Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 607
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
Ena4 мойте най-искрени съболезнования  Hug

За водата - ние преваряваме розов девин или има една БЕБЕ иначе понякога купувам ХИП -нея не я преварявам. Ние пием по 100-150мл на ден заради бъбреците.

За ваксините - на мен в тия дни ми предстой да водя "труден" разговор с личната,че нали трябва да пием антибиотик 6 месеца(който може би ще пропусна,но засега не съм решила) та по този повод ще карам личната й лекарка да ги отложи,а тя вероятно няма да е доволна.

За вдигането на главата,когато я държа за ръчички - не, не я вдига и затова в Токуда ни се караха предния път,а личната й лекарка дори не го е пробвала това упражнение.

Набързо ви изчетох отгоре-отгоре,тъй като днес освен много изморителен ден се оказа и много щастлив - казаха ми резултатите за 4 изпита и познайте - 6,6,5,5  newsm44 И се гордея с това,тъй като съм си ги заслужила не с разбиране,а с учене.
По-голямата новина е че ТАТКОТО ГО ПРИЕХА НА РАБОТА В ЛОВЕЧ - не знам да се радвам ли,да плача ли,тъй като освен че ни предстой местене,на мен хич не ми се живее там,но го подкрепям,защото много се подтискаше от това че работи като охрана. Сега ще работи като главен механик в новооткриващия се завод за производство на автомобили и това си му беше мечта.Хубавото е че имаме отделен апартамент от родителите ни и няма да се налага да живеем с тях.

# 166
  • Там където е семейството ми

Ena4 Моите съболезнования Hug
За водата Аз все още преварявам,ще видим до кога.
За ваксините До сега не е вдигал Т ще видим по нататък как ще е.

# 167
  • София
ако ви кажа аз как преварявам вода сигурно ще ме обявите за луда. В електрическите кани докато се изключи чешмяната . Никакви 20 минути да ври  Embarassed

А розовия девин си го давам направо, не го преварявам хич.

Ние също преваряваме в електрическа кана, но каната освен това е с филтър. Не съм мислила докога ще преварявам.

ena4, моите съболезнования.

Ето и нещо интересно за нервността на бебетата http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

За срещата май нещо не върви организацията. Май и няма да можем да се организираме всички в един от парковете, особено тези, които нямат коли. Ние с бебо сме почти всеки ден, ако не и всеки ден в Южния парк. Може да ми пишете лично съобщение за телефон.

Лека и спокойна вечер Hug

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 21:56 от redreny2000

# 168
  • София
Искам да питам ЛЛЛ: то вече е при свършен факт, но все пак. Една позната ми каза, че не е трябвало да кърмя малката щом съм имала температура. Беше 38 градуса, но за един час я свалих на 37, 5...и постепенно спадна... С какво евентуално съм навредила на Изабел и какво да очаквам. Днес ми е малко кривичка, но го отдавам на коликите.
Не са известни данни майката да вреди на детето си, ако кърми докато има повишена температура. Рискът по-скоро е свързан с това какви медикаменти приема. Както вече и другите майки споменаха, в такъв момент детето получава имунни тела тъкмо към тази болест, която твоя организъм бори.

