Име за моето мъниче:)

• 2 891
  • 38
  •   1
Отговори
Здравейте, записвам се и аз!
Предстои ми име да избирам и така ще мога да ви следя по-лесно
аз харесвам моето - София (скромна съм)
Вяра, Надежда, Любов вървят ръка за ръка с мен
искам да се придържам към традициите и да кръстя детето на баба или дядо, първото ми е на свекървата, но второто ми се иска да е на майка ми или поне с нейната буква - Л.
но понеже ми се очертава да трябва да съм готова чак през Декември имам доста време През Декември е Никулден а тогава свекъра има имен ден и Никол или Николета също ми харесват
За сега само събирам малко идеи за "Нероден Петко-Петка:
Не харесвам двойни имена с тирета

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 12:45 от Sophi_Fote

# 1
А как се казва майка ти?

# 2
  • Бургас
Предлагам ти Лилия,Лилана,Лиана,Леа,Лора,Лорена,Лидия,Лара,Лена,Летисия,Любов,Любомира,Лорета,Луиза. Други не се сещам в момента. За момче варианти няма много-Лазар,Любомир,Любослав,Леон,Леонид... Rolling Eyes
Никол и Никола харесвам много Peace.

# 3
Лада, Леда, Лила, Лина, Линда, Люба, Людмила, Лъчезара.

Лъчезар, другите с Л са изброени.

Никол ми е страшно банално.
Пред Никола бих избрала Николай.
Николая е едно хубаво и действително рядко срещано име. Много по-удачен вариант от Никол.

# 4
За момиче: Лиляна или Лилия.
За момче: Лазар.
Предлагам ти тези имена с Л, защото имат хубави именни дни (също като този на дъщеричката ти), без да знам дали това е важно за теб, понеже не си го споменала в изискванията.
А името на баща ти с коя буква започва?

П.П. Аз лично никак не харесвам Никол, но не защото е популярно напоследък. Просто ми е като осакатено от иначе хубавото мъжко име Никола.

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 13:52 от Ulia

# 5
Оооо, колко бързо сте предложили моето именце.... за момче изборът ни е Леон и тук нямаме никакви спорове с бъдещия татко.  Heart Eyes  Хем е рядко срещано, хем не е някакво изкелифещено тип Лукреция или Роберто, хем си имам много силни лични мотиви за това име.

За момиче обаче голяма чуденка... София много го харесвам, но майката на мойто мъж се казва така и не искам да има абсолютно същото име като нея, искам да си е уникално, та се отказах от това име. Освен това май стана доста популярно напоследък.
Други, които много харесвам са Хана, Мая, Аглая, Леа и доста други.... имам много дълъг списък  Blush  добре че имаме време да мислим

# 6
Други, които много харесвам са Хана, Мая, Аглая, Леа и доста други.... имам много дълъг списък  Blush  добре че имаме време да мислим
Аглая ми е фаворит от изброените. Peace

# 7
Поздравления за темата   bouquet

С Л абсолютният ми фавори е Лилия. Обмислям го сериозно за евентуална бъдеща щерка.
За момче е много по-трудно да се избере с тази буква. Имаше една тема преди за момче, кръстено на баба си Лидия, убихме се да мислим варианти. То не беше Леонид, Людмил и не знам още какво. Та нищо свястно не изскочи и детето накрая го кръстиха Крум  Laughing

С Н много харесвам всички варианти на Никола, Николай, Николета, Николая и т.н. Единствено Николина не ми харесва, много скалъпено звучи. Всички останали вариации ги намирам за чудесни, коя от коя по-хубави. Но все пак мъжките имена ми харесват повече от женските, така че ако бебето е момче, бх го кръстила Никола или Николай, а ако е момиче - Лилия  Laughing

# 8
  • София
... София много го харесвам, но майката на мойто мъж се казва така и не искам да има абсолютно същото име като нея, искам да си е уникално, та се отказах от това име.
Ей това не го разбирам!
Чист инат, според мен!   Confused

# 9
С Л харесвам Лина, Лена, Лора, Лорена, Лазар,
Никола харесвам, Николай не особено.

# 10
... София много го харесвам, но майката на мойто мъж се казва така и не искам да има абсолютно същото име като нея, искам да си е уникално, та се отказах от това име.
Ей това не го разбирам!
Чист инат, според мен!   Confused

Не е инат, просто си мисля, че ако с абсолютно същото първо и фамилно име като майка му, все едно носи същата карма.. Просто искам да си е тя - себе си, с нейното си име. Трудно ми е да го обясня. И аз и бъдещия татко сме против кръщаването на баби и дядовци и това допълнително допринесе за отхвърлянето на това име.

# 11
narcis, видя ли сега до какво води вярването в кармите  Laughing

# 12
  • София
narcis, видя ли сега до какво води вярването в кармите  Laughing
Да ...
"С моите камъни, по мойта глава!".   Joy

# 13
Леона Heart Eyes,Луиза,Лаура Heart Eyes,Лейла,Лидия,Лия Heart Eyes,Лиляна,Летисия
Леон Heart Eyes,Лорис,Любен  Rolling Eyes

Николета,Ника,Никита
Никола,Нико

Най-сладко ми звучат *Мария и Никола* и *Мария и Николета*! Heart Eyes

Ако е Николета ,може на галено да й казвате Лети и ще "уважиш" и майка си и свекър си! Wink

# 14
  • Пловдив
Аз пак с моите "подходящи" имена.  Laughing  Мария и Лилия - Мими и Лили.

Общи условия

Активация на акаунт