Когато мезуед засвири- по магреб народът за сватба се събира!-26 тема

• 75 359
  • 716
  •   1
Отговори
# 660
  • по пътеката
рамадан карим за постещите! живи и здрави и мирнои спокойно приклю4ване на този месец!
далка, мина рубеолата, но имаме данни са досег с варицела и не знам дали няма да ни сгащи!тя направи и енцефалитен синдром, след лекото минаване на обрива, понеже няма ваксина, та усложненията бяха по-тежки! и за варицела няма като гледам ,тук такива неща не са ни препоръ4вали, ама то и като гледам на какви докито попадаме ,да пази бог! в момента съм с адски проблеми с една некадърна зъболекарка и с една некадърно направена корона, сложен ана жив зъб, с крайно нескопосно оформено трон4е, тоест една 4аст му лиспва и там се обажда нерв,а покриха го с корната набързо ,тя пък не е рпавена за моята уста, нищо общо с профила на зъбите ми ,4е пилене, 4е болки ,4е безсъния, нерви, ужас! махнаха я в понеделник и в момента сам с отворен зъб, но не знам как ще го доживея края и добрия изход и дали ще го? това е вторият  ми кошмар след като ме бяха зарязали след секциото и цяла нощ шях да умра от болки! при4инител безхаберност и некомпетентност 4овешка!
 ина4е вкъщи, ве4е сме без заек, милото не можеше да  стои под тези жеги и го върнахме на дарителката, там ,във фермата ще му е добре!
не ми се говори много по повод атентатите, 4е нищо хубаво като думи не ми идват, не4овешко е да се трупат жертви на  отка4алки и разни провокативни идеи ,лошото е ,4е в родината, близо до нас, и всеки може да е на мястото на шофьора, служител, гид, тн!
лека им пръст на хората, жалко за лошата реклама ,която ни постигна като опасна зона,! но се надявам да няма негативни последствия и да ни въвлекат в нещо,към което ми се струва ,4е се цели!

# 661
Лек пост на постещите и мир и любов в семействата ви!

Марси, лошо ми става, като чуя за зъболекар! Sick А твоя случай е оле мале. Бързо да се оправяш и най добре сменяй доктора. Аз от страх ходя често на зъболекар, че да не се стигне до нещо по страшно.  Добре, че по наследство са ми здрави зъбите. Иначе  докато седна на стола и ми потичат сълзите. Embarassed Доктора умира от смях, откъде ми идват тези големи сълзи. Наплашена съм, като малка с един здрав шамар от една нервна зъболекарка. #Cussing out Милата Линдичка! Да оздравява и далеч от болести! Praynig Hug

Далка,  Райчо много пораснал! Heart Eyes Направо станал малък мъж! Пупу! Много ми стана мило за мнението на познатите ти евреи за България. Рядко вече могат да се чуят позитивни коментари. Откакто стана тая нелепост, просто не гледам новини. Аз по принцип съм си много впечатлителна и емоционална и ме сриват такива истории моментално.  Жалко за жертвите, мир на праха им! Praynig А за оцелелите – вероятно кошмар и страх за цял живот. Cry

Аз си чакам почивката август месец. Направих един план за екскурзия, но още не съм го показала на половинката за одобрение. Mr. Green Наплаших се от тези гинекологични истории и морета и обществени басейни отпадат за мен. Измислих една дълга екскурзия, като започнем от единия край на България и стигнем до другия. Няма да е постоянно пътуване, а по 30-40 км. на ден. Ще спираме в различни градове за по ден, два. Начертала съм маршрута и хотели съм избрала даже. Смятам да започнем от Петрич и да стигнем до Резово, само из южна България. Кривнах на два пъти до Гърция и Турция. Имам пълна забрана за чужбина за тази година ама не се сдържах. Stop  Чакам удобен момент да представя презентацията. Laughing Другото при мен е, че на есен вероятно отново ще съм студентка. Така или иначе имам забрана за бебе за една година, поне да свърша нещо полезно. Смятам да запиша още една магистратура, но още се колебая със специалността. Стискайте палци следващите дни!

Целувки на всички и пишете! Hug

# 662
  • Varna
Лек пост на постещите ! Господ да приеме поста и усилията ви!

Марселинко,
Много сте претеглили бе кака ooooh! и Линда, че и ти за капак #Crazy Дано остане зад вас всичко това.  Praynig
Може ли да смениш некадърната зъболекарка?

Не се притеснявай иначе, че тука сме опасна зона.....то навсякъде стана опасно. За мене това не беше неочаквано, беше си въпрос на време и тука да тряснат. Нито пък е лоша реклама.  Да се е спрял народа да ходи насам натам защото еди къде си има атентати....ами не се е спрял.
И пак сме по спокойна страна от много други. Жалко за тези хорица които си отидоха мърцина. Жалко, че се раждат такива шашовци като този,  хахо....жалко, много жалко. Как успяват да им се промият мозъците не ми го побира акъла ooooh!

Иначе кой ме питаше, как сме изкарали в Туркията newsm78  Както винаги на 6. Комшиите умеят да посрещат. Мисля, че бях писала като се прибрах от Испания, че винаги я сравнявах с Турция...Ами комшиите печелят.
Освен до Истанбул, ....там бяхме няколко дена, ходихме и до Кешан, до едно място близо до Кешан и два дена в Одрин.....Още ни се искаше, но имахме работа и у дома. Август живот и здраве, пак ще забием нататъка....таман имаме покана за Шекер Байрама  Wink

Но за разлика от температурите при Далчето,
при нас е адска жега ooooh!
Далче,
не погледнах линковете които си оставила, щото ми писна да плюят по България...аман вече от плюващи! Виж ме каква съм, а.....очаквам плювни....но толкова рядко чувам нещо хубаво за България....и въпреки всичко никога не съм се срамувала, че съм българка. Майната им на тия които ни съдят. Не са по добри от нас...ние сме по добри!!!!!!

Ралче,
хаДи кака, пиши какво шЪ учиш пак newsm10

Отивам сЯ да помързелувам след добре свършена работа newsm49

# 663
Привет , карсавици   bouquet
Деде и на теб едно здравей  Wink
Завърнах се от разходка в Плд, поразхдих се из нощен Пловдив и се убедих че вече не съм за такива подвизи. С две думи се прибрах недоспала и с пресиплан глас  Laughing.
Плд е загубил доста от чара си.не съм го вийдала от преди 3 години  Peace.Хапнахме сладолед и седяхме в градинаката Цар Симеон, гледахме как минават угрижени хора което ме натъжи  Tired.
 Далче, ходихме в Гранд-а , почти се е изпразнил/ вторият етаж има магазини броящи се на едната ръка  Peace.
 Починахме си един от друг с Тамир.Той е изкарал много добре трите днис баба и дядо  Sunglasses.
Делти, хади елате и по нашият край та белким се видм  Wink.Само южна Бг бива ли така  Flutter.
Лек пост на постещите и на всички мир и спокойствие!
 На мен пък обартното на Дала, това ще ми е първият не присъствен Рамадан  Peace.
Хайде усмивки и  Hug за всички

# 664
  • Varna
Бейче,
И Южна България душко отпада....на БатЮ ще му правят пак операция на очите.
За Пловдив не ми се вярваше, че такива неща се случват с него...някой наскоро ми каза същото което и ти Бейче, като се жалвах за моята Варна, колко много прилича на бедняк със съдрани гащи... Sad Направо сме град със затихващи функции, това без преувеличение. Толкова не поемане на грижи за града, толкова абдикиране.....а като си спомня как се караха по телевизията и се маскаряха ония които искаха да му станат кметЬОве и ми иде да хвана аФтУмата и наред............Правилно не съм гласувала за нито един от тях. И много други мои познати не са гласували, и други хора чувам да говорят същото.....така, че те сами си се поставят там. Да не ми вменяват това, че сме си ги гласували тия хайлази.
Жал ми е за Пловдив, много го обичам този град.  Sad

# 665
Делти  Hug батю да се оправи и да е добре с очичките пък екскурзията друг път  Praynig Praynig Praynig.

Цитат
колко много прилича на бедняк със съдрани гащи..
- точно.
Седях на пейката в градинка и гледах лицата и обувките на преминаващите , смачкани и ожулени. Стойките леко приведени като че ли от невидим товар.
 Града си е все още същият с направени подобрения , но хората  Tired тъжна картинка.
Варна, малко по-съживена и пъстра изглежда/ може би това е сега по време на сезона/. Ние си харесахме две площадки с детето в район Приморски / където бяхме/. Нямам никаква идея за кварталите и центура - така и не ни остана време / т. е беше много жега за скитане по- улиците и преднамерено си стояхме у дома следобяд/. Дори старият МОЛ , беше пълен с магазини .
 Варна като град хич не я познавам, но това което видях поне не ми крещеше КРИЗА, КРИЗА..........

# 666
  • Varna
Бейче,
Този Мол е пълен да, но другите не.
Радвам се, че Варна не те е разочаровала, но тези които я познават и тези които живеем във нея.....жал ни е, много ни е жал.....боли ни Sad

# 667
Марси- гадна работа...Понасям болка,ама най-ме боли от зъб!!!!Точно тая болка не е търпя и наистина искренно ти съчувствам.За зъболекарите- не  искам да плюя ,ама тук са може би много по-смотани от този,за когото разкаваш.Иначе,като влезеш в кабинета и ум да  ти се завие,като в космическа станция...един плаващ стол,пък подлакътници,пък възглавки за врата,...чалъми и постановки бооол!!!!Ама от както съм дошла нито една пломба не им еиздържала повече от 4-5месеца.Как ги правят,кво ги струват,уж бели,уж мнооого хигиенично,а....падат!Брата и снахата същото споделят и за Англия.Затова смях не смях ВСИЧКИ си ходиме до Българията и си зяпаме на нашенски зъбари! Скъпо е...ама  поне Гаранция не като Франция Joy И  аз имам проблеми в тая обладт и ..съм стиснала зъби,че просто няма как за сега Sick

Делте,Бейче- еййй тъжно ми става.Тъжна участ имаме българите....защо се получи така?!Все си мисля,че защото сме Природно интелигентни.Не се майтапя.Нас все ни Образоват,Възпитават,все за нашите Задължения ни говорят.....а всъщност къде са Правата ни-и имаме ли вообще такива?!
Нещо като Пепеляшка сме-все задължения имаме към тая къща,в която Живеем....а Други ползват Правата ни.Това беше и поредния Репортаж за България!Нищо лошо-просто Истината......пенсионерите ,ровещи по кофите и....яхтите по родното Черноморие.

Така е...нямаме Закони или по-скоро Никой не ги спазва тия закони,щото никой не следи да ги спазва!
Ето...колко се напъвахме с много майки,да променим тоя закон за детето,за разрешителното от единия родител на детето да пътува в чужбина!И какво....ами,нищо!Колко са като мен,дето както това лято не могат да се приберат и децата не могат да си видят,защото Бащата не дава да дойдат до тук!Върви се обяснявай,че вече сме Европа,че...и ти имаш Права! Нищо!Мойта девойка не може да пътува дори с национала в чужбина)знаете детето колко е амбициозно),само защото  баща и НЕ Желае .....Защо не желае-ами...така,просто!туй то!
Времето да минава.......да минава...да минава.....и е едно безхаберие,една апатия -като спрял часовник е чувствам все-повече тая Страна

е,изплаках си мъката и аз!  bouquet

Иначе,и тук стана Жега и Райчо е от два дни с едно гастро.....не ходи на градината.Моята пък от 4август затваря и отваря чак на 20 август,но аз ще търча по други развлекателни летни центрове,да си отработвам часовете!
Добре,че има лятна олимпияда ,та се разсейваме малко културно  bouquet

# 668
Я да бутна Темата....
Ейййй личи си,че сте Ваканционни
аз като една работна калинка си кръжа сам самичка и даже лаф-моабет на български няма с кой да си направя ooooh!
Почивайте  Hug Hug Hug дано има само положителни емоции,та да има какво хубаво да се споделя после   bouquet

# 669
Ай, Далке, вче пак се разходих до Плд.  Peace
тоз път успях и до МОЛ-а да стигна  Laughing, но   ooooh! мъкааааа цените в сравнение с МОЛ-а в Словакия / визирам едни и същи артикули/ в пъти по скъпи  Shocked.
Явно България е с доста по- висок стандарт от Словакия  Mr. Green.
 Иначе , обядвахме в р-т ''Дияна''/ до радиото/ и се разходих малко из кв.Кючук Париж  Laughing, все по френските неща ме влече  Joy.
 Далке, кажи как е Рамадана по френско?
Марситке, дай знак как я карате , ти как си с поста?
Делти, ти как си ?

# 670
  • по пътеката
привет! на мене  постът не ми тежи, тежи ми после яденето, особено ве4ер и през нощта! направо не се понасям! 4овек трябва д а спи ве4ер ,а не да яде и да 4ете романи! втората проба на  корнаката  пак е пълен крах, аз обяснявам къде им е грешката ,е не могат да схванат ,4е няма зъби като в у4ебника! в събота пак съм на проба, да видим докога ще ми издържат нервите пак!
 малкта е обърнала деняв в нощ и нощта в ден, ляга в 5 сутритн аи става следобяд! много ме притеснява ,макар ,4е все така рпави по рамадан и през ваканциите!
ина4е не става з а излизане изобщо, такава жега е!магазинтие направо ги орпазват всеки ден, тези хора уж постят, а се изкупуват коли4ества ,които направо ме шокират!ние в4ера за  14 ифтар  ядохме традиционен кускус с нахут,стафиди и ярешко, ами направо никой н е искаше да яде шорбата и направо ско4ихме на кускуса! разкошен беше! аз сгреших,4е оная ве4ер правих толумби и еклери, хем знама,4е моите не ядат вси4ко ,не като нас бг, да не стига да се  прибира в хладилника!
при нас си има редовно недовлства , разни падания на министри и оставки, разни бунтове по места, протести ,4е няма пари за заплати  и разни такива  ежедневни революционни неспокойства! много крайни религиозни  прокламации и действия от страх пред ислямистите,затвориха разни културни мероприятия, концерти , изложби , затвориха кафетата  и ресторантите  за рамадана, насила, със заплахи и насилие! не е надобре! на мене в 4акалнята пред зъболекаря, една ме задърпа защо съм била с къс ръкав и деколте и не съм била забулена! ей ,жалко ,4е тази не знаеше френски добре- ще кажеш, 4е вярата им е в дрехите!
новата мода тук е брак с мъж от голфа, направо съм се оцъклила от напора да се женят със саудитита, емирати, кувейти и тн! и без никакви проблеми са втори, трети жени, цел-собствена къща в тунис, кола, малко бизнес4е, може и голямо ,ако й стигат образованието и силите и независимост !съответно местната жена  не знае за  новата булка ,естествено!  той  ще я посещава няколко пъти в годината и тя  него в останалото време на ваканцийка по неговите земи и як  шопинг! напливът на моми4ета към голфа е забелижителен!

# 671
 Joy ex  Марси разсмя ме си тия мераци за женитба Стискам палци да улучат най-накрая коронката

Бейче- Рамадана по френско е по-труден ,така казват.Те затова и драпат да си се приберат и да си го карат по родните земи.Не само нашите алжета,ами и тези от мали,сенегал,конго...Всичките ми колежки се изнесоха.Трудно им е тук,защото наоколо другите ядат,а и няма как да не отидеш на работа,какво като е рамадан.Не бях го усетила преди,но сега като вървя из моя квартал и все едно Призраци гледам.Те едно,че като е свещенния месец се обличат с абаите,друго- че очите им са така изцъклени ,като--- в джаза ,приели нещо си .Не може  на обед да спиш,а вечер няма как да стоиш -последното хапване е към 12часа  със сладък кус-кус и оная сладката супа с месото и сините сливи и това е!После и да искат да ядат умората ги събаря и заспиват.
Оня ден влизам в едно частно магазинче-на касата мъж.купувам една канетка  кока-кола и му давам банкнота.Чакам си рестото-той обаче ми връща две банкноти..двойно колкото съм му дала.Ей...щащнах се,за пръв път ми се случва  и му казвам....ама,аз ви дадох 10евро,вие защо ми връщате 20!?!!! А той завалата едвам устата си отваря да говори,да се обясни.....Абе,вообще-мъка!
Не им е лесен Рамадана в чужбина

Блазя ти за разходката из Пловдив..ех,Дианата-даааа!А съм се затъжила за пеещите фонтани-красиво е като ги оцветяват...Това-онова,ама тук пълно с фонтани,но пеещи и цветни няма!Плъзнали са туристите-предимно азиатци...а,ми да си го кажем-китайци и ..лятото е в разгара си

# 672
Далче, всички така казват , но в Алжир миналата година им намалиха работното време  Peace.Даже детската градина работеше с намалено работно време. Може би им е по лесно когато никой около тях не яде, но те би трябвало да са свикнали / тези живее щи в чужбината/.
 А това с тези яденета , направо нямам идея как издържат - това което ти казваш му викат Хамер хлю- и се правис с масло и захар / но в количество/ и е толкоз тежко. Моят съпруг и аз никога не го готвим, но има хора който си го приготвят и даже си го хапкат с хлебче и това  Rolling Eyes.Казват че им давало сила.
 И аз искам да съм туристка по френско Peace, дано да успеем другото лято и това да включим в плановете  Praynig.
Марси успех с коронката дано да е добре този път  Praynig Hug

# 673
  • Varna
Здравейте Фарашки Heart Eyes

Бейче,
щЯх да кажа кака, че съм добре...но като ви чета и не ми е добре. Знаете такава съм, не се правя на някаква си...просто това което ми пишете, не ме радва.- Има и такива хора като мене.

Далче,
Душко, ако знаЙш как ругая като каруцар сега за това което пишеш за твоя предишния.....ама ако можеше това ругане по някакъв начин да помогне на детенцето ти, само ако можеше. Вярвай ми, чак ми се повръща от това което прочетох за това което прави. Мизерник нещастен....на кого го праЙш бе михлюз.....ми това дете няма да те погледне като паднеш на легло. #Cussing out Ще му опропастява бъдешето тоя.....................пиша многоточие, че това което му казвам е грозно, грозно, много грозно..........
А там за французките зъболекари което си писалааа..............оле, малееееейййй ooooh! А цялата им нация със самочуствие все едно хванали Господ за шлифера......

Марселинко,
щА свършат ма кака там на зъболекарския стол....накрая виждам тука ще те поправят ooooh!
Вие като идвате насам, таман на БатЮ ХУпИрация на очото му ще правят. Това означава, че ще си бъдем в България, няма да сме хванали пак пътя по ТурЦкУ, че имаме едно отиване нататъка пак Иншаллах Praynig И душко, това което пишеш за манжарето...докато те четох, чак ми прилоша #CrazyМоже да не ти се вярва, ама е истина................

# 674
Делте-  Hug рядко добър  Човек си миличка!  Hug
Какво са се ядосваме-като са нещастни хората и то отвътре им иде да нараняват,да обиждат,да пречат....Това е в случая!Нищо не  може да се направи-нещастния човек е лош,а лошия човек е жив дявол.Аз опитах всички легални начини-той обаче е хитър и редовно си изпраща издръжки,иска посещения-отделно че никой не желае да го види. Sick Жал ми е също и за бабата и дядото-че са добри хора,а без вина си го отнасят заради неговия инат и лошотия.
Както казват-тури му пепел......ако го мислиме и се ядосваме малко или много ще е постигнал целта си,нали?

Марси- как си? Сетих се дате питам-имали по Тунизийско билката-тетра?Да си правиш промивки,че в тая жега да не вземе да се инфектира венеца.Аз много е употребявам тетричката ,че имам проблем и с оголване на корените на зъбите...а това е бавен процес,и неличим,но с тетрата успявам  да си помогна засега

Бейче-да,не ми харесва и на мен тази сладка манджа.Същата била!Много сладко и много мазно.Абе,между нас си- предпочитам да съм си в Бг по това време .Нещо не ми е много конфортно по този Рамадан.

Обаче гледате ли Олипиядата?
Снощи гледах бокса и как Пулев буквално го смаза аржентинеца!!Чак плачеше накрая.

Общи условия

Активация на акаунт