Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 580
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Имам въпрос към тези от вас, които вече са си купили преносима кошара. Каква сте си купили и дали сте доволни? Аз засега загледах тези на Hauck.

Redreny, според мен много зависи за какво смяташ да я ползваш, дали само за спане при пътувания или и за игра на детето по-късно. Нашата e на Babymoov ето такава http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/11317. Много си я харесвам и се сглобява и разглобява супер лесно.

# 121
Здравейте мами,

чета ви и се чудя - няма ли бебета, които спят по цяла вечер в собственото си легло, и не искат да се хранят поне 8 часа? Само моето ли е такова?!?  newsm78 Отначало се притеснявах, че толкова време не яде, но за месец е качила 1200 кг, така че да спи колкото иска Simple Smile
Колкото до таткото, спим си заедно, но той проблем няма, защото дори когато се будеше малката въобще не я чуваше.  Shocked

# 122
  • Там където е семейството ми
За спането: Щеше да е хубаво всеки да си знае леглото но........
От както се е родил Хриско да е спал броени пъти в кошарата си.Вечер мъжът ми го приспива на спалнята при нас,по точно при мен. Mr. Green Докато се изреди милият да чете приказки първо на баткото,на каката и се унесъл в някоя от детските стаи.Ако се събуди посред нощ пристига в спалнята,ако не се пробуди,откарва при някое от децата до сутринта. Joy
Ако Хриско спи в кошарата,там често се буди,а като че ли,като е на спалнята като се пробуди и ме види,че съм до него се успокоява и веднага затваря очи и продължава сънят си.
Онази вечер бяха много сладка картинка всичките.Аз се замотах нещо на компа и като реших да ставам,обиколих стаите на децата(бяха си легнали уж) стаите празни.Всички бяха легнали на спалнята(добре,че като я поръчвахме,я поръчахме да е голяма) четеримата по пижами сладко заспали,много мило и хубаво ми стана.Наложи се да преместя Хриско в кошарата а баткото и каката оставих да си спят при мъжът ми,аз се изнесох нея вечер,защото за мен място не остана. Joy

# 123
Ние сме с преносима кошарка на Чиполино, но все пак само 2 месеца сме я ползвали и немога да кажа дали съм доволна. Ползваме я само за спане Simple Smile и засега не сме я носили никъде.

А за таткото и спането да ви кажа при нас спането е на смени. Единия път таткото , следващия път аз. Само така успяваме да си починем.

# 124
  • София
Здравейте мами,

чета ви и се чудя - няма ли бебета, които спят по цяла вечер в собственото си легло, и не искат да се хранят поне 8 часа? Само моето ли е такова?!?  newsm78

И нашият сладур спинка от 23 до към 8 часа. Това е от 5 дена. Преди спеше до към 6. Чак не смея да се похваля, че да не си сменим графика.

Имам въпрос към тези от вас, които вече са си купили преносима кошара. Каква сте си купили и дали сте доволни? Аз засега загледах тези на Hauck.
Благодаря ви за бързите отговори. Май наистина трябваше да уточня за какво ще я ползваме. И за пътуване, и за игра понататък, така че трябва да е нещо, което ще издържи във времето, докато не се случи нещо подобно на това, което се е случило на теб Thomasito Laughing

# 125
Хайде и аз най-после в новата тема.Няма начин да ви следя - малкият е толкова крив понякога, че не иска в никой друг освен в мене и няма как да седна на компа.Това е мн странно, зашото винаги съм гледала да го вземат свекърва ми, майка ми и съпруга ми, за да свиква с всички, но не  - човекът е с характер.Искрено ви завиждам на всички за разходките.За съжаление при нас всичко става мн трудно и с мъка, така е естествено и с разходките.Толкова го е страх от количката и излизането навън, че като излезем почва такъв рев, че чак посинява и спира да диша.Абе ужас.Освен това, за да излезем ни отнема по няколко часа подготовката.Днес например се замъчихме още от 9 сутринта - то не беше рев, акане, пикане, повръщане, спане, само и само да не сме навън.Абе направо усеща какво му се готви и ме влудява просто.Не знам какво да го правя.А така си мечтаех за тези разходки.Да не говорим, че сме на една крачка от парка и ми става лошо като гледам от терасата мамите с количките как си ходят, а аз как да го изведа - ТО СИ Е НАПРАВО КОШМАР.Днес дори се заканих, че няма да го извеждам вече и ще си седи наврян в нашата спалня.А няма причина за това негово поведение.Извеждам си го отрано, но все е така,Не знам дали ще се оправи преди да навърши годинка.Маринелс пък направо ме разби с това че води малката на лекции.Това за нашето шило е направо немислимо. Mr. Green

# 126
  • София
За утре(ако се събудя) реших да отида, пък ако е трябвало записване, едва ли някой ще ме изгодни.

katilias, май си права. Аз асоциирам ко-спане със специалните легълца, които се закачват за спалнята, та за това съм сбъркала термина.
lilincho, имай предвид все пак, че съвместния сън не се препоръчва, ако някой от вас двамата с мъжа ти е пушач или пие сънотворни или други медикаменти, които предизвикват по-дълбок сън.
 Иначе за притесненията ти - децата по-често свикват с нещо определено, което да им помогне да се отпуснат в сън. Ако не е гърдата, може да е люлеенето например. И какво ще му помогне на твоето дете зависи и от него, не само от теб и това на какво ще го научиш. Като оставим това, че съм чепата, като положителна черта на характера си отчитам, че съм приспособима и ако не стане по план, здраве да е. Променям плана  Simple Smile
Saura, ти ли живееше до АГто? Ще ми припомниш ли как мина раждането, че аз те следях, но родих преди теб и те изгубих  Grinning .
 Блистера не е В зърното а отпред. Все едно, че е запечатан изхода.
mama_vessy , да, там живея, а ти от Банкя ли си? Аз имам много роднини и детски спомени от там.
 А за запушеното каналче - сигурно за блистера се чудиш. Ами то в повечето случаи си е съвсем видимо бяла тапичка отпред на зърното. И започва да има симптоми, като на запушен, канал, защото млякото от този канал не излиза от гърдата.
Има ли лоши мами като мен, които са изпратили таткото да спи в другата стая  Embarassed Mr. Green
Има лоши мами, не като теб, които не дават на таткото да отиде в друга стая  Mr. Green . Омъжила съм се, за да спя с мъж. Ако го изтърва да ходи в хола, не знам дали няма да си остане така до старини  Rolling Eyes Даже да е в друга стая, толкова ми е самотно,че съм като сама. (правя компромиси, когато растат зъби на децата и други ревливи причини)
 ИВКА 10 , много мил разказ  Heart Eyes А двете по-големи деца дали няма да се чувстват по-добре заедно? От както имат собствени стаи ли са отделно? Те били ли са с вас в началото(питам, защото ми е интересно, но не ми отговаряй, ако не ти е приятно)

# 127
ИВКА 10 просълзи ме с разказа си, тъй като това ми е мечта за далечното бъдеще

За лекцията за захранването ми се искаше страшно много да отида, но просто няма как да я вмъкна в графика - днес съм от 10 до 18часа в университета  Shocked Чакат ме две контролни, заверки, курсови, на всичкото отгоре малката се "съдра" да реве от 12 някъде до към 3 през нощта и беше ад. Не можах да мигна,после тъкмо заспах и ме сви корема - айде 1 час в тоалетната и в 6 вече бях на крак за да оправя из нас и да поуча. Скапана съм, нямам търпение да мине този ден.

hellen_law3 много неприятно ситуация, даже ми е странно че не иска навън при положение че на повечето бебета им харесва. Пробвай да излезеш с кенгуру или слинг може допира до теб да го успокой и после по-лесно да го научиш да излизате с количката  newsm78

За тези, на които бебетата спят по 6-7-8 часа моля ви да си мълчите, склонна съм на самоубийство ако разбера че повечето са така  Joy Joy Нашата принцеска повече от 4 часа сън, най-много 5 ама с клизма както казвам (имам предвид че това 5часа е измъчено, а не че и правя клизма  Joy) не й се получават.

За кошарите - в Ловеч понеже още след сватбата свикнахме на режима като се прибираме една вечер "у нас" една " у тях" и сега малката има "у нас" има легло от вуйчо си, но при свекърите купихме кошара, че така и така се ползва рядко нямаше смисъл от легло, а и аз бях с тънкия замисъл че тази същата кошара ще си я ползвам като пътуваме. Всичко добре, избрахме модела, цвета и остана само те да я купят, тъй като държаха на това.  Един ден гледам на стената във фейсбук на свекърва ми една ужасно грозна кошара постната, но я подминах и като се прибрахме се оказа че точно тази грозотия са купили  Sick Не че има кой знае какво значение каква 6те е, ама като сме говорили едно, избрали сме и накрая съвсем различно . И питам аз за6то това са купили, а свекъра отговаря - че те всичките са еднакви какво значение има  #Cussing out
Ето да ви покажа "еднаквите" кой бяха:
Тази е избраната:
А тази реално купената:

Много дълго стана, извинете ме, но като съм нервна се впускам в словоизлеания

# 128
хахахах да бе страшно са еднакви . Но пък не е чак толкова грозна - весели цветове е. Просто като си си представяла едно нещо е малко гадно с друг модел. Иначе като функции ще ти вършат еднакво добра работа Simple Smile

# 129
  • Там където е семейството ми
skrech Няма как да стане номера каката и баткото да са в една стая,защото това означава,че въобще няма да заспят. Mr. Green
Докато бяхме в апартамента всички спяхме в спалнята,защото беше тясно,но не се оплаквахме.После се преместихме в къщата,имахме възможност да направим отделни стаи както за Боби така и за Преси.Спят си по принцип във стаите,но често се случваше,да заспят във спалнята,а после с баща им ги местихме по стаите.
Оставих ги в началото след раждането на Хриско,да спят където пожелаят,опитаха в началото да спят при баща си в спалнята,под пред текст да пазят бебето, Mr. Greenно Хриско,често се будеше вечер с рев,така събуждаше тях и те сами се усетиха,че ще им е по добре на спокойствие по стаите.Общо взето,нямаше някакви драстични промени след раждането на бебето.

# 130
 Mr. Green мен п"к ме радва 2та кошара...гледай какви палави цветове....и има УФСЕЕЕ ....не е скучното розово и стандартно за момиче....  Mr. Green а тая 1та и аз я бях загледала....много нестабилна.....как се клати......само дето не ме наби продавачката в магазина тогава, като и обясних че ще се разпадне скоро  Joy  

# 131
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Не съм влизала един ден и хоп, изписали сте много Grinning.
маринелс
и нашето бебе спи по 6 / а срощи 8/ часа. Ако това те успокоява - с второт ще е по-леко  Hug. Иначе, шапка ти свалям за амбицията и усилията да учиш и гледаш бебе и да се справяш. Браво!!! И да се отчиташ след прегледи при докита, да знаем как е Аичка /ние така казваме на моята племенница Анастасия Laughing/. Що се отнася до двете легълца - изглеждат като функции наистина еднакви, а за цветовете - никак не е грозна втората, също е с много приятни разцветки, така че не се ядосвай, права е свекито.
ИВКА 10 много сладко и много приятно, нека всеки вземе поука от теб и има по повече дечица, толкова е хубаво  Heart Eyes. А ти явно си се обзавела и с послушковци, дай боже повече такива семейства да има. /втози смисъл се надявам и моето да е такова един ден -  с три дечица/
За спането с мъжо в никакъв случай не бих го изгонила в другата стая, в никакъв. Мъжо и той е човек и той си има своите мъжки нужди. Не бива да се пренебрегва съпруга, дори и заради бебето, че почват някакви бръмбари да им влизат в главата, колкото и добри мъжове да са. Naughty
Хелън Лоу точно се чудех къде се изгуби. Много неприятно с това ревящо човеченце, но бъди сигурна, че ще го израсте!!! За излизането навън -малко по малко ще започне да му харесва, несе притеснявай. Успех!
И отчета от мен - вчера бяхме на невролог, нали трябва да ходим всеки месец, ами за мое съжаление, някои неща не са най-върховните, ама ... ще видим. Тъй като, когато е по корем, тя си вдига много главата, и аз мислех, че това е хубаво, оказа се , че не било, трябвало по-малко да си я вдига , та сега ще трябва да я тормозя и да я натискам да гледа надолу.  А да питам - вашите бебенца като ги вдигаш за ръчички до седнало положение дали си кокорят главичката, щото това беше другия проллем, а иначе си я държи много, само в това упражнение нещо не е както трябва. И третото е, че още не гука. Трябвало да няма ТВ около бебетата. Това не го знаех, ама не знам как ще стане. Вие имате ли ТВ където гледате бебето? И понеже нашия батко е много прика0злив, ми казаха, че като няма ТВ той хем ще започне да говори по-малко, хем малката ще "проговори". Ама той не гледа телевизия, но това нямаше как да го кажа.
Такива мити работи. Лек и усмихнат ден, и днес пак тъпо време Thinking

# 132
marinels, хич не се ядосвай Hug Лично на мен ми харесва повече втората кошарка с веселите цветове Peace А на теб браво за упоритостта и за това, че се справяш със всичко. И аз минах по тоя път с баткото. В 9-ти месец ходех на лекции, после подготвях Дипломна работа за магистратура с кърмаче, никак не е лесно, но по добре сега да се напънеш малко и да си завършиш, че и да изчакваш по-лесно няма да стане Wink
ИВКА10, много сте сладки Hug
Вчера за 1-ви път водихме Вики в Мола на Цариградско шосе, хич не ми се искаше да го затваряме там, но трябваше да купувам за баткото разни неща. Добре че свеки е тук и го извеждаше навън на въздух аз докато обиколя, но милото хич не му хареса там, много рева и цял ден не мигна. Много са агресивни тия молове за толкова малки бебчета. Климатици, силна музика по магазините, не става Rolling Eyes Вие водите ли бебетата по такива места и как реагират?
luba_rizova, ТВ почти по цял ден работи у нас и бебето си е в хола при мен. Не му давам да се заглежда там. А за надигането на главата, няма угодия на тия лекари, само стряскат родителите. Казват че трябва да си надига главичката, пък после много си я надигала Whistling На мен педи ми каза, да го държа до разреваване по корем, че да му заякват мускулчетата на вратлето, но мързеланчо като го сложа и доста често си слага главичката настрани и си полягва Laughing Като го хващам за ръчички да става си надига главичката и става.

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 09:50 от matza83

# 133
Цитат
И понеже нашия батко е много прика0злив, ми казаха, че като няма ТВ той хем ще започне да говори по-малко, хем малката ще "проговори".
ooooh! малеееее....има родители се молят децата им да проговорят, а тази Доки какви съвети дава.... Rolling Eyes

# 134
Скреч и аз като теб Simple Smile) самотно ми е мъжо като го няма и в никакъв случай не го пускам...дето викаш омъжила съм се за да спя с мъж  Mr. Green Mr. Green
Моята буба спи най-малко 6 часа... храня я в 21.00 и си заспива маймуната....общо взето  редува..едната вечер спи по 6 часа,а другата по 9 часа...дано скоро се научи да си спи все по 9 часа,та да си става направо в 6.00 часа.. Simple Smile ама и на това съм доволна за сега...като иска да ги редува:) нищо против нямам

Общи условия

Активация на акаунт