Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мъжът Риби

 • 117 164
 • 611
 •   1
Отговори
# 585
 • Мнения: 15 619
Просто дуален знак. За едно е константен, за друго се влияе.
Без голямо значение риби ли е, овца ли е, ако успява да ви манипулира, слабостта е във вас, не в него.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 12:48 от luna

# 586
 • Мнения: 4 520
Аз съм скорпион и въпреки това не позволявам да бъда манипулирана.
Във връзката ни в момента, той е наистина много грижовен и любвеобвилен и добър, много добър.

Но ми е жал как той позволява на бившата си жена Да го прави.
А уж (според неговите думи)тя му е съсипала нервите и здравето).
Голям мъж, а пък така да не може да казва ,,не,, или да пък да тропа на масата, когато е необходимо.

# 587
 • Мнения: 5 902
Аз съм скорпион и въпреки това не позволявам да бъда манипулирана.
Във връзката ни в момента, той е наистина много грижовен и любвеобвилен и добър, много добър.

Но ми е жал как той позволява на бившата си жена Да го прави.
А уж (според неговите думи)тя му е съсипала нервите и здравето).
Голям мъж, а пък така да не може да казва ,,не,, или да пък да тропа на масата, когато е необходимо.

Може пък да не иска да й казва "не" и да няма против това, което ти наричаш манипулация.

# 588
 • Мнения: 4 520
Вероятно си права.

Затова и след последния ни спор, реших просто да се правя че не ми пука и да гледам себе си и своите нужди.
Ще видя къде ще му излезе Края, но в тези динамични времена в момента със сигурност нямам нужда от повече драми и филми.

В крайна сметка, това и проумях-
аз всъщност сложих нечие друго щастие преди моето и заради това, може би, ги изживявам толкова нещата.

# 589
 • Мнения: 5 902
Аз също съм скорпи и на мен мъжете риби са ми безинтересни - неинициативни, зациклят доста често на едно място и т.н. Отделно смятам, че са нагаждачи и избягват директни конфронтации - ако може да излязат сухи от водата и друг да опере пешкира. В същото време са мрънкащи до втръсване Grinning

# 590
 • Мнения: 4 520
Може би едно от нещата, които ме дразнят в него е - че ме ревнува. Много ме ревнува.
Дори си позволява да ми дава тон как да се обличам. Комплекси ли е, несигурност ли е, не съм му давала никакви поводи, факт е че съм по-млада от него, но все пак и той изглежда добре.


,, Той е несигурен в себе си, защото е прекалено чувствителен. Ще се засяга от на пръв поглед обикновени реплики. Започва да го играе замислен, после тъжен, меланхоличен. Ревността му е правопропорционална на това колко те харесва. Ако е напълно запленен от теб и дори не може да повярва на късмета си, че имате някакви отношения, за които толкова вечери е мечтал, ще те ревнува. Зверски. От всеки от мъж, на когото обърнеш внимание. Случвало ми се е да ме ревнува и от сервитьор. И идеята е не да каже "виж какво, това и това не ми е окей", а по-скоро да каже "ооо, ти се закачаш и с други, ти не държиш на мен.." и пак надува гайдата. Тактиката му тук е с манипулация да получи внимание и някакво уверение, че наистина искаш да си с него, и също така да обърне нещата, че не той ревнува, ами ти май много се закачаш с мъжете и му биеш на лека жена. Изкарва те виновна, а всъщност всичко се дължи на неговата несигурност в него самия. ,,Този коментар от първите страници е точно на място .


От всеки  мъж, с който работя ме ревнува.
Дори и от директора ми, Confused

И му предложих щом не може да ме дели и му е трудно с мисълта че работя с толкова мъже, нека измисли нещо, да ме наеме,  да работя за него и в крайна сметка да съм цял ден, дупе до дупе с негО.
Да видим дали няма да му омръзне.

Много е сензитивен и изобщо не ми разбира хумора. А най-вече че имам нужда от време и сама, без него.
Трудно му е да го приеме.

# 591
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 19 042
Има такъв момент при Рибите. Мрън, мрън, оплакване, търