София МЛАДОСТ (16)

• 60 441
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
...
В Младост през юли ще е дежурна ОДЗ 70 до 144 у-ще, а през август ОДЗ 17 на ХМС.
Не знам за другите, но ОДЗ 17 Мечо Пух до ХМС ще е затворено през август! Товава децата ще ходят в 75 ОДЗ в Младост 1А.  Peace

# 391
  • София
  Да в 76 - ОДЗ сме. Проблемът е че вече отдавна сме попълнили, че август няма да ходят. Но тогава все още беше налична детегледачката на Елена и се бяхме уговорили тя да ги гледа и трите една седмица, за да ни съвпадне отпуската поне една седмица. За съжаление юни неочаквано тя отиде да гледа внучето си в САЩ и тази възможност отпадна.
  Все пак предвид, че съм потвърдила в ДГ че август няма да ходят, не ми се разправя за една седмица, да правя проблеми.

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 16:41 от Aila

# 392
За юли работят доста градини - нашата също. Но за август ни дадоха ,че ще работи само 26-та и приятели ме посъватваха да не го давам в друг ясла, за да не се стресира - той и без друго е доста буен и тук поне са му свикнали ....И аз обмислям някакви алтернативи ...
 ooooh!

# 393
идеята ти е прекрасна Peace
п.с. вземи да я скриеш от тук  Laughing

# 394
На Мите варианта със сборните групи не му се отрази добре. От 1-ви юни е у дома и лятото ми изглежда безкрайно вече.

# 395
  • София
А нас пък никой изобщо не си направи труда да ни предупреди кога и какво трябва да попълним за лятото. Със смяната на директора тази година (говоря за ОДЗ Слънчево Зайче) се появиха всевъзможни проблеми, започвайки с подмяна на почти целия персонал - с такъв с о/о 30 - 40 години по- възрастен (от средна възраст 22 когато Давид тръгна там сега персоналът е със средна възраст 52...  Confused), отваряне на допълнителен вход, който, обаче, не се охранява от никого, в продължение на няколко месеца вратата се отваряше от ненаблюдавани от никого момиченца на 3 годинки, а децата не се посрещаха и приемаха от никого, качваха си се сами и влизаха в занималнята по собствено усмотрение... в същото време в градината кипеше ремонт и всякакви външни хора се шляеха необезпокоявани от никого... Както и да е - по онова време са сложили някаква бележка някъде за 1 седмица, сигурно толкова време са и предупреждавали родителите, но децата, които са били болни в този период - от групата на Давид 6 бройки, общо в градината сигурно 15-на - просто не е имало как да разберат за факта, че трябва да правят нещо във връзка с летния период. И точно когато се навлезе в него... познайте! - Директорът беше в отпуска, та да няма с кой да се разговаря по въпроса!
Впрочем, ние на няколко пъти се оплаквахме от липсата на какъвто и да било контрол при приемането и предаването на децата - интересно ми беше дали това има нещо общо с липсата на информираност и изборът на момент, в който да се подсказва само на част от родителите за летния период...

Та така, обявите им за извън-учебни занятия седят на информационната дъска целогодишно, някаква реклама за летен лагер стоя над 2 месеца, но обявата за това, че трябва да се обяви желанието за посещение на градината през летния период и какви са сроковете за това е издържала... седмица!  #Cussing out

# 396
  • София
Кати, много лошо така Confused Ние заявявахме в списъци, после индивидуални декларации пускахме/че аз и по 2 пъти/, но всичко е ок.
Нооо, за сигурността на децата, напълно те подкрепям Naughty В зимните месеци има някакъв контрол, щом се затопли ooooh! Еле пък, сега. Пълна неразбория, чужди госпожи гледат непознати им деца, не им знаят имената, не знаят от коя група са даже ooooh! Идваш, казваш име, хващаш детето и си тръгваш. Аз, често взимам и други дечица, дори без коментар ги дават.
А, прибирала съм 2 дечица, които бяха извън градината....никой не подозираше, че ги няма ooooh!
Етърва ми, наскоро разбрала, че детенцето й .....избягало.Търсили го час.......
Просто нямам думи!

# 397
.......: Идваш, казваш име, хващаш детето и си тръгваш. Аз, често взимам и други дечица, дори без коментар ги дават.
А, прибирала съм 2 дечица, които бяха извън градината....никой не подозираше, че ги няма ooooh!
Етърва ми, наскоро разбрала, че детенцето й .....избягало.Търсили го час.......
Просто нямам думи!
Малеее хора, какви ги говорите бе!  Twisted Evil Twisted EvilВдигнете им един гранде скандал - как така!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire Божееее да ми дадат детето на някой други ли пък да не знаят къде е!!!!
Ужас навремето така бяха дали големия на майка ми (но те тогава не знаеха коя е - казаха ми -"Ми дойде една жена и го взе - каза че му е баба") предполагам още помнят чудото, което се разрази после. И след този случай го преместих веднага, но пък тогава нямаше чак такава криза за ДГ де  ooooh!

# 398
  • София
Лени, двете дечица, които заподозрях като бегълци, /защото имам бегло познанство с родителите,а бяха сами/ ми казаха, че решили да се поразходят Thinking С мъжа ми ги намерихме на 20 метра от градината. Когато попитах госпожите, знаят ли, къде сме ги намерили, тя отговори- Аааа, ами, че аз ги пратих до горе Laughing/чак смешно й стана/
Аз пък бях супер възмутена!
В случая, няма смисъл да казвам, че не са били моите, защото,  няма никакво значение чии са! Деца са, наши са!
За етърва ми, просто нямам думи.Беше ни жива ни умряла като разбра....случайно от лелята след месец Sick
Сега, поради липса на персонал, лелите гледат децата Stop

# 399
  • София
  Това ми напомня, как веднъж отивам аз да ги взема. Гледа ги явно непозната госпожа.
  Казвам, че съм дошла за Ваня и Николета. Тя ме попита дали и двете ще ги взема  Heart Eyes
  Мъжът ми пък веднъж взел Елена и отишъл за Ваня и Ники, не ги открил и решил, че са в другият край на двора, проверил и там нямало ги и се върнал. Госпожата го изгледала странно и казала, ама не сте ли ги взели? Съответно той и тя почнали да ги търсят, накрая с думите Изненада, каките изкочили от близките храсти. Показателно е обаче как дотогава никой не е усетил, че се крият и дори са предположили, че вече са ги взели..

# 400
ужас
за кое одз става въпрос nanu4e ???
направо нямам думи

# 401
  • София
Където е и Айла Laughing 76 ОДЗ. Много се смях за Ваня и Ники Joy Hug
Племенника е в 70-то ОДЗ.
Явно....контрол си трябва,.... не, повдигане на въпрос за контрола Thinking

# 402

Иха, пък аз колко суперлативи изчетох из форума за 76 ОДЗ, че на първо място съм го сложила за класиране Simple Smile...те не че са ни приели де, ама това е друг въпрос.

Наистина не съм вярвала, че  е възможно такова нещо в която и да е детска градина да се случи  Confused

# 403
  • София

Иха, пък аз колко суперлативи изчетох из форума за 76 ОДЗ, че на първо място съм го сложила за класиране Simple Smile...те не че са ни приели де, ама това е друг въпрос.

Наистина не съм вярвала, че  е възможно такова нещо в която и да е детска градина да се случи  Confused

Самсара, градината е много добра Peace Кагато нашите госпожи и лели са на работа, такова нещо не може да се случи Naughty
Говоря за този период, когато децата са сборни от 4 групи в една.Но, това също е показателно...
Контролът трябва да е ежеминутен, не сезонен Laughing

# 404
Когато отидох да взема Мите от сборната група видях, че другите групи са навън, но не и неговата. Изведе ми го едно 5-6 годишно момиченце, а учителка така и не видях. Притесних се за останалите деца и влязох вътре в групата. Заместващата учителка беше там, но всички деца седяха на килима, без играчки и просто гледаха към вратата в очакване на родителите, а беше едва 16:30ч. Попитах я изморително ли е и как се понасят малките с големите. Поговорихме малко и после аз потърсих лелята от групата на Митко. От нея разбрах че Мите е започнал да плаче през деня, пак да се крие по ъглите, да се усамотява и да не се храни. Аз това поведение го знам от първата ясла и взех веднага мерки защото стреса не влияе добре на проблемите му с очите.

Общи условия

Активация на акаунт