Отговори
# 105
Аз ги усещах като стягания на корема, втвърдяване. Това и съм чела като описание.
Затова и отидох в болницата, когато искаха да ме оставят. В същото време обаче непрекъснато имам други болки, които според лекарите не били нормални. Повечето отричат болките да съпровождат една нормално протичаща бременност. И май ги свързват с контракции. А  нямам приятелка или позната, която да не е изпитвала някакъв вид болежки.
Не знам. Според мен за такова нещо трябва да се пита жена АГ, раждала скоро.

# 106
  • София
Аз вече питах, ама пак да питам - кажете как се усещат тия пусти контракции? Все се наблюдавам за всяка малка болежка и не знам контракции ли са, дискомфорт от червата, от бебето или нещо друго  newsm78 Когато отидох в болницата, усещах натиск върху шийката и ме болеше като при цикъл, но постоянно, не съм имала някаква периодичност в болките, нито стягания - може ли и така да се усещат контракциите? Навсякъде чета, че са периодични болезнени или неболезнени стягания на корема.

Кокетка, да ти кажа аз съм имала само веднъж, но определено ще разбереш че са, започва отзад от кръста като парене и преминава към пъпа в болка и пронизващо боцкане, даже докато имаш болка аз се препотих, после спря тихо и бавно, след една мускулна нош-па и от тогава до сега......да чукна на дърво. Не се коси често и мен ме боли корема, но определено разбирам, че е от червата с моя пуст колит....мъчат ме газове паралелно с болката и така веднага разпознавам. Даже сутрин съм като часовник, преди да вляза в тоалетната и пак ме боли корем докато не приключа не мирясва, сякаш на беба й пречи съдържимото по червата и пикочни мехур и ме натиска да ставам да й освободя място.

Иначе да ви се похваля, яйцата с въпросната брилянтна боя станаха неповторимо уникални и доста бързо и лесно леле страхотни са, за жалост ми е много сложно да ви ги снимам....ако си намеря техниката ще ви ги споделя. Валери, и моите яйца са поне 50-тина домашни пресно снесенки от коите в двора...без нито едно пукнато по време на варене, но едно счупих, докато боядисвах:-)
Козунаци не правих, купила съм си доста голямо количество и даже тествах вече единия....страхотни са.

# 107
Кокетке, аз съм добре, и най-тъпото е,че няма ка да се обадя на лекарката понеже имам само тел-а в болницата  Sad . Просто докато седях на компа, майка ми ме пипна отзад в сгъвката на рамото към врата и каза,че просто бия ток ooooh! . Като ме пипна от другата страна (лявата) на същото място не се е усещало Tired . Като махнах компа, нямаше го този проблем.
Сестра ми го потвърди....  Tired и не знам кайкво да правя  ooooh! .

# 108
valerie, Evita, благодарско за обясненията. Абсолютно съвпадат с описанията из нета. Другата седмица съм на преглед и серизно ще поразпитам докторицата. Може и да е от някакви разтягания, знам ли... А иначе на ехограф могат ли да се засекат контракциите или само с тези колани за мерене на тонове?

Васиту, а бебка усещаш ли я, нормално ли се движи? Ако ти е много притеснено, най - добре се занеси до някое спешно да те видят за всеки случай и най - вече малката. Стискам палци всичко да е наред  Praynig

# 109
Кокетка, Бракстън-Хикс контракциите са само стягане на маточните мускули /чувството е на втвърдяване на корема/ , докато при родилните контракции се усещат в цялата коремна област, дори и гърба и са си баш като много силни менстурални болки, поне аз така ги чувствах Peace

Васиту, аз с предната и с тази бременност работя на компютър и лаптоп и никой не ми е казвал да има някакъв проблем за бебчето, но по-добре се консултирай с лекар, вместо да се притесняваш.

Иве, опитахме козунака, има вкус на козунак и май и конци има, но не стана много жълт вътре, а по-скоро кафяв. Утре може да направим по друга рецепта да сравним Peace

# 110
  • Варна
Кокетка и аз много време се чудех какви са тези безболезнени контракции. И понеже и аз съм на легло и се следя постоянно заради моите си проблеми. Но преди 2 - 3 дена разбрах. Като легнеш по гръб, коремът ти не се разлива и е стегнат, а като си сложиш ръцете на корема усещаш матката като камък. И после постепенно се отпуска. Теи контракции не са страшни , ако не водят до преждевременни изменения в шийката. При мен не са болезнени, дори не са дискомфортни. Hug

Браво на всички майсторки на боядисани яйчица и козунаци! Grinning  bouquet И аз чакам Пафф да каже за нейните козунаци;)

Светли празници и хубави емоции на всички!

# 111
Кокетка, на ултразвук се виждат!На мен с предната бременност като бях на ФМ ми ги видя точно в този момент.И аз лежа по цял ден и пак имам болки в корема или ниско долу .Да, понякога сутрин корема ми от ляво е като топчица  Laughing
За ток не знам,но аз като стана от дивана,хващам дръжката на бравата и като ток ме хваща понякога newsm78 Ако ми се изправи косата няма да ходя повече на фризьор hahaha

П.П И другата година ще си гледам свободни кокошчици на балкона, а Гошко ще ги гони и за Велигден  яйчица  hahaha hahaha

Последна редакция: сб, 23 апр 2011, 16:55 от diana_val4eva

# 112
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ГАЛЧЕ аз си мисля,че вътре е станал леко кафеникав заото захарта се е карамелизирала.ДИДЕ щях да ти казвам нещо ама забравих newsm78То за сега и ние сме заложили на купешки козунаци.ПРОСВЕТЛЕНИЕ-Диде вчера майка ми направи страхотна агнешка супичка,не мога да чакам Великден.Съжалявам.

