Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 598
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Привет на всички  bouquet !

Нашия Гугуткин се е събудил още в шест и вече ми дава заето главата smile3517 Laughing ...
Питахте от какво им идва вдъхновение за пеенето.
Нашия най-много се радва на брат си и като го чува че си приказва , почва с пригласянето  .
 В спалнята имаме голям полилей и му е толкова любим , че като го види , му се усмихва повече от колкото на мен   . Гледа го и му пее  Като вУк на мЕсечина  hahaha ...

ИВКА 10 , много са ти сладки ! Да са ти живи и здрави !
И при нас спалнята е голяма но повече от трима няма как да побере .
Както се казва - сърце да е широко ! Като при теб -  явно много любов ви е писано да давате  Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes !

matza83 , нашия в мола обикновено спи . Заспива още в колата и там почти не се буди . Евентуално накрая и тогава почваме да се кърмим като слезем на паркинга  Grinning

А за спането , забелязала съм , че при вторите бебета , мамите са вече малко или много примирЕни с безсънието и не им пука кой знае колко дали на 3 на 4 , на 6 часа ще се буди детенце . Явно е въпрос на тренинг вече   Grinning .

# 136
  • Ямбол
ей, загубих се нещо последно време, ама с моята беба не ми остава време почти за нищо. Все по рядко спи през деня, ако спи то ще е ако е в мен. Като я сложа в кошарата и се разсъбужда и почва да реве. Най-сладкото от всичко ми е, че заспива много лесно като ме хване за пръста Simple Smile)))

А сега да ви се оплача малко. Вчера се събудих с температура 38 градуса и всички кости на цялото тяло ме боляха. Все едно е минал валяк отгоре ми. А най-силните болки бяха в кръста. Точно както като имах контракции по време на раждането. Притесняваме това, че вече ще имам проблеми с този кръст след раждането. От настинката направо там ме удари. Не можех цял ден да стана от леглото, силно главоболие..помолих майка ми да дойде да гледа малката. И така, днес съм по добре, свалих температурата с компреси от оцет и с парацетамол. Пих чайчета... но кръста все още ме боли доста.
Искам да питам ЛЛЛ: то вече е при свършен факт, но все пак. Една позната ми каза, че не е трябвало да кърмя малката щом съм имала температура. Беше 38 градуса, но за един час я свалих на 37, 5...и постепенно спадна... С какво евентуално съм навредила на Изабел и какво да очаквам. Днес ми е малко кривичка, но го отдавам на коликите.
За спането - Изабел все още се храни на 3 часа и е като часовник, не знам как и кога ще си ги увеличи и дали е нормално все още така да се храни. Та относно спането на много е спала вечер  4 часа. Снощи тъй като бях зле и нямаше да мога да ставам до кошарата постоянно като се пробужда я взех при мен да спи и спа 6 часа от 22ч до 4ч, събуди се озверяла от глад и после няма да ви казвам как си повръщаше Simple Smile)). Как вашите деца спят цяла вечер не знам ......... Confused

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 11:35 от Миш

# 137
Привет! Grinning
За спането :Баткото в момента, в който започна да се обръща сам , започна много често да се буди и да плаче. Надигаше се в кошарката и ни търсеше. За да има спокойствие и да поспим го взехме между нас. Така откара до 3-та годинка. После ни стана тясно/той се върти постоянно като слага главата на мястото на краката/ и му долепихме кошарката до салнята. Гушеше се в мен и така спеше почти на ръба/ за да е максимално прилепен за мен/.Да ви кажа няма по-сладко усещане от това детенцето ти да те прегръща цяла вечер. Heart Eyes Не намирам за необходимо да го отделям, така си ни е добре.Като стане голям ще си реши къде иска да спи. Засега Ева е в кошарката и я взимам само за кърмене, но аз кърмя седнала и може би затова не е свикнала да спи с гърда в устата и засега не протестира като я връщам в кошарката.
А мъжо го бях изгонила в другата стая лятото, защото много хърка като легне по гръб. ooooh!А моят сън е ужасен-всичко чувам и не мога да си почина.
Маринелс, кошарките са еднакво сладки. Simple Smile А ти сериозно ли заведе Анастасия на лекции??? Утре Емил имат открит урок в градинката и се чудех на кой да оставя Ева-тя ще ореве всички там и никой нищо няма да чуе. ooooh!
И накрая ...много се чудех дали да ви занимавам , но ще ви се оплача да ми олекне. Вчере баба почина. smile3518Много ми е мъчно, но нашите не ме пуснаха днес на погребението, за да не се разстройвам прекалено и да не ми спре кърмата.Все пак едно е само да чуеш новината, друго е да присъстваш на всичките гадни ритуали. Cry Много ми е свито и дано наистина не ми се отрази на кърменето. Извинвайте, че ви натоварих. Sad

