crazy

# 204
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Диде гледах Столичани в повече 3,че нали снощи не можах да го гледам.Аз съм на работа ама скука.На никой не му се излиза в това дъждовно време.

# 205
mishchitzata , роклята е много хубава!!! А цената- убиец Simple Smile

Аз още  нищо не съм си купила, но днес си харесах една рокля с 3/4 ръкав, до коляното, тези дни мисля да я пробвам и да си я взема Simple Smile

# 206
Днес  си стоим в къщи SadМного е студено и вали .Използвах времето и смених градероба,С радост открих,че ще има какво да обличам като се позатопли.
Малко се поозорих с чувалчетата ,но трябваше и това да свърша Simple Smile

# 207
И аз съм от работещите, така че - нищо особено, един обикновен, малко мрачен ден. Относно дрешките за бременни - за мой късмет, в магазин Мания /дрехи втора употреба/ си намерих няколко страхотни туники и шалвари, и засега карам с тях. То тук така или иначе нямаме магазин за бременни, така че ще си обикалям магазините 2 - ра употреба   Simple Smile

# 208
Момичета, моля ви наистина, недейте да се карате! Едно от най-хубавите неща на нашата септемврийска темичка е безкрайният позитивизъм, който лъха от страничките. Нека всеки може да си каже мнението, без да бъде нападан, колкото и алтернативно да е то. И нека се уважаваме, интелигентни хора сме. Аз също не бих си и помисляла да раждам вкъщи, но явно по света има хора, които го правят и не можем просто да ги заклеймим. Да не забравяме и че България за съжаление, не може да служи за пример.

И да сменим темата наистина.

Ения , съжалявам, че преминаваш през трудности и явно ти се натрупват негативни емоции. Дано всичко отмине скоро и по възможно най-добрия начин. Когато можеш пиши ни. Дано се наредят нещата. Ние сме на линия.  Hug  Hug  Hug

Аз следмалко ще се прибирам да стягам парцалките за моето женско спа. За съжаление се очертава едно лошо зимно време - направо едни скички можем да направим Simple Smile

Днес бебчето е особено активно, мисля си, че и на него, както и на мен, не му се седи вече в офиса.

Пожелавам ви много хубав късен следобед и лека вечер!   bouquet   bouquet   bouquet

# 209
Здравейте тумбачета  Simple Smile
Честито на всички, които вече знаят пола на бебенцата си  Hug
Бързо оздравяване на всички настинали  Hug
От утре и аз като Леа ще съм на All Inclusive при майчето, но от време на време ще влизам във форума да видя какви ги вършите  Simple Smile От кога го чакам този момент -  любимите хора, чист въздух, люлчицата на двора и многото внимание.
На всички хубав уикенд и много хубаво време     bouquet

Общи условия

Активация на акаунт