# 113
Здравейте.
Трябваше да наваксам три странички, че нямах време за нет.
Радвам се, че сте изкарали супер на срещичката. Яд ме е, че не успях да дойда, но мъжа ми е все още болен. Все се надявам да няма включване на някоя от нас с малката.

Васиту, стискам палци всичко да е наред с бебчето. Освен да се консултираш със специалист, друго не мога да те посъветвам.

Иначе и аз си имам постоянни болежки някакви. Честно да ви кажа, гледам да не им обръщам внимание много много, че психясвам.

И накрая искам да ви пожелая весел празник утре. Аз преди малко приключих с козуначетата, а как мерише цялата къща няма да ви казвам. Сутринта с детенцето боядисахме и яйцата. От тях не съм толкова доволна, но стават.
Целувки. Hug

# 114
Здравейте и от мен!
Браво на софиянки ,че са се видели .Готино е да знаеш кой стои зад ник-а.
На кат-кат и ГЕРИТО честити  stork-girl
Галче страхотни яйца и най-вече настроението покрай тях.
Jaded не се ядосвай на простите жени,а се отбранявай словесно-виж Евита.
И накрая да ви се оплача малкои аз.Снощи за първи път  Sick цял час,чак стомашните си сокове изкарах и днес цял ден нищо освен някой плод немога да ям.
До сега нито с първата ми бременност нито с тази ми се беше случвало.Ужас.Май не ми понасят козунаците и всичко покрай тях.

# 115
Благодаря за грижата момичета Simple Smile!
Аз не се тррвожа, даже имам чувствството,че сега ме побутва повече от преди Simple Smile. Даже се молих преди малко и сякаш така яко се разшава май,че не ми остави място да се съмнявам Simple Smile.
Поне това е, което аз си мисля Simple Smile.
Моля се на Господ всичко да е наред!

# 116
Ох, много часове ми отнеха тези яйца, но съм доволна от резултата  Grinning По-късно ще ги кача в албумчето, да ги видите.

Валери, аз също често усещам бебето много ниско долу, обикновенно, когато съм седнала. Когато лежа или ходя го усещам по-често около и малко под пъпа. Не се притеснявай, нормално е.

Стига бе, бременност без никаква болка - как ще се разтегне толкова много тази матка, как ще се отвори таза, как ще се разместят всички органи и няма да усетим абсолютно нищо. Може да е много слаба болка и много рядко, ама чак никаква... И като казах разместване на органи се сетих, че в онова филмче на BBC за човешкото тяло (сигурно сте го гледали преди години по телевизията - всеки епизод беше за различна фаза на живота - от утробта до смъртта) казаха, че дори сърцето се премества по време на бременността - първо се уголемява, заради повечето кръв в тялото и след това се премества до хоризонтално положение високо горе в гърдите, защото отдолу го избутват другите органи. Много интересно беше, ако ви се гледа може да си го свалите, има го.

А за секса... момичета, не е притеснявайте, така и мъжете ви ще разберат що е това бременност - без секс, плътно до печката и с парцала в ръка, да го изстрадат и те малко това бебче  Grinning Аз за сега нямам проблеми със секса, даже напротив - още по-готино ми е, явно заради увеличената чувствителност във влагалището, така че се вихрим както обикновено  Grinning Между другото вчера, по времето на един такъв вихър, като ми стисна дясното зърно и потекоха няколко капчици коластра. После пробвахме и с лявото, но там беше много по-малко. Та така разбрах, че вече имам - четох много в интернет, че след четвъртия месец вече е нормално да я има, но при някои жени тече сама, при други, само при стискане, а при трети въобще не потича преди раждането, като и трите състояния са нормални и не определят количеството и качеството на кърмата после. това само за информация ви го разказвам, да не се уплаши, някоя от вас, ако й потече изведнъж.

# 117
  • varna
Здравейте,момичета!Ето ме!
Разбира се,че месих козунак...месих...месих и после пак месих и понеже аз също съм от лежащите мами,който пият по една шепа лекарства,само за да задаржат бебока си от много месене от вчера без малко да съм пак в болницата.Но с много уговорки успях да убедя доктора си да ме остави в къщи.В крайна сметка козунака стана вкусен,но много грозен на външен вид.И аз реших да не го снимам,че трудно се разбира какво е заснето...хахахаха.Но наистина стана много вкусен.

# 118
Пафф,важно , е че е сладък и с много любов Heart EyesСамо се пази сега Praynig
Тара ,завиждам ти за "вихъра" smile3515 Моя мъж е от ония до печката с парцала Mr. GreenДори сега аз съм на дивана с лаптопа ,а той готви .Казах му ,че ще е по секси, гол по престилка Whistling  Очи пълни ръце празни е моята работа Laughing
Иве,я си хапни чорбичка ,какво се тревожиш Hug

# 119
По повод на избутването на органите, аз единствения може би път, в който преядох, усещането беше все едно ме болят бъбреци  - толкова високо Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт