Когато мезуед засвири- по магреб народът за сватба се събира!-26 тема

• 75 371
  • 716
  •   1
Отговори
# 90
Да точно от такъв род са нашите проблеми и аз не мога да свикна с неговите неща , а и не желая ние живеем в България не в Египет ако сме там друго. Незнам Файма ти как си свикнала там, като бях там ми хареса да , но като се варнахв Бг видях колко е хубаво и свободнно при нас, видях колко е зелено , аз там бях 2 месеца и после тук виждах неща който не забелязвах преди. Стискам и аз палци на желаещите бебанца, това е най хубавото нещо.

# 91
  • София/Осло
Момичета и момчета,
има ли сред вас такива, които живеят в Рабат!
Нужна ми е информация - всякаква , но като начало за училища и за това може ли до там да се иде с кола от БГ  Crazy

# 92
  • Varna
ЧАРЛИ
Тя Файмича ти е отговорила, за обрязването. Това обрязване са го практикували още древните Египтяни, душко. Дори Исус е бил образян. Незнам защо понататъка християните не са го прилагали.
За месата Файмича пак ти е отговорила, а аз да ти дам пример със моето семейство...ми християни сме, но жулима само пилешко и телешко. Само от време на време моят съпруг ще поиска някоя мазна пържола, но си има едно място  където ги приготвят разкошно и ходи там да мАА пържолата Laughing
Иначе ти си набор на мойтУ Диване, а той адаш със твойтУ бебенцЕ Grinning
Та със адаша на твоя малък мъж оня ден говорехме за Корана. На него му е преподавал един от най добрите ни арабисти и от време на време иска от него по някой и друг съвет за неговите си проекти. Наскоро пак са дискутирали нещо по Корана.....та Корана и Библията са мъдри книжки,  зависи кой как ги тълкува. И двете религии е хубаво да му се показват на детенцето.  Аз пък на мойто Марти съм му чела и за други религии. Стига да му ги поднесеш по такъв начин, че да му е интересно да слуша. Във вид на приказки напремер, докато е мъничък.

А, че България ти се е видяла красива и зелена...хехехехе знам гоооо. smile3521Брат ми и съпругът ми дълго време въртяха из Арабския свят и въпреки, че се прибираха от там на четири, пет месеца, гледаха като омагьосани като се връщаха, и все повтаряха....Боже колко е зелено и красиво тука Laughing

Госпожичка Клавел1
Душко, от Рабат нямаме, от Казабланка има тука една сладуранка.  Може би ще знае нещо, въпреки, че малко ме съмнява. Тя не живее там. От там е съпругът и, а те живеят и учат във АвропЪта.

Ай, по едно каЙве, преди да ида да простра hang че туко що спря Тодорка да  wash

# 93
Привет и азда се разпиша
При нас освем че Тамире с температура няма нищо интересно- дано да се оправи че направо е трудно изтърпяем когато е болен.
Лошото е че отказва да яде. Иска само мляко , а определено ме е страх с млякото, че последно бяхме запечени от млякото.Тичах до магазина за кутия адаптирано мляко за неговата възраст  Tired.Докато го оставих на лелята е успял да се н**а, и ги заварих минирали всичко  Crazy.
 Чарли,отпусни се малко, нещата ще си дойдат на мястото.Не забравяй твойте хоромони все още бушуват  Wink. За обрязването, ми трудно ще е докато заздравее, и аз малко се притеснявам - което е нормално майки сме/ на нас също ни предстойй и то съвсем скоро  Peace/, но пък огледай се всички го практикуват та дори и някой в западна европа  Peace.
 Свинското не смятам че е болка за умиране.По хубаво без него.По- малко холестерол  Laughing.
За поведението на съпруга ти-ми нормално е. Той е израстнал в онзи свят и така е възпитан, много време ще му трябва зада свикне с нашите порядки.
Нормално е да се възпитава детето в някоя религия не може да се остави на произвола , но както Делта е казала успешно може да се възпитава във вяра и обич към двете религий.Да ги познава и уважава!

# 94
  • по пътеката
привет,дружина! завърнахме се със свекито, скъсала е нервите на вси4ки, там,4е сигурно пир дават ,4е си я прибрахме!
белби, той не е ли с гащи ,бре що ръси така!аз съм гадна и наро4но я оставях да е  мокра или да й е гадно на дупето и за една седмица се нау4и, 4е гърнето си е дале4 по-малкото зло от мокро дупе и нацапано!ина4е за темпс хладните бани както ти казах, пълниш легена ,сяда и обтриваш,ако е много висока, или с мокри кърпи под мишниците и по кра4етата!
много хубаво сте  й казали на жената, ама всеки си е с индивидуално зву4ене! 
примери много има за това какво може и какво не, но вси4ко си е не само до липса на ревност, ами доверие и сигурност,4е 4овекът няма да тръгне да прави резил!
някои го вземат много сериозно и мнителността направо е убийствена, особено, ако живеят в бг ,пък не знам как им издържат нервите да се следят кой ,къде и как стъпва накриво!на тях им е много трудно с промените !жените сме по-адаптивни мисля към моногамност и респект на традиции и разли4ните правила ,маниери!
белби, не сте ли го обрязали като бебе?ох, има да го контят и разнасят големия мъж и да се мотка в шотландски стил ! Mr. Green
ина4е 4овек пове4е запо4ва да цени, което е имал ,когато види ,4е има и друго ,разли4но и не винаги му е по душата! мене например никак не ме блазнят небостърга4и и високи сгради!липсата на  морето, най ме сдухва ,но си имам малко планинка да гледам ,тип софия и витоша ми е !по-нататък и в пустиня може да се наложи и од палатка, аз се майтапя с кадаф4о ,ама  колко му е ,животът винаги е непредвидим и 4овек е добре да си има едно на ум с адаптацията!

# 95
  • София
Ма не разбрах сега вие и от комшийските клюкарки се впечатлявате бе ?

# 96
И аз като Марси нямам проблеми с адаптацията - Даже Алжир започна да ми харесва много повече от бг.Ми вярно е не мога да отида така лесно да пия кафе в кварталното кафе, но пък има много други предимства Simple Smile
,Всичко зависи кой до какъв етап е от живота си- ми не ми липсват купоните и забавленията .Ходила съм и сега ми е добре искам да си седя  у дома с детето.Е понякога искаме да хапнем на вън но това не е проблема  Peace
Тук проблема е че понякога мъжете иска тда се правят на мъжкари- Това е трябва да си пазятчеста и имат право.
Марси имал е гащи човека ама нещо са се поизръсили  Joy
Не е обрязан нащото таткото е голям бъзливец  Wink
Деде  Laughing

# 97
Ето ме и мен!

Много работа и командировки и не остава време за нищо. Ама аз и без това съм си неорганизирана с времето. Разбих си нервите с родата и от двете страни. За втори път получавам нервна криза и стигам до бърза помощ ама, като не мога да им дръпна една...........

Иначе свеката, че се извини, извини се ама точните думи "Аз не смятам, че съм те засегнала с нещо, но ако е така, извинявай". Хайде бе. Егати извинението! Не ми се пише за нея, че #2gunfire

Делти, браво на твоето момченце! Зарадвах се! Нека има такива амбициозни млади хора, че бая труд трябва някой да ни вади от калта.

Марси, ами честитото ти "съкровище"! Ако е като моята значи си бая търпелива в съжителството. Аз абсолютно отказвам. Аз съм си търпелива и тиха ама, като почне да се прекалява........

Икси, все си мисля за теб. Как вървят нещата? Нямам търпение за добрата новина! Сигурна съм, че ще стане.

Ох, нямам време. Ще се включа утре пак, че трябва да правя един доклад, а така ви се схи.

Чарли, добре дошла! Не ги взимай толкова навътре нещата! Има много по важни неща на каито трябва да се радваш.

Целувки на всички! Heart Eyes

# 98
  • по пътеката
рали, мерси, да не ти се връща! Peace Mr. Greenаз бях самото търпение ,сега съм по-малко ,4е то да не е без дъно, хахаха!
белби, да бе бъзльо!4е той няма да гледа, ама и ти май не ходиш ,ако правилно съм изтълкувала  мероприятието, майката не присъства!малко като нашето кръщене! нали принципно майката не трябва да е в църквата! ама празникът е като сватба!
 при нас свършиха матурите и май събота ще сме под музикален обстрел до полунощ от празнуваши! а другата седмица излизат резултатите от изпитите на дреби и ще се ходи и там да видим какви ги надребила! newsm78

# 99
По принцип найстина съм малко напрегната в следствие на бремеността, дано нещата се оправят, вийдам , че вие нямате проблеми с адаптацията, явно проблемът си е в мен. Аз също не съм против обрязването и също съм против свинското, а съм против налагането защото и аз мога да се налагам. И моят характер не е лесен и дано се разберем, защото ще е мъчно детето живее в спорове и противоречия.

# 100
  • Varna
ЧАРЛИ,
Няма нужда някой да се налага, защото тогава започва данданията.  Трябват компромиси но и от двете страни. Така е и при хора които имат една и съща религия-компромисите. Ама там друга бира.
Когато обичаш истински някой, не може да искаш всичко да е на твоето, да налагаш. А трябва да се поставиш и във неговото положение, да гледаш през неговите очи. Обясни това и на твоето момче, поговорете си. Дано те разбере, полека лека. Вслушвай се и ти във него. Но никога не става нещо хубаво  by force.

# 101
   Здравейте !
Отбих се да ви кажа "Добър ден , късмет и усмивки" . Чета старите ви теми и са ми в голяма помощ. Трябва да съберете всичко в книга - хем има шанс да преборите някой - друг предрасъдък , хем ще сте в помощ и на други като мен! Отивам да чета  Laughing
          Лек и успешен ден за вас и вашите семейства  Simple Smile

# 102
По принцип найстина съм малко напрегната в следствие на бремеността, дано нещата се оправят, вийдам , че вие нямате проблеми с адаптацията, явно проблемът си е в мен. Аз също не съм против обрязването и също съм против свинското, а съм против налагането защото и аз мога да се налагам. И моят характер не е лесен и дано се разберем, защото ще е мъчно детето живее в спорове и противоречия.

Чарли-аз имам проблеми с адаптацията..не си само Ти Hug
След толкова години вече знам какво НЕ Приемам,и какво съм склонна Да Приема,но да се адаптирам на арабския начин на живот,още повече на тени манталитет за мен е недопустимо.
Пробвах....-чисто и просто- не ми допада,нервирам се и страдам!
-не понасям двуличието и лицемерието им-...но ги Приех,като им отвръщам с още по-големи такива...балкански! Wink
-не ми харесва убедеността им,че само тяхната вяра е права....но и това приех-като им отвръщам че и моята вера има Света Книга...та и Света инквизици,та и Свети катедрали и манастири,творения на архитектурата.И ако те ме поздравят за мои празници-като дойдат техните и аз отвръщам...ако не ме поздравят-и аз си мълча и съм несъпричастна.
-не ми харесва постоянното им недоволство и вечната позиция на Неудолетворени от Живота....като малко от тях са образовани и вообще си дават зор да работят или учат. Но пък и точно  така и живеят-във вечен недоимък и недоволство...
Верно,че трябва да откриваме Смисъл и в малкото,но....малкото,което Ние сме направили-с труда си,а не-което някой требва да ни даде,защото....имаме 5-6деца,не можем да делим и умножоваме и...искаме да се оженим,защото на!!!-всички се женят и имат семейство.
Ей ....такива неща Не харесвам...и невиждам смисъл да се адаптирам,защото виждам много Простотия.
Когато е срещна-или е заобикалям...или просто си .....затварям очите .
Може би много от познатите ми искат да се адаптирам..към мен.Поне усещам етърва си така...но и за нея е трудно,защото не разбира как да го направи,а и Не може....а и не е нужно.
ние се учим да Приемаме  различита си-не да се Адаптирваме
но това е двустранен процес- не само Ти,но и...той трябва
това те съветвам,най-приятелски да направиш в семейството си
казвай си открито какво не харесваш....какво не приемаш...какво не разбираш.Честните и преми отношения са основата на едно семейство-то...за къде без тях?!?!
Ако с времето научиш половинката си Да Приема мнението ти  и да те  Изслушва ,
да Осмисли,че ти не си като него в определени неща,че си различна,но това не те прави по-малко достойна....
че държиш на него,но това не означава със всичко да си съгласна,че го разбираш,но...дали той си дава Сметка за усилията ти...или ги смята за нещо задължително....
всеки твой жест ,всяко твое разбиране нека не потъва в тъмното,като нещо нормално- показвай жестовете си и искай те да бъдат оценени-това не е Налагане,това е себеУважение...  а и уважение към другия-той не е в главата ти и откъде да знае какво ти е коствало на теб да направиш това!уверявам те -научите ли се да се Приемате,че ще живеете добре с момчето си. Силата на  жената...е точно в Прямотата и Различното и  мислене;-) Научи го да те Запази,такава каквато те е харесал....защото адаптацията ти  и промяната само Господ бог знае дали ще му се харесат....Адаптацията може да е чисто Премирение,а промяната- Отричане.
Кураж и Успех.

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 15:55 от dala

# 103
Привет, ех че сте се раздвижили  Hug
Далчева , пак си избарала пост  Peace.
Ама да уточня че за адаптация като говорими по точно аз имам предвид мястото  Naughty.Не говоря за хората.Това си е друга бира.
Няма смисъл да ги приемаме. Това просто ни натоварва.
Компромисите, да добро средство са но не винаги и постоянно .да не се получи - Ти привикна да грешиш ,аз привикнах да прощавам.
След като ще се живее в бг не виждам проблема леко и тактично да го научиш да живее по твоя начин  Thinking
Повярвайте ми, в началото като дойдохаз нямах кого да ми покаже, да ме научи да живея на това място. И съм го заявила открито и на фамито.
Е сега вече 4 години полека лека навлизам и мога да кажа че съм донякъде на ти- но сама и с цената на много нерви.Много е по лесно кагато имаш човек до себеси, А ти Чарли можеш да му покажеш на съпруга ти!
Марси, , нямам идеа дали майката присъства или не, но определено аз ще съм там  Naughty.Те тук ужтрадиции ама и малко встрани от традициите са Simple Smile
Стискайте ни палци дасе преборим с афтитеднес

# 104
  • София
Сега ... и в двете религии има след родилен период през който жените нямат право да посещават религиозните храмове. При християните той е 40 дни, след което в притвора (вътрешния вход) на църквата се чете специална молитва за очистване и (моля обърнете внимание) за възстановяване на майката. При мюсюлманите този период е 60 дни. При мюсюлманите допълнително пък по време на дамския цикъл жените също нямат право да правят намаз или да посещават джамиите. Та ... ако през този период при християните се извърши кръщането, майката няма право да присъства в църквата, след това не само, че не е забранено но е и желателно. При мюсюлманите знаете пророка е забранил на жените категорично да присъстват на силно емоционалните ритуали, с оглед опазване на тяхното състояние (затова жените нямат право да ходят на погребения и на гробища например и то си го пише ясно в Корана). И затова при обрязването ходят само мъжете.

Та то не е до това дали мъжът ми ще ми каже или не къде ще присъствам и къде не - има си просто изисквания на религията. Та ако ще изпълнявате религиозно изискване или го правете според изискванията на съответната религия или пък не правете нищо. Много често съм се дразнел когато някоя бабичка застане в църквата и почне да ми дава акъл, кое къде  и как да правя, а пък констатирам, че тя няма елементарни познания по съответната треба (вид личен религиозен ритуал). И като и отговоря, че съм питал свещеника и не желая тя да се меси, нашата ми скача насреща като заклан петел и ми говори, че той попа видите ли не разбира нищо от тия работи.  Shocked

За навиците - ми арабите живеят в области където климатът не предразполага към активна дейност. От векове те са научени да пазят енергийните си запаси и с малко усилия да правят нещо, което им е необходимо. Дали са двулични не знам, но пък си мисля, че и ние пък май не падаме по-долу. Инстинктът им за самосъхранение е доста силен и това ги е принудило понякога да живеят в затворено общество от където пък и за тях техните разбирания са вся и все (не че и при нас е било по различно в средните векове, пък и сега). Та затова тяхната религия е единствената. Не съм сигурен обаче, че при по образованите мюсюлмани особено тези които са учили на запад нещата стоят така.   

Общи условия

Активация на акаунт