Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 566
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Мами, аз влизам набързо да ви попитам нещичко, което не дава мира на душата ми. Sad(( Научих го моя малък мъж да се приспива с биберон и да се успокоява с него. Хубавото е , че щом се отпусне и заспи веднага го изплюва, а понякога може и без него да заспи. Мен много, ама много ме е страх дали ще мога да го откажа от него и как да го направя, моля майките с опит с по-големи дечица да кажат , а и тези като мен, чиито деца също искат бибата. Някъде даже четох едно изказване, че даването на биберон, когато детето заплаче показвало невъзможността на родителите да се справят с неговия плач и с проблема и това още повече ме депресира Sad((

# 196
Здравейте мами!

Commelina Мерси за кафето  Hug

Маринелс Браво мила само така  Peace За АБ не знам защо няма да го даваш  newsm78 То по принцип не е хубаво да се дават, ама при вас положението е по различно  newsm78  Действай внимателно   Hug
За преместването И аз не обичам това на малкия град.  Peace Наистина неприятно е това че ти трябва да си толкова време в Сф а той в Ловеч  newsm78  А пък живот и здраве всичко може да се случи в бъдеще и пак да се върнете в София Peace
 Много сте сладки в университета  Hug явно малката е кротушка  Peace

racholina добре дошла   bouquet

iliqna_ Защо не си вземеш тест  newsm78  а седиш и се чудиш  newsm78  След като си спряла да кърмиш, цикъла си идва редовно  Peace  освен ако твоя по принцип си е нередовен. Аз с каката нищо че кърмих в началото си ми идваше и то редовно. Но сега още не ми е дошло  Hug
А бе момичета не мога да ви разбера  newsm78 след като не искате да забременявате веднага, а мъжете ви не ви пазят или пък са нехайни в това отношение, а след това не биха се съобразили с вашето желание, защо не вземете мерки.  Shocked  newsm78  Има хапове, спирали и т.н. Извинявам се ако съм прозвучала грубо , но всеки действа според ситуацията.

mai4eto28 Thomasito е права  Peace

mama bobo И аз отложих ваксината с 1 седмица, но това не е отлагане  Peace Може дори и да не се обаждаш, аз не се обадих а направо отидох след това и не е имало никакви проблеми.  Peace

Лъки Не мисля че имате проблеми с качването.  Peace А защо сте отишли да се мерите? или имате някакъв друг проблем и за това сте били?  newsm78 Иначе няма такова нещо като еднакво наддаване, ти поне би трябвало да го знаеш не ти е първо  Peace  Ние като влязохме в болницата и там ни теглиха не бяхме качили повече от 200гр за 2 седмици, но нито за миг не съм се притеснила, че остава гладен. Оставете ги тези мерки и теглилки. Важното е общото състояние на детето, ако то е добре и няма нищо тревожно, не виждам защо е цялата тази паника. А и с времето все по малко ще качват, няма да е по кило всеки месец.  #Crazy  Има и инфо в нета.  
Peace За нааканите памперси и ние сме така, акаме на около 5 дни и не е проблем, не е защото не се храни. Има и други такива бебета  Peace

ena4 Браво на Емката  Peace

Sabrina1 И аз сега ползвам биберон, и с каката ползвах. Тя го ползваше само за заспиване, когато стана на 1,5г. след едно връщане от баба и и казахме че сме забравили бибата при нея и сега я няма. Е разбира се имаше рев, но всичко мина за около седмица, две .  Peace Тогава започнахме и да четем задължително книжка всяка вечер и да се гушкаме. За плача, не е точно така  Peace понякога децата плачат от умора от претоварване и ти си намерила начина по който то да се отпуска. При някои това е като дават цица. Но мен това не ме устройва/ всеки сам си решава/ Искам да си ходя спокойно в парка и на гости и това да е свързано с дискомфорт за мен както психически така и физически/ на мен ми се разраняваха зърната, а и той не се успокояваше кой знае колко/. Дано съм ти помогнала.    

# 197
Благодаря ви за отговорите Amorevole, г-жа Стихийно бедстие, luba_rizova, мама Веси Hug
Ако бебето не изпитва дискомфорт (подуто коремче, много газове, напъване), а изпражненията му не са твърди или топчести (като количеството е по-обилно), значи вероятно няма запек или пък недостиг на кърма и това е по-скоро нормално.
Amorevole, от около седмица Ади имаше доста газове и едновременно с това започна да ака по-рядко, но не са твърди изпражненията. Днес, за да ме успокои, се изака два пъти толкова обилно, че се беше омазала до вратлето  Simple Smile
Може би скоро сте слагали ваксини Thinkingнали знаеш че и те могат да се отразят по този начин.
г-жа Стихийно бедствие, не знаех за това действие на ваксините. От теб винаги има какво да научи човек. Чакам си поясчетата. Явно това е дало отражение  Peace
Лъки Не мисля че имате проблеми с качването.  Peace А защо сте отишли да се мерите? или имате някакъв друг проблем и за това сте били? 
mama_vessy, за щастие нямаме други проблеми, просто бяхме бяхме изостанали с ваксините. На 2-ри бяхме да ни слагат ваксина от 1-ви месец, на 17-ти за втори месец и просто ни направиха прегледи и двата пъти.

# 198
Лъки Радвам се че не е имало проблем   Hug И на нас не ни биха 1-вата ваксина на 1м. а чак сега когато стана на 2м. но не е искала да ходя след 15 дни пак  newsm78 каза ми следващия месец т.е. като стане на 3м. ще му бият тези за 2м. Не е ли много скоро една след друга да се бият  newsm78 Но все пак аз не съм запозната де, само се чудя  newsm78

Luba_Rizova Снощи коментирах с мъжа ми нещата които ти е казала невроложката и той най много се изуми от това че баткото не трябвало толкова да говори, за да можела малката да проговори.  Shocked И ми припомни как аз непрекъснато говорех на Дидката и тогава той само ми казваше, какво толкова и говориш тя не разбира  Crazy аз обаче тъпа и упорита не спрях  Whistling  резултата беше много рано проговорило дете, на 1г и 10м. казваше сложни изречения. Така че говора около нея няма по никакъв начин да и навреди. Поне от моя опит и сега процедирам така Peace

# 199
Относно бибата- синът ми също се успокоява с нея. Даже след хранене, когато вече не иска млекце, но му се суче още, само това е начина да се приспи. Надявам се да нямаме големи проблеми с отказването от нея по-натам. Само знам, че трябва да се внимава и заспи ли детето да му се вади бибата. Което си е доста деликатна задача. Ако не е заспало дълбоко, следва пробуждане, раздразнение и рев!

# 200
  • Пловдив
mama_vessy  съгласна съм, абсолютно. Peace Но може би тя си е помислила,че баткото говори толкова много, защото ние само гледаме ТВ и не му обръщаме внимание на детето  newsm78. Мисля, че по-скоро това е искала да каже, ама пусти доктори, като не обясняват и ни хвърлят в размисъл. В този смисъл, да ви кажа една случка, която ми разказа нашата рехабилитаторка - вика на едно мое пациентче, като беше на 9 месеца и го завели на пореден преглед при невролога /говорим за най-известния в ПД, а го водили, защото било недоносено, по същата причина му правили и рехабилитация/ и той човека го накарал да каже браво, като пляска с ръце. Да, ама детето не го направило. И той хоп - някаква ужасна диагноза. После, разбира се, се оказало, ч ена детето нищо му няма, просто не е искало пред него да пляска. Та докторите са такива - с някакви супер изисквания, по книга. Оф, днеска чета разни гадости за болести, ще трябва да спирам. Като дойде рехабилитаторката и като ми разкаже разни неща, и направо ми иде да се гръмна. Cry
Приятна вечер, дами

# 201
  • Пловдив
Sabrina1 още е толкова рано, за да се каже, че бебето се е пристрастило към бибата, че ... въобще не се притеснявай! Няма друг начин за успокоени на едно бебе - цица, ако няма цица-биба. Това е. Никак не е сигурно, че като сега заспива с нея, това ще продължи. Винаги си има начин да откажеш едно дете от биберона, това зависи единствено от родителите. Мама Веси хубаво ти е казала, като решиш, че е време да я махаш - измисляш някоя лъжа, търпиш мрънканици известно време и това е.  Peace Hug

# 202
Здравейте и от мен,днес най после излязохме с бебка,че тези дни нещо я времето не беше добро или бебка беше кисела от ваксината та днес се поразходихме с количката и после си поседяхме в двора малко на въздух преди да се качим в къщи.Аз искам да попитам има ли бебчета,които вече се обръщат от едната сърана на другата.Когато оставя Петя на ляво да си гледа играчките след известно време я намирам или по гръб или изцяло на другата страна.Притеснявя ме това че тя все още повръща дори и след 1 час след хранене и ако се е обърнала по гръб ще се задави,а като е на една страна и изтича от устичката,даже я подпирам с едно одеалце и това изобщо не я спира.Страхувам се да я оставям сама,а тя така добре си стои в леглото по 1 час си се занимава. 1crib

# 203
don4o71 Моя сладур спи само по гръб и също от време на време повръща. Не мисля че ще се задави след като се върти, значи няма опасност. Те имат доста силен инстинкт за самосъхранение.  Peace Но аз съм впечатлена от това че може 1 час да седи сама в леглото и да се занимава   Crazy   Браво Hug

luba_rizova не и давай да ти разказва, това само те кара да се притесняваш още повече и да се вглеждаш във всичко и да си измисляш разни проблеми  Hug

http://www.biberonbg.com/info/chetiri_pravila.htm една статия която ми хареса  Peace

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 21:16 от mama_vessy

# 204
mama vassy това със занимаването в креватчето е от сравнително скоро,отначало седеше по малко,но забелязах ,че ако и подредя по шарени неща(не е задължително да са играчки)тя си ги гледа и си лежи кротко,особенно любими са и едни въглавнички с цветчета.Понякога не се получава,но когато се е наспала добре и се е нахранила особенно сутрешните часове за мен това е добре дошло,защото мога да си сварша много работа в къщи,а и все пак ми е второ детенце и аз съм много по спокойна и това има голямо значение.

# 205
Притеснявя ме това че тя все още повръща дори и след 1 час след хранене и ако се е обърнала по гръб ще се задави,а като е на една страна и изтича от устичката,даже я подпирам с едно одеалце и това изобщо не я спира.
Дончо71, , аз мисля, че не е опасно, ако бебето спи по гръб, защото винаги главичката е настрани. Това сме го обсъждали преди време и с мамите от чужбина. До колкото си спомням там нямаха практика детето да се остав да спи настрани. Peace

Маринелс, меря температурката ректално, като вадя половин градус. Казвали са ми, че за деца до 1 годинка това е най-точното измерване.

Какво щях да пиша още??? ku-ku

# 206
  • Там където е семейството ми
За биберонът: Хриско се успокоява редовно с него.Най много го уважава,когато му се спи. Simple Smile
За мен е по притеснително да не вземе да си цока пръста вместо бибата.
Дъщеря ми е вече на пет и половина и все още я улавям на моменти,като е загледана в телевизора да си смуче палеца.От бебе има този навик,опитвахме какво ли не,но все още от време на време го прави.

# 207
  • Лондон
Моето само по гръб спи. Така е по-малък риска за Синдрома на внезапната бебешка смъртност (СВДС). С майка ми вече имаме пререкания по въпроса...

Ето го на български:
''Заспиване'' ( национална публична учебна кампания в САЩ) изясни, че позата, в която детето спи, може да влияе на риска от СВДС. ''Заспиване'' първа поощри идеята за слагане на децата да спят по гръб през 1994 г. Оттогава случаите на СВДС са намаляли с 40%.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=664

ена4, моите съболезнования! Сега видях... Дано скоро ти мине!

И моето дете започна да се заиграва за дълго в бейби джима, бута си играчките и си ги гледа. Биба не иска - плюе я веднага. Температурата меря в ухото.

Момичета, започнахте ли да спортувате? Аз съм ужасен слон smile3535(особено по българските стандарти) и исках да започвам, но треньора казал ако имам шевове и кърмя да изчакам 3 месеца... не знам дали да го слушам newsm78

# 208
Завиждам ви за бибите, моя син нея ще под никаква форма, с мляко без мляко, маркова не маркова, зелена бембена никаква, в къщи имаме поне15 а той ползва само една, мен.

# 209
Здравейте Simple Smile Да ви се похваля - преди един час изцедих 100 мл от двете гърди, направо не можах да повярвам за това време на деня, но сигурно е, защото цял ден ядох орехи - иначе друго по-различно не отчитам да съм яла/пила. Сега се мотивирам да си увелича кърмата - бяхме минали само на сутрешното хранене изцяло на кърма, както и нощното залъгване, а в другите през деня предимно на АМ. Но бях спряла да се цедя - явно наистина си играе голяма роля цеденето. Радвам се, че все още имам кърма, макар и малко, защото виждам силата на това да можеш да го успокоиш именно на гърда (а и как сладко заспива така!), както и затвърждаването още веднъж на връзката на майката с бебето. Но мога да се порадвам на всичко това чак сега - когато съм спокойна, че яде достатъчно АМ. Направо се възхищавам на всички вас, които сте само на кърма - аз този момент с притеснението дали се е наяло и колко е изяло, не можах да го преодолея, но добре, че поне не се отказах напълно.
Браво на Маринелс за цялата й воля да се справи с редовното учене! Много е сладка малката студентка Simple Smile
Андули, благодаря за включването за ротарикса - аз именно заради Гърция питах, та ми беше полезна твоята информация.Изглежда и ние няма да я слагаме. Всъщност, интересното е, че от поне 10 мои приятелки с малки деца до 2г., никой не я е слагал тази ваксина.
Ена4, съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт