Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 598
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
saura Компреси в случая не помагат, защото е запушен самият отвор(не знам дали това е точната дума), разбираш ли, там от където излиза млякото.

jozyy сега разбрах защо си пробвала с игла  Sick Sick ... При мен всички запушвания са горе долу на един и същ канал и горе-долу протичат по един и същ начин . Явно си е предразположена едната ми гърда . Дано при теб  като е близо до зърното да стане по-лесно "отпушването" .   bouquet   
При тези с които аз съм се борила са на 10-15 см от зърното и са трябвали дни наред компреси и здраво помпане за да се оправи положението .  Confused
Понеже catwalk питаше , ще кажа при мен  какво съм наблюдавала за запушванията.
Случвало се е когато детенце е болно и рязко спадне  кърмата която изяжда , а в същото време гърдите си произвеждат нормалното си количество . Аз явно съм се борила с Т или с повръщане и съм пропуснала да се изцедя и така ... В друг случай се събудих с остри болки и оток в гърдата , като явно съм спала на същата страна . Последния път със втори номер се случи , защото той явно не му достигаха сили да изсмуче всичко , висеше нонстоп на гърда , а те от стимулацията пък се препълваха ... Но това е докато се влезе в ритъм  Wink .

Цитат
Има ли лоши мами като мен, които са изпратили таткото да спи в другата стая   

Моя милост  bowuunewsm47
При нас започва да вали и ще тичам да прибирам големия  Wear Umbrella...
Хубав ден от нас   bouquet .

# 106
Bub555 Радвам се че се оправяте и вие  Hug А за чорапогащника  Shocked ти ме изуми  newsm78 нищо чудно пъпчиците да са от претопляне. И да ще минат е не за един ден  Peace
ами мама Веси, какво да ти кажа?!  Laughing притеснявам се да не настине. Май май мамите, на които им е 1-во детенце понавличат повечко децата Wink

Никога не съм изпитвала такова щастие, както когато го гледам как ми се усмихва и ми гука   Kissing Heart[/color]
Uinen, напълно те разбирам Wink Аз съм по същия начин.

Момичета, да ви се оплача Sad расте ми мъдрец  Tired много боли и направо не мога да се храня Sad Направих снимка и сега ще чакам доктора да каже дали расте правилно или ако не - хубаво било да се извади Sad Доктора ми каза, че съм можела да пия аулин, ако много ме боли и аз се зачудих  #Crazy доколкото знам може само парацетамол да взимаме, когато все още кърмим?!  newsm78 А пък си мисля, че ако се наложи да ми го маха, то е ясно, че без упойка няма да мина и след като ми казва, че мога да пия аулин.....дали с тази упойка ще мога да кърмя  Thinking Дано да не се налага вадене.....и дано да избие, та да спре да ме боли  Praynig

# 107
  • Пловдив
Здравейте, майчета  Hug
после и ние като don4o71 сме на ваксини и ми е леко притеснено  Rolling Eyes

Гледам доста теми сте зачекнали Simple Smile
А м/у другото.....кога почват на бебенцета да им текат сълзички?
Буб, на нашето бебе и сега му текат. Когато пищи и реве нещо сърдит, няма сълзи, но се случва понякога да се разплаче тихичко много жално и тогава му текат и сълзи.

Мами, има ли нещо, което винаги кара вашите бебчета да се усмихват и да гукат?
Uinen , Тодор най-вече се радва като му говорим и като му се усмихваме. Аз му гукам и той отговаря. Още не разпознава познати и непознати и се радва на всеки, който му говори. Като е на кеф говори по малко и на рибките от музикалната играчка  Mr. Green

Има ли лоши мами като мен, които са изпратили таткото да спи в другата стая  Embarassed Mr. Green
Не е в друга стая, в същата  е, но на дивана. Нямаме място на леглото тримата с бебчо Simple Smile

Иначе за спането, вечер като го приспя, го оставям в леглото му. Там си спи, докато се събуди за ядене - в 2-3, най-късно към 4 часа. Тогава толкова много ми се спи, че не съм в състояние да седя и да го кърмя, затова си го взимам при мен в леглото. Не знам някой ден как ще го отучвам, но засега така напълно ме устройва, успявам да се наспя и да съм адекватна през деня  Peace

# 108
Има ли лоши мами като мен, които са изпратили таткото да спи в другата стая  Embarassed Mr. Green

thumbsup Stop Mr. Green

# 109
А как разбирате че се е запушило каналчето на зърното  newsm78

Цитат
Има ли лоши мами като мен, които са изпратили таткото да спи в другата стая  
А защо си ги пъдите  newsm78 Има някаква причина или просто така сте решили  newsm78  С каката като бях той сам си избяга,  Mr. Green  че тя много плачеше и той не можеше да се наспи. Но сега Вики е по спокоен и не виждам след като таткото  не иска, аз да го гоня   newsm78

Буб555 На нас ни се насълзяват вече очичките, но сълзи още не са ни потекли. Иначе до 3-4 месечна възраст плачат без  Peace
За обличането Има едно "правило" Бебето да се облича с 1 дрешка повече от теб, когато е студено.  Peace

Uinen Нашия сладур обича да ни гледа в очите и когато му заговоря и му се усмихна и започва да се смее с глас и да гука. И наистина по хубаво нещо няма. Усещането е  страхотно.  Hug

# 110
У Бургас е толкова хубаво времето , че от както излязох на обед, чак сега се прибирам  Crazy

Нашия тати никой не го пъди нито пък му пречи , по - скоро аз бих се изнесла  hahaha hahaha hahaha

Bub555 незнам как е при другите , ама ние си имаме сълзички и то не е от скоро.

mama_vessy и аз ги знам тия "правила". Ама онзи ден видях един познат който беше по потник, а вика оф горещо ми е, оф горещо ми е, а 2 годишния му син беше с дълги дънки, дебела блуза с дълъг ръкав, чорапи и маратонки. А Денис само по "едно" ромпърче. А беше 27 градуса на сянка!!!

Въпроса ми е: Аз ли не съм добре?!? Ако не съм предложете адекватно лечение!

За гукането ние издаваме много звуци. Ама вместо да казва първо ГУ или АГУ, казва ГЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 111
Цитат
Нашия тати никой не го пъди нито пък му пречи , по - скоро аз бих се изнесла     hahaha  hahaha  hahaha
Тази идея ми хареса  hahaha  Joy

Цитат
Въпроса ми е: Аз ли не съм добре?!? Ако не съм предложете адекватно лечение!
споко не си единствената, в неделя Вики беше само по боди е къс ръкав без чорапи, румпъри и т.н.  Peace така че има и по зле  hahaha  Joy

Цитат
За гукането ние издаваме много звуци. Ама вместо да казва първо ГУ или АГУ, казва ГЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ   
  hahaha  Joy

# 112

Има ли лоши мами като мен, които са изпратили таткото да спи в другата стая  Embarassed Mr. Green

Аз съм от лошите.Много ми липсва.Наложи се понеже вземам Ивана като се събуди през нощта към 3-4 и после така заспивам,че ме мързи да я връщам обратно.Тя все за нещо се фъчка из това легло за това след кърменето я слагам в другия край ,завивам я с отделно одеялце и и обръщам гръб.Така за татето няма място.Освен ако не купим още по-голяма спалня.
За лятната количка -аз се замислям дали да не сложа летния кош вече.Искаше ми се да навърши поне 5 месеца,че тоя ъгъл под дупето голям ми се вижда  newsm78 .Откакто се заглежда по играчки забелязвам,че в зимния кош и е скучно и иска да зяпа навън.На мама малката клюкарка  Laughing Вчера така и не успя да заспи там.Сложих я в кенгуруто и миряса,ама кръста ми отиде-как се носят 6 кила и половина  Laughing

# 113

Има ли лоши мами като мен, които са изпратили таткото да спи в другата стая  Embarassed Mr. Green

Аз нашия татко и да иска не го пускам Naughty Mr. Green Ванеса не е особенно притенциозна за сега...спи ли и се..си спи навсякъде...е ,естествено че у мама е най-хубаво и си я взимам от време на време,най-лесно така заспива,ама не гоня таткото..спим си тримката...но гледам да се случва рядко,та да не се учи така...

