София МЛАДОСТ (16)

• 60 435
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
# 196
И азщо трябваше да се заключва темата в Клю-то? Нали искаме гласност?
Тук кой влиза , аз едва я намерих темата за да дам линк Twisted Evil

# 197
  признавам, че се ядосах и затова помолих да я заключат. Ако мислите, че тук ще я намираме трудно и трябва да я виждат повече хора, дайте да я подновим с друго заглавие, което по възможност да не буди религиозни страсти.

# 198
чак тази сутрин разбрах за този проблем
бих се включила занапред в нещо
защо не строят върху земята с онази разнебитена неизползвана сграда от другата страна срещу 25то дкц ... извинявам се, ако вече сте обсъждали този вариант
съжалявам, че не е станал як протестът, но като за начало е добре!!  bouquet

# 199
Здравейте, млади и интелигентни форумци!
Аз съм една уморена и заядлива кандидат баба Joyот "Младост 3", която не престава да се "заяжда" с общинарите ни, по много от проблемите на квартала.  Laughing
От известно време водя "задочна" кореспонденция със СО район "Младост". Жалвам се на кмета Фандъкова, а ми отговарят от администрацията на район "Младост".
Ако приемате да съм една от вас, обещавам да се държа възпитано Peace и да помагам според възможностите си!
Прекрасен ден!  bouquet

# 200
   Напротив, Ели най-малко пък теб имах предвид. Знам, че имаш опит в общуването с институции, така че ще ти бъда много благодарна, ако имаш желание да ни посъветваш нещо.

Това е ПУП, на района. До сградата на 81во училище виждате в обозначеното с 58, което е тенис корт, едно червено квадратче. От човек от общината разбрах, че това ще бъде бизнес сграда. както знаем, една такава върви с паркинг, автомобили и прочие - не стига че е в парка, ами и баш до училището. Ако искате да се заинтересуваме от това.

http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=Mladost_3_zapad/
това червено квадратче е доста миниатюрно. Едва ли ще бъде бизнес-сграда - поне според това на чертежа. Виж мащабите. Но пък аз видях на чертежа нещо значително по-голямо, което е предвидено да се строи в градинката пред блокове 305 и 309.... newsm78

# 201
 Самата сграда е малка, но около нея голяма площ вече не е зелена, както е сега. Може би е паркинг.

# 202
  • София
А църквата колко точно квадрата ще е?
Защото в публикацията на "Двери" се споменава и църковно училище! doh
http://www.dveri.bg/content/view/13407/29/

# 203
  • София-Младост
   Напротив, Ели най-малко пък теб имах предвид. Знам, че имаш опит в общуването с институции, така че ще ти бъда много благодарна, ако имаш желание да ни посъветваш нещо.

Това е ПУП, на района. До сградата на 81во училище виждате в обозначеното с 58, което е тенис корт, едно червено квадратче. От човек от общината разбрах, че това ще бъде бизнес сграда. както знаем, една такава върви с паркинг, автомобили и прочие - не стига че е в парка, ами и баш до училището. Ако искате да се заинтересуваме от това.

http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=Mladost_3_zapad/
това червено квадратче е доста миниатюрно. Едва ли ще бъде бизнес-сграда - поне според това на чертежа. Виж мащабите. Но пък аз видях на чертежа нещо значително по-голямо, което е предвидено да се строи в градинката пред блокове 305 и 309.... newsm78
Това е паркинг.

210кв.м. се споменаваше някъде за църквата.

# 204
   Пуснах нова тема и в Клюто да събираме съмишленици.

# 205
Страничните заяждания и провокации много пречат на дискусията по същество. По-добре тук да се измисли план за действие, евентуално по какъв начин бихме могли да протестираме и когато ни трябва подкрепа, да пуснем пак тема за Клюкарника, но този път с конкретно дефинирани цели.