# 169
Въпрос към ЛЛЛ. Бях днес на консултация с Ади. За 15 дни е качила 300 грама. На същия кантар е теглена и предния път. Пораснала е 2.5 см, така че не виждам скок в растежа. Кърмим се на поискване - през деня няма определени интервали: през час, през два, през три, когато й скимне. Вечер обикновено заспива към 12 и се буди към 4-5 часа и след това към 8. Суче си добре, понякога много се върти, все обсъждани тук неща, нищо нестандартно. Напоследък нааканите памперси рязко намаляха, предположих, че се запича от бифидуса, но май не е от това. Ака по веднъж на 2-3 дни. Напишкани имаме много и редовно. Не давам друго за пиене, освен няколко кафени лъжички глюкоза, в които разтварям пробиотик Бифидус. Биберон пробвам да давам, но не го иска. По мое мнение детето е спокойно, доволно, с добър тонус. След седмица ще правим контролно теглене, за да видим как се движим. Каква може да е причината за ненаддаването й и какво мога да направя? Благодаря Ви предварително за компетентните отговори и отзивчивостта да помогнете  Hug
Лъки, ти си знаеш най-добре. Просто на мен ми стана странно, че готвиш по два пъти на ден за голямото си дете, а не готвиш за вас. Както се казва - разни хора, разни идеали. Аз не ям замразена храна, не давам и на сина си.
katilias, с мъжът ми имаме коренно противоположни вкусове. Той супи не яде, както и разни храни за "тревопасни". Представям си как ще ме гледа, ако му предложа за вечеря киноа със спанак, елда с тиквичка или булгур с домати и моркови  Mr. Green Така че му предоставям "щастието" да сготви за нас канелони, пица, спагети и всякакви други тестени и нездравословни храни  Whistling
Докато се изреди милият да чете приказки първо на баткото,на каката и се унесъл в някоя от детските стаи.Ако се събуди посред нощ пристига в спалнята,ако не се пробуди,откарва при някое от децата до сутринта. Joy
Ивка, браво на таткото. Така го разбирам и аз семейството  Hug Тъкмо в момента нашия татко приспива баткото и нещо доста се забави, явно е заспал там, ще трябва да си го "прибирам"  Laughing
Има лоши мами, не като теб, които не дават на таткото да отиде в друга стая  Mr. Green
И аз моя не го пускам да ходи никъде. Смятам, че семейните отговорности са за двамата родители. Както той е на работа на другия ден, така и аз съм с децата и не мисля, че неговата работа е по-трудна от моята, че да го оставя да се наспи, а аз да нося всичко на гърба си.
ena4, моите съболезнования  Hug
hellen_law3, коларгол се казват капките, аз си ги правя у нас, че 2 часа след като се направят не трябва да се разклащат. Слагам от тях на баткото, на малката ни бяха изписали виброцил, когато беше болна.
don4o71, днес ни сложиха ваксина и Ади цял ден спи, но не е вдигнала Т досега. А относно това мъжът да е ангажиран повече в семейството, подкрепям с две ръце. Иначе се прибира просто на хотел да се нахрани, наспи и излиза да си търси забавления при някоя по-весела и усмихната жена, а не при тази неговата - недоспалата. Затова и имаме търкания ние напоследък, че не му давам на моя въздух да си поеме, но така ме разбира най-добре какво ми е по цял ден. Явно колкото повече разбиране проявяват жените, толкова по-малко ги оценяват мъжете  Peace

# 170
Към ЛЛЛ
Успях да върна детето на гърда,започна отново да суче без да се отказва и да търси шишето,кърмата ми се възстанови,но на 3-тия ден започна да става раздразнителен, да свива коремче и да плаче, на 2-рата минута от кърменето,започва да се присвива и да извива глава,акото започна да става отново много рядко(така общо 5 дни). Когато се хранеше само с АМ, детето беше спокойно,почти не плачеше и единствено се пресвиваше,когато ака или пръцка. Възможно ли е нещо в кърмата ми да предизвиква раздразнение на стомаха на бебето,за да реагира то така?Сега отново спрях да го кърмя и вече 2-ри ден е само на АМ и отново е спокоен. Много искам да кърмя детето си, но повече искам той да се чувства щастлив и спокоен,затова ако причината е в кърмата ще спра окончателно с кърменето! Какъв е вашият съвет?

# 171
Лъки на мен ми изглежда в рамките на нормалното 300 за 15 означава  минимум 600 за месец, това в долната граница но е в нормата. Аз по принцип считам че ако няма проблем не е нужно да се мери по често от 1 път на месец, защото сега е качила 300 а за следващите 15 дена може да качи 450 и тогава това ще е идеално, а иначе само повод за притеснение за една майка. Може би скоро сте слагали ваксини Thinkingнали знаеш че и те могат да се отразят по този начин.

# 172
Въпрос към ЛЛЛ. Бях днес на консултация с Ади. За 15 дни е качила 300 грама. На същия кантар е теглена и предния път. Пораснала е 2.5 см, така че не виждам скок в растежа. Кърмим се на поискване - през деня няма определени интервали: през час, през два, през три, когато й скимне. Вечер обикновено заспива към 12 и се буди към 4-5 часа и след това към 8. Суче си добре, понякога много се върти, все обсъждани тук неща, нищо нестандартно. Напоследък нааканите памперси рязко намаляха, предположих, че се запича от бифидуса, но май не е от това. Ака по веднъж на 2-3 дни. Напишкани имаме много и редовно. Не давам друго за пиене, освен няколко кафени лъжички глюкоза, в които разтварям пробиотик Бифидус. Биберон пробвам да давам, но не го иска. По мое мнение детето е спокойно, доволно, с добър тонус. След седмица ще правим контролно теглене, за да видим как се движим. Каква може да е причината за ненаддаването й и какво мога да направя? Благодаря Ви предварително за компетентните отговори и отзивчивостта да помогнете  Hug

Лъки, Г-жа Стихийно бедствие ти е отговорила вече така, че почти нямам какво да добавя.  Flutter
Не е необичайно изцяло кърмени бебета след шестата си седмица да започнат да не се изхождат по няколко дни, дори по повече от седмица, тъй като организмът им усвоява почти изцяло кърмата. Ако бебето не изпитва дискомфорт (подуто коремче, много газове, напъване), а изпражненията му не са твърди или топчести (като количеството е по-обилно), значи вероятно няма запек или пък недостиг на кърма и това е по-скоро нормално. Наддаването в грамове и порастването в сантиметри на Ади за тези две седмици изглеждат съвсем нормални и ако се сравняват с някакви таблици, са дори по-скоро към средните показатели, отколкото на долната граница. Щом и на теб самата бебето ти изглежда доволно и спокойно, вероятно всичко е наред. Според мен Ади си расте добре и си наддава, а ти се справяш чудесно. Какво би могла да направиш? Може би да се наслаждаваш на прекрасните си дечица и на идващото лято. 
Hug

# 173
  • София
Към ЛЛЛ
Успях да върна детето на гърда,започна отново да суче без да се отказва и да търси шишето,кърмата ми се възстанови,но на 3-тия ден започна да става раздразнителен, да свива коремче и да плаче, на 2-рата минута от кърменето,започва да се присвива и да извива глава,акото започна да става отново много рядко(така общо 5 дни). Когато се хранеше само с АМ, детето беше спокойно,почти не плачеше и единствено се пресвиваше,когато ака или пръцка. Възможно ли е нещо в кърмата ми да предизвиква раздразнение на стомаха на бебето,за да реагира то така?Сега отново спрях да го кърмя и вече 2-ри ден е само на АМ и отново е спокоен. Много искам да кърмя детето си, но повече искам той да се чувства щастлив и спокоен,затова ако причината е в кърмата ще спра окончателно с кърменето! Какъв е вашият съвет?

Здравей отново, vikiimm! Чудесно е, че кърмачето и ти сте се справили чудесно с връщането на кърменето!
 Но си установила, че с връщането на кърменето се връща и неразположението. Допускаш ли, че е възможно нещо от твоето меню да дразни стомаха на бебето? Ако подозираш такава причина, вероятно от полза може да ти бъде ротационната диета - изключваш от менюто си една или няколко храни за период от 4-7 дни. Ако няма подобрение, продължаваш консумацията на тази/тези, но изключваш други. Така даваш време на организма да се изчисти от приетата от теб храна, без да си налагаш драконовски мерки в менюто. Би могла да започнеш с най-честития дразнител на стомаха - прясното мляко(или всички млечни продукти, ако ти е възможно). После фъстъци, соеви продукти, кафе и кофеинови напитки, броколи, карфиол, зелени чушки, зеле, храни с много Е-та(тъй наречените боклучави храни)

След като върна детето на гърда, как протичаше кърменето? Само от едната гърда ли сучеше или и от двете? Ако и от двете, успяваше ли да изсуче първата гърда преди да предложиш втората? Налагаше ли се да цедиш след като се е насукало бебето?

Дали успя да направиш връзка със специалиста по лактация(IBCLC)? Ако да, би ли споделила какво е нейното мнение?

Докато се разреши проблема, би могла да пробваш смесено хранене и да видиш как ще реагира детето. Кърмене и хранене с АМ.

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 01:22 от skrech

# 174
  • Бургас
marinels , браво за отличните оценки  Peace Разбирам те за преместването - аз не обичам особено промените и имам нужда от време, за да се нагодя към новото, но с всичко се свиква. Честито за новата работа на съпруга ти, звучи обещаващо  Peace
skrech , самотно ми е без половинката в леглото, не ми е по-добре от тази ситуация, но ми е по-удобно за сега.
Понякога мечтая да имам време да направя вечеря, да се наконтя, да запаля свещи, да отворим бутилка вино и да слушаме Бари Уайт например. Така беше преди бебето  Wink Сега нещата са се променили, но и двамата знаем, че е за кратко. Някоя съфорумка беше писала, че появата на дете е изпитание на връзката.
Аз почти не давам вода - само когато сме навън и нещо се разреве. Преварявам с кана с филтър, надявам се, че не греша... Иначе вкуса наистина не е добър... то и на малкия май не му харесва особено...

# 175
Момичета имам въпрос-след ваксина вашите бебчета вдигаха ли температура?Вчера на Петя и сложиха две ваксини и днес от сутринта има 37,5 доста е отпусната и постоянно се успива за 10 минути и после се стряска и събужда и така от сутринта иначе не плаче.Температурата съм измерила в дупето като съм извадила 5 градуса.Имам въпрос докога да чакам или да и дам малко калпол? Ill
don4o71 , преди 6 г. когато синът ме беше бебе давах преди да отидем на ваксина панадол бебе и никога нямах проблем с Т или с нервност. Сега с Дари какво ми стана, че не се сетих и не и дадох, иначе си купих де Embarassed До вечерта беше спокойна и след 20 като яхна метлата рев, рев ужас едва успях да и дам панадолче и се успокои детето, но и на другия ден пак беше нервна, не е вдигала Т.
Аз за Т, ползвам биберон термометър и съм доволна засега, даже толкова и хареса формата на бибката, че го засмуква яко и няма пускане  Crazy
На следващия прием задължително ще и дам предварително Панадолче.
Имам въпрос, ваксините за юни  са за 14 а ние решихме да ходим на море по-рано тази година и заминаваме на 12.06 до 19. Дали ще е проблем ваксините да се отложат с 6 дни, да не е преди морето как мислите? newsm78

# 176

ena4 , моите съболезнования за баба ти!
При нас също е весело, баткото не може да диша без беба, постоянно е нападната милата, мира няма, все е до нея, нос в нос, ама нали са ми две сладки мартенички и двамата са на 01.03 и някак много са свързани!!!
Та когато беба нервни си жмоца бибата и я изпуска я взимам между нас докъто заспи, по някое време долита и баткото посред нощите и сутрин се будим и 4-мата а баща им спи на ъгъл  Laughing Laughing
Голям купон е , но мисля че в това е чара на семейството и за мен това е пълното щастие!! Щом децата имат нужда от нашата топлина трябва да им я даваме.
Беба 2 вечери успя да спи от 12 до 5.40 и втората от 1.30 до 5.30, коеот си е супер постижение, досега не се е случвало, но през деня беше по нерван и не спа много та предполагам затова.
Вчера спа доста и много спокойно през дена и резултата снощи беше налице. Стана в 2 гладна, и сутринта в 5.20 baby_neutral
Та ще опитам денем да не спи много да видим това ли е успешната формула.
Иначе активно ползваме люлката на Фишер и много и се кефи и заспива понякога в нея, а активната гимнастика все още не и е любима.
Айде че се улях, но все попрочитам а не намирам време да пиша
Ще следя за срещата да дойдем, ние сме с кола, така че можем да забършем и още някоя люлинска мама с бебе Hug

# 177
  • Пловдив
Добро утро, черпя кафенце и чакам по-кадърните мами да го напряват реално   bouquet
marinels браво за резултатите от изпитите! Това още веднъж показва, колко борбени, упорити и неуморими са жените! Продължавай все така с учението, а за Аичка стискаме палци да се оправи час по-скоро. А за мъжа ти - абсолютно е разбираемо защо иска да се премести, все пак работата изглежда много по-хубава, ще понатрупа още опит, а после , живот и здраве, може да си изберете да живеете където решите. Да не говорим и, щом имате жилище ,може би и финансово ще ви е по-леко. Аза вдигането на главата - защо са ти се карали в токуда? Ти каква вина имаш?На моята бебка й го правят това упражнение всеки път и още не иска да го прави, така че явно вината не е в мамата... абе докторска работа
vikimm дано нещата се оправят и бебето стане по-спокойничко, и потръгне,с или без кърмене, важното е, чеси полагаш усилия Hug
Лъки и аз не мисля, че има за какво да се притесняваш. Още повече, ние сме същия случай, а сме на АМ, което значи, че сме по-зле. Нашата доки каза, щом наддава, значи е ок, още повече, че с минаването на месеците бебките започват да наддават по-малко. спокойствие и това е.
mama bobo абсолютно никакъв не е проблема да се отложат с 6 дни, това е нищо, даже не е отлагане според мен.  Дано и доки мисли същото  Grinning
Лек и усмихнат ден

# 178
  • София
Имам въпрос, ваксините за юни  са за 14 а ние решихме да ходим на море по-рано тази година и заминаваме на 12.06 до 19. Дали ще е проблем ваксините да се отложат с 6 дни, да не е преди морето как мислите? newsm78
mama bobo, къде ще ходите на море?

# 179
  • Пловдив
Добро утро  Hug

Общи условия

Активация на акаунт