# 138
  • Пловдив
Миш да се включа и аз , за да те успокоя малко преди ЛЛЛ  Grinning. Когато моето първо бебе беше на 4-5 месеца, аз хванах някакъв супер жесток вирус. Имах 39.8  Shocked температура /никога не вдигам толкова, а и почти не се разболявам/. Нямаше кой да гледа бебето, а аз не можех да стана от леглото. Е, той си беше до мен на леглото, и го кърмих. Два дена бях много болна, детето нито хвана вируса, нито нещо му стана от температурата. Peace Сега си е голям умен батк она почти пет годинки. Разбира се , ще чакаме и от ЛЛЛ да кажат компетентно мнение, но моят опит си беше ОК.
Дано се оправиш бързо Hug

# 139
Имам въпрос към майките със операция. През нощта имах газове ( май прекалих с газираното) и много ме боля ниско долу където ми е операцията. Май всичко ме боли в корема,  беше много гадно.
Та случвало ли ви се е и имам ли повод за притеснение?

# 140
  • Пловдив
ena4, моите съболезнования  Hug Hug Hug Добре, че не си отишла, мисля, че щеше да ти е доста по-тежко, а не бива сега да се натоварваш, защото бебенце ще го усети.
Никого не си натоварила, нали този форум е за това, да си споделяме мъките  bouquet  bouquet  bouquet

# 141

Saura, ти ли живееше до АГто? Ще ми припомниш ли как мина раждането, че аз те следях, но родих преди теб и те изгубих  Grinning .

skrech , не съм .. .В Младост 1 съм .

Предполагам, че  съм те заблудила с някое свое изказване . Embarassed
 Най-вероятно от рода на това ,че "съм си като у дома си в Шейново " .
Това може да съм го споменала в смисъл , че съм лежала там шест пъти  Wink... а не че сме близо . Не помня вече .
Иначе като раждане - много спокойно , планово секцио .
Както се казва- без забележки  Laughing ( може би само към анестезиолога , всъщност ).

Чуствах се през цялото време много обгрижена .
Познамваме с моята лекарка вече от девет години и тя наистина , беше положила усилия да се чуствам като на вип раждане . Въпреки , че не беше  Wink.
Говорихме си и се смяхме през цялото време на секциото  , защото Доки  им обесняваше , че съм с много богато гинекологично досие , а аз им казах , че ако го чете някой без да съм пред него , ще реши че съм малолетна малцинствена единица . Crazy
Болки три дни и това е в общи линии. .
Там останах много разочарована този път от неонатолозите , заради кърменето . Даже си спретнахме лек скандал , но то без толкова не може  Grinning .

# 142
Цитат
Исках да питам тези които имат шезлонг с вибрация - успокояват ли се децата в тях,тъй като аз поръчах от Амазон един такъв и нямам търпение да дойде.
Като заспи и го слагам по корем да спи на шезлонга, вибрацията помага за коликите а много му харесва, шезлонга беше на батерии ама татко нали ни специалист та в къщи всичко от батерии се прави на ток, затова вибрира до като не го изключа.

Това зависи от детето, Емката ми се возеше в количка доста дълго  и не искаше да върви сам един ден слезна и повече нямахме нужда от никаква количка, има деца дето много рано вече искат да ходят сами в същото време не издържат дълго да вървят тогава има нужда от количка която хем да буташ хем и дете за ръка да държиш засега не го мисля.

Цитат
Таша, много са сладки ромпърчетата Аз съм фен на Некст и всичко тяхно е перфектно.
Peace Peace И аз!

Цитат
Има ли лоши мами като мен, които са изпратили таткото да спи в другата стая  
Не съм го пращала никъде, сам си отиде щото му е горещо при нас, той иска да спи на отворен прозорец сами разбирате че не мога това да го позволя в стая където спи дете.

Цитат
Bub555 Радвам се че се оправяте и вие   А за чорапогащника   ти ме изуми   нищо чудно пъпчиците да са от претопляне. И да ще минат е не за един ден  

Със сигурност са от претопляне, Крум за моя ужас за разлика от Емил хич не обича топло, ваната която му правихме да плува Емил не щя да влезе беше му студена, вероятно прилича на баща си само малко да го затоплиш и се изприщва даже и гнойни ги прави.

Цитат
За обличането Има едно "правило" Бебето да се облича с 1 дрешка повече от теб, когато е студено.  
Правилото е малко по дълго, деца които не са проходили са обличат с една дрешка или така да се каже една идея повече а деца които вече могат да бягат с една идея по малко, но това не е универсално правило зависи много от детето. Големия ми син като мен е много зиморничав така че обличам ме се еднакво обаче таткото ако го оставя да го облече ще е 3 идеи по съблечен от мен.

# 143
ena4,моите съболезнования!

Аз имам един въпрос...до кога,момичета,се преварява водата на бебчето?В смисъл от кога може да се дава онази с розовия етикет,без да се преварява???

# 144
ena4,моите съболезнования!

Давам розов девин ....никога не съм го преварявала!

# 145
От педиатри знам, че розов Девин няма нужда да се преварява.  Peace

Температурата не пречи на кърменето. Абсурдно е да навреди на бебето, даже помага да се изгради имунитет. Би могло да е по-тежко за майката, но както казва наша близка, консултант по кърмене: "Докато диша, може да кърми майката."  Wink

# 146
И аз давам  розов девин,ама го преварям...В началото преварявах чешмяна вода,ама хич не ми се нравеше,че аз лично хич не я харесвам...много котлен камък се виждаше(пък незнаех,че може розовата вода да се дава) и педи каза,че може и розов девин...само леко да "пукне"(ако ме разбирате какво имам в предвид) и веднага го махам...а чешмяната... ooooh! 10-15 мин.стоеше на котлона след като заври... Та мамите,които преварят...до кога мислят да го правят?

# 147
  • Пловдив
Аз преварявам .... всякаква вода Simple Smile. Мисля, да го правя поне още 2 месеца /до към 4 месец/. Може би обаче просто по-малко ще я варя, а не 10 минути.
пекна слънце, хайде вън

# 148
Здравейте момичета!  Hug
Ето ви кафенце от мен.   bouquet
ето така си го пия  Mr. Green

Скреч от колко часа е лекцията? И на мен ми е на другия край този Мол  newsm78 Не не съм от Банкя  Mr. Green пришълец съм от 1г. и още го опознавам  Laughing

redreny2000 каквато и кошара да си вземете все ще ви свърши работа. Преди 6г. нашите ни взеха мисля на бертони и си я ползвахме 3г. въпреки тормоза, който и приложи каката.  hahaha  И я взимахме на всички пътувания. Сега сме я дали на едно друго бебе и те си я ползват, та ние ще трябва да си купуваме  Peace Но имай предвид, че обикновено децата не обичат да си играят в кошара   Joy Дидката направо посиняваше от рев и яд, когато я оставях там за да отида до ВЦ-то  Whistling

ИВКА 10 И нашия татко заспива докато чете приказки на каката  Peace Аз обаче си го викам при мен да спи  Mr. Green

hellen_law3 За излизането на вън и каката беше така  Whistling Един рев  ooooh! и така до 3-4тия месец докато можеше вече да бъде в по изправено положение и се укроти. А бе любознателни са децата не клюкарчета  hahaha  Joy

За спането Как успяват да спят толкова дълго  newsm78 Ние повече от 4 по рядко 5 часа не правим  newsm78 Какво ги правите споделете  Mr. Green та и ние да се наспим.  Whistling

За яденето Напоследък моя сладур започна пак да се храни на 2 - 2:30 часа през деня  #Crazy а уж се беше урегулирал на 3 часа  newsm78 Чудя се какво му става  newsm78 пак ли бум на растежа, ама той и без това си расте много  newsm78

luba_rizova А за уменията на бебетата  newsm78 много странно изказване за вдигането на главичката   #Crazy как ще я натискаш  newsm78 за да те успокоя ще ти кажа че и каката ми беше така много жилава и здрава и си вдигаше много главата, да не говорим че в момент в който се докопаше до нещо и се напъваше да се изправя  Whistling и какво като беше малка. Нямаше 3 месеца и не искаше да лежи искаше непрекъснато в ръцете или да е седнала в количката  #Crazy за да може да гледа  Crazy и тъй като аз естествено не я слагах седнала  Crazy беше голям рев  ooooh!  А какво означава:
Цитат
като ги вдигаш за ръчички до седнало положение дали си кокорят главичката
 newsm78 newsm78  
Цитат
Вие имате ли ТВ където гледате бебето? И понеже нашия батко е много прика0злив, ми казаха, че като няма ТВ той хем ще започне да говори по-малко, хем малката ще "проговори".
Е те това ме разби  #Crazy Моя сладур е в стая с ТВ и не е спрял да гука при това от много малък Peace Да не говорим че забелязах че обича да гледа ТВ, но аз не му давам разбира се  hahaha  И защо ще говори по малко баткото когато не работи ТВ-то  newsm78 това ми звучи абсурдно, напротив точно обратното. И нашата кака много говори  ooooh! направо не спира  Whistling  но не мисля че това е проблем. Аз съм забелязала че Вики много се успокоява когато чува гласа и. Вечер когато всички сме си в къщи той е по спокоен и дори заспива въпреки големия шум.  Но за разлика от кака си Вики е голям мързеланчо  hahaha не ще да си вдига главата  hahaha  като го хвана за ръчичките  hahaha само от време на време благоволява да я вдигне сам  Joy Иначе си я държи изправена от както се роди, но не обича и да лежи по корем  hahaha а бе мързел се извъди той и ми е много странно,  защото кака му беше другата крайност. И баща му си мисли, че нещо не му е наред  Crazy

ena4 Моите съболезнования.  spoko

Миш Не мисля че има проблем  newsm78 Мен от 3 седмици ме боли гърлото и не съм спряла да го кърмя  newsm78

kukumindrela не мисля че имаш повод за притеснение. Операцията вече е заздравяла.  Peace По вероятно ти е бил подут корема от газовете и за това се е получил дискомфорта  Peace

Цитат
Аз имам един въпрос...до кога,момичета,се преварява водата на бебчето?В смисъл от кога може да се дава онази с розовия етикет,без да се преварява???
Аз с каката преварявах до като започна да се храни с нас на масата, а после започнахме да и даваме от тази с розовия етикет  Peace но без да преварявам  Peace

Лек ден!

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 14:08 от mama_vessy

# 149
Luba_Rizova, я кажи при кой невролог ходите в Пловдив.Нашият сладур правеше едни тикчета от болките при коликите.Казаха, че ще минат и наистина сега ги прави мн рядко, но и коликите понамаляха.Все пак си мисля да се консултирам с невролог, за всеки случай.За излизането навън мислим със съпруга ми да опитаме с колата и извън града, като аз го гушкам.Имаме слинг, но не иска да седи в него.Мислим да вземем кенгуру, но мн малък ми се струва за него.Мама Веси малко ме успокои с това, че и дъщеря ти е била така.Наистина като че ли се дразни от това, че е принуден да лежи в количката и не може да се разглежда.Само че има някакъв страх и от дървета, абе хем  ми е смешно, хем никак не ми е до смях  Crazy
Да питам мамите с деца със запушени нослета.Ползва ли някоя едни капки, които се приготвят в аптеките със сребърна вода.Не мога да се сетя сега за името Sad На нас ни ги изписа доки ама не ги харесва детето пък и всичко изцапваме с тях Simple SmileМного е жилав и едва му ги слагам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт