София МЛАДОСТ (16)

• 60 458
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Твърдо съм решила да измисля нещо по въпроса.........

Редът за тези неща е да се обърнеш първо към общината, а после те уведомяват КАТ за нуждите и тогава се поставят знаците. Ако обаче в близост има светофар не виждам как ще постигнеш успех.

# 331
  • София-Младост

Редът за тези неща е да се обърнеш първо към общината, а после те уведомяват КАТ за нуждите и тогава се поставят знаците. Ако обаче в близост има светофар не виждам как ще постигнеш успех.
Даже два, един на Евромаркет, един на кръстовището с Малинов и ако не бъркам някъде по средата има и пешеходна пътека.

# 332
  • София

Даже два, един на Евромаркет, един на кръстовището с Малинов и ако не бъркам някъде по средата има и пешеходна пътека.
Точно за тази пътека става въпрос.

# 333
И ти искаш легнал полицай на тази пешеходна пътека? Струва ми се аргументирано само, ако докажеш че там пресичат много често деца.

# 334
  • София
И ти искаш легнал полицай на тази пешеходна пътека? Струва ми се аргументирано само, ако докажеш че там пресичат много често деца.

То, проблема там е цялостен Thinking Тротоари също няма, мисля...
Но за легналите полицаи- едва ли ще стане Confused

# 335
Ориентирам се за къде става дума, но не си спомням точно къде има тротоари, светофари и т.н. Ако имате снимка, за да онагледим въпроса?

# 336
  • София
Колкото до наистина и наужким, нямам представа защо синът ти се затруднява с тези понятия. Дъщеря ми е по-малка, но безпогрешно се ориентира вече.

Проблемът не е с наистина и наужким. Проблемът е с нещата, които са наужким... обаче за някои хора са наистина.
Все едно да се опиташ да обясниш на дъщеря си, че вълшебната пръчица е вълшебна само наужким, обаче ако я вземе някой конкретен, жив, истински, особен човек, тя ще стане вълшебна наистина. Или че Дядо Коледа е приказен герой, обаче при някои деца отива наистина, истински.
Е няма как да стане.

Впрочем, моето обяснение с дядовците беше друго... при нас (и при големите) идва Дядо Мраз, той си идва от как аз съм била малка, а Дядо Коледа е артист, който играе на Дядо Мраз, понеже децата обикновено много искат да дойде по- бързо и по- рано...

Понеже на мен пък много си ми харесваше Дядо Мраз и никак не виждам защо трябва да го убивам (той, м/у другото, си е нашенски, източен - добре де, руски - персонаж, олицетворява на Зимата, ама... това е друга тема.

# 337
geryaleksandrova, може да опиташ тук да поставиш въпросът, дано имаш успех.

# 338
  • София
geryaleksandrova, може да опиташ тук да поставиш въпросът, дано имаш успех.
Мерси   Hug !Дано наистина имам успех!

# 339
Или че Дядо Коледа е приказен герой, обаче при някои деца отива наистина, истински.
Е няма как да стане.

Аз казах, че някои деца вярват, че наистина той им носи подаръците, но всъщност го правят родителите. А не че който вярва, при него идва истинския Дядо Коледа.
Иначе за бог бих казала, че не вярвам да съществува, а не че не съществува, защото аз няма как да знам със сигурност. Не искам да й давам категорични отговори, нито да я заблуждавам, че някой може да знае всичко, а да я стимулирам да мисли критично и сама да открие истината, която би й паснала.
Информация не отказвам. Няма да крия и цензурирам неща, към които нямам положително отношение.
Мъжът ми има много силна непоносимост към астрологията и тя като го питала "Аз коя зодия съм?", той казал "Нямам представа", даже се беше увлякъл да обяснява, че това са глупости и детето дотолкова се объркало, че когато друго дете на площадката го попитало нещо за зодии, нашата изцепила "Ти лъжеш!". Не одобрявам подобен подход. Аз бих й казала абсолютно всичко, което ме попита за зодиите, за да съм максимално информативна. Информацията може само да бъде от полза.

Така че на твое място бих казала на детето какво празнуват християните на Великден. И бих казала, "ние сме евреи и не празнуваме този празник, а еди кой си". Мога да включа обяснение и че има и други народи по света, те пък празнуват други празници. Просто ние правим така, другите правят онака и толкова. Ако възникнат въпроси, бих им отговорила, без натрапване на мнение за правилно, грешно, кой е тъп и кой умен. Учителките в градината са обяснявали за Великден, защото са християнки, а не защото са тъпи и несъобразителни, това бих казала.

# 340
Много интересна тема сте подхванали. Аз също не съм религиозна и за това (може би) не ми е пречило, че в училище и в детската градина сме учили за дядо Мраз, но аз съм расла по времето, когато училището и градината си бяха наистина светски и религията не се намесваше толкова в ежедневието ни. Живеехме до църква и дядо ми винаги е бил готов да отговори на моите въпроси, а дори на 4 годинки съм водила "теологични" спорове с попа ("Нали е лошо да се лъже? -Да, лошо е. -Тогава вие защо лъжете хората, че има бог?"). В днешно време религиозните убеждения се развяват пред обществото и се натрапват във всеки момент, независимо дали е подходящ или не. Дори в инициативата за градинката стана дума за религии. Как бих опазила детето си и как бих могла да му оставя право на личен избор на религия? Нямам отговор за това. Но в този ред на мисли още веднъж се убеждавам, че е недопустимо Църквата да настоява за часове по вероучение, защото така определено ще се накърнят чувствата на не малко хора.

# 341
  • София
Дори в инициативата за градинката стана дума за религии.

За съжаление, това е неизбежно, при положение че става дума за строеж на църква. Всички наблягаме на думата строеж, обаче винаги ще се намери някой, който да каже "Този или онзи е атеист или друговерец, и затова е против". За да опровергая подобни твърдения ще кажа само, че ако не бъде в градинката, тази църква ще ми бъде под прозорците, обаче аз нямам нищо против това. Само, моля, да не пипат градинката!

# 342
"Този или онзи е атеист или друговерец, и затова е против".
Това всъщност някой казал ли го е? Аз не съм чула изобщо изказвания и основания за строежа на това място. Все едно нарочно се мълчи.

# 343
  • София
"Този или онзи е атеист или друговерец, и затова е против".
Това всъщност някой казал ли го е? Аз не съм чула изобщо изказвания и основания за строежа на това място. Все едно нарочно се мълчи.

Още от самото начало, когато за първи път разбрахме за този планиран строеж, един тип, подкрепящ строежа точно на това място, обвини едно от момичетата, че била против, защото е туркиня. Не са много такива хора, но и един е достатъчен, за да ти загорчи.

А по думите на кмета и на един от свещениците на първата копка, основанието за построяването точно там е, че това е най-доброто място, а предимствата му са именно че е вече облагородено, централно и близко до училищата и умовете на децата.

# 344
  • София
Или че Дядо Коледа е приказен герой, обаче при някои деца отива наистина, истински.
Е няма как да стане.

Аз казах, че някои деца вярват, че наистина той им носи подаръците, но всъщност го правят родителите. А не че който вярва, при него идва истинския Дядо Коледа.
Иначе за бог бих казала, че не вярвам да съществува, а не че не съществува, защото аз няма как да знам със сигурност. Не искам да й давам категорични отговори, нито да я заблуждавам, че някой може да знае всичко, а да я стимулирам да мисли критично и сама да открие истината, която би й паснала.
Информация не отказвам. Няма да крия и цензурирам неща, към които нямам положително отношение.
Мъжът ми има много силна непоносимост към астрологията и тя като го питала "Аз коя зодия съм?", той казал "Нямам представа", даже се беше увлякъл да обяснява, че това са глупости и детето дотолкова се объркало, че когато друго дете на площадката го попитало нещо за зодии, нашата изцепила "Ти лъжеш!". Не одобрявам подобен подход. Аз бих й казала абсолютно всичко, което ме попита за зодиите, за да съм максимално информативна. Информацията може само да бъде от полза.

Така че на твое място бих казала на детето какво празнуват християните на Великден. И бих казала, "ние сме евреи и не празнуваме този празник, а еди кой си". Мога да включа обяснение и че има и други народи по света, те пък празнуват други празници. Просто ние правим така, другите правят онака и толкова. Ако възникнат въпроси, бих им отговорила, без натрапване на мнение за правилно, грешно, кой е тъп и кой умен. Учителките в градината са обяснявали за Великден, защото са християнки, а не защото са тъпи и несъобразителни, това бих казала.

Хм, значи ако бяха мюсюлманки, детето ми щеше да мисли, че халва се яде само на байрям, пък има един цял месец, в който трябва да не се храни? А ако се бяха случили будистки би било напълно оправдано да го научат, че е нормално и дори богоугодно плъховете да се хранят от същата паничка, от която и той?
Да не говорим, че каквото и да са обяснявали, не са постигнали нищо, поне нищо смислено.
А по въпроса за зодиите - и аз бих отговорила като твоя мъж, аз най- откровено не знам... пък и нямам особено желание да науча - все ми е тая, с достатъчно информация се тъпчем...

Общи условия

Активация на акаунт