Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 569
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
...каза ми следващия месец т.е. като стане на 3м. ще му бият тези за 2м. Не е ли много скоро една след друга да се бият  newsm78 Но все пак аз не съм запозната де, само се чудя  newsm78
mama_vessy, Ади днес стана на 3 месеца, затова така се наложи. Доста ги бяхме забавили ваксините, а имаме да слагаме още една от втори месец, че моето джипи не ги слага в един ден. Каза ми, че след първата не е задължително да мине цял месец.
Аз искам да попитам има ли бебчета,които вече се обръщат от едната сърана на другата.
don4o71, Ади се обръща от 2 седмици. Където и да я оставям я заграждам с възглавници или одеала, за да съм сигурна, че ще я намеря на същото място  Heart Eyes

# 211
Vikimm, аз имах абсолютно същия проблем като твоя.Само дето малкия от болки в коремчето след кърмене буквално се катереше по мене.Беше ужасно.Понеже нямах достатъчно кърма дохранвахме.И при нас беше така  - дам му само кърма и настъпваше кошмара, дам му само АМ и всичко беше ОК.Пак имахмеритане, пръцкане и мрънкане понякога, но не всеки път и никога онова чудо което беше при кърменето.Накрая не издържах и просто спрях да кърма от Великден насам.Рзултатът - бебо е ОК, е, имаме колики понякога, но не е както преди, засега де Wink.За мен обаче е ужас - цедя се през 3-4 часа, защото имам мастопатия и се притеснявам да не стане някоя беля.Днес дори бях на мамолог, за да ми каже какво да правя за спиране на кърмата, но той ме препрати към АГто да ми предпише някакви лекарства и утре отивам при него.Не се издържа вече с това цедене.То колкото нямаме време за сън,а и да се цедим по нощите..................Абе мн е трудно.Сега от време на време мн съжалявам, че спрях да кърма и все си мисля дали не трябваше да опорствам повече.Но като се сетя за бебо и мисля, че направих по-добрия избор.В крайна сметка най-важен е той, а не какво искам аз Simple Smile
Желая ти успех и да вземеш най-правилното за теб и детето решение!

# 212
  • София
Ако има някаква непоносимост  от нещо което съм яла - още на същия ден ли ще си проличи неразположението на детето или с времето(след 2-3 дни примерно),ако консумирам тази храна всеки ден?  newsm78 . Питам за да знам как да търся причината да не се чувства детето добре,когато се кърми.

За съжаление при храненето  и отражението върху кърмачето няма еднозначен отговор. Много зависи от вида на храната, от метаболизма на майката, от нивото на чувствителност при бебето... За някои храни са достатъчни няколко дни, за да се изчисти напълно майчиния организъм от храната, но например при млечните понякога е необходимо да се спре напълно консумацията(или поне на прясно мляко) до седмица-две дори, за да има пълно изчистване. Някои деца реагират на храна от майката още на същия ден, а за други деца или друг вид храна, може да действа с натрупване. Иначе казано, ако консумираш по-редовно, тогава се появява дразнене, но не и ако е инцидентно.
 При ротационната диета вероятно ще трябва да изчакваш поне по няколко дена(а за млечните и седмица), за да можеш да видиш резултата.

Друг вариант е да разбереш дали проблемът е от храната ти и коя точно, това е строгата диета с постепенно вкарване на храни в нея. Така, както казваш, може да се спести неразположението на детето, което се предизвиква, като първите няколко дни, в които организмът ти ще се изчиства, може детето да бъде на хранене съобразено със състоянието му(кърма/смесено/АМ).
  Диетата може да изглежда горе-долу така - оставяш в менюто си само храни, които се считат за по-слаби дразнители - ориз, картофи, моркови, тиква и каквото друго се сетиш за малковероятен дразнител.  Ако пак проявява реакции, вероятно е необходимо повечко време, за да се изчисти организма. А за следващите дни на изчакване би могла да прецениш дали детето отново да се върне на АМ или би могло да изчака и като се храни с кърма. А може да предпочетеш смесено хранене.
 След дните на очистване, ако детето вече няма дискомфорт, може да започнеш прибавянето по една или няколко храни в менюто, като за всяка следваща храна изчакваш по няколко дни, да провериш дали бебето няма да реагира и така да хванеш "виновника".

И така накратко, ето идеите - да избереш ротационната диета с премахване на един или няколко вида храна за по няколко дена или другата диета, която е доста по-ограничена от към разнообразие, но и при нея храните отново се връщат,  ако те не представляват проблем или се изключват за известно време, ако са се оказали дразнители. Междувременно за храненето на детето би могла да обмислиш с какво да бъде точно - за да провериш временното ти меню удовлетворява ли ви, тогава то се храни с кърма, но в дните на изчистване на твоя организъм, би могла да храниш с АМ, ако неразположението е много интензивно, или да храниш смесено - с кърма и АМ(като може да е вариант за всяко едно хранене или да редуваш хранене с АМ и хранене с кърма), трети вариант - детето да остане на кърма, ако все пак реакциите от хранене с кърма намалеят до приемливо за теб.

Пиши, ако не съм написала ясно каквото те интересува и ще опитам да бъда по-ясна.
 Желая ти скоро да се радваш на успех според желанието ти!

# 213
Добро утро мами и бебчовци Hug

Ние оня ден ходихме на очен лекар при д-р Кемилев и се оказа, че канала не работи. Но много ме учуди как протече прегледа newsm78. Той всъщност хич не го и прегледа, а от две педи разстояние го погледна. Очичките нито му бяха насълзени, нито с гурели newsm78 Каза да правим масажи на окото 1м и ще се оправи.
Вода му предлагам Девин изворна без да преварявам от първия месец.
marinels, браво на теб, ти си герой  bouquet А за преместването - няма значение къде сте, важно е да сте си заедно Hug
ена4 Hug
eyа, аз спортувам, карам велоергометър по 1 час през ден и упражнения и вече съм –4кг за 10 дни Simple Smile Имам още толкова да сваля. Ям здравословна храна, спортувам и се чувствам супер Simple Smile

# 214
момичета, мажете ли бебетата със слънцезащитни кремчета?

# 215
Добро утро от нас

Ние май имаме проблем Sad малкия като спи на лявата си страна му се надува лявото оченце... като мине малко време и се отдува. Някои от вас имал ли е такъв проблем и да се притеснявам ли? Дали е някакъв сигнал за проблем....? Странното е че става само когато спи на лявата си страна....

# 216
  • София
Добро утро и от мен!

И третото е, че още не гука. Трябвало да няма ТВ около бебетата. Това не го знаех, ама не знам как ще стане. Вие имате ли ТВ където гледате бебето? И понеже нашия батко е много прика0злив, ми казаха, че като няма ТВ той хем ще започне да говори по-малко, хем малката ще "проговори". Ама той не гледа телевизия, но това нямаше как да го кажа.
Такива мити работи. Лек и усмихнат ден, и днес пак тъпо време Thinking

За първи път чувам, че ще "загука" ако няма ТВ в стаята!!!!! Наистина не е хубво да има ТВ и компютър в стаята на бебо, но това много малко хора могат да го постигнат. Ние не можем например заради пространството, а бебо си гука доста отдавна. Заспива на звука от ТВ-то. Вярно, че го пускаме по-тихичко. Не му давам да "гледа" в екрана, но понякога се случва за 2-3 минути да го изпуснем от контрол. Мисля, че и по-голямото дете няма да спре да бърбори ако няма ТВ ... Все пак децата растат с тези вещи в къщи. Не можем да ги изолираме а само да контролираме умерено нещата. Всяко нещо, с което се прекалява не е добро  Peace Не го мисли, ако имате отделна стая за бебо, тогава няма нужда там да има ТВ, но ако сте заедно в хола както сме ние, то е неизбежно.

Здравейте мами,
чета ви и се чудя - няма ли бебета, които спят по цяла вечер в собственото си легло, и не искат да се хранят поне 8 часа? Само моето ли е такова?!?  newsm78 Отначало се притеснявах, че толкова време не яде, но за месец е качила 1200 кг, така че да спи колкото иска Simple Smile
Колкото до таткото, спим си заедно, но той проблем няма, защото дори когато се будеше малката въобще не я чуваше.  Shocked

Има Simple Smile Нашето си спи вечер в креватчето. Прави 6 часа пауза. Имаме си нощно хранене към 3:30ч. т.к. заспива към 21:00 или 21:30ч. Таткото си е при мен. Не беше такава ситуацията само първия месец.

За кошарките - Много нестабилни ми изглеждат ... За пътуване е удобство и по-късно като започне да се изправя за игра... Но тези за игра и тези за спане са с различни размери ... 2 кошари не ми се купуват ... Ще пътуваме и съм в чуденка какво да правя със спането на бебо.... Започнал е да се придвижва като "червейче" Свива и разпъва крачета и така накрая се оказва до решетката на креватчето .... Страх ме е да го оставя без предпазни мерки. На обикновено легло с възглавници дали ще свърши работа  newsm78

В спалнята имаме голям полилей и му е толкова любим , че като го види , му се усмихва повече от колкото на мен   . Гледа го и му пее  Като вУк на мЕсечина   ...

Мислех, че само Теди "говори" на лампата в хола ... Като я загледа и започва гууу, гаааа, АААА и един смях .... Налага ми се да я загася за да не му стане нещо на очичките от блещене в нея ...

Тръгваме на разходка! хубав петък на всички   bouquet

# 217
Добро утро, момичета!
Имам едно въпросче за спането през деня! Струва ми се, че моето мишле спи много малко! Става раздразнителен, плачка и няма начин да го успокоя. Вече си мисля, че е от преумора, защото всичко друго му е наред. Не са и коликите, защото като го боли коремчето се присвива и почервенява, много е характерно. Но пък нощем си спинка по 6-7 часа... Идеи?

# 218
racholina какво ще рече много малко. Нормално е да спят малко вече. И моята не спи кой знае колко. Ако сме на разходка с количката тогава и се събира по - дълго спане, иначе дремне за по 40 - 50 минути през деня.

# 219
kukumindrela, много ме успокояваш! Всички около мен твърдят, че това е твърде малко за бебе на 2 месеца, а и моето спи  почри само по време на разходка! Но това, че плаче така раздразнено без причина ме осъмни, че е от преумора. Възможно ли е причината да е това бързо израстване- физическо и психическо!?

# 220
Добро Утро   bouquet !

Влизам само да  ви поздравя , че скоро не знам дали ще мога .
Пътуваме утре , за две седмици , а при майка ми нета е ужасно слаб  Sad... едва ли ще ми издържат нервите да пиша .  Confused
skrech , как бе мила ги пишеш тия постове все в два посред нощ  Shocked ?!
Кога спиш ?
А за всичкото време , което отделяш за съветите -  smile3523  .... 
Браво и за търпението и за това , че са много изчерпателни  smile3501 !

... Струва ми се, че моето мишле спи много малко! Става раздразнителен, плачка и няма начин да го успокоя. Вече си мисля, че е от преумора, защото всичко друго му е наред. Не са и коликите,  Идеи?

racholina , при нас е същото вече цяла седмица .
Дори от нерви се дере по лицето , а ръцете му са все в устата .
При нас подозирам, че става дума за подготовка на венците за зъбки . Почнах даже да мажа по веднъж на ден , с лек масаж за всеки случай . За друго не се сещам .  Sick

Ние оня ден ходихме на очен лекар при д-р Кемилев и се оказа, че канала не работи. Но много ме учуди как протече прегледа newsm78. Той всъщност хич не го и прегледа, а от две педи разстояние го погледна. Очичките нито му бяха насълзени, нито с гурели newsm78 Каза да правим масажи на окото 1м и ще се оправи.

matza83 , и нас ни постави диагнозата от въздуха , но явно знае какво да гледа , защото без да успея да му кажа кое е проблемното око , се насочи към него .
А за масажа също се оказа прав - точно един месец ни трябваше и нас !
От три дни оченцето ни е чисто и се надявам да е отзвучал проблема ! Praynig

# 221
  • гр.София
 Simple Smile
Здравейте момичета, все по рядко ви чета  Embarassed  използвам всяка хубава минутка и сме навън, а като се приберем започва едно хранене, преобуване, къпане, оправяне ......

Добро утро, момичета!
Имам едно въпросче за спането през деня! Струва ми се, че моето мишле спи много малко! Става раздразнителен, плачка и няма начин да го успокоя. Вече си мисля, че е от преумора, защото всичко друго му е наред. Не са и коликите, защото като го боли коремчето се присвива и почервенява, много е характерно. Но пък нощем си спинка по 6-7 часа... Идеи?

Когато е навън спи по малко, когато сме вкъщи и не съм до него - около час, час и половина, ако съм до него - по 3 часа спи  Grinning

Момичета, другия месец сме решили да идем на кратка почивка, има басейн с минерална вода. Може ли да ми кажете от къде да си купя възглавничка за гушката (незнам дали точно така се казва).
Ако някое момиче е водило бебчето си на плуване може ли да сподели малко повече инфо.

Все още не съм, но съм купила на себамед. Незнам по личицето мажат ли се  newsm78 или само по ръчичките и крачетата.
За биберонът: Хриско се успокоява редовно с него.Най много го уважава,когато му се спи. Simple Smile
За мен е по притеснително да не вземе да си цока пръста вместо бибата.
Дъщеря ми е вече на пет и половина и все още я улавям на моменти,като е загледана в телевизора да си смуче палеца.От бебе има този навик,опитвахме какво ли не,но все още от време на време го прави.

И при нас е така. Бибчето го ползваме на заспиване, подъвква си го малко и го изплюва сам  Laughing

Лек ден от мен и много усмихнати бебчета

# 222

Алекс е много беличък и нашата педиатърка ми препоръча ето това кремче

# 223
здравейте мами,
да се отчета от вчерашната консултация. Беби ми е наддал само 700 гр. и 2 см   Crossing Arms, което мен много много не ме радва, но пак е нещо. Днес му биха инфанрикс и синфлорикс. Педи каза като се прибера да му дам панадол  Shocked и да направя компрес с риванол на двете крачета.
Само че мен ме притеснява това че не му даде пентаксим, а инфанрикс. Сега като прочетох листовката на инфанрикс, ми тя е само ДТК, без полиомиелит  newsm78. Има ли някой по в час в ваксините, според вас притеснително ли е това?

# 224
Mомичета, на мен ми казаха да не излагам бебо на пряка слънчева светлина. Иначе и аз мислех за слънцезащитно кремче. Много му е чувствителна кожата и не знам... За сега само с пуснат гюрук на количката ходим...

Общи условия

Активация на акаунт