Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 юни 2011, 12:01 ч.

Мъжът Риби

 • 98 644
 • 518
 •   2
Отговори
# 510
 • Горна Оряховица
 • Мнения: 1 153
Smith, бих казала,че описанието е доста точно за мъжете Рибки.Едно към едно се препокрива с моята Рибка.

# 511
 • Бургас
 • Мнения: 3 333
 Smith, благодаря и аз за отговора и то доста подробен.Очаквах да се измъкнеш по рибешки. Mr. Green

Откритост, честност, сваляне на картите, яснота-това е последното, което може да очакваш.

Ето най-добрият анализ на знаците от Линда Гудман Simple Smile  :

Скрит текст:
РИБИ
20 февруари - 20 март
КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ РИБИТЕ
Нани, нани, мила, в скута на Алиса.
Докато трапезата подготвят, време има да поспим.
Свърши ли почерпката обаче, всички ний на бала ще
вървим -
Червената и Бялата кралица и Алиса.
Напълнете чаши със сироп и мастило и всичко, що с наслада би се пило.
Много рядко достолепният банков директор, разполо¬жил се зад масивното бюро, е представител на Риби. Късметът ви ще проработи, ако посетите нощно заведе¬ние с вариететна програма, ако се разходите до някоя тиха манастирска обител или се потопите в тишината на из-ложбена зала. Рибите се чувстват уютно и зад театрални¬те кулиси, на многолюдно събрание на Писателския съюз или с развят перчем край платната на някоя яхта.
Богат ще бъде уловът ви на Риби както в една творческа и артистична среда, потънала в тайнствена езотерична тишина, така и на бляскав и шумен коктейл или светско парти. Нежното шумолене на коприна и облакът от екзотични аромати са характерни спътници на блестящи екземпляри от двата пола.
Поданиците на Нептун не са особено амбициозни. Не биха се хванали на въдицата нито на хипотетичното висо¬ко положение и власт в обществото, нито на материално¬то благосъстояние. Не че Рибите ненавиждат паричните знаци. Не! Те обаче съзнават колко преходен е всеки ма¬териален успех. Затова ако все пак им се намират пари, то е само когато са ги получили в наследство или чрез спътник в живота с дебел портфейл.
Типичният представител на нептуновата зодия е верен на девиза: „Аз не желая да бъда милионер. Аз желая да жи¬вея като милионер." За истинските представители на зодия¬та Риби алчността или загрижеността за утрешния ден са нещо непознато. Много им е трудно и да преодоляват как¬вото и да било съпротивление. Какво по-приятно, казват си те, от блаженството да се оставиш на течението и да очак¬ваш къде ще те отведе... Но колкото и странно да изглежда на пръв поглед, тъкмо пътуването нагоре, срещу течението, е единственият начин за Рибите да сполучат в живота, да се озоват в рая на щастието и блажения покой. Лекото пости¬гане на целта за тях обикновено е онази стръв, която прикри¬ва опасната кукичка на безцелно пропиления живот.
Представителите на зодията Риби са с благ характер. Те са пренебрегващи забраните и ограниченията чаровни¬ци, заети със самовглъбено съзерцание и непрестанни опи¬ти да налучкат пътя в живота. Равнодушни са към разни обиди и обвинения, особено пък ако не са адресирани пря¬ко към тях. Може да им говорите колкото си щете за упадъ¬ка в обществото, за некадърността на правителството, за екологичното замърсяване, което ще ни унищожи, че чове¬чеството е на път да се затрие с безумните си действия. Представителите на зодия Риби ще отминат всичко това със снизходителна усмивка, сякаш искат да ви кажат: „Е, и какво от това?" Малко по-иначе стоят нещата, ако ядосате някоя Риба. Тогава тя може да бъде жлъчна, с рязък и остър език. Потоците от гневните й словесни филипики могат застрашително да ви залеят. Не трябва да изкарвате Риби¬те от кожата им, запомнете този полезен съвет. Е, гневът им лесно се уталожва. Подобно на водата в океана, която минути след бурята отново очарова с гладката си повърхност, гневният изблик на Рибите е краткотраен.
Външността на Рибите е привлекателна. При среща с тях погледът ви първо любопитно се плъзга към краката. Те са или малки, изящни, сякаш изваяни, или големи, с широки стъпала. Ръцете на рибите също са „на двата по¬люса". Дланите им или са малки, нежни, като излезли из¬под длетото на древен скулптор, или едри, с изпъкнали кокалчета, като набързо оформени от къс глина. Косата им много често е гъста и обикновено е светла.Очите им -кръгли и леко изпъкнали - светят със странен тайнствен блясък. Под гъстите клепки понякога поглеждат към вас чудно красиви очи. Кожата им е нежна, мимиката - изра¬зителна, весели трапчинки украсяват миловидното лице. Представителите на зодията обикновено не са високи на ръст. Походката им е грациозна. Когато са на улицата или в стаята, Рибите сякаш не ходят, а плуват край вас. Ако пък близо до тях има някакво пространство, заето с вода, то ги привлича неудържимо. Привличат ги и течностите в чаша. Не могат да устоят на кафето, чая, газираната вода или водата с бучка лед през лятото. Колкото до по-огне¬ните течности, Рибите, подобно на Скорпиона и Рака, обикновено успяват да им устоят. Има, разбира се, и Риби, които оценяват алкохола като средство да удавят непри-ятностите, да се отдадат на блажен унес или да намерят сигурност. Измамна представа, но за съжаление процентът алкохолици сред Рибите е по-висок, отколкото би ни се искало. Само, моля, не възприемайте като роби на огне¬ната течност всички Риби, които придружават чашката кафе с няколко безобидни глътки коняк.
Рибите познават грозните страни на живота, но предпочи¬тат да обитават приказния си подводен свят, където властват красотата и благородството. Предпочитат да гледат света през розови очила, да се наслаждават на абсурдните розови мира¬жи и да градят пясъчни кули. Изхвърлените от талвега на жи¬вота риби са склонни още по-пълно да се вживеят в своите химери, да удавят мъката от неуспеха още по-надълбоко в безплодните си илюзии. Вместо да изплуват от страшните води на безнадеждността, когато животът ги отритне, Рибите „обръщат корем" в зеленясалото блато и изпадат в странно
вцепенение. В този момент една решителна промяна, една енергична стъпка би могла да ги доведе до спасителния бряг. Разбира се, този нептунов капан не заплашва всички родени през март Риби, но мнозина попадат в него. Творците от зо¬дия Риби са много податливи на подобни периоди на вцепе¬нение. Лесно ще ги познаете. Писателят от зодия Риби месе¬ци наред броди из гори и поля, непрекъснато обяснява как трупа материал за следващия си шедьовър, а в същото време трупа единствено неплатени сметки... Художникът от зодия Риби, изоставен от щедрия си покровител, по цели дни се раз¬хожда из парка и все не може да подбере най-подходящия фон за поредното велико творение на четката си, докато съща¬та тази четка събира прах в някой ъгъл на ателието... Акть¬орът Риби вдъхновено обяснява месеци наред как ей сега ще намери най-вярната трактовка на образа на крал Лир, а меж¬дувременно се опитва да удави душевните си терзания в лит¬ри алкохол. Жената Риби с часове мечтае унесено за отлете¬лия щастлив вчерашен ден или за утрешния - по-заможен, по-радостен и още по-щастлив, докато вълните на красивото настояще се плискат все по-далече от нея...
Зодиакалният символ - две риби, които плуват в противоположни посоки - не означава, че човекът, подвластен на Нептун, е разкъсван от противоречиви, двойствени желания. Подобни двойствени стремления са присъщи на Близнаците. Двете риби тук символизират избора, който Рибите трябва да направят - да изплуват на повърхността или да се спуснат на дъното и никога да не осъществят целите, мечтите и начинанията си.
Рибите трябва да осъзнаят, че са призвани да служат на човечеството и да не посвещават живота си единствено на светски удоволствия. Ето, Айнщайн създаде цял нов пла¬ващ свят със своята теория на относителността. Други Риби служат на човечеството като мият чинии, поправят водо¬проводни тръби или ринат сняг. (Нали и това е свързано с вода и е полезно!). У всички представители на зодиакалния знак Риби е скрит някакъв потенциален талант. За съжале¬ние, очите им са разположени раздалечени едно от друго, поради което не могат да съзрат верния път. Затова Рибите са склонни да се усамотяват - или в недосегаемите за оста¬налите хора висоти на професионалната кариера, или в стимулантите и фалшивата възбуда. Много често ги обсебват изкуствено предизвикани емоции.
Независимо от вродената си стеснителност, Рибите са едни от най-добрите драматични актьори. Това обаче може да ста¬не само в случай, че се преборят с непоносимостта си към изнурителните безкрайни репетиции, към наизустяване на тек¬стове и към еднообразието на годините, през които трябва да натрупат опит. На сцената, под блясъка на прожекторите, те най-добре могат да изявят невероятните си интерпретаторски възможности, макар че по природа не обичат да се сърев¬новават. За чувствителните Риби попаденията на острите стре¬ли на критиците понякога имат въздействие на отровно ужилване. Ето кое би могло да лиши любителите на театъра от една нова Сара Бернар или Елизабет Тейлър. Паметта на Ри¬бите е пословична, макар че ако имат ранена Луна или ранен Меркурий, в определени моменти забравят дори собствения си адрес или телефонния си номер.
За Рибите светът е една голяма сцена. Замечтаните им очи запечатват всеки миг от мимолетното и неуловимо те¬атрално действие, наречено живот. Това е причината пове¬чето представители на зодията да посрещат спокойно връхлитащите ги житейски бури. Кошмарите, пророческите видения и прочие ужасии бележат дните и нощите им. Зато¬ва ви препоръчвам да тръгнете по суша или по вода, ако представител на Риби ви каже да не се качвате в самолет.
Астролозите често говорят за „стар дух". Те имат пред¬вид дух, който се е прераждал многократно и носи в себе си мъдростта на всяко от своите предишни съществува¬ния. Докато в Зодиака знакът Овен символизира раждане¬то, знакът Риби е символ на смъртта и вечността. В последния, дванадесети знак от Зодиака, откриваме черти на всички предшестващи го 11. В характера на Рибите про¬блясват качества, присъщи на останалите знаци. Добро¬тата, организаторските им способности и умението им да се съсредоточават върху детайлите те дължат на Девата. Оценките им са обективни и балансирани като тези на Везните, от тях са взели и влечението към удоволствия. Отзивчиви са, чепати и с особено чувство за хумор като Рака. Понякога им е присъща прямотата и щедростта на Стрелеца, друг път са общителни като Лъва, трети път - жадни за обществено признание и верни на дълга си като Козирога. Могат да бъдат мрачни като лунно дете или слънчеви и жизнерадостни като Лъва. В един момент са непоправими идеалисти като Овена, после изведнъж се оказва, че са умни като Близнаците, бързоречиви и пори-висти като тях. А могат да бъдат също като Телеца мудни и кротки. Едновременно им е присъща както нежната гра¬ция на Венера, така и острият ум на Меркурий. Към това можем да прибавим и прозорливостта на Скорпиона, но неговата безпощадност им е абсолютно чужда.
Рибите обичат да спорят като въздушните знаци, лю¬бовта към природата си дължат на земните знаци, а пла¬менния порив - на огнените знаци. Те са подвижен знак -не са нито постоянен, нито кардинален знак. Качеството, което никой не може да им отрече, е способността им да виждат по някакъв невероятен начин, сякаш отстрани, миналото, настоящето и бъдещето като едно цяло. Техни типични качества са мъдростта и състраданието, в осно¬вата на които са натрупаният благодарение на многоброй¬ни прераждания вековен човешки опит и познанията. Любовта си към музиката и изобразителното изкуство Ри¬бите дължат на влиянието на другите знаци.
След всичко, което научихте до тук, вече няма да се учудвате, че вашите приятели Риби понякога ви изглеждат леко смахнати или отнесени. Много често се държат така, като че ли ще живеят вечно и сякаш го вярват.
Ако имате приятел или роднина, роден под знака на Риби, сте се убедили, че той може да се втурне да решава паричните ви или сърдечни проблеми, сякаш от това зави¬си собственият му живот. А това на свой ред може да дове¬де до сериозни проблеми със здравето му. Защото го изтощава емоционално. Пък и по принцип здравето на Рибите е доста крехко, безпомощни са като малки деца. Затова би трябвало да се пазят от психическо пренатоварване, да из¬бягват всякакви стимуланти или транквиланти. Често се събуждат изморени и трудно се разсънват. Най-вероятната причина за това е забавената обмяна на веществата в орга¬низма им. Сериозно застрашени са от грипове и пневмо¬нии, а смущенията в черния дроб и чревните функции при много от тях са следствие от небрежност по отношение на храненето. Рибите са склонни към болестни изменения в тазобедрените стави, стъпалата и ръцете. Глезените и пръстите на родените през март са слаби, често имат про¬блеми с белите дробове. Колкото до краката, при Рибите няма средно положение - или имат изключително здрави и красиви крака, с които се гордеят, или страдат от смъкване на свода на ходилото и от лесно разраняване.
Рибите ту изпитват разни маниакални страхове от котки, мишки, подлези, надлези, асансьори, височини, многолюд¬ни сборища, ту пък изведнъж могат да кажат, че от нищо не ги е страх. Може би причината за това безстрашие са дреме¬щите у тях съпротивителни сили. Ако приемат предизвика¬телството на Нептун и успеят да ги събудят, тези сили могат да ги накарат да се чувстват точно като Риби във вода.
Едно от скритите оръжия на Рибите е хуморът. Макар че понякога смехът им прикрива непролетите сълзи, върхът на сатиричната им стрела може толкова неочаква¬но да се забие в човека, че той в първия момент да не може да разбере какво точно го е сполетяло. Без да може да осмисли целта и да проследи подтекста на искрометните жлъчни коментари, които Рибите сипят наляво и на¬дясно, човек остава със смътно неприятно чувство от чу¬тото. Рибите се шегуват, а в същото време запазват невъзмутимо сериозни физиономии. Понякога хуморът им е лек и безобиден, друг път - смразяващо безпощаден. Но при всички случаи е параван за някакво истинско чув¬ство, което Рибите искат да прикрият. Усмивката на изра¬зителните им и подвижни лица обикновено е тяхна пред¬пазна маска. Понякога палячовщината им буквално след броени минути се сменя с интелигентен хумор. И в края на краищата човек се губи в догадки дали това, което Ри¬бата е искала да каже, е нещо много мъдро и съществено, или странен каприз на неразгадаемата й душа.
Рибите са подвластни на желанието си да помагат на болните и слабите. За разлика от Девите, които са склон¬ни повече към съчувствие, Рибите се опитват да вникнат в проблемите на своите познати или роднини самотници, особняци, несретници. Те са склонни да утешат дори оне-зи, които Девите смятат за недостойни за подобен жест, защото слабостта им е притворна. Когато другите, включително и Девата, ви откажат да ви услужат с дребна или по-голяма сума, без колебание се обърнете към Рибите
Все едно дали за помощ към тях се обръща лъжец, кра¬дец, убиец, светец или грешник, наркоман, лицемер или почтен човек, сексуален маниак, джебчия или скитник -Рибите са изпълнени със съчувствие, готови са да отклик¬нат на всеки зов за помощ. Интуицията обикновено не ги лъже относно това дали човекът пред тях е носител на порок или добродетел. Тази им способност подтиква мно¬зина от истинските Риби да се посветят на монашество или да приемат свещенически сан. Ориста на мнозина от тях е да прекарат живота си в пост и молитва.
Подвластните на Нептун Риби спонтанно откликват в душата си на отправения към тях зов за помощ. Но за да не станат за смях, понеже светът е доста груб и нечувствителен за нептуновите излъчвания, понякога за извест¬но време запазват привидно безразличие. Те са наясно със собствената си уязвимост и привидната им незаинтересо¬ваност от съдбата на потърсилия от тях помощ е своеоб¬разен начин да се спасят, да не бъдат отъпкани чрез по¬дигравателно или пренебрежително отношение. Ако Ри¬бите ви изслушат с външно безразличие, помнете, че те поглъщат чуждата мъка дълбоко в нептуновата си душа и безразличието им е своеобразна мимикрия. Нещастната съдба на ближния не може да ги остави за дълго време безучастни. Ако не сполучите при първия си опит, споде¬лете още веднъж болката и проблемите си с тях. Тогава от непрогледните дълбини ще изплуват истинските Риби - отзивчиви, нежни и състрадателни.
Изтънченото въображение, чувството за красота и тънкият им хумор са причина за блестящата проза и по¬езия, създадени от Рибите - известни имена в световната литература. Без изключително надарените представите¬ли на този знак от Зодиака е немислим театърът. Много често Рибите жертват собственото си благополучие и лич¬ния си успех заради другите. Не ни напуска усещането, че без тях Земята би престанала да се върти. Толкова много са Рибите, които даряват от сцената хората със смях и жизнерадост, помагат на близките и приятелите си да се спасят от меланхолията, да се борят с нещастията и несгодите в живота. Това качество на Рибите е безспорно. Но също толкова безспорно е, че Рибите много често кри¬ят истинските си чувства, могат дори да изопачат истина¬та, рязко сменяйки посоката на мисълта и действията си. Причината е във влиянието на коварната планета Нептун, която всъщност ги кара да крият истинските си чувства. Ето това им качество не може да ви е убегнало, ако сте се опитали да накарате блестящите артистични Риби да из¬кажат категорично мнение. Техният отговор на конкретен въпрос никога не е „Да" или „Не". Отговорът им винаги е театралното драматично раздвоено „Може би". Дори най-елементарният въпрос за някоя пиеса, книга или филм ви препраща в сферата на уклончивото двойствено възприя¬тие. Или да вземем друго. Усмивката на грейналото лице на някой екземпляр от колекцията Риби може мигом да се смени с поток от сълзи, сякаш невидима ръка задейства някакъв бушон в душата им - също както слънчевият ден изведнъж помръква и от небето се излива краткотрайният пролетен дъжд. При Рибите всичко е илюзия - нито сълзи¬те, нито усмивката им са искрени. Много често дори за самите тях е трудно да проумеят какво е истинското им настроение. Подобно на безбрежните океани на Нептун, душата на Рибите е бездънна. Никакви мрежи или въдици не могат да уловят дуалистичната същност на родените под знака на Риби. Това могат да сторят само хорските грижи, чуждите неприятности и потребността на другите от съчувствие. Затова ако вашата съседка е готова с часо¬ве да изслушва оплакванията ви от мъжа, децата или ку-чето, ако барманът в съседното заведение впечатляващо великодушно поглъща десетките тъжни и смешни исто¬рии, не се губете в догадки защо го'правят и каква им е ползата от всичко това. Те непременно са Риби!
Рибите прекарват голяма част от живота си в уедине¬ние - странни скитници между безмълвните морски дълби¬ни и отразяващия се във водите звезден безкрай. Рядко, когато е абсолютно наложително, те докосват сушата. Приятелите и близките на Рибите трябва да проявяват изключителен такт, да извикат на помощ цялото си въоб¬ражение, за да успеят да проникнат до тайнствените пла¬стове на изключителния им интелект и чувствителна душевност. Малцина са избраниците, които рибите допускат до своята изстрадана истина, до своето прозрение за света и хората. Другите два водни знака - Рак и Скорпион - се символизират от земноводни същества, те могат да живеят и във водата, и на сушата. Рибите не могат да ди¬шат на сушата. Техният свят е прохладната синьо-зелена вода, вечно движеща се и макар че понякога се случва да бъде мътна и тинеста, тя никога не е застояла.
Зодиакалните метали на Рибите не са нито желязото нито златото, нито оловото. Илюзорният им свят се от¬разява в звъна на изкуствени сплави. Скъпоценните им камъни, символизиращи зодията, са аметистът и изумрудът -  прозрачни и загадъчни като целия им подводен свят. Цветята на Рибите са водната лилия и лотосът. Двойстве¬ната им природа и тук намира своята проява - нежните цветове увенчават здравите и жилави стебла, които не могат да бъдат прекършени, а единствено изтръгнати от корен. Все едно дали Рибите плуват по течението или сре¬щу него, дали се гмуркат към дъното на забравата или се борят да излязат на повърхността и да намерят покой в бистрите води, преодолявайки бързеите - малцина могат да следват тези безбройни сребристи петънца в рибния пасаж. Рибите не се поддават на изследване, изучаване и опитомяване. По-силни са, отколкото мислят. По-мъдри са, отколкото могат да предполагат. Но те сами трябва да разгадаят тази съдбовна тайна на Нептун.
МЪЖЪТ РИБИ
Ний сме големи деца,
които не искат да си лягат навреме.
Великият Шекспир е бил Телец, но е оставил своеоб¬разно послание към представителите на нежния пол, кои¬то биха желали да свържат живота си с мъж от зодия Риби.
Във плаването на живота има
момент на прилив,
който - щом го хванем -
понася ни към слава, а - пропуснат -
оставя ни за цял живот със кил,
заседнал в плитчини и злополуки.
Готова сте да се хвърлите дори в огъня за мъжа на мечтите си? И неговият слънчев знак е Риби? Тогава, мила моя, препишете си прилежно тези стихове и си ги забоде¬те с карфица на тапета над леглото. Поглеждайте ги все¬ки път, когато ще ви се прииска да скачате от радост или да си скубете косите от яд. Защото сама сте се оставила в ръцете на поданика на Нептун. Сама сте си го избрала за спътник в живота. През приливите и отливите. По тече¬нието и срещу него.
А замисляла ли сте се дали младежът Риби, с когото искате да плувате по веселото течение на живота, може да усети кога настъпва приливът? Ако е така, вие ще бъдете много щастлива в живота. Очаква ви истинско изобилие от богатство и слава. Но ако бъдещият ви спътник Риби не успее да види прилива, нищо добро не ви очаква. Ще останете с него на дрейф в страшните нептунови плитчи¬ни. Защото някои мъже Риби не виждат прилива дори ко¬гато вълните се плискат досами краката им, не са способ¬ни да предприемат нито някаква решителна стъпка, нито някакво полезно действие. Потънали са в някогашните си мъгляви мечтания, които пречат на бъдещия им успех. И го правят не защото са слаби, а защото са мечтатели. Съзерцаването на далечната звезда в нощното небе може да им попречи да видят блясъка на реалния земен успех. Повечето от представителите на зодия Риби са такива. Е, има и изключения. Има и надежда - нали човек докато диша се надява. Светът наистина има нужда от живата, ярка фантазия на мъжа Риби, не по-малко се нуждае и от неговата интуиция и интелект. Впрегнати веднъж в рабо¬та, тези качества на мъжете Риби могат да им донесат и слава, и успехи, и богатство. Ако щастието им се усмихне по-слабо, сигурно е, че ще се сдобият поне с уважението на околните.
Да се надяваме, че вашият избраник от зодия Риби е от онези представители на нептуновия знак, които са ра¬ботоспособни и дейни. Защото ви предстои дълго пла¬ване, а то не е за самотни мореплаватели и празни меч¬татели.
Ако мъжът Риби до 25 години не е попаднал на при¬лив, бъдещето пред него не е особено розово. Не сте съгласна? Добре, нека бъде до 35 години. Става дума за неговото бъдеще в съвместния ви живот. Заедно с вас, обременен от ежедневието на съвместния бит, той няма да преуспее. Личното бъдеще на много мъже Риби, кои¬то не се разделят със старите си мечти, е доста добро. Разбирате ме, нали? Когато живее редом с вас, той има усещането, че не му трябва нищо друго, освен къшей хляб и глътка вино, за да се чувства добре. Да не забравя -има нужда и от пожълтелите листове на книгата, запеча¬тала неговите спомени и мечти... Чувствителен, нежен, замечтан... Пред него - хляб и вино... Мъжът Риби спо¬койно може да се задоволи с това. Но не и вие, и някол¬кото малки рибки около вас, които трябва да бъдат обу¬ти, нахранени, облечени. Пък и самата вие имате нужда от толкова много неща. Съдейки по зодията, твърде ве¬роятно е около него да се умилкват още куп златоперки от женски пол... Виждате каква финансова стагнация се очертава около вашия мъж Риби. С този мъж, когото сама сте си избрала, не ви остава нищо друго, освен да наме¬рите работа за двама и да работите и на двете места. И от време на време, ако това ще ви утеши, да поглеждате към забоденото с карфица над леглото ви листче със сти¬ховете на Шекспир, все по-пожълтяващо с годините... Има и друг изход - най-неочаквано да станете единстве¬ната наследница на преселилата се в по-добрия свят бо¬гата леля...
Моля да ме разберете правилно. С мъжа Риби ви очак¬ват и много щастливи мигове. Всички до един от тази зо¬дия са романтици, романтиката буквално струи от тях като нежен прозрачен водопад. Само че, простете за грубата проза, от нея не можете да си сварите лещена чорба, не можете да обуете с нея малките палавници, нито можете да я размените срещу бележка за платен телефон.
Житейският път на мъжа, роден под знака на Рибите, може да бъде и много приятен и безоблачен, ако успее да се приюти под крилото на някой покровител (или, по-често, покровителка). Тогава той може да стане велик художник, музикант, актьор, писател. Но как, кажете ми, би могъл да реализира тази златна възможност да се сдо¬бие с щедра покровителка, когато на шията му висите вие, малките рибки и още куп златоперки от женски род, които не могат да устоят на чара му, но безкрайно ус¬ложняват живота му? Нима си представяте някоя покро-вителка на таланти да търпи всичко това?! Никога! Зато¬ва, мила моя, по-добре се откажете от намерението си да се омъжите за този екземпляр, белязан от зодията Риби. Сигурно ще страдате, може и да си поплачете. Но тази болка е несравнимо по-слаба от болката, която ще ви носи евентуалното брачно съжителство с един отвле¬чен мечтател, с празния ви джоб и празната тенджера. И от усещането, че сте заболи карфицата, която придържа онези стихове на Шекспир, не в тапета над леглото, а в собственото си сърце...
Толкова за безплодните мечтатели от типа на „стига ми къшей хляб и глътка вино", които никога няма да хва¬нат прилива. Уловът ви ще бъде наистина добър, ако по¬паднете на мъж Риби, който е успял да улови мига на прилива.
Скъпа млада приятелко, не забравяйте, че от този вид Риби винаги може да се получи нов Алберт Айнщайн или Джордж Вашингтьн. Какво щастие, нали? Ако пък Алберт прекалено заляга над своите уравнения, а Джордж посвещава нощите ви на разговори по държавни дела не бързайте да се отчайвате. Никой не е съвършен. Ето, дори предприемчивият Овен, практичният Козирог и предани¬ят Рак си имат по някой недостатък. Важното е, че мъжът Риби, който успее да улови прилива, да изплува нагоре, неизбежно ще сложи в краката ви славата и богатството. Какво повече желаете?
Мъжът от зодия Риби не робува на предразсъдъци. Няма да отправи упрек към някого, преди да се е поста¬рал да го разбере. Тогава обикновено е склонен да оп¬равдае постъпките на другия, а не да го осъжда. Ами че той е склонен да разбере дори тъща си, а колко хора са способни на подобна жертва? Той е искрено съпричас¬тен към проблемите на близките си, приятелите му ви¬наги могат да му се доверят, без да се притесняват, че ще го шокират или ще го извадят от равновесие. Ето, например, как бихте реагирали, ако в стаята се втурне някой и започне да обяснява, че има четири съпруги в четири различни щата? Ще му кажете, че е за затвора или че е луд за връзване, нали? А мъжът- типичен пред¬ставител на зодия Риби - ще го попита: „В кои щати са жените ти? Обичаш ли ги?" Ще се уверите още веднъж, че нищо не е в състояние да учуди или да смути родени¬те под знака на Риби. Да, мъжът Риби в случая е любо¬питен, но нищо повече.
Понякога се случва мъжът Риби да издаде нечия тай¬на. Но не го прави нарочно. Понякога говори, без да мис¬ли много. (Кой казваше, че това е по-скоро женска чер¬та?) Той например дълго ще се мъчи да разбере защо май¬ка ви или сестра ви така бурно укоряват нещастния многоженец. Но ако специално споделите нещо с него и го помолите да мълчи като риба по въпроса, можете да бъде¬те сигурни - няма да отрони нито дума.
Мъжете Риби, които имат ранен Меркурий, говорят бързо и почти без да спират. За разлика от тях типични¬ят нептунов мъж говори бавно, спокойно, разсъждава върху проблемите и се опитва да си върши добре рабо¬тата. Ех, само да не бяха всички тези приятели, роднини, познати, които непрекъснато буквално го обсаждат, защото той така хубаво умее да ги изслушва. Вие също сте готова да го засилете с дребните си ежедневни пробле¬ми, но, за бога, не го правете! Другите не са го оставили да си поеме дъх цял ден. Позволете му да си отдъхне, когато е с вас.
Хората не се натрапват съзнателно на представите¬лите на зодия Риби. Те дори не си дават сметка за тях¬ната „широка душа", готова да побере в себе си чужди¬те душевни терзания - и отрицателните емоции, и ра¬достта, и страха, и възторга. Както би казал някой мис¬тик (те най-често също са Риби), представителите на тази зодия попиват в себе си цялата земна радост и бол¬ка, усещат почти физически вълненията на хората, кои¬то ги търсят за съвет. Понякога имат нужда да останат насаме, да се отърсят от бремето на чуждите рани и да успеят да възстановят душевния си мир. Ако ви се стру¬ва, че отделям прекалено много думи на този проблем, ще ви кажа съвсем накратко: Оставете мъжа си за изве¬стно време на спокойствие. Ако иска, нека се поразхо¬ди сам, ако предпочита да помълчи, помълчете и вие, ако желае да се усамоти, не се противете на желанието му. Прекаленото ви желание да бъдете непрекъснато близо до любимия може да има обратен ефект. Най-сетне, понякога сваляте от врата каишката на любимо¬то си куче, нали? Съпругът ви Риби болезнено се нуж¬дае от глътка самота, а любовта му - от простор. Не му ги отказвайте.
Рибите са лесно уязвими. Те инстинктивно усещат сла¬бостите и недостатъците си и поради това са твърде при¬теснителни. Имат нужда човекът, от когото се възхища¬ват и пред когото благоговеят (нали не се съмнявате, че това сте вие?) да им казва, че цени високо качествата им. Затова, моля ви, не си спестявайте похвалите и... поощре¬нията.
Мъжът Риби може да се увлече по йога, дзен-будизъм, окултни науки, прераждане, нумерология. Подобно на Скорпиона, има вродени познания по някои езотерични принципи. Мистичните преживявания имат благотворно влияние върху неговата личност - поддържат бодростта на духа му. Понякога се случва мъжът Риби да избухне, да се поддаде на някой гневен изблик, но за съвсем кратко време - подобно на гръм, който раздира тишината, а след минута сякаш нищо не е било. Ще ви се наложи в такива моменти да помълчите, защото избухването е краткотрайно. Да не говорим, че ревът му например въобще не може да се срав¬нява с рева на един Телец. Така че, вие сте направо голяма късметлийка със своя мъж Риби.
Не е лесно да излъжеш един представител на Риби. Той безпогрешно долавя фалшивите нотки и хитруването на дреб¬но, а погледът му сякаш прониква в най-съкровените кътче¬та на другия. Самият той пък може много хитро да ви пре¬метне, така да ви измами, че да не можете да се опомните. Един мой приятел, роден под знака на Риби, успя да заблуди дори държавата, което обикновено не е лесна работа. Той няма адресна регистрация. Телефонът му е на чуждо име. Няма нито шофьорска книжка, нито застрахователна поли¬ца. Изпитва невъобразим ужас от всякакви представители на официалната власт - да не би да го превърнат, подобно на един негов събрат, герой на Оруел, в номер и да му откри¬ят досие. Най-куриозното в случая е, че този мой приятел е писател, а официалните власти знаят за него точно толкова, колкото за някой неизвестен туземец от Огнена земя. Какво говоря, знаят сто пъти По-малко, отколкото за най-неизвест¬ния жител на Бонго-Бонго. Защото е един достоен екземп¬ляр, белязан от знака на Риби.
Не се стряскайте. Вашата половинка може никога да не стигне дотам. Но имайте предвид, че много вероятно е да ви каже, че е прескочил до градината да нагледа децата, докато всъщност е посетил дрогерията на ъгъла, за да провери във вестника резултата от вчерашния бейзболен мач. И защо му е да ви лъже така на дребно, пи¬тате се. Едва ли и самият той би могъл да ви отговори. Изглежда му доставя удоволствие. Най-сигурен се чув¬ства, когато е облякъл бяла риза, а ви уверява, че ризата му е виолетова и непоклатимо си вярва. Защо не, щом това му доставя удоволствие? Макар че сте го зърнала, когато влиза в дрогерията, попитайте го как е малкият Джон и дали Мойра не се е изцапала с топката. И когато ви отговори, че децата са добре и си играят, само онзи, малкият Майк на съседите е спукал топката на Мойра, споделете с него мнението си за възпитанието на съсед¬ските деца и сложете точка на случая. Но съвсем при¬ятелски ви съветвам да бъдете нащрек, защото безобид¬ните му дребни лъжи може да прераснат в нещо много по-сериозно - постоянните му тренировки шлайфат въоб¬ражението му и поддържат добрата му форма.
Вашият съпруг Риби няма да ви направи сцена на рев¬ност. По-скоро вие ще трябва да се владеете, защото об¬щителният му характер, искрената загриженост за здра¬вето или благосъстоянието на многобройните му прияте¬ли и приятелки ще го кара да споделя техните грижи и тревоги по всяко време. Дори и в малките часове. Тогава за вас става опасно, ако сте честолюбива и властна жена. Ако сте родена под знака на Овена или на Лъва, ще ви посъветвам да се ориентирате към друг представител на силния пол. Защото мъжът Риби е способен да се възхи-щава на всички хубави неща, а ако това са нечии хубави крака, може да стане твърде горещо в семейното ви гнезденце. Искам да ви успокоя, че раздялата съвсем не е един¬ственият изход в случая. Напротив, с тактични, деликат¬ни усилия от ваша страна, ще успеете да го накарате да бъде по-пестелив във възторга си по повод на нечии чуж¬ди прелести и да забележи вашите безспорни достойнства. Тогава ще имате до себе си романтичен брачен партньор и сладкодумен събеседник, с когото ще ви е приятно да разговаряте за всичко под слънцето.
Когато вашият мъж Риби изпадне в някое от меланхо¬личните си състояния и блестящият му взор помръкне в изблик на досада и чувство за самота, не се колебайте. Бързо събличайте домашния халат, обличайте онази слад¬ка копринена рокля на цветя, купете билети за нашумелия хумористичен спектакъл и го накарайте да повярва, че точно това е било подсъзнателното му съкровено жела¬ние през последните дни. Рибите са изключително подат¬ливи на внушения.
Не ми е особено приятно да го кажа, но такива са фак¬тите - уви, мъжете Риби не могат да бъдат наречени спе¬стовници (с изключение на представителите на зодията с асцендент Козирог или силни планети в Телец, Рак или Водолей). Не се опитвайте да действате на принципа „клин клин избива". Ако и вие започнете да харчите колкото него, това няма да спаси, а окончателно ще опропасти семей¬ния ви бюджет. На прахосника в семейството му е нужен положителен пример и това може да бъде само вашата пестеливост. Не забравяйте, че на Рибите е присъщо стад¬но чувство, те винаги са готови да следват водача си. Не¬прекъснато усещат вибрациите около себе си. Затова -водете смело мъжа Риби по пътя на разумната пестели¬вост, давайте му добър личен пример. Ще бъдете приятно изненадана и възнаградена за усилията. Струва си, повяр¬вайте ми!
Вашият съпруг Риби ще бъде много грижовен и заба¬вен баща. Ще се старае по всякакъв начин да развесели и да достави удоволствие на децата. Ще ги води на плува¬не, риболов, ще им дава уроци по гребане. Ще им разказ¬ва приказки, превъплъщавайки се в ролята и на Палечко-Малечко, и на страшния Змей, и на вълшебника от Оз. Докато накрая успее да ги убеди, че животът е една приказка, в която има и добро, и лошо, но че доброто в края на краищата побеждава. Ще ги учи на йога, ще им предаде и любовта си към музиката и литературата. С него те ще споделят своите младежки проблеми, а вие ще държите диригентската палка на доброто възпитание. Той ще се грижи за чистотата на душите им, докато вие ще поддържате добрия им външен вид. Под неговото крило, пардон, перки, децата ви ще израснат уравнове¬сени, добри хора, готови да се впуснат в бурните води на живота. Благодарение на съвместните ви усилия с вашия мъж Риби в края на краищата от децата ви ще излязат хора с добри помисли, артистични и чистоплътни. Чу-десно, нали!
Мъжът Риби няма да ви прости, ако се опитате да стъпчете в праха мечтите му. Не го правете! Помогнете му да открие щастливата си пътеводна звезда и го насърчавайте в усилията му да реализира мечтите си. Мъжът Риби е по-слабият в любовта, по-ранимият и нуж¬даещ се от нежното ви покровителство. Бъдете грижов¬на, нежна и му спестявайте дребнавите заяждания, до-садното мърморене за дреболии и оплакванията за щяло и нещяло. Отровните бурени на излишните препирни не трябва да избуяват на общата ви семейна нива. Поощря¬вайте начинанията му, дори когато ви изглеждат налуд¬ничави. Не се знае, може би благодарение на неговите осъществени мечти и вие ще успеете да откъснете пло¬довете на някой своя блян. Посявайте зърното на дове¬рието и нежното съпричастие в душата на своя съпруг Риби. Надеждата в сърцето му се нуждае от вашето до¬верие и грижи. Сгрята, погълната и избуяла в шепите ви, тя ще ви донесе бленуваното щастие. Така благодарение на нежните усилия от ваша страна ще заслужите прекрас-ните дни на съпружеския си живот.
След всичко казано не вярвам да не сте се убедили, че не трябва да ви плаши прочетеното или дочутото в случа¬ен разговор, че мъжете Риби са склонни към самоунищо¬жение. Дори да има нещо вярно в това, всичко е във ва¬шите ръце. Ако усетите подобни намерения у съпруга си, бъдете неговия ангел-спасител. Прегърнете го, за да не се разпадне пред очите ви подобно на пакет книги, чиято връвчица се е скъсала и те всеки момент ще се разпилеят по земята. Както за пакета книги е добре да бъде вързан и стегнат отново, така и на вашата скъпа половинка - мъжа Риби - му е необходима здравата ви приятелска ръка. Доб¬ра работа ще свърши в случая и едно дневно меню, включ¬ващо реноаровска нежност за закуска, поезия от Браунинг към обяда и чаша искрящо шопеново шампанско или тъмно червено вино марка Хари Белафонте към вечерята. За всеки случай прибавете към основното блюдо и сто грама Едуард Олби за аромат. Бъдете сигурна, отново ще станете господар на положението. Подмолните камъни ще останат зад гърба ви, а пред вас отново ще блести с цялата си красота безбрежната водна шир. Гмуркайте се смело. Плуването е нещо много приятно, особено когато вашият спътник е мъж, роден под нептуновия знак на Ри¬бите.


# 512
 • Мнения: 9
Мерси за цитата. Относно другото - така са прин мен нещата.

# 513
 • Мнения: 99
Ние и двамата сме зодия Риби.Много е приказлив и общителен.Бих казала,че винаги е център на внимание в компания.И той много украсява истории.
Страшно много се караме понякога, защото много често му се лепят всякакви момичета,покрай работа и излизания.Той е много мил с всички и не се усеща как изпраща смесени сигнали или не иска да си признае.Заедно сме от 4 години.Преди това три години излизахме,докато реши да се обвържем по-сериозно.
Много е разпилян,също винаги закъснява,винаги в последния момент върши всичко,а в повечето случаи и изпуска срокове.Постоянно иска да го подбутват и въпреки това мрънка.
За сериозни неща е много нерешителен.Когато има проблем,често го игнорира.
И наистина до последно спори и държи на своето,дори и да не е прав.
Не мисля,че робуват на диети,а дори обратното много си похапва.Няма сила да го накара да намали сладкото.Дори казва,че сладкото не отива в стомаха,а в сърцето.Joy
Съгласна съм,че много помагат за домакинска работа.Обича много да готви и не спазва никакви рецепти.

# 514
 • Мнения: 151
@.bybsi А ревнив ли е?

# 515
 • Мнения: 99
Според мен е ревнив, но винаги запазва хладнокръвие и много рядко да изревнува открито.Аз съм предимно заобиколена от жени.Така че, той рядко има повод да ревнува.
Аз съм по-ревнивата Grinning Защото,той вечно е много приятелски настроен-тип да не засегне човека от среща и никога не може да отказва.Мен това много ме дразни Grinning

# 516
 • Мнения: 13
Аз като мъж риби бих изразил своето мнение по темата, въпреки, че не съм много на "ти" със зодиите. Явно морето е голямо, а риби много и различни, но все пак видях много идентични характеристики между мъже риби. Не съм сигурен кое ще е присъщо на зодията или ще е просто индивидуална черта на характера ми, но за мен рибите са:
- Чувствителни, силно емоционални, състрадателни.
- Мъжете риби имат много силно интуитивно чувство. Те усещат, когато нещо не е наред и не може да се скрие от тях проблем, разчитат добре езика на тялото. Умеят да преценяват хората бързо.
- Умеят да дават стойностни мнения и съвети по чуждите проблеми, което ги прави предпочитани приятели при жените. Но когато става въпрос за решение на собствените им проблеми, мъжът риби е тотално дезориентиран.
- Много се влияят от настроението на околните, попиват с гъба отсрещното духовно състояние.
- Изключително всеотдайни, готови на саможертви в името на щастието на друг, НО това го правят, за да получат и внимание. Рибите искат да са център на внимание и да им бъде показвано, че са оценени. Това се дължи най-вече на това, че живеят в свой собствен свят и много често се оказват неразбрани, чувстват се като невписващи се в околната среда и самотни.
- Умеят да изслушват и да водят дълги и дълбоки разговори, да споделят лични неща. Правят впечатление, че казват всичко, но това далеч не е така, защото има неща, които и те самите не могат да изразят с думи. Това често в дадени ситуации създава смут и изненада в отсрещния човек.
- Имат често замъглена реална оценка на действителността, особено ако е повлияна от емоциите им. Това важи най-вече в новите връзки и втурването им с главата напред без да мислят за последствията. В доста случаи нещата приключват зле, защото те осъзнават твърде късно, че даден човек не е това, което търсят и се втурват обратно в морето за нови завоевания.
- Колкото и да се опарват от скачането с главата напред, те не могат да се поучат от тази си грешка и остават често разочаровани и наранени. При тях е 50% на 50% - хем са с горчив опит, хем са наивни. Нямат добър контрол над емоциите си и чувствата си.
- Когато наистина харесат някой, те дават всичко от себе си, за да се случат нещата. До такава степен, че в някои случаи на отсрещния партньор му става безинтересно и губят "битката".
- Рибите са ревниви, но се опитват да го прикрият всячески. Не харесват тази своя черта и се опитват да я изолират доколкото могат.
- Дават пълна свобода в отсрещния партньор в това да прави каквото иска, но също така намекват че има неща, които биха ги наранили.
- Игнорират себе си и доста често носят маска пред другия, за да не влияят негативно на отсрещната страна.
- Не мислят трезво, докато са влюбени, правят глупости и изглеждат бетер като деца.
- Максималистични спрямо себе си, често се обвиняват за зле развили се ситуации, търсят грешката първо в себе си.
- Не могат да вземат важни решения сами, разчитат до голяма степен на мнението и подкрепата на техен близък/партньор. Животът им често е анархичен и търсят партньор, с който да го подредят.
- Ако мъж риба държи на вас, то можете да разчитате за всичко на него.
- Инстински хлътналният мъж риба е като кон с капаци, дори не му хрумва да се загледа по други жени.
- Когато са влюбени и не получат това, което искат, изпадат в тежки депресии.
- Тежко и продължително изживяват разделите, особено ако са вложили много от себе си във връзката.
- Гоределиви са. Когато им кажете край, то това означава наистина край за тях. Не правят опити за възстановяване на връзката и трудно биха се върнали обратно и дори да се върнат, то едва ли ще е със същото доверие към човека.
- Не са отмъстителни, не мразят и не са злопаметни. Но не биха пропуснали момента да ти натъртят, че си ги наранил или предал.
- Често се хващат за глупости и създават конфронтация буквално от нищо нещо.
- Почти никога не са разкриват напълно поради страх от това да не ги наранят.
- Трудно пазят тайни.
- Понякога са твърде лежерни и неамбицирани.
- Когато мъж риби се опитва да променя отсрещният човек, той просто не е осъзнал, че това не е човека за него. Бягайте в такъв случай и си намерете човек, който ще ви оцени истински. Изпитвал съм го за съжаление на мой гръб.
- Мрънкат изключително често за всякакви глупости.
- Опитват се да се учат от грешките си, но понякога не могат да избягат от себе си.
- Вярно е твърдението, че понякога се държат бетер като жени - да не се намокрят или изцапат. Но в други ситуации се цапа до ушите, което изисква предварителна психическа подготва при мъжа риби.
- Често се затварят в себе си и изолират всичко и всички, понякога го правят и като зов за внимание от конкретен човек.
- Понякога се самозабравят и им трябва остра ръка, трябва да ги разтърсят, че да предприемат действие в дадена посока.

И още сигурно стотици неща мога да изредя, но това е на първо лице, което съм виждал и в други мъже риби.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 02:05 от insidepeace

# 517
 • Мнения: 1 196
Аз съм заобиколен аот мъже риби, включително и моята половинка и мога да кажа, че постът по-горе е в десетката!!!

# 518
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 14 970
Аз съм заобиколен аот мъже риби, включително и моята половинка и мога да кажа, че постът по-горе е в десетката!!!
Подкрепям. Много добър и изчерпателен пост

Общи условия

Активация на акаунт