Въпросът ми може би е тъп,но все пак ще попитам.
Вчера се хванах да правя меденки по следната рецепта:
2 яйца
1чаша и половина захар
1 чаша олио
1ч.л.сода.
1 каф.ч. мед
1 пак.канела
брашно
Излезе доста голяма доза,пекох сигурно 5 тави от тези големите от фурната върху хартия.Правих малки топченца,които леко натисках,колкото да станат леко овални.
Пише,че се пекат на 180 до порозовяване,обаче първата тава,направо си изгоряха.
След това вече пекох на 150 на вентилатор и положението беше долу-горе добро,вадих ги меки,но момента ,в който изстинат и стават твърди като камъни,а меденките трябва да са мекички.
Веднага ги задушавах с найлонова торба върху таблата,в която ги нареждах,но не и не.Твърди са си като ореховки
Да не би да има някакъв пропуск в рецептата?И как да станат меки/ако може вече де /
Преди това правих локумки,те си станаха страхотни,но пусти меденки нещо им има