Отговори
# 390
Малеееееееее страшна жега е -ние сме си надули басейнче и водата се стопли и малчо цамбурка преди обяд ,след обяд отново-много се кефи на водичката-приятно хладка newsm37

ние от 3,4 дена не искаме да ядеме нищо освен кърменето,реве от всичко друго Tired

нощите продължават да са ни кошмарни ,постоянно се върти и буди и иска цици #Crazyот известно време вече спи при нас ,защото ми омръзна да ставам по 100 пъти на нощ ,така като замрънка давам гърдата и си смуче  ,а аз си спя и поне не се разбуждам толкова ,а и той ,ама не знам до кога така ще я караме ,имам чувството,че се е пристрастил към гърдите и се замислям все повече и повече за отбиване ,че май колкото по-голям става -толкова по-трудно ще е .....уфф
вие кърмещите мами как сте ???

обмислях варианта като прояде твърда храна и да заместиме едно 2 кърмения ама то като гледам как неще нищо да яде
също мислех и да се изцеждам и да му давам от шише ,за да се отучи от гърда,че вече ме дърпа яко за деколтето и ръмжи,не знам какво да правя
дайте съвет ,мамите минали вече по този път

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 13:19 от RikaRurika

# 391
  • София
здравейте Simple Smile

Гоги вече е 8300 и е 72см, седи сам и вече няма спирка - не лази , но незнам как успява да се придвижва и все да е на ръба. Много е целеустремен.

Вчера какво му стана на това дете като се разигра вечерта до 24:00 не успях да го приспя - хили се , църка и не се спира да се движи - направо ни взе акъла.

Яде на обяд по около 120гр.зеленчуково пюре и сега като въведем още няколко зеленчука ще стартираме с плодовите в следобедното хранене.

# 392
Здравейте мами. Много е топлоооооо,супер newsm44 Дано вече не се разваля това време sun Ние другата седмица заминаваме на море с бебо,дано да бъде послушен.
Относно заместването с плодово пюре за следобедна,аз знам че плодово пюре или пресен плод не може да замести хранене..освен ако е банан само,защото той е по-калоричен.Плодовете се дават между храненията.
Исках да ви питам,понеже бебчо не пие много вода напоследък,от кога можем да даваме купешки сокчета или може ли чайче домашно,но не горещо а студено??? newsm78

# 393
RikaRurika все едно аз съм го писла, при нас е същото само дето си яде пюрето-около130-150 гр и после си иска цицата  Grinning така се приспива, а през ноща стана кошмарно от една седмица се буди на всеки час и започва да плаче, само като му дам да яде се успокоява, вече два месеца минаха откакто съм започнала захранване а не мога да заместя обедното кърмене, веднъж изяде 190 гр. не му дадох кърма след това заспа при баба си, нооо след 2,5 часа вече беше буден и... гладен  Grinning.

# 394
baby love аз съм давала купени сокчета на гого и чайове сичко но не пий нищо...направо незнам как издържа без течности..... водичка пий с лажичка само и то 1-2 лъжички  Crazy

# 395
аз купих на Авене сега ендо лосионче като тоалетно мляко за лятото да го мажа след баня и съм доволна... за Нивея знам че не са хубави който питам всеки ми казва да не си ги къпъвам ноо и аз незнам защо.. моято племенничка която се роди миналата седмица и купиха на нивея козметика и сялата се обрина... незнам дали е от козметиката но..... Naughty

Аз съм много доволна от млякото на Нивеа, като имате предвид че Ади е с много чувствителна кожа.  Peace

# 396
Здравейте момичета,

наистина тия дни ще е страшна жега, така че следобедите ще трябва да си седим в къщи. Няма начин. Но пък и от както започнахме пюретата на обед искам неискам трябва да се приберем... вие какво правите с обедите? Иначе от вчера му давам морков и ябълка. Е няма такава радост. Като видя днес бурканчето и голямо нетърпение, викове , писъци... в интерес на истината си е вкусно това пюре... Но пак съм в чуденка какво да давам първо - кърма или пюре? Той сука първо и то стабилно, изяде си цялата порция, която си яде. След 30 мин му дадох пюре , уж за проба , но той изяде около 60-70 гр... искаше още, но ми се стори трърде много и го спрях. Как давате преди или след пюрето  млякото и по колко ?
Рика аз също забелязвам, че е леко пристрастен. Види ли ме гола или по сутиен няма значение дали е гладен или не, започва да вика, да пъхти и да драпа към мен ... а пък нощно време като се събуди и ако съм около него винаги иска да яде, гладен, негладен все тая му е Simple Smile яде за по-сигурно . Незнам и аз какво да го правя,  идеи ми идват хиляди, но после като ги усмисля виждам,че е тъпо и глупаво и си продължавам да си го кърмя ... съвети и аз приемам, въпреки че е доста индивидуално това.

Анич радвам се, че Жорката е проял... наистина ако не е затоплено пюрето е малко гадничко. Колкото до сутрешното хранене аз знам, че се замества с попара или нещо подобно, а не с плодово пюре, т.е. още е рано за заместване и на сутрешното хранене.
Аз да ви питам по колко пъти ядете на ден?

За сядането и ние още не можем напълно, ако не е подпрян се килва и пада на една страна, но пък голям мерак му е . Дори успява да се надигне сам до седнало положение. В количката от две седмици  си седи напълно седнал и без проблеми. Там му е добре, но пък тогава иска да става прав и няма угодия ... Simple Smile хайде оставям ви ,че сега пък му се спи, но пък не се дава и мъката е страшна...

Нашата фонтанела също не е затворена, но е малка, може би колкото 10ст. На една капка Вигантол сме, но д-ра каза да не го спирам лятото, защото качва доста на грамчета и му е необходим.

Аз също не харесвам Нивеа, но от някакво списание ми попаднаха тестери на бебешкия им душ гел и тоалетно мляко ( едни в бели опаковки, sensitive ) Много ми харесаха и купих... супер доволна съм и кожата му е супер мека и хубава, а преди все имаше някакви обриви и пъпчици...

# 397
Хм, вчера купих мляко на Нивеа. Преди това бяхме с ХИПП. И двете са хубави и кожичката става мекичка. Иначе и А-дерма имаме, но гледам да не прекалявам с нея, че свикне ли оправия няма да имаме с тези пъпки и обриви. Скора да чукна на дърво не сме се изприщвали пу-пу..

Мама Ива, ние ядем 5 пъти. Обедното эзамествам със зеленчуци или месо/с триста зора хапва малко и останалото в шишето/, следобед понякога давам оризова каша с плодово пюре/и нея не иска да яде всеки път/ през останалото време мляко. Доки каза след навършване на пълни 7 месеца да въвеждам глутен и производните на краве мляко, та затова не давам още попари и подобни  Hug Обедното хранене при нас няма как да стане навън, щото цялата се омазва, плюе, после бъркам в шишето...абе кошмар.

Ходенето по голяма нужда при нас е поне веднъж на ден, но откакто давам плодови пюренца понякога и по 5 пъти на ден Laughing Ходи си без проблем, но аз давам мляко ХИПП с пробиотик и от тогава ходенето ни е супер  Laughing

Вит.Д и наща доки каза да давам профилактично, щото главичката и беше мекичка в 4-5 месец, но сега при положение, че тя им каза че е добре и детето е навън от 7:30 сутринта до 20ч. вечерта не виждам смисъл да давам. Аз си нося отговорност за това си решение. Освен това сме и на адаптирано мляко. Няма да давам!

Анич, и аз знам, че плодовото пюре не замества хранене.

# 398
За храненето с плодово пюре: Ние сме заместили едно  хранене. "Заместили", защото след  сладка  праскова не иска нито мляко нито вода  Joy Joy Joy Joy След около час си изпива млякото, но  веднага след пюрето няма как да го накарам.

Някой  от вас бяха споменали, че се замислят да дават АМ вместо  кърма Wink Ние нали сме на смесено хранене  все още и понякога  яде  кърма и цяла  вечер спи Simple Smile Друг път яде АМ  по 2-3 пъти на  вечер Simple Smile 
Може да пробвате да  видите как ще реагират вашите деца, но при нас  всяка вечер е различно.

Ние  в жегата седим в нас  на климатик а вечер се разхождаме по час два. 

Да питам сега като храните с  пюрета давате ли ги в определен час, че на  нас не ни се получава нещо.
Ако единия ден го яде в 11 другия е в 12 или 13  newsm78 newsm78 newsm78

# 399
Здравейте момичета,

наистина тия дни ще е страшна жега, така че следобедите ще трябва да си седим в къщи. Няма начин. Но пък и от както започнахме пюретата на обед искам неискам трябва да се приберем... вие какво правите с обедите? ...
С две деца е трудно да направиш точен режим на разходките, защото ха обясни на голямато, че точно като се е заиграло трябва да се прибирате.
Аз съм решила тази ситуация като давам "обедното" пюре чак към 15ч. До тогава все сме се прибрали. А в 12-13ч  за по-лесно давам АМ.

Да питам сега като храните с  пюрета давате ли ги в определен час, че на  нас не ни се получава нещо.
И при нас няма режим пак поради горната причина. С двете не успявам да спазвам точен график. Само гледам сутрин да ги изритам от леглата рано, че до обяд да са изморени за сън  Mr. Green

# 400
Днес по случай седмата си месечинка , Алето направи и първото си падане, от люлката-шезлонг, как се набра това дете и цопна на глава на теракота на терасата!Ужас значи...тя плаче та се къса, кака и пак и се смееше неистово  Shocked

Искам да заведа децата някъде на балкан преди морето и гледам за оферти в нашия край, тъкмо малко да се спасим от жегите.

# 401
Искам да заведа децата някъде на балкан преди морето и гледам за оферти в нашия край, тъкмо малко да се спасим от жегите.
Горкото Але, да му минава главичката бързо Praynig
Мари ние вече подхванахме ежедневните разходки до Банкя. Толкова е приятно и прохладно в жегите. И на двете дребни им харесва! Идвайте си насам  Hug
Само още не съм набрала смелост да тръгна с двете сама по "пътеката на здравето", че с количка не става, а със слинга ще се изморя. Първото ни отиване с дъщерята, половината път я носих на ръце и дъх не ми остана. Беше към 2 годишна. Но гледкат и чистият въздух са незаменими!

# 402
http://www.deteto.info/img/my7_urok.pdf?utm_source=SendBlaster&a … ontent=Lesson%207да почетем за нашите пораснали 7-месечни слънца  Hug
Да се отчетем след консултацията вчера: вече 8,230 и 68,5 см. Изследванията са добри, имаме си пъпка на рамото/ проверяват за имунизацията, направена още в род. дом/ и продължаваме с въвеждане на месцето и по- нататък с глутена. Дано сме само здравички. Нещо не спи напоследък вечер малкия бебок - много е неспокоен - пак ли зъби, не знам. Вече имаме 6  newsm78 на тази възраст...Все още не седи стабилно, изправя се до седнало, но само в количката, а много иска да е прав  Sad и се ядосва здраво...
На всички, които ще почиват - здраве и хубаво изкарване  Hug

# 403
Мари,на адашката ви второто падане беше от люлката:(Но аз отпред бях и я подпрях тогава...А за първото на 1 юни не ща да се сещам!Да минава главицата и да е здрава ви желая по случай месечинката;)

Честито и на Цеци и Ивонка и на всички днешни бебовци:)

Сега ще чета докато дремне навън преди банята:)Пак успех...без рев заспа по това време...пу пу пу!

# 404
mari, и ние като вас имахме полет днес и отбелязваме датата 08.07.11 с първо падане. Излупкала се е от спалнята хубавицата докато бях в тоалетната. А преди това имах някакво предчувствие, че ще падне и я заградих  добре отвсякъде, обаче тя нали може да се каже, че вече лази и е минала над преградите... сега сме със синина на челото... през 10мин и налагам мокра кърпа с ледена вода и оттока и спадна за около 1ч и вече почти я няма цицината....

Общи условия

Активация на акаунт