Когато мезуед засвири- по магреб народът за сватба се събира!-26 тема

• 75 363
  • 716
  •   1
Отговори
# 75
  • София
...Деде незнам на какво си попаднал. но даже и месото си мирише на месо- не като в бг без мирис Simple Smile

Е на какво мога да попадна. В един хотел дето хранят 1000 души като нарежат динята или пъпеша още от 3 часа следобед за вечерята какво очаквате да ми мирише. Пък тогава в Тунис туристите се движеха като стадо - по строго определени маршрути и нямаше как да отидат на обикновен пазар и да си купят примерно някакви плодове (то и да ги бяха купили де трябваше да си ги изядат навън оти пък в хотела нямаше да им дадат да ги внесат).

# 76
Добро утро, дружина! Кой иска да закуси на това вълшебно място?  Heart Eyes

Аз направо вече мислено се преместих там. Остава още около седмица, докато замина на топличко  Laughing. Вчера телефонирахме със свеки и свекър Simple Smile Казаха ми, че ме чакат вече и нямат търпение да пристигна. А свеки е научила от хабибито думата "schatz" - съкровище, защото ние така се наричаме един друг и ми вика и тя така по-телефона. Simple Smile Ох, броя дните вече....  Heart Eyes

# 77
  • In a surreal moment!
Минче - ще минат дните като миг... Желая ти най-вълшебното пътуване, което да завърши с две мили чертички! Поздравявам те за мъдрото решение!  Peace

Момичета, днес в 13.30 отивам да си "прибера" най-хубавите ембриончета на света  Heart Eyes
Имах 18 яйцеклетки, след пункцията останаха 10 добри, от които се оплодиха 8 хубави ембриона. Днес ще е трансфера, а след две седмици - кръвен тест. До тогава ще съм бременна до доказване на противното  Grinning  Ох, 20г чаках този момент...Помолете се още веднъж за нас и стискайте палци - Благодаря ви! Бъдете живи и здрави вие и вашите семейства!

# 78
  • Varna
ИКСИ,
Душата, Господ пред тебе ти след него! newsm10 Хайде да става! Нали исках тази година да е твоята Hug

МИНЧЕ,
От малкото което запомних от немския е точно и думичката съкровище Laughing Но немския ми беше голяма осново за английския.
Знам, че във Германско сега студено, така, че не остана мацкоооо, още малко и отиваш на топлУтУ thumbsup

БЕЙЧЕ,
Едва сега във стаята на Диването има килим. И то само около масичката му. Да е лесен за пране и носене. Но аз го давам на пране. Идват и го взимат и ти го връщат. Дори във хола до скоро нямах килим. Първо си купих или по точно спасих една прекрасна черга на стотина години...Родопска. Те са как да ти кажа, като килим но път е тъничко и аз му викам черго килим. Много е красив...викам му градинката. Като градинка ми е във хола. Не е голям и не е тажък. И миналата година пак си купих едно малко килимче на Сливен. Много ми хареса, че беше със лалета, а аз много обичам лалета освен жълти рози. . Но и двете постелки не са огромни,  обхващат простраството под масата, пред дивана. Така, че нямам проблеми със прането им.

МАРСЕЛИНКО,
Не можах да ти видя прическата У фейсО rotfImao Яко си сЪ скрила, де не е под фулара бе приятелко Hug

# 79
ИКСИPraynig Praynig Praynig, дано всичко бъде наред! С теб сме да знаеш! И нещо, което видях от друга тема...поръсвам те с бременен прашец и да знаеш, че много действа!  babydust7 babydust7 babydust7
Пиши после какво е станало.  Hug

# 80
  • по пътеката
икси, ти си на ред да ни радваш като лели! дай боже вси4ко да мине пърфект! айде да става!
мин4е , може ли до тебе на тераската?  днес направо такава жега е, а ми е развален климатика, та не се излиза никак навън ,за вътре сме като в потилня, но съм си навила да прегледам вси4ко дребосно по гардероби, шкафове, разни кутийки, събрани дребошляци ,дето могат и да не се пазят! на дребосъка  у4ебниците и да мятам непотрбните!та  не е лошо както каза файма да  си видиш къщата максимално пипната!само,4е у нас е за няколко 4аса такова щастие! после пак с краката нагоре! дребос набара едни стари пар4ета от дънки, разни парцалки и сега вместо да прибираме реже ,4е се замайва, намери си игла ,конци и ръкоделства, но после като й писне и айде аз съм на метлата! мда!
делтовке, там съм в албумите! много съм размазана, камерата ми не ще да 4уе,4е е с виста, иска си уиндоуса и съм и сложила хакнат драйвър, ина4е намерих му цаката да се снимам директно!то хората мислят за нази ,мързелите! Mr. Green

# 81
  • София
Икси Бог е милостив и знае кое и кога е най-доброто за нас.
Бог да те благослови, пък ние го молим и да те закриля и да ти помага.

# 82
Икси Бог е милостив и знае кое и кога е най-доброто за нас.
Бог да те благослови, пък ние го молим и да те закриля и да ти помага.

и аз така го моля..дано .

Минче- чудесно решение сте взели.казват,че след спирането на хапчетата много бързо ставало...дано.
Твоите свекър и свекърва ги помня от една снимка-много силно впечатление ми направиха,имаха топло и приветливо излъчване Hug От сега съм сигурна,че с тези хора там наистина ще се чувстваш добре.То,крушата не пада по далеч от дървото-...ето и съпруга ти е умен и отговорен.така е възпитан.

Делте-браво на тоето момче.Блестящо се представя значи в чуждата страна и много сложни теми докосва.Браво за куража . Искренни поздравления за постигнатите успехи.  bouquetвсе така да е докъто завърши...точно тези млади хора ме крепят още-в надеждата ми за бъдещето .

Бейче-ухухуу много  ми харесваш-свеки сготвила....браво!а така Hug Прави ли нещо като готвене твоето съпружие алжирско?не съм те питала...моя е също като мен-с две леви ръце ,ама гоооолама уста-яде като за Световно,не деблее и....все кусури на храната намира Mr. Green

Фаиме,марси-а тук е дъжд-слънце-дъжд...и ме епипнала мигрената явно,че не мога глава да държа изправена.Мечтая за вашето слънчице .  bouquet

мерси за нашия триколеор...брата още 2008година ми го подари.Досега само веднъж съм го вадила навън-на първия 24май  ,който празнувах тук и...после-не изпитвах нужда !даже-го скрих!но...напоследък,като напук на лошите новини от страната и  на шенгенската подигравка-тука има,тука няма....много патриотично съм настроена и в свободното време гледам по телевизията танцовото надиграване....и много ми е приятно.При мен силният патриотизъм на Другаря пробуди моя собстен...задремал и смачкан патриотизъм.

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 20:26 от dala

# 83
Здравейте и от мен. Не пиша много защото бебето ми е малко и взима почти цялото ми време, а преди това изкарах много трудна бременност , но ви следя постоянно. Интересно ми е какво обсаждате, защото директно или индиректно касае и мен, след като съм свързала живота си с египтянин. Четя за това, че мъжете казват, че след като порастнат децата сами ще изберат и мога да кажа , че това са по скоро приказки. Преди и ние така говорехме , но след като се роди детето виждам , че не е точно така, започва не директно да казва,  но не желае той да яде свинско и подобни неща. Бих казала , че са доста различни от нас, аз бях свикнала на голяма свобода , а сега се чувствам постоянно контролирана, много пъти се караме затова, но май няма да има промяна. В главите си мислят мнго различно от нас, така  мисля, да имат много хубави черти , но и една постоянна мнителност и властническо чувство. В Египет също бях добре посрещната, и с много хубави впечатления, но аз обичам и  свободата си. Чета Файма непрекъснато разказва интересни неща и бракът и вийдам, че е много съглашателен, но не са всички такива. Хубав ден .

# 84
  • по пътеката
привет! добре дошла на 4арли! Peace Hug нали 96 не е набора ти?това майтап!  Mr. Green!ти живееш със съпруга си в бг ,нали? това е доста  по-разли4но от живота там, но пък си зависи и от хората в брака!
аз все още съм под ? за връзката атеист и мюслим, при това силно вярващ, ама  то времето ще покаже дали няма пробив и силно религиозните ве4е!
ами след като детето е от баща мюсмим, няма как да е друго,ако живеете в египет, ще у4и корана от детската градина ,някъде от около 3-4 годишни ,задължително е и се у4и прилежно с изпити и оценки и в у4илище!мом4енце ли е детето ви? живо и здраво!раждането на дете, мъжко особено дава една  солидна  отговорност  към мъжа да го направи добър 4овек, а това нерядко е свъзрано и с добро познаване на религията!
нашето файме е мактуб, намерили се,4е си допаднали е тяхната!
ние се пържим ,в4ера на 45 гр температури  и горещ вятър , накрая лежа и пак е зле!ама си поспах, то топлината свли4а, после да не се  4удите -арабите спяли на обяд и си по4ивали на кълка! то е защото ,а са мръднали,а са  прегрели!! Laughing
който иска слънце да пращам! Peace

# 85
Привет и от мен Чарли и добре дошла  bouquet
радвам се,че ни четеш и най-вече че се разписа сред нас.
Фаима много обективно разкава и си казва точно както са си нещата при нея ,около нея. разбира се,както Марси пише-всичко си е индивидуално.
в поста ти усетих много истина-осмислена и преживяна Hug
дано останеш сред нас и ни разкажеш повече за семейството си,за детенцето.

Бубе-ти замлъкна нещо....
Изи-сигурно си потънала в работа .

Приятели, стискайте ми палци...предстои ми тази седмица нещо много важно,дано всичко мине добре Praynig Praynig Praynig

# 86
  • Varna
ДАЛЧЕ,
Да става това което искаш!!! 

ЧАРЛИ wavey
Колко е голямо бебчето? Дано да не ти е много ревливо Praynig

МАРСЕЛИНКО,
Няма да ти искам слънчице, че и туканка напече. Пращай към Германско. Е, да ти каче Минчока, какъв е студ пак там.

# 87
Здравейте, радвам се , че ме приехте пак така приятелски. Аз миналата година бях писала тук, по времето което трябваше да отида в Египет, и тарсих съвет от Файма. Слава богу отидох и всичко мина наред, семейството му бяха много мили с мен, всичко хубаво воидях, но не съм сигурна ако имаме проблеми дали няма да видя другата им страна. Не 83 набор съм , това е името и датата на раждане на любимото ми кученце, коието почина миналата година. За бракът между мюсюлманин и атаист и аз съм чула , че не става, но незнам какъв е там случаят. Имахме от началото проблеми с мочт мъж за името искаше да е Мохамед, ужас, но накрая стана , на моита казва се Мартин, благодаря за пожеланията , но иска религията да е неговата, и незнам какво ще правим, аз пък си вярвам в моита и искам детето ми да вярва в нея. Сега иска да го обрязваме, но аз тупам топката, по принзип ще направя, всичко възможно да не го направим, но ако идем в египет не съм сигурна , че няма да го направят и без да ме питат. Да момченце е на 4 месеца и половина и е много глезено постоянно ме на ръцете ми и сега трудно пиша от него, да е жив и здрав. Другото което ме дразни е че иска всичко той да знае и да решава, ако ида до магазина да знае, не мог да се возя  колата на зет ми и аз незнам защо май не е ревност ами казва ми забранено е, ако тои или тя не са със нас. Много са различията ни. Хубав ден от мен.

# 88
Ne znam kak se ka4vat snimki, ina4e stqh da i ka4a da vidite malkoto balgaro-egiptqn4e.

# 89
  • Egypt
Чарли, добре дошла и от мен. За обрязването не се коси толкова, то от медицинска и хигиенна гледна точка е много хубаво нещо, и в Западна Европа и Америка е доста популярна процедура, несвързана с религията. Ами няма как да избегнеш тоя момент с посвещаването в исляма, но поне можеш да възпитаваш в сина си и християнските ценности, да му разказваш за Иисус, за тълкуването на Библията от християнска гледна точка, пък неяденето да свинско и обрязването не са = на мюсюлманин. Гледай да вземеш полезното от двете религии, без да се влияеш от предразсъдъци.
Така е, възпитанието тук е такова, че жената коли и беси в къщата, но мъжът е този, който се грижи за честта на семейството. И когато излезе в "другия свят" не може да промени ценностната си система и да възприеме нещата, които при нас са нормални. Веднага давам един пример- късно оная вечер излязохме да купим бира, и понеже аз не мога да вляза в магазина за алкохол, по принцип чакам на 100 метра на улицата. Имаше един магазин за домашни потреби там, и аз викам ще вляза тук да разгледам, докато чакам, и мъж ми вика- да бе, посред нощ сама с продавача, туй да не ти е Европа Laughing
Икси, все за тебе си мисля, мила, чакам новината с нетърпение Praynig

Общи условия

Активация на акаунт