Български или чуждестранни сайтове за пазаруване - споделете!

• 2 034
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте мами,

Напоследък забелязвам, че има много нови (и по-стари) български сайтове и все повече се замислям дали не е по-добре да пазарувам от тях вместо от чуждестранните.

Какви са предимствата според мене:
- бърза и евтина доставка (дори понякога безплатна)
- възможност да замениш стоката ако не е правилен размер (цвят)
- плащането е при доставката - намален риск

Какво мислите? Споделете опит и мнение!
 Simple Smile

# 1
Аз не съм видяла и един бълг. сайт със земни цени,специално за облекла и стоки за бита говоря. Peace

# 2
  • София
Освен че цените по бг сайтовете са доста завишени  доставката понякога отнема по 1 седмица. Получавала съм пратки от Англия за по-кратко време.  Друг въпрос е, че е мисия невъзможна български търговец да ти замени нещо без скандал и/или сезиране на КЗП.  Rolling Eyes

# 3
Здравейте,момичета! Много се рових и искам да ви попитам, от къде мога да си намеря нещо като сравнителна таблица на международните размери на дрехи и тези в България, за да се ориентирам по-лесно.

# 4
Такава таблица има във всеки по-голям чужд онлайн магазин. Ако ще сравняваш европейски с американски мерки и искаш да разбереш как да си свалиш мерките сама, отиди във сайта на Викториа'с Сикрет
http://www.victoriassecret.com/CustomerService/ShoppingOurSite/SizeChart

Относно онлайн магазините в БГ - не съм съгласна с горните мнения. Все по-често ми се налага да пазарувам он-лайн и от чужди и от БГсайтове.
Проблеми с доставка или плащане или пък качество от БГ сайт до сега не съм имала, може би защото умея да си ги подбирам. С чуждите сайтове, най-чество срещания проблем е документалния, например изпращат пратката на физ.лице, а аз съм я платила от фирма, забавяне на пратката - редовен случай, да не говорим след това за разправиите по митница, куриерски служби, такси, губене на време и т.н.,а ако искам да върна нещо, то повече си струва да си го задържа от колкото да се занимавам.
Сега например си чакам пратката от Виктория'с Сикрет втори месец, като се оказа че се е изгубила и ми я пускат за втори път. Да видим!

# 5
  • София
да не говорим след това за разправиите по митница, куриерски служби, такси, губене на време и т.н.,а ако искам да върна нещо, то повече си струва да си го задържа от колкото да се занимавам.

Аз затова пазарувам само от европейски сайтове - няма митници, такси, ДДС и т.н. Нещата си идват с куриер до нас или в районната поща. В нашия клон поне не са крадливи и нямам неполучени пратки.

# 6
Аз преди време също паразувах от Англия, но преди 2 месеца имах много неприятен опит, който ми струваше над 300 лева и това ме отказа от този вариант. Накратко, пакета ми се загуби, писах емайли, дори се обаждах по телефона до Англия, но още до никъде не съм стигнала,а парите ми са изтеглени от картата. Както казах по-рано риска, който поемаме с покупките от чужбина за мене не е оправдан. А и като пристигнат нещата и размера не отговаря какво правим?

Напълно съм съгласна с DellAlma относно българските онлайн магазини. Вече съм пробвала 3 и съм много доволна. Поръчката обикновено пристига на следващия ден и плащам като я получа. Досега само веднъж не бях улучила размера, но се обадих и замених без проблем.

Може би е време да подпомогнем българската икономика, а не английската. Все пак нали искаме децата ни да живеят по-добре!

# 7
От чужди сайтове си набавям качествени стоки на цени много по-ниски от тукашните.Някои от стоките ги има и по нашите магазини.Уж опаковката и марката е същата,но съдържанието е доста различно (КАФЕ,козметика,битова химия).
Подбирам от къде пазарувам  .Само от продавачи с добра репутация.
Тук предлагат по-малко артикули и по-скъпо.
И аз съм за да подкрепим българската икономика,но как да платя 3-4 пъти повече за една и съща стока и тя да се окаже некачествена?!!!Не знам за другите,но за мен това не е без значение.

# 8
Аз съм пазарувала и от чужди и от български сайтове и също смятам, че вече има български сайтове, които работят професионално.
Честно казано досега не съм пазарувала дрехи и обувки - все си мисля, че трябва да се пробват и да се видиш как изглеждаш. Обаче някои продукти за ежедневна употреба, като козметика например, си купувам редовно от сайтове. Преди си поръчвах козметика от Амазон UK, обаче с доставката цената става +50%, пък и все пак отнема 1-2 седмици. Сега си взимам същите продукти от един български сайт и съм много доволна.

# 9
  • София
От чужди сайтове си набавям качествени стоки на цени много по-ниски от тукашните.Някои от стоките ги има и по нашите магазини.Уж опаковката и марката е същата,но съдържанието е доста различно (КАФЕ,козметика,битова химия).
Подбирам от къде пазарувам  .Само от продавачи с добра репутация.
Тук предлагат по-малко артикули и по-скъпо.
И аз съм за да подкрепим българската икономика,но как да платя 3-4 пъти повече за една и съща стока и тя да се окаже некачествена?!!!Не знам за другите,но за мен това не е без значение.

newsm10 На същото мнение съм.

Общи условия

Активация на акаунт