47 пъти "Ура", в Канада дойде пролетта!

• 30 786
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Гери, ти от Варна ли си?
Моите последни спомени от Морската градина са претъпкани алеи, по които не можеш да се разминеш, какво остава да си намериш пейка за сядане. За плажната алея в летните вечери въобще няма да говоря Naughty. За съжаление и Варна не е това, което беше преди 10 години, вече се пука по шевовете Rolling Eyes

Аз пожелавам на всеки да намери своето място под слънцето, там където се чувства щастлив и спокоен, а дали ще е с повече или по-малко пари в джоба, това не е толкова важно Peace

# 481
Галче, и в Бургас имаме морска градина Wink
Gerii , хубав пост Peace
Желая на г-жа Броненосец успешно завръщане - такова решение не се взема лесно Hug

# 482
Gerii, много хубав пост. В действителност парите не са всичко за човек, едва ли са извора на щастието. Спокойствие - Канада вече не е източник на това през последните години. Ех, няма опашки да си платиш сметките - голяма работа. Но пък има хора които се чувстват добре тук по една или друга причина, или пък са свикнали, или пък няма към какво да се приберат - всеки си има своите причини, еднакво важни за всеки. Аз си мисля, че ако произлизаш от малко градче в БГ.... нямаш много перспективи там на този етап. Градовете като София, Варна, Бургас, Пловдив  се пукат по шевовете от пренаселеност, защото работата е там. Най-много обичам София по празниците  Mr. Green
В рамките на шегата, имаше едно изказване на Бойко наскоро, че щял да върне емигрантите до 3г в БГ. Амбициозно, но му пожелавам успех ако наистина се заеме с това.

# 483
Аз и в България никога не съм чакала на опашка да си платя сметките Wink
Бойко е по "бойките" изказвания Wink

# 484
Аз и в България никога не съм чакала на опашка да си платя сметките Wink

Перфектно.... ето още едно равенство с Канада Simple Smile

# 485
Denzul, причини винаги ще се намерят и за връщане и за тръгване от България Wink

# 486
  • Калгари, Канада
Честит ден на детето на всички деца!   bouquet

Аз имах трудности да обясня празника на Владко. То щом е за подарък винаги е добре дошъл всеки празник, обаче ме пита 3-ри пъти защо му е празник точно на него. Та във връзка с това, какво празнувате в Канада: само канадските празници, само българските, всички канадски и български или избирателно само някои канадски и български?   

Снощи слушахме по youtube песни на НЛО, много актуални и в момента за ситуацията в България /няма да давам линк към тях/.

Но ето ви малко песнички за Канада:
http://www.youtube.com/watch?v=z-FuVzRvfd8
http://www.youtube.com/watch?v=RdYkM-0Jy7k&feature=related
Всеки да си ги възприема както му душа иска  Peace

# 487
Да, Галче от Варна съм. Аз пък съм нямала проблем с намирането на пейка в морската градина Ние точно там живеехме.  EmbarassedПочти всяко лято сме посещавали и Френската Ривиера в Кан..ами колкото да е хубаво там е препълнено с много туристи и няма места къде да седнеш, ама на хората им харесва. Нашето Черно Море е прекрасно, поне не е толкова солено, като Средиземно море Grinning Навсякъде има и полож. и отрицателно зависи кой как гледа на нещата. Има страхотни безлюдни  острочвчета край Балчик, може да се отиде с яхта/ корабче...Има също прекрасни места в Родопите-с острови, на които са построени хотелчета...и разбира се са по-евтини от канадските.  Като нямаш финанси и в Канада се задоволяваш само с  паркове в околностите на града. Имах едни познати от Монтреал. Завършиха местни 3 годишни колежи-едвам издържаха в Монтреал, Бг ги теглеше обратно..няма да казвам причините, поради които не харесваха Монтреал, за да не обидя някой. Но уж на майтап и двамата решиха да си подават резюмета от Канада в межд. компании в БГ. И познайте? Ами хората им се обадиха-дори им платиха билетите да се приберат в БГ. И им предложиха заплата: 1500 евро на мъжът и 1000 евро на жената. Това за София. Интервюто се проведе по телефона и на френски и на англ. След 2 години в Бг не искат и да чуят за обратно връщане. За ексурзия дори казват, че има доста красиви места в Европа и им е по-евтино. Другото семейство беше от Едмонтон. След като жената завърши за доцент и предложиха професорско място в университета. Тя отказа. Бяха с 2 малки деца. Искаха си живота обратно и приятелите, пътуванията на кратки разстояния. Не можеха да изтраят и този студ в Албърта, не бяха доволни от здравеопазването и детските градини. Когато се чух наскоро с тях и ги попитах вярно ли е за боклуците във Варна, за кучетата и т.н.. Те ми казаха: "Буклукът за едни е съкровище за други обратното, така че всеки намира неговото място, рано или късно".  И тя докато изкарваше нейните деца в Морската градина през февруари,аз моето тука го държа в къщи, защото темп. бяха минус 25 градуса. Така че и това е причина.  И друго семейство от Едмонтон са на път да се приберат към Бг. Тя сега е доцент в университета. Става въпрос за млади хора на по 30-35 години. Знам, че много хора ахкат като дойдат в Канада, но зависи кой какво си имал в Бг и какво си оставил. Хора, дошли от бедни държави тука им е рай. Същото важи за хора от малките градчета в БГ. Няма идеални места-важно е кой какво търси. И все пак замислете се за какво Канада продължава да набира имигранти, същото важи и за Австралия. На първо място климатът и второ защото имат нужда от млади хора, които да работят нискоквал. работа.

# 488
mamamia, мерси за култовите песнички.  bouquet Припомних си как съм ги слушала, докато бях в Бг и тогава въобще тогава не съм се замисляла, че някога ще дойда насам
Аз също имам нещо за вас, като поздрав за днешни ден:
http://www.youtube.com/watch?v=38PxLD5kVFI
http://www.youtube.com/watch?v=kAxS3FihJCA

# 489
Галче, те и тука местните дипломати обещават много-особено по кампаниите-повече легла в спешното, по-добри условия в детските градини, увеличаване на детските помощи...и какво ли още не...стават и тука лъжи и измами на високо ниво, само че Канада е голяма държава и не се разбират много, много тия неща. Иначе министъра вместо да построи по-добри градини за децата и другите му празни обещания си направил  луксозен котешки приют в Отава и тука животните са на страхотна почит, какво остава за децата..да се оправят и да спят по земята Peace А какво да кажем за майки с повече от едно дете, стоят си в къщи с години и тия деца нямат възможност да ходят по градини, защото са скъпи. Е, това ако е добре...

# 490
  • Монреал
Г-жа Броненосец, попътен вятър и успех! Надявам се да бъдете щастливи - това и здравето са най-важните неща в живота!

# 491
Важното е да не съжаляваме за взетите решения, независимо какви са те. Simple Smile
А с Гери съм много, ама много съгласна.

# 492
Gerii, аз точно това имах предвид, че пълно щастие няма никъде. Въобще не си въобразявам, че тук е някакъв рай, все пак цяла зима изкарахме и без кола Peace За корупцията има я разбира се, къде ли я няма. Въпроса е докъде се простира, доколко се е срастнала с държавата и какво остава за обикновените хора след това Peace. Но не ми се навлиза в подробности за това. И да сигурно има и все още девствени места в България и сигурно има хора, които работят за 1500 Евро, то и тук сигурно има такива които вземат над 4000 долара на месец и не си и помислят за връщане.
Всичко е толкова относително и пречупено през собствената призма, просто са две несравними величини.
И винаги е важна нагласата. Аз февруари месец бих излизала с малко дете в България само, ако е над 0 градуса. Тук няма не искам, Диди я изкарвахме всеки ден с количка, тип чадър да я заведем до градината и при минус 25 градуса.
Аз пак казвам, за мен важното е да си спокоен, пък те другите неща ще се наредят. А то никога не се знае как и какво ще ти предложи живота Peace

мамамия, нашата възпитателка в градината пък беше много учудена вчера като й казахме, че в България имаме ден на майката, ден на детето, пък ден на бащата нямаме. За празниците, засега празнуваме повече българските Peace

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 15:06 от Галче

# 493
Преди време беше станало на въпрос за ваденото на Бг документи на дете родено в Канада и по точно, че Бг Консулството вече не извършват тази услуга. Вчера звънях да попитам какво става и жената ми обясни, че все още се прави превод на канадския акт за раждане, но само на деца до една годинка.Така че който мисли да го прави нека да се възползва, иначе трябва да се превежда в България.
Става въпрос за Торонто.
Лек ден на всички.

# 494
все пак цяла зима изкарахме и без кола Peace
Ние 4-та година караме без кола. Wink
То като че ли на пук малко нашата работа. Simple Smile))))))))

Общи условия

Активация на акаунт