Отговори
# 375
dani Wink ,  за частен преглед ли  питаш или  за ЛЛ.  За да  смениш педиатъра на  детето си  трябва да чакаш до декември. Сменят се ЛЛ два  пъти в годината - Юни и Декември. Ще е добре и да кажеш в кои квартали  в София  търсиш.

poli.t, радвам се, че  малката  е харесала  столчето и си го ползва с удоволствие и честити  зъбки. 

За безплатните  съвети : аз съм малко крайна и  ако някой започне да ми ги давам само  им връщам "Ти ли  ще ми казваш кое как??"  или " Ти да видиш .... така ли се правело". Аз на майка си и на  мъжа си не позволявам да ми се месят  камо ли на  някакви непознати  обекти срещнати случайно.

За телевизора и  рекламите: и ние  много се впечатляваме Wink  Ама в София  наи  още не сме си купили (новодомци сме) и там  няма как да се заглежда, но  тук във Варна си  позяпва. Аз лично за моето дете смятам да не  го ограничавам до крайност и  почти всички  вредни неща да са му позволени, но  в някакри  разумни  граници и всичко да е  контролирано.

mama_Iva  и аз се замислям за нова количка ама  малко да порасне Филип ще  продам тази, която имаме  и  ще  му купя друга  по лека.

Днес  времето е  отврат във Варна..... Къде е лятото?  дано до  края на   август да  се  появи, че с тези промени  не знам как не съм разболяла детето.

Честити  зъбки на  всички  бебоци, който наскоро са се сдобили с такива!  Simple Smile Simple Smile

Аз плодовете  му  ги давам  варени и на  пюре все  още Simple Smile

# 376
Бебето на 5м - "На кафе" - за който го е пропуснал (като мен Mr. Green)

# 377
Привет,
искам да ви питам набързо за фонтанелите... нашата е все още твърде голяма и педито каза да давам пак повече вит. д... при вас как са, затвориха ли се?

# 378
  • София
Нашата се е затворила - от месец  не давам Вигантол.

Днес ега ти вятъра, ега ти чудото...направо ми беше неприятно да ме брули така.

Аз да се оплача набързо - голяма страст ни е спането по корем   Confused Особено прекрасно става като се опитва да заспи и се обърне по корем и преди малко съм го натъпкала с пюре от тиква....Диванът и креватчето се оплескани с петна, щото връща здраво
Заграждам с възглавници - качва си ги на главата....Аз лягам от едната страта, от другата има някаква преграда пак - еми ще ми се качи на главата, само и само да е по корем.
Какво е това чудо - не знам

# 379
ANGYA определено за ЛЛ. наясно  съм, че едва през декември мога вече да сменя лекаря, но се чудя дали да го правя. притесняваме това че винаги чакаме доста, защото се преглеждат и възрастни хора.няма определен ден за детска консултация, т.е. има , но не се спазва.няма и часове, което донякъде си е удобство заради режима на детето. но определено при нашата педиатърка има доста хора. на вчерашната консултация ми се наложи да чакам час и половина докато ни дойде реда... Tired

а кварталите може би: красна поляна, красно село, зоните, ние сме в разсадника и съм с кола, така че ако педиатъра е добър съм съгласна и да пътуваме повечко.

относно количките, ако ще ви помогне, аз си купих : http://www.x-lander.bg/detailsScrollers.php?model=xA
изключително доволна съм, има помпащи гуми, голям багажник, регулирането на облегалката е  чрез една кайшка, която позволява различни нива от пълно легнало до пълно седнало.

# 380
Знаете ли дали бебетата могат да се къпят в минерални басейни?В смисъл дали не е противопоказно нещо?
 Пипи, коластра давах на каката,  мисля , че беше за деца над 1год.
Мари, аз водих дъщеря ми на 1,5г. във Велинград. Там физиотерапевтите ми казаха, че никак не е хубаво да топиш детето в техните води повече от 10мин, в краен случай 15мин на ден. На мен ми се строи прекалено и крайно, но установих, че и аз самата не мога да стоя повече от 20мин.  Водата те изцежда!
Най-добре питай хората от хотела, в който сте. Всяка вода е различна. Само във Велинград ако правилно помня са към 200 различни каптирани извора с различно съдържание.

# 381
  • Пловдив
Здравейте, мами

Днес времето в Пловдив беше супер, но сега нещо притъмня и май ще вали Sad

За захранването- ние ядем само каши с плод и сега купих едно масло на Holle (рапично, слънчогледово и конопено) и слагам по малко в кашата, но от 3 дена спрях да му давам каши и е пак само на кърма, че беше започнал да ака едно като пластелин ( извинете за подобното обяснение). Днес вече се изака, като хората  Grinning

second, фонтанелата се затваря до 1 годинка, като в 6-ти месец е най отворена, също така  не е хубаво да се затвори по-рано..

Josepha, ние също сме така. Много обича да спи по корем и аз само се притеснявам и ходя го обръщам. През деня не, но вечер ми е много притеснено да спи по корем  Whistling

Ние също нямаме телевизор и не гледаме , нямаме намерение и да си купуваме  Mr. Green

И ние си имаме едно зъбче Simple Smile

# 382
Добра, благодаря ти за отговора!Аз като се замисля, също не мога да стоя повече от 10мин в минерален басейн, може би наистина има значение минерализацията на водата.
Честито на озъбилите се бебоци, на нас и останалите ,   леко пробиване на първите зъбчета Grinning

# 383
DEA76 под каква форма даваш малините,сварени или сурови и пасирани,и ние имаме много малини и искам да дам на малката.
listopad, малините ги давам сурови, като ги претривам през ситна цедка и така стават като рядко пюренце. Детето ги обожава. Малко се притеснявах да не се появи реакция, но слава богу всичко е наред.

# 384
На мен лекарите ми казаха, че е дори желателно фонтанелата да не е напълно затворена до 1г. Подробности не се сещам.
За рахит и съответно нуждата от вит. Д3 посред лято, изследването е кръвно - Алкална фосфатаза. На мен доки ми го пуска по каса, но само защото я насилвам. Но и иначе е дребни пари.

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 16:08 от dobra

# 385
Привет,
искам да ви питам набързо за фонтанелите... нашата е все още твърде голяма и педито каза да давам пак повече вит. д... при вас как са, затвориха ли се?

Нашата фонтанела е много голяма... моята педиатърка каза че нейният син е бил до 1г и 8м с отворена фонтанела имало деца на който не се затваря постепенно..а се втвърдява.... явно децата който са с много големи им се втвърдява направо но по бавно става....така че не се притеснявай..всичко с времето си  Simple Smile ний даваме по 2капки не сме ги спирали въобще имахме един период 20 дена давах и вечер... но сега сме пак сутрин по 2 капки  Naughty

# 386
Здравейте момичета:)

Днес бяхме при неото др Данчева.На дълго обсъдихме захранването:)Ако имате време другата сряда тя ще говори за това при Гала,може да гледате.Общо взето ще мъчим месото,може пиле,пуешко и заешко.След 10ина дни каза да започна млечни каши тип Лека нощ,йогурт на Хипп и тн.Вече да давам глутенови каши.И след 7 навършени спокойно сурови плодове от селото ни,на пюре намачкани.

Та така,Алексчето е качила само 300 г откакто не спира да се движи и яде пюрета повече.Сега е 8500 и 68 см:)Явно Аптамилчето доста грамчета качваше...

Тези дни като мине съвсем очето ще направим изследванията в Цибалаб,а ваксината по натам,че личната е отпуска.

За вит Д по 1 табл на 10 дни ни го намали,аз давам немския с флуор в него.

Аааа и най-важното:)От вчера Алекс седи сама;)Толкова е сладка:)Докторката каза вече напълно седнала и в количка,и в стола за хранене.То аз в количката я слагах и досега по малко вечер.

Лека от нас:)

# 387
Кали, браво на Алексчето че седи самичка, Ади е още много нестабилна. Седи подпряна на възглавнички, но като няма опора се килва на някоя страна и се мята по корем  Mr. Green Аз въведох оризовата каша, а пък вчера ми стана жал как гледа един оранжев, сочен пъпеш, протяга ръчички и й дадох 1 лъжичка намачкан с вилица. Много й се услади, но не посмях да дам повече - това й е първия плод  Embarassed

Много е пуста темичката последните дни, момичета, всички на почивка ли сте или нямате време от разходки Hug Лека нощ от нас!

# 388
Калина  Hug Hug Hug Браво  на Алексчето!Ще ти задам пак въпрос на лични (аз и моите 1000 въпроси  Rolling Eyes )

Някоя мама беше писала , че бебчето и прояло зеленчук,след като го била затоплила добре - ами и при нас май се оказа,че водната баня не е затопляла добре бурканчето и сега му взех купичка и в нея затоплям и бъркам и всиииичко си изяжда ПУ ПУ! Вече сме на 190 грама на обяд и 190 следобед плодово пюренце.Сега да питам , кога се започва с пюренце предиобяд?

Гоги стои подпрян само с възглавници около него,иначе и на ръцете си се подпира,но го оставям по малко да свиква.

Щях да ви попитам мами , как са бебоците с ходенето по голяма нужда?При нас се налага да свивам краченцата,до сега само 4-5 пъти е успявал сам да направи твърдо ако (извинявам се) , но мисля че по - скоро не знае как да го направи..вашите деца , ходят ли си нормално по нужда?
И друго да споделя,вчера ходих до аптеката да купувам бебешко мляко за тяло и фармацефтката ми каза да избягвам продукти на Nivea,не можа да се аргументира добре , защото имаше доста чакащи хора,но ми каза и за себе си да я избягвам  Thinking

ТОва е от нас, целувки и до скоро

# 389
аз купих на Авене сега ендо лосионче като тоалетно мляко за лятото да го мажа след баня и съм доволна... за Нивея знам че не са хубави който питам всеки ми казва да не си ги къпъвам ноо и аз незнам защо.. моято племенничка която се роди миналата седмица и купиха на нивея козметика и сялата се обрина... незнам дали е от козметиката но..... Naughty

за акито... моя Гого си ака нормално по 1 път на ден някой път и 2-3 даже...  Grinning

вчера бяхме на преглед най сетне вече сме здрави и започваме с ваксините живот и здраве!... че имаме само 1 сложена след родилно... не ми си мисли миличкото ми какво го чака  Sad като се сетя предния път как рева чак въздух не можа да си поеме и почнаха да скачат сестрата и лекаката да го мокрят с вода.. дано не ни се случва повече никога и всичко нормално да мине...

мислех да му давам за слетобед мляко с бисквитки... прех на Пласмон без глутен ..ноо те се рзтопяват и въобще не се сгъстява...колкото и бисквитки да сложа а аз искам като кашичка да стане...нали моя мъж всичко с лажичка яде вече поне по гъсто да стане малко... и сега мъ купих на семела някакви каза че били хубави да ги видим и тях дали ще се сгъстят.... иначе нашия татко купил на Хипп но пише че са от 8 мия месец те,... и ще изчакаме малко за тях...  Simple Smile

днес тук във Варна е кошмарна жега... никаде не може да излезем... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт