47 пъти "Ура", в Канада дойде пролетта!

• 30 793
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
И аз съm по-скоро за през седmицата...
Др. идея за парк е Ангриньон  Mr. Green (със задна mисъл!), но в Жари не съm ходила.

# 466
  • Лавал-Пловдив
Ако е през седмицата и мен не ме бройте преди 27 юни - всяка вечер съм на лекции до 21 без петък, но тогава чистя една къща до 18:00
През деня съм свободна само в понеделник и четвъртък, но обикновено тогава чета  Sad

# 467
  • Калгари, Канада
Каролина, лек път и приятна почивка  Hug

При нас също днес беше слънце.  Grinning

kaka_dora, как успяваш хем да учиш, хем да работиш, па и 3- деца да гледаш  Crazy Явно имаш добра организация, евала   bouquet

# 468
  • Лавал-Пловдив

kaka_dora, как успяваш хем да учиш, хем да работиш, па и 3- деца да гледаш  Crazy Явно имаш добра организация, евала   bouquet
qvno imam dobar muj deto mnogo pomaga  Joy Joy Joy

# 469
  • Калгари, Канада

qvno imam dobar muj deto mnogo pomaga  Joy Joy Joy

Блазе ти, значи  Peace

# 470
Привет, и при нас изгря слънце Party Дано прогнозите да се сбъднат за събота, че ние и рожденичка имаме Flutter Освен това от 3-12 юни е седмица на Гатино и се очакват и други активитета.

При нас имаше бирен фестивал този уикенд и хората упорито си разреждаха бирата с дъждовна вода Joy Ние го пропуснахме, предпочетохме разходки в парка.

# 471
Здравейте, канадски мами Simple Smile

Пиша ви от България, като този път пътувахме с едноспосочни билети. Обмисляхме дълго, решихме и накрая дойде и денят да се сбогуваме с канадската земя. От последното ни идване преди две години бяхме решили, че искаме да се върнем.
На децата им беше доста мъчно - раздялата с приятелите, училище, дома, играчките, любимото колело. На нас като по-големи се наложи да гледаме по-философски на нещата и да следваме взетото решение. Та последните дни преди пътуването бяха напрегнати, натоварени - да не пропуснем нещо, да прекратим всичко в срок, да разпродадем каквото можем - да сложим край на един дълъг период от живота си.

За тук какво да кажа - за нас няма изненади. В момента е голяма криза, чувства се навсякъде. Има и положителни промени, но доста труден е животът за редовия гражданин, като много хора са на ръба на оцеляването и и са много отчаяни. Всеки ни се чуди и мае на акъла, как всички бягат и се спасяват, а ние се връщаме.

Виждам, че при вас животът тече с пикници и фестивали - лятото е райско време, тук децата вече плажуват активно, аз не съм се излагала на слънце още, буквално и преносно  Grinning, но и това ще стане!

Поздрави на всички и щастливо лято!

# 472
kaka_dora, радвай се на мъжа си щом така ти помага вече са голяма рядкост такива мъже 1dating
Каролина, весело изкарване в БГ и повече слънце.
Г-жа Броненосец, всичко най-добро ти желая,щом така сте решили.Аз лично за момента не бих се решила на такава стъпка , но всеки си решава сам за себе си.В България много се надявам някои ден да се пооправят нещата дотолкова, че човек да може спокойно да се прибере без да го гложди мисълта че е сбъркал в това си решение.Попътен вятър и весело лято.

# 473
Г-жа Броненосец, вие сте 2рото семейство от Ванкувър (за което научавам), за последните 3 месеца, което се изнесе еднопосочно. Много успехи Ви пожелавам. Не е лесно решението, но пък важното е да сте щастливи, а Канада невинаги е формулата за това. Пък като наминем на към Варна може да се видим.... неуспяхме на канадска земя.
Междудругото много наши познати се позавърнаха по родните места след емигриране в различни точки на света.
...В България много се надявам някои ден да се пооправят нещата дотолкова, че човек да може спокойно да се прибере без да го гложди мисълта че е сбъркал в това си решение...

Ааааа, незнам до какви лимити може да се оправят нещата. Но българина си е българин и ако чакаш да станат българите канадци - никога няма да стане. Ще трябва да ни промият мозъка и да ни програмират наново Simple Smile)

# 474
  • Калгари, Канада
Г-жа Броненосец , всичко хубаво ви желая  Hug Много щастие и радостни мигове с роднините и дано си намерите бързо работа.   bouquet
Би ли споделила колко време сте изкарали в Канада? Ще се радвам да влизаш при нас от време на време и да споделяш как сте.  Hug

kaka_dora, радвай се на мъжа си щом така ти помага вече са голяма рядкост такива
Хе-хе, те винаги са били рядкост, дори си мисля, че напоследък се срещат по често, което е добре за нас, жените.

# 475
Пожелавам успех на г-жа Броненосец и много радост на родна земя  bouquetТова наистина е голяма стъпка. Гледам, че повечето заминали към Бг са от Ванкувър, а може и да греша Thinking Положението навсякъде е криза, често е въпрос на късмет за работа. Според мен Бг и Канада си имат и положителни и отрицателни страни, зависи кой как гледа на живота. Работа ще се намери и в Бг, зависи вече на какви пари и дали те покриват домакинството. Иначе за живот и развлечения Европа като цяло предлага по-големи възможности. Аз съм сигурна, че доста българи искат да се върнат към Бг, само че всеки се страхува от тази стъпка. Добре е, да се опита имигранството и все пак винаги има връщане назад. Аз също съм от Варна и морето много ми липсва...също и хубавия климат

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 03:05 от Gerii

# 476
Успех и от мен и попътен вятър, г-жа Броненосец!
Ти специално никога не си ми звучала като човек, който мисли за прибиране обратно, не че е ставало дума, но някак така ми се е струвало Simple Smile И на мен ще ми е интересно да споделиш колко време изкарахте в Канада, как взехте решението и т.н.

А иначе и от Монреал има доста семейства, които се прибират или мислят за прибиране.
Мястото едва ли е от такова значение, по-скоро сигурно въпрос на приоритети и компромиси.

# 477
Честит 1Ви Юни на всички деца- малки и не чак толкова малки! С пожелание за бегрижни дни!

# 478
  • Vaudreuil Canada
Честит Празник на всички деца и на тези които са запазили детското в себе си.

Г-жа Броненосец и аз останах изненадана от решението ви, но каквото и да е то успех и ако имаш желание споделяй как се справяте на родна почва. Любопитна съм какви са били мотивите ви за това решение  newsm78

# 479
Интересна тема за дискусия. Защо хората се решават да се приберат отново на родна земя? Според мен мотивите за прибиране обратно са: носталгия към Родината, семейството и приятелите, а защо не и климатът. Надали някой има осигурена работа от Канада, когато реши да се прибере към БГ. Но пък работния опит и езикът от Канада ще бъде винаги плюс. Има много международни компании в България, които предлагат много добри условия и заплати. Животът в Канада също не е лек и много хора се сбъскват с това, че не успяват да намерят работа по специалността или е доста ниско платена, високи наеми, храна..да не говорим за детските градини в англ. провинция и качеството, здравеопазването не е от най-цветущите в Канада, чака се дълго за специалисти. По отношение на техниката в Канада-светлинни години назад от България. Много хора решават да започнат да учат наново, което е свързано със заеми, нерви, безсънни нощи и т.н. Оказва се, че Канада е препълнено с имигранти от цял свят и защо се питам аз няма работа за всички, а продължават да приемат още и още хора от цял свят???Пример: защо много хора са на социал? Когато човек се види нереализиран в една чужда държава е много тъжно. Все пак всеки е дошъл с надежда да осигури по-добър живот на семейството и стандарт.  И да има дискримiнация, но тя не е явна и не се говори за това. Това са моите впечатления. И днешния ден ми навява много топли спомени от моето детство-разходка в Морската градина, шарени балони, захарни петлета и много игри..нещо, което моето дете не може да го има тук. Тука традициите и празниците са други-както съм споменавала в други мои постове има хора с дълбоки корени към родното и земята.

Общи условия

Активация на акаунт