Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 580
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
hellen law3 аз използвах тези капки миналия месец,когато на бебка и беше нещо запушено нослето и течаха секрети назад.Доволна съм защото не са толкова агресивни като готовите капки за нос и освен че доста цапат в кафяво нямам други оплаквания.

За водата-преварявам и мисля да е до окло 4-5 месец най много и после на розова девин.

ЗА нищо на света не бих пуснала таткото да спи в другата стая!По скоро ще гушкам бебка цяла нощ на ръце за да не плаче.И ЩЕ ВИ СПОДЕЛЯ ЗАЩО:С първия ми съпруг решихме че е по добре да спи в другата стя когато се роди бебето защото много плачеше и той не се наспиваше добре.Да ама в резултат на което аз се нагърбих с всичко,а той започна да си излиза и така да си живе все едно си беше ерген.Резултатът не закъсня -връзка извън къщи ----и в крайна сметка развод.Така че ако жената не топли семейното легло с нейния пламък-мъжът си намира другаде топлина.Доста се колебах дали да ви споделя,но като чета как си изпращате мъжете да спят в другите стаи направо се ужасявам.Дано не съм била груба,само споделям опита си (ако изобщо може да се нарече такъв).
Сега нещата са съвсем различни с бащата на второто ми дете си поделяме грижите по бебето и се старая да не допускам някои грешки от миналото(трудно е но си заслужава). family

# 151
  • Лондон
Здравейте момичета!

Ох, много било трудно сама с две деца... нямам време за нищо! Ще ви чета и отговарям после.  Hug

Искам да питам нещо варненките. Голямата ми дъщеря скоро ще стане на 3 годинки, Септември тръгва на училище в Англия, и ми се иска да пообщува повече с деца, а не само с мен, бабите и дядовците си. Имате ли някакви идеи къде и как да стане това? Занималня? Полудневна ясла? Частна детска градина? Езиков алианс? Спортна група? В моловете май също има някякви занимания. Няма значение какво е и колко струва стига да има други деца. Живеем в Младост, така че там ще ми е по-удобно, но няма проблеми да се ходи и до други части на Врана. Благодаря ви предварително за помощта!

# 152
mama_vessy , мерси за следобедното кафе !

ena4 , съболезнования мила  Flowers Rose !

За Температурата + кърменето - така само ще помогнете на детенце да изгради имунитет .
Кърмила съм много пъти в недобро здраве . Говорила съм и с лекари . Децата имат достатъчно добра защита от кърменето .
От педиатри знам, черозов Девин няма нужда да се преварява.  Peace

newsm10
 Имаше и някаква причина минерална вода да НЕ СЕ преварява !, но не помня какво точно беше newsm78
Аз също я преварявах в началото , докато не го прочетох .

# 153
Дончо 71,  Hug много ме развьлнува поста ти, благодаря че сподели. Надявам се сега да се радваш на огроомно щастие и ти го желая, както на всички други момичета. Аз сьщо сьм на мнение, че мьжа и жената са главната спойка на семейството, не трябва да спират да си обрьщат внимание. Понякога обичам да седна да си приказвам с него сладко-сладко, а пьлната мивка с чинии, 1 ревящо и 1 незнаещо какво иска дете, и прането , оставям за после...че роботизираме ли се само в домакинството, или по-лошо да вземем да спим в други стаи, то отиде че се не виде...
  А всички ли давате вода? Аз не. Да не би да бьркам? Кажете докато е време. На кьрма сме.

# 154
ако ви кажа аз как преварявам вода сигурно ще ме обявите за луда. В електрическите кани докато се изключи чешмяната . Никакви 20 минути да ври  Embarassed

А розовия девин си го давам направо, не го преварявам хич.

# 155
Ако си на кърма няма проблем толкова. Тези които са на АМ трябва да пият повече вода, поне така каза мойто педи Simple Smile

# 156
Относно водата, въпреки, че сме на кърма му давам по мъничко, особено когато времето е топло. Филтрирам я с Брита и после я преварявам за 5 мин., въпреки, че филтрираната може да се дава направо без да се преварява. От лекарката знам, пък и съм чела, че чешмяната вода се преварява 5 мин. /за софийската става въпрос/, за пръв път чувам 15-20 мин., но може пък да зависи от водата в чешмата newsm78

# 157
Момичета имам въпрос-след ваксина вашите бебчета вдигаха ли температура?Вчера на Петя и сложиха две ваксини и днес от сутринта има 37,5 доста е отпусната и постоянно се успива за 10 минути и после се стряска и събужда и така от сутринта иначе не плаче.Температурата съм измерила в дупето като съм извадила 5 градуса.Имам въпрос докога да чакам или да и дам малко калпол? Ill

# 158
И на нас вчера ни ги биха тея ваксини в двата крака. Нашата педиатърка каза да даваме панадол ако вдигне температура - 2,5 мл. 3 пъти за деня през 4 часа. Малката не е вдигнала температура, но аз снощи все пак и дадох 1 доза профилактично. Действай няма какво да чакаш! Милото бебче, представям си колко му е зле. Моята е ужасно кисела, снощи пищя, а днес е ужасна Simple Smile

# 159
  • Пловдив
hellen_law3 отговарям на теб и после по другите теми. Детски невролози в Пловдив: двама добри. По-известния - доц. Иванов, при него е много много трудно да се вреди човек, чака 2-3 месеца. Ние намерихме връзки, но така се случи, че не можахме да отидем, а сега ми е неудобно да го притеснявам човека. Другия - д-р Пискова - много приятна, много внимателно преглежда, при нея можеш да си отидеш зе след два-три дни. И тя, и доц. Иванов работят със здравна каса и става с направление. Има доволни и недоволни и от двамата. Моята лична лекарка, която ни е лична приятелка на семейството ми препоръча д-р Пискова, най-вече защото е по-лично ангажирана с хората. Доцента е адски адски натоварен и при него, дори и да имаш час, чакаш с часове - изживяла съм го, тъй като съм ходила с друго дете на преглед при него. АДСКА ОПАШКА от 30 деца, до 12 часа през нощта преглежда. Така че си избери ти. Неговите координати ги има навсякъде, за нейните ми пиши на лични, ще ти ги дам.
П.С. Не се притеснявай от тиковете, моето първо момченце имаше такива, изчезнаха  Heart Eyes

# 160
  • Кукуландия

за сълзичките Ние плачм със сълзи доста отдавна

И моето бебе също.
И ние също  Peace

Нашата кошара е ето такава: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/14929 . Засега съм доволна, но никъде не сме я носили все още.

Как спите по 9 часа  Shocked Нашият малчуган само два поредни дни спа по 6 часа и аз се  бях зарадвала, че така ще бъде, но не би. Най-дългата ни пауза е 5 часа, по-редовно 4.5 часа.

Иии да ви се похваля... малчо снощи каза "мама"  Mr. Green Двамата с мъжа ми го чухме, иначе щях да се усъмня, че не съм чула добре. Преди няколко дни след като съм излязла от стаята казал "мам". Не знам да го броя ли за първа дума... много рано... не знам  Rolling Eyes Mr. Green

bobi***, и ние сме само на кърма и вода не давам, няма нужда  Peace

Отиваме на разходка, нищо че малко духа.

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 18:00 от Uinen

# 161
  • Пловдив
don4o71   Peace Peace Peace Категорично подкрепям, много мило ми стана като сподели, още повече, че и моята история е малко подобна. Всеки случай, за съжаление, появата на дете много променя ситуацията в семейството, родителите се изнервят и понякога много малко е достатъчно, за да раздели иначе едни обичащи се хора.
bobi*** не давам вода, но малката е на АМ. А вода не давам, защото тя и без това яде много малко, ако започне да се пълни и с вода , съвсем ще я втасаме.
Отчет - днес бяхме при джипката, качили сме 330 грама за 14 дни. Не е много ,  ама като за нас, бива. Джипката каза да не се притеснявам, не е толкова малко, важното е, че не се седи на едно ниво или , още по-лошо, не отслабва. Ваксините ги отложихме официално за след 6 месец за сега - за това благодаря на г-жа Стихийно бедствие [/b] -  ако не беше тя, нямаше да искам да ги отлагат, колкото и да ме е страх, а докторите не могат да ми откажат, тъй като все още не е ясен неврологичния ни статус.
мерси на мама веси за кафенцето  Hug
Благодаря и на всички момичета за отговорите за главите и ТВ-то Grinning, аз все още не съм много притеснена, но нали си има да треперя една година, от всичко се плашим  ooooh!

# 162
don4o71 , Ванеса вдигна температура след тези две ваксини....дадох и Панадол веднага след ваксината...на следващия ден цял ден беше с температура около 37,4....следобяд вдигна 37,7 и и дадох панадол..така спадна...иначе цял ден беше много омърлушена...яде и заспива веднага...на следващия ден беше идеална...общо взето всичко е 2-3 дни...

# 163
  • София
Здравейте и от нас!

Благодаря за отговорите и за поздравленията!

Да отговоря на Сиренце - Мами, като говорим за ходене на море, да ви попитам - някоя от вас ще слага ли допълнително плащащата се ваксина Ротарикс против чревни разстройства? Аз не съм много за ваксините, но все пак се замислям - тя не е чрез инжектиране, а е сиропче в устата.

Няма да слагаме. И ние дълго се чудехме за това. Консултирахме се с лекарка, която е и мама на бебка на 5 месеца и моя близка приятелка, както и с ЛЛ и други мами. Също с педиатър от Гърция, там не се препоръчва а знаете колко морски деца има. Не е въпросът в това как се приема- чрез устата или по друг начин а действието. Ротавирусите не са 2 или 3 а много повече и възможност за усложнения има само за деца от рискови групи - недоносени и с други проблеми. 

Исках да питам тези които имат шезлонг с вибрация - успокояват ли се децата в тях,тъй като аз поръчах от Амазон един такъв и нямам търпение да дойде.

Имаме такъв и не съм забелязала да се влияе от вибрацията и да реагира на нея. Мога да кажа, че това не приспива Теди, но може на Анастасия да и подейства приспиващо  Peace

Лека на мамите и да спинкат бебчетата!

# 164
Ах, върнахме се от разходка  Hug въпреки вятъра ни се отрази чудесно  Mr. Green

don4o71 Преди няколко дни коментирахме че повечето мами преди да се вдигне Т над 38,5 не даваме лекарство  Peace Защото Т е показател че организма се бори с болестта.  Peace Когато даваме твърде рано лекарства вместо да помагаме, пречим на организма да се справи сам.  Аз съм против това да се дават лекарства, колкото и безобидни да казват че са, за всеки случай. Ако има нужда ДА, иначе НЕ. Но както ти си решиш.
Напълно съм съгласна с теб  Peace и аз така не му давам да спи другаде.  Peace Важно е да поддържаме огъня. И за това ми е чудно, как успяват другите мами да спят с порасналите децата  newsm78 и в същото време да се радват един на друг.  newsm78 пък дори и само да се погушкате и да заспите заедно  newsm78

Uinen браво на вас  Hug Нашия сладкиш само като плаче издава някакви такива звуци/думи подобни на мама  hahaha  

bobi*** Даваш вода ако прецениш, като сте на кърма може и да не даваш. Аз му давам само когато сме на вън и е топло и той плаче и не се успокоява.

eya Аз не съм  от Варна, но ето ти един линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=327380.45  Peace

Общи условия

Активация на акаунт