Лятото не е много далече, ще си имаме Септемврийско човече!

• 21 791
  • 703
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте милички,

аз поизчезнах тези дни, но ми се наложи едни пътешествия да правя до Кърджали и тук си имам задачки безчет.
TARA много много се радвам за резултата, аз съм една от малкото, които знам какво точно изпитваш в мига в който узнаваш резултата и после гледайки документа с хубавите неща написани как ти тупка сърцето:-))) Само не разбрах пол-а, защото там и това пише на 100% каквъв е XY??
Това ХУ е момченце според мен Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 181
  • Варна
Здравейте и от мен! Малко се изгубих последните дни, че имах гости но пак съм на линия Simple Smile
Честито на Тара за хубавите новини и на всички мамчета разбрали пола!  bouquet
Не искам да влизам в спорове, но аз бих родила вкъщи с акушерка, ако нямах трагично приключила предишна бременност. И  не мисля, че съм безотговорна или егоистка. И днес има много жени, раждащи вкъщи с или без медицинско лице. В много страни това е не само разрешено, но и нормално. А за съжаление в нашите болници освен добрите специалисти, има и доста некадърни лекари затрили не едно или две бебета и осакатили физически и душевно много жени. Все пак този избор трябва да е на базата на  информираност.
Има разлика от това да раждаш вкъщи сега и в 19 век - жените са по-образовани и имат възможност да се подготвят физически, психически, с информация и т.н. за разлика от нашите баби и прабаби. Освен това хигиената като цяло е на по-различно ниво и т.н.
Пак казвам, че не се заяждам, но не мсиля, че жените раждащи вкъщи са безотговорни и неинтелегентни. Има достатъчно инфо по въпроса и всеки може да намери ако има желание , както и клипове на домашни раждания.
Евита, ако имаш време и си получила информация, би ли споделила подробности около фирмата за стволови клетки, която беше споменала?

# 182
Евита, и аз искам повече инфо за банката за стволови клетки, за която писа преди време. Praynig

# 183
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Относно раждането вкъщи-това не мога да си го причиня.Съжалявам ама........

# 184
Момичета, малко прекъсвам темичката за раждането да ви попитам нещо. След цяла нощ неспане от жесток зъбобол, днес отидох по спешност на зъболекар. Оказа се, че съм имала скрит кариес, който е бил огромен и вече е станал пулпит. Зъболекарката ми сложи арсен, именно това ме притеснява. Чета много и различни коментари относно арсенът и бременността- оххх, споделете, ако и вие знаете нещо, че ми е притеснено Sad

# 185
Sunshine, нямам представа, но нали зъболекарката ти е наясно, че си бременна?

Иве, и аз не мога !

Ваня, изкупихте ли вчера мола Simple SmileSimple Smile

# 186
Да, предупредих я, но все пак...

# 187
Щом си я предупредила, не мисля че има от какво да се притесняваш. Аз така в 6 г.с. пих антибиотик и после като казах на тогавашния ми гинеколог, той някак въз основа на това че съм пила антибиотик /Зинат- безвреден за бременни/, реши че трябва да махнем бебока  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 188
  • София
Q-T категорично не мога да се съглася с теб, но това си е твое лично мнение, и да определено все-още 70% от нашенки са толкова необразовани и елементарни, че дори и идея си нямат от рискове, лоша хигиена, малоформации и аномалии, но не ми се спори, защото ще бъда много достоверна и безкрайно права, а не ми се иска да те обиждам.
ДА МИЛИ МАМИТА ЗА СТВОЛОВИТЕ КЛЕТКИ!!!!!! Да ви кажа малко съм ви подвела със сайта, ето това е правилният: http://www.cells4life.co.uk/, и банката е английска, както и фирмата. Представителката се казва Даниела Мирчева и телефона й е 0893 49 47 16 ,  аз имам среща с нея другата седмица и ще ви разкажа подробно, но който се интересува от подробности може да й звънка, доста е любезна.

# 189
Кокетка, мерси   bouquet Не го бях виждала това видео, още една точка прибави в кошничката на Тина Киркова  Grinning   За първи път чувам, че епидуралната упойка има отношение към аутизма..

angel_sin, понякога дори да родиш при случаен лекар, би било по-голям късмет, отколкото да дойде "твоят", да бърза да те изроди, да те шие "на живо" и да си ходи...при положение, че си кихнал достатъчно голяма сума пари, да не го прави. По мед. причини ли ще раждаш секцио?

LiletoYa , не ме изчакаха за напъни, за съжаление.  Sad    На всичкото отгоре не стига, че изтърпях канските болки от окситоцина (имам доста познати, които го отказаха с 2ро дете и повярвай ми казват, че разликата в болката е драстична, доста по-лека без система), ами именно от пришпорването и предозирането, раждането се разви много бързо- за 3 часа, което за първо дете не е много нормално, бебето не е имало време да слиза постепенно надолу по родовия канал и се роди заднотилно. После самата лекарка го отчете като грешка от системата. Но каква полза... Главата се подаде, те ме накараха да се преместя от предродилна в родилна зала, пълна глупост... в резултат на разходката главичката се скри (нормално) и после ми скачаха на корема да излезе веднага. без грам напъни и с една огромна епизиотомия.

на diana_val4eva и Evita_Peronski , които мислят, че да родиш вкъщи граничи с лудостта бих им препоръчала да не се изказват толкова крайно. Аз лично бих родила, ако не ме беше страх и ако бях достатъчно смела, че да поема тази отговорност за мен и бебето. Вече в БГ има акушерки , обучени за дули, които ходят в такива моменти по домовете.  И ако някой в момента се е заблудил (както бях самата аз преди да родя), че раждането може да е приятно и романтично в болница, чакам с нетърпение да разкажете след като родите. Не искам да ви плаша, в момента в болниците се държат така, сякаш лекарите раждат, а не жените- без значение дали си платил или не.
Относно клиниките, които нямат реанимация за бебета- тук ще цитирам Евита, че "всяка уважаваща себе си жена и Мислеща за бебето си ще роди в медицинско заведение, където има обучени професионалисти". А  с препратката за домашното раждане и 17-18в- целият свят е тръгнал натам - в скандинавските страни, западна Европа, Австралия и Канада все повече жени избират да родят в домашна обстановка- там, където им е най-комфортно, със семейството си и в каквато поза им е удобна (нещо невъзможно за БГ действителност).Плюсът там е, че присъства мед. лице- АГ или акушерка (често и двете). Надявам се много скоро и тук да се разреши това.

# 190
Renka почти го изкупихме.И днес пак бях там.Сега си идвам.Ама то в това време къде да си разходя тумбака ако не там Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning
mimes относно стволовите клетки аз съхраних при първото раждане-с дъщеря ми и извиках Crio Save.Доволна съм.Защо нещата да са нередни при тях.Аз за себе си съм извършила нужните проверки и всичко е ок.,Дано никога не ги използвам. Praynig

# 191
  • София
На всичкото отгоре не стига, че изтърпях канските болки от окситоцина (имам доста познати, които го отказаха с 2ро дете и повярвай ми казват, че разликата в болката е драстична, доста по-лека без система), ами именно от пришпорването и предозирането, раждането се разви много бързо- за 3 часа, което за първо дете не е много нормално, бебето не е имало време да слиза постепенно надолу по родовия канал и се роди заднотилно.

Кое не е нормално не разбрах? Както казах родих за 20 минути...смисъл толкова време имах болки, и след 10 минути синът ми се роди. За първо раждане мина чудесно. Детето си е здраво, дадоха ми го след 2 часа....изобщо никой не е споменавал, че е проблем че съм родила бързо  newsm78

# 192
здравейте момичета

честито на разбралите пола на бебчето  bouquet

аз ви чета но честно казано с лошите неща които ни спохождат напоследък не ми се пише изобщо.имам чувството че скоро няма да мога да се нарадвам на бременността си както трябва.
краско онзи ден направи алергия от АБ и му биха орбазон сега е добре Слава Богу...

наистина не ми се пиша,само ще споделя,че е много трудно когато знаеш че някой си отива и макар че знаеш пак не си готов за това.........а междувременно да со отиде и друг.....както и да е няма да говоря повече да не ви разтройвам,когато се почувствам по-добре ще пиша,а ако мога ще ви следя

# 193
mmagi,да изказвам се крайно и до край ще устоявам това.Защо всички казвате  "Да подкрепям домашното раждане"НО изреченията започват с АКО . Защо подкрепяте нещо, в което не бихте участвали?В  живота не използвам АКО ,защото е безсмислено.АКО Хан  Аспарух не бе спрял тук сега всички с НАС щяха да се съобразяват ,а не ние с ТЯХ.Когато в България стане като Щвейцария ще родя вкъщи!!!АКО не беше починал синът ми щях да съм много по щастлива ,но има АКО!

# 194
  • София
mmagi аз лично нямам намерение да се връщам назад във вековете и да подлагам детенцето си и себе си на риск. Колкото до безобразните болници и лошият персонал- да съгласна съм, самата аз бях на амниоцентеза преди седмица в един ад наречен Майчин дом, но ПОДЧЕРТАВАМ амнито ми беше направено от перфектен специалист към който нямам нито една забележка.
Няма да забравя един репортаж по телевизията, в който една майка поддръжник на естественото раждане в домашни условия раждаше на живо с една акушерка и паркирана на ъгала линейка. Да беше си у дома, мъжа й я подкрепяше, но.....плацентата беше "пльосната" в един леген, от който лижеше кучето й, не искам да изпадам в още подробности от пейзажа на прекрасно образованата иначе майка, но прекалено много уважавам себе си, за да родя у дома.
А иначе имам майка акушерка и най-добрата ми приятелка е също такава, т.е не е като да няма кой да ми помогне по време на раждането.

Общи условия

Активация на акаунт