# 114
  • София
Привет момичета,

Въпреки лошото време днес ние успяхма да се поразходим:)

за сълзичките Ние плачем със сълзи доста отдавна, но само когато сме гладни. През другото време плачем без сълзи. Аз на това му викам или мрънкане, или рев от яд.

за co-спането Дисега съм вземала бебо само една сутрин при мен след първата ваксина, защото много се стряскаша и проплакваше, а така като беше с мен, го успокоявах бързо. Явно си зависи и от детето, не само от нас. Но понякога толкова ми се иска да си го гушна и да си заспя с него, но се въздържам.

Таткото не съм го гонила в другата стая, нито той сам се е изнасял. Спал е няколко пъти в хола на дивама заради нашта маца, че е много тъжна така изоставена. Преди спеше с нас.

Имам въпрос към тези от вас, които вече са си купили преносима кошара. Каква сте си купили и дали сте доволни? Аз засега загледах тези на Hauck.

Лека и спокойна вечер Hug

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 23:11 от redreny2000

# 115
 redreny 2000аз имам на бертони последния модел с функция люлка(която изобщо не съм използвала)и съм много доволна макар Петя да спи в нея само през деня,много си я харесвам и ми е удобна. newsm07

# 116
redreny2000, нашата е на Cangaroo и съм много доволна. Баткото спеше в нея, сега бебчо Peace

За спането, с баткото сме на спалнята, бебо си спинка в кошарката до нас, а таткото в хола на дивана.

# 117
Цитат
Имам въпрос към тези от вас, които вече са си купили преносима кошара. Каква сте си купили и дали сте доволни?
каквато и кошара да избереш, общо взето всичките са на един принцип. Най-важното е да има СТРАНИЧЕН ЦИП ....т.е детето след време да може само да влиза и излиза....иначе идва риска с прескачането и треперенето да не тупне на земята.
С баткото ползвах САМ, сега съм наCangaroo и от 2 те съм доволна../втората я избрах заради оранжевия цвят  Whistling/......както казах всички преносими кошари са на 1 принцип, някой са по -масивни.....други леко по-паянтови, зависи за какво ти трябва за постоянна употреба или за пътуване. На по евтините варианти плата е леко......от тоя дето се раздърпва..като на подплатите на палтата....като е по- малко детето -няма проблем, като порасне иде проблема.....при ритане, дърпане се раздърпва плата, мрежата се поскъсва..... САМ ми издържа 3 г....на всякакви интервенции..докато накрая с 1 ножичка не беше тренирана "техиника по-рязане" с ножичка..... hahaha та сигурно и сега щях да я ползвам....та купих друга за малката....

# 118
  • София
Утре в THE MАLL на Цариградско ще има лекция за захранването и мисля да ходя(ако се излюпя от леглото навреме, защото съм в другия край на София). Някоя от вас там ли ще е?

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 22:24 от skrech

# 119
  • София
Утре в THE MOLL на Цариградско ще има лекция за захранването и мисля да ходя(ако се излюпя от леглото навреме, защото съм в другия край на София). Някоя от вас там ли ще е?

Аз доколкото разбрах трябва записване предварително. Аз имам желание, но едва ли ще успеем да се оправим толкова рано и да се замъкна с двамата. Пък и като не съм се записала, дали ще ме допуснат...

За обличането -  гледам да не го навличам, както правих (и още правя) с батко му. В неделя го оставих по голи крачета навън за няколко часа и мисля, че му беше добре. Simple Smile

За спането - никак не ми е удобно, като спи при нас, а и не ми се ще така да свиква, така че избягвам да го оставям. След като го накърмя, обикновено го връщам на неговото си местенце (засега шезлонга Crazy). Някой път го оставям сутрин при мен да си доспим още някой час. Таткото не съм го гонила, нито пък той е проявил желание да спи отделно. Simple Smile

за сълзичките Ние плачм със сълзи доста отдавна

И моето бебе също.

Общи условия

Активация на акаунт