(( Научих го моя малък мъж да се приспива с биберон и да се успокоява с него. Хубавото е , че щом се отпусне и заспи веднага го изплюва, а понякога може и без него да заспи. Мен много, ама много ме е страх дали ще мога да го откажа от него и как да го направя, моля майките с опит с по-големи дечица да кажат , а и тези като мен, чиито деца също искат бибата. Някъде даже четох едно изказване, че даването на биберон, когато детето заплаче показвало невъзможността на родителите да се справят с неговия плач и с проблема и това още повече ме депресира
(( 
За АБ не знам защо няма да го даваш
То по принцип не е хубаво да се дават, ама при вас положението е по различно
Действай внимателно
Наистина неприятно е това че ти трябва да си толкова време в Сф а той в Ловеч
А пък живот и здраве всичко може да се случи в бъдеще и пак да се върнете в София
явно малката е кротушка 
а седиш и се чудиш
След като си спряла да кърмиш, цикъла си идва редовно
освен ако твоя по принцип си е нередовен. Аз с каката нищо че кърмих в началото си ми идваше и то редовно. Но сега още не ми е дошло 
след като не искате да забременявате веднага, а мъжете ви не ви пазят или пък са нехайни в това отношение, а след това не биха се съобразили с вашето желание, защо не вземете мерки.
Има хапове, спирали и т.н. Извинявам се ако съм прозвучала грубо , но всеки действа според ситуацията. 
Може дори и да не се обаждаш, аз не се обадих а направо отидох след това и не е имало никакви проблеми.
А защо сте отишли да се мерите? или имате някакъв друг проблем и за това сте били?
Иначе няма такова нещо като еднакво наддаване, ти поне би трябвало да го знаеш не ти е първо
Ние като влязохме в болницата и там ни теглиха не бяхме качили повече от 200гр за 2 седмици, но нито за миг не съм се притеснила, че остава гладен. Оставете ги тези мерки и теглилки. Важното е общото състояние на детето, ако то е добре и няма нищо тревожно, не виждам защо е цялата тази паника. А и с времето все по малко ще качват, няма да е по кило всеки месец.
Има и инфо в нета.
За нааканите памперси и ние сме така, акаме на около 5 дни и не е проблем, не е защото не се храни. Има и други такива бебета
Тогава започнахме и да четем задължително книжка всяка вечер и да се гушкаме. За плача, не е точно така
понякога децата плачат от умора от претоварване и ти си намерила начина по който то да се отпуска. При някои това е като дават цица. Но мен това не ме устройва/ всеки сам си решава/ Искам да си ходя спокойно в парка и на гости и това да е свързано с дискомфорт за мен както психически така и физически/ на мен ми се разраняваха зърната, а и той не се успокояваше кой знае колко/. Дано съм ти помогнала. 

нали знаеш че и те могат да се отразят по този начин.
А защо сте отишли да се мерите? или имате някакъв друг проблем и за това сте били?
И на нас не ни биха 1-вата ваксина на 1м. а чак сега когато стана на 2м. но не е искала да ходя след 15 дни пак
каза ми следващия месец т.е. като стане на 3м. ще му бият тези за 2м. Не е ли много скоро една след друга да се бият
Но все пак аз не съм запозната де, само се чудя
аз обаче тъпа и упорита не спрях
резултата беше много рано проговорило дете, на 1г и 10м. казваше сложни изречения. Така че говора около нея няма по никакъв начин да и навреди. Поне от моя опит и сега процедирам така
Но може би тя си е помислила,че баткото говори толкова много, защото ние само гледаме ТВ и не му обръщаме внимание на детето
. Мисля, че по-скоро това е искала да каже, ама пусти доктори, като не обясняват и ни хвърлят в размисъл. В този смисъл, да ви кажа една случка, която ми разказа нашата рехабилитаторка - вика на едно мое пациентче, като беше на 9 месеца и го завели на пореден преглед при невролога /говорим за най-известния в ПД, а го водили, защото било недоносено, по същата причина му правили и рехабилитация/ и той човека го накарал да каже браво, като пляска с ръце. Да, ама детето не го направило. И той хоп - някаква ужасна диагноза. После, разбира се, се оказало, ч ена детето нищо му няма, просто не е искало пред него да пляска. Та докторите са такива - с някакви супер изисквания, по книга. Оф, днеска чета разни гадости за болести, ще трябва да спирам. Като дойде рехабилитаторката и като ми разкаже разни неща, и направо ми иде да се гръмна. 
Но аз съм впечатлена от това че може 1 час да седи сама в леглото и да се занимава
Браво

(особено по българските стандарти) и исках да започвам, но треньора казал ако имам шевове и кърмя да изчакам 3 месеца... не знам дали да го слушам
Да ви се похваля - преди един час изцедих 100 мл от двете гърди, направо не можах да повярвам за това време на деня, но сигурно е, защото цял ден ядох орехи - иначе друго по-различно не отчитам да съм яла/пила. Сега се мотивирам да си увелича кърмата - бяхме минали само на сутрешното хранене изцяло на кърма, както и нощното залъгване, а в другите през деня предимно на АМ. Но бях спряла да се цедя - явно наистина си играе голяма роля цеденето. Радвам се, че все още имам кърма, макар и малко, защото виждам силата на това да можеш да го успокоиш именно на гърда (а и как сладко заспива така!), както и затвърждаването още веднъж на връзката на майката с бебето. Но мога да се порадвам на всичко това чак сега - когато съм спокойна, че яде достатъчно АМ. Направо се възхищавам на всички вас, които сте само на кърма - аз този момент с притеснението дали се е наяло и колко е изяло, не можах да го преодолея, но добре, че поне не се отказах напълно.