Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 566
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
Имам въпрос, ваксините за юни  са за 14 а ние решихме да ходим на море по-рано тази година и заминаваме на 12.06 до 19. Дали ще е проблем ваксините да се отложат с 6 дни, да не е преди морето как мислите? newsm78
mama bobo, къде ще ходите на море?
redreny2000, от 12/.06 на Обзор, Мирамар бийч, отзивите за хубав семеен хотел са добри и решихме да не е в най-големите жеги, а живи и здрави септември пак Peace

luba_rizova и аз се надявам, че не искам ваксини преди морето да се тормози детенце

# 181
Здравейте   bouquet
Да си призная честно отдавна не съм писала и доста съм пропуснала да изчета....  Embarassed
Щях да пиша за последната консултация... а ето наближава следващата  Wink Малкия фъстък расте  Grinning вече много активно гука, дава усмивки и най-новото му е че иска да стои прав - от сега иска да подскача - сам кляка и става, а главата още не може много добре да си държи милия  Laughing
И така... аз съм притеснена по друг повод - миналия месец на 14 април ми дойде цикъл, но доста слаб и кафеникъв и тоя месец чаках да ми дойде към 12 май, но вече сме 19 и още не е  Sad много съм притеснена. Това дали е нормално или има някаква опастост да съм бременна  ooooh! направо ще откача - на мен още всички конци не са ми паднали... пък за мъжа ми и дума не може да става за някакви действия  Embarassed не го не го бърка и 5 деца да имаме едно след друго  Cry Забравих да спомена, че не кърмя от първия месец.

# 182
Здравейте момичета,
нова съм в темата. До момента следях какво се случва с връсниците на моя син и милите им майчета и реших, че е време и аз да се включа. Питам се има ли майче от кв. Оборище, което да си търси компания за разходките!?
Поздрав сърдечен!

# 183
  • Бургас
iliqna_ , сега няма как цикъла ти да е по часовник - още се регулира, така че не мисли веднага че си бременна.  Hug
racholina , добре дошла  Hug

# 184
Здравейте на всички , нямам време да пиша но ви чета редовно имам един бърз въпрос, когато изилзам навън имама кутийка дозатор за сухо мляко, въпросът ми е ако не използвам през деня дозата сухо мляко в дозатора трябва ли да я изхвърля или мога да я ползвам и на длугия ден ,благодаря предварително за отговорите!

# 185
mai4eto28 отворена кутия с АМ пише до 2 седмици да се използва..дали е в кутията или в пликче/кутия няма значение. Разбира се, че нищо няма да му стане на АМ, може да си го ползваш!

# 186
skrech благодаря ти мила за съветите. Предлагах на Калоян винаги първо проблемната гърда(тази от която преди това изцеждах по-малко кърма) и след това и втората. Първите 1-2 дни сучеше мъничко (около 1-2мин.) и започваше да реве и да отказва да суче(а в гърдата имаше кърма,защото като стиснех и пръскаше).Той плачеше и аз с него. Като му дадях шишето жадно засмукваше и си изяждаше всичко. Продължих с упорството си и така детето започна да суче и кърмата ми да се връща (сучеше по 40мин до 1 час, суче, дреме пак суче Simple Smile , продължавах да предлагам и двете гърди,но понякога си мисля че неуспяваше да изсуче изцяло първата - казвам мисля си,защото когато той започна да суче редовно от гърдите ми спрях да се изцеждам.)
Ако има някаква непоносимост  от нещо което съм яла - още на същия ден ли ще си проличи неразположението на детето или с времето(след 2-3 дни примерно),ако консумирам тази храна всеки ден?  newsm78 . Питам за да знам как да търся причината да не се чувства детето добре,когато се кърми.
luba_rizova благодаря и на теб мила за подкрепата. Много е трудно - сега гърдите ми преливат, болят ме и изцеждам ,а на малкия отново недавам,защото се чувства зле.  Cry

# 187
vikiimm да ти разкажа за моя син може да ти е от полза.
По принцип през деня суче нормално, нямаме режим но като иска се наяде и си спи, обаче стане ли 6ч и надава вой направо скача на гърдата ми захапва плюе пак захапва, дърпа се, маха с ръцете и баща му започва той гладен дай му  шише и т.н и наистина като му дам шише изпие около 40 мл и заспи спокойно.
Трябваше ми време да разбера че струята вечерта не е като през деня а той просто към вечерта е по нервен и не му се чака до като дойде млякото, установих че ако се кърмим вечерта на вън а преди това го повия е много по спокоен и с времето като отмина нервната криза и той се поуспокои.
Най вероятно вашето е нещо различно и аз с нищо не съм ти помогнала, просто искам да те подкрепя и да ти кажа че ти си много борбена и можеш да се гордееш със себе си, толкова усилия положи да кърмиш че вярвам че с помощта на момичетата от ЛЛЛ ще успееш.

# 188
vikiimm да ти разкажа за моя син може да ти е от полза.
По принцип през деня суче нормално, нямаме режим но като иска се наяде и си спи, обаче стане ли 6ч и надава вой направо скача на гърдата ми захапва плюе пак захапва, дърпа се, маха с ръцете и баща му започва той гладен дай му  шише и т.н и наистина като му дам шише изпие около 40 мл и заспи спокойно.
Трябваше ми време да разбера че струята вечерта не е като през деня а той просто към вечерта е по нервен и не му се чака до като дойде млякото, установих че ако се кърмим вечерта на вън а преди това го повия е много по спокоен и с времето като отмина нервната криза и той се поуспокои.
Най вероятно вашето е нещо различно и аз с нищо не съм ти помогнала, просто искам да те подкрепя и да ти кажа че ти си много борбена и можеш да се гордееш със себе си, толкова усилия положи да кърмиш че вярвам че с помощта на момичетата от ЛЛЛ ще успееш.

Благодаря !!!  Hug

# 189
Маринелс, браво за резултатите...аз на 3-ки се радвам  Blush Crazy hahaha Относно преместването...ние се преместихме от София в Любимец...и за нищо на света не бих съжалила...и ние се преместихме по същата причина...нашия татко си намери хубава,доходоносна работа...пък и едва ли бихме останали там с беба...това което работеше също много го подтискаше...сега си намери работа по специалността си и въпреки,че е изморителна е доволен...Недей да съжаляваш...убедена съм,че Анастасия ще се чувства по-добре в по-малкия град...аз дали щото тука съм израстнала...немога да си представя Ванеса да израстне в София(лично мое виждане)Свободата,която е тук там я няма....

# 190
Здравейте, мами!
Благодаря на всички за подкрепата! HugДнес ми беше много хубава сутринта, защото бях на открития урок на Емо в градинката. Толкова беше хубаво!!!Заредих се с положителни емоции и прекрасно настроение!На мама момчето се справи чудесно! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ние още не сме слагали никаква ваксина , но няма да давам Панадол, ако беба няма висока температура. Над 38.3 давам аз.Никакви предварителни дози -само , ако се налага.Така процедирам, но всеки сам си знае за своето дете. Peace
За преварената вода какви ли не мнения съм чувала. На първото си дете давах вода, защото беше на АМ и ми казаха , че трябва да  е вряла 20 мин. , а , ако е Изворна Девин- поне 5 мин.Защо -никой не ми даде обяснение. newsm78
Смятам, че семейните отговорности са за двамата родители. Както той е на работа на другия ден, така и аз съм с децата и не мисля, че неговата работа е по-трудна от моята, че да го оставя да се наспи, а аз да нося всичко на гърба си.
, Абсолютно съм съгласна.Дори е доказано, че жена, която си гледа децата вкъщи и не ходи на работа понася много повече стрес от която и да било друга натоварваща професия. Peace В това отношение не мога да се оплача-мъжо още като се прибере от работа се заема с децата, за да мога аз да направя вечеря.До преди 3 вечери се сменяхме -двама по двама спяхме в различни стаи да дежурим с беба, че баткото да се наспива. Даже в повечето случаи мъжо спеше при малката , а ме викаше само за кърмене. Но тя вече спи по-спокойно и се събрахме преди няколко дни за първи път  откакто се е родила Ева в една стая. Диванът в хола е доста неудобен и къс, та направо си е мъчение да се спи на него. Но така аз не се наспивам-завивам Емо, ставам  и до кошарката по 100 пъти, мъжо нали има проблеми с носа си и доста хърка като легне по гръб ooooh!-няма сън за мене.
А относно топлината в семейното легло-да, трябва да се поддържа, но това, че не спим точно един до друг не е проблем. Баткото спи леко и чува всичко, така че не сме си позволявали нищо да правим в спалнята в негово присъствие. Някоя мама питаше как става с големи деца като спим-ами имаме и други стаи за  целта. Mr. GreenМай откакто имаме деца не сме правили секс в спалнята. newsm78
Маринелс, браво за хубавите новини.
vikiimm, браво и на теб за упоритостта ти!Дано да си кърмиш детенцето

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 14:13 от ena4

# 191
Цитат
Някоя мама питаше как става с големи деца като спим-ами имаме и други стаи за  целта.

И двор и кола, става и някаква ливада ако излизаме на пикник, забравих Blushи банята ни е голяма Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 192
Цитат
Някоя мама питаше как става с големи деца като спим-ами имаме и други стаи за  целта.

Това им е хубавото на децата - карат родителите да внесат разнообразие в тази сфера  Joy

ena4 къде мериш температурата? Аз също не бих давала предварително,но температурата я меря на челото и не съм сигурна колко е вярно

veset0 проблема е че догодина ще трябва по 2-3 дни да стоя в София всяка седмица,тъй като продължавам упорито да не искам да мина задочно и не знам как това ще се отрази на отношенията ни,детето определено ще ми липсва много.А и аз не си "падам" по малкия град,защото да се изразя така: искам дори и гола да изляза да не направи впечатление на никой (казвам го образно дано да ме разберете).А в Ловеч е ужасно еснафско - излизаш на кафе и веднага почват да те обсъждат,което мен страшно много ме дразни.Искам никой да не ме познава и аз да не познавам никой  Laughing Вярно че големия град си има много минуси,но това си е ОГРОМЕН плюс.

Здравейте на всички , нямам време да пиша но ви чета редовно имам един бърз въпрос, когато изилзам навън имама кутийка дозатор за сухо мляко, въпросът ми е ако не използвам през деня дозата сухо мляко в дозатора трябва ли да я изхвърля или мога да я ползвам и на длугия ден ,благодаря предварително за отговорите!
Да ти кажа че аз действам по мързеливата процедура - имам 6 дозаторчета пълня ги и като свършат пак,т.е. правя го дори и вкъщи ги използвам,не само навън.

racholina Уелкъм  Joy

# 193
Ето как се обучаваме с малката:

# 194
  • Бургас
marinels,  направо и нея ще я дипломирате  Wink

Общи условия

Активация на акаунт