# 206
Страничните заяждания и провокации много пречат на дискусията по същество. По-добре тук да се измисли план за действие, евентуално по какъв начин бихме могли да протестираме и когато ни трябва подкрепа, да пуснем пак тема за Клюкарника, но този път с конкретно дефинирани цели.

Така е, на хората извън квартала темата им е просто поредното поле за разчесване на езици  Rolling Eyes Twisted Evil Tired
А за нас е важна и аз смятам, че е по-добре да пишем тук и ако е възможно да се организираме, защото иначе е безмислено и без друго на евентуален протест пак ще дойдат ( дано ) само или предимно хора свързани с квартала - другите за какво да идват?!
И аз разгледах скицата и се чудя що за огромни строежи са планирани за поляната зад ХИТ-а?!
Нали уж щяло да се вдига Лидл там newsm78 - то само това дето няма в Младост!
Аз бих продължила да настоявам за спортна зала - голяма! Тя ще бъде и инвестиция, защото ако се направи като хората би могла да носи и доход на общината - ама то кой ли да мисли  ooooh! Tired Twisted Evil за тези неща, важното е сега да се разкОпА, после ако може да се прибере някой лев и .... така ....

А защо се отчаяхте за църквата?
А ние все още можем да направим нещо - да съберем подписи с петиция, да напишем мейл на архитекта и кмета, а после да дадем отговорите им по медиите.

Казвайте какво - петиция ли да правим, подписи ли да събираме или направо мейли?

Най-чисто ми се струва да започнем с петиция, да съберем повече съмишленици и тогава да я връчим публично ( евентуално с медийно участие на ръководството на общината).
Другото за което се сещам е колкото и да не долюбвам Милен Цветков - да пишем до него или друго подобно предаване и да призовем там на "дуел" същите персони.... но трябва да сме много добре подковани, с чертежи, скици, нормативни документи, за да ги "отковем и да няма мърдане после".

# 207
А църквата колко точно квадрата ще е?
Защото в публикацията на "Двери" се споменава и църковно училище! doh
http://www.dveri.bg/content/view/13407/29/
На мен друго ми направи впечатление от тази статия.

Предстои да се избере фирма изпълнител. Очаква се до края на годината изкопните работи да завършат и да се пристъпи към строежа на църквата.

Колкото по-бързо се набират средства за храма, толкова по-бързо ще върви изграждането му. Младост е многолюден квартал и ако всеки от жителите му пожертва малко сума за строежа на църквата, един ден ще има храм, който всеки ще чувства като свой.

Дарения за храма се набират по сметка в Общинска Банка с IBAN BG 95 SOMB 9130 10 50536001.

Звучи ми малко като "Рибата е в морето, да слагаме тигана". Значи пари няма, те ще направят изкопните работи до края на годината и ще чакат да са се събрали от многолюдния квартал волни пожертвования, за да се построи църква, правилно ли разбирам?

# 208
Можете да искате да не почват изкопните работи и отсичането на дървета докато няма яснота дали всички необходими средства и материали са събрани и също така да се поиска инфо как виждат запазването на останалата инфраструктура покрай извършването на строителството.

Ако не се съберат средства ще остане парк. Но ако почнат - ще остане изкоп или малко бетон в него + изсечените дървета.

# 209
И аз разгледах скицата и се чудя що за огромни строежи са планирани за поляната зад ХИТ-а?!
Нали уж щяло да се вдига Лидл там newsm78 - то само това дето няма в Младост!
Аз бих продължила да настоявам за спортна зала - голяма! Тя ще бъде и инвестиция, защото ако се направи като хората би могла да носи и доход на общината - ама то кой ли да мисли  ooooh! Tired Twisted Evil за тези неща, важното е сега да се разкОпА, после ако може да се прибере някой лев и .... така ....

В предишната тема бях вметнала, че на одобрения ПУП за Младост 3, съгласно тази скица, зад ХИТ се предвиждат: спортна зала (голямото червено елипсовидно петно) и църква (по-малко червено петно, зад бл. 326). А между тях озеленяване.

Общи условия

Активация на акаунт