София МЛАДОСТ (16)

• 60 310
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Гери,ще ги приемат,ако са с винтови капачки,но трябва да им махнеш етикетите.
Мерси  Simple Smile !
А да попитам и друго ,а къде се подаваха документи за кухнята?

# 661
  • софия
Документи се подават в Социалното в Младост1.

# 662
По-точно в кухнята майка, която се намира на гърба на социалното в Младост 1 /бившето данъчно/.  Peace

# 663
  • софия
Здравейте , някой може ли да ми предложи народни танци за начинаещи за 10 г. момиченце в района на Младост 3 или 4. В 144 у-ще ми казаха ,че трябвало да сме техни възпитаници.

# 664
  • София
По-точно в кухнята майка, която се намира на гърба на социалното в Младост 1 /бившето данъчно/.  Peace
И работи само от 9 до 12 сутрин, а всеки последен петък от месеца почиват. Трябва да носиш копие от акта за раждане на детето и на място се попълва молба по техен образец.  Peace

# 665
  • София
Мерси ,момичета  Hug !
Днес взех от кухнята и ми направи впечатление ,че основно пише "месо с ...." или пилешко с нещо друго ,попитах леличката какво е месото и ми отговори ,че най-вероятно отново пилешко.Така излиза ,че дават само пилешко ,така ли е?

# 666
  • София
Не, има и телешко, свинско, заек, риба... Бива храната, аз съм приятно изненадана, а и детето ми я яде, няма от какво да съм недоволна за тия смешни пари.  Peace

# 667
  • София, България
Здравейте , някой може ли да ми предложи народни танци за начинаещи за 10 г. момиченце в района на Младост 3 или 4. В 144 у-ще ми казаха ,че трябвало да сме техни възпитаници.

Аз и детето ходим в 10-то училище в Младост 1. Много съм доволна, детето ходи вече трета година. Даже миналото лято ходи на лагер с групата. Ето сайта им: http://detsata.zornitsa.com/. И ние сме в Младост 3, малко ни е далече, но ходим с колата

# 668
Не, има и телешко, свинско, заек, риба... Бива храната, аз съм приятно изненадана, а и детето ми я яде, няма от какво да съм недоволна за тия смешни пари.  Peace

Абсолютно  Peace
За мен е много по-добра от храната на частните кухни.

Мами с опит да споделят - боледуват ли по-малко децата в частните ясли в сравнение с държавните?

С оглед по-малкия брой деца примерно...

# 669
Мами с опит да споделят - боледуват ли по-малко децата в частните ясли в сравнение с държавните?

По наблюдения от децата на приятелките ми - не. Както и не ми се е потвърдила теорията, че кърмените боледуват по-малко от вируси. Поне за мен всичко е до възрастта.

# 670
  • София

Не, в повечето т. нар. частни ясли, които всъщност са детски клубове, няма никакъв здравен контрол.  Peace Допускат носенето на лекарства дори, абе много добре трябва да проучиш конкретната ясла.

# 671
Търся обущар- добър в Младост 2,3.

# 672
Октоподче, Ника благодаря Ви!

# 673
  • София
  Имам приятелка, която отскоро пуска малката на частна ясла, тя е на две  и малко и не боледува изобщо. Но мисля че основно е свързано че са 4-5 деца, като повечето са по-големи и че на малката много и харесва и не иска да си тръгва, тоест най-вече го няма стреса в случая. Имах преди това други приятелки с дечица в частна ясла, които си боледуваха стандартно често.
  А по въпроса за кърменето статистически кърмените деца боледуват по-рядко и по-леко, което в никакъв случай не означава, че не боледуват изобщо. Кърменето обаче само по себе си не е достатъчно и много зависи от цялостният начин на живот и гледане на децата. Аз познавам както кърмени които много боледуват, така и дечица които не са кърмени и са много здрави, но това са си единични случаи и от тях не може да се прави извод сам по себе си.
  Моите и трите с тръгването на ДГ - държавна боледуваха, но в рамките напълно на нормалното, със съвсем леко зачестяване в началото на тръгаването им. И трите са били кърмени все още към момента на тръгването им на ДГ. Достатъчно ми е че досега дори и да са боледували и на трите не се е налагало да пият някакви лекарства или антибиотици.  Simple Smile

# 674
За частните, държавните и боледуването няма как да се разбере, защото всяко дете е различно и трябва едно и също дете да е ходило и на частна и на държавна, за да се сравни.
Дъщеря ми от две годишна ходеше на частна полудневна занималня и за периода октомври-май не се разболя нито веднъж.
На три тръгна на частна градина и също не се е заразявала от градината. Иначе изкара доста болести, но прихванати от друго място. Първо братовчед й, който живее в чужбина, я зарази с някакъв местен вирус, после по време на едно пътуване до друг град се зарази от скарлатина, а грип пипна пред лекарския кабинет, докато чакахме по друг въпрос (предната седмица й бяхме слагали ваксина и ръката й все още беше подута и твърда). Сигурна съм, че там е хванала грипа, защото пред кабинета беше пълно с болни, а тя заради ваксината не ходеше на градина цяла седмица.
И още подобни от сорта.
Не се сещам за нито едно разболяване, което е дошло от градината. По едно време имаше отит, но той не знам да е заразен.
Имат медицинско лице, което ги проверява на входа и връща ако някой е болен.
В същото време приятелката й, която ходи на държавна градина, почти не е боледувала, освен от скарлатина и варицела, което в първа група май е неизбежно.
Повечето ми приятелки с деца на държавна градина казват, че основното боледуване е в първа група, после значително намалява.

Общи условия

Активация на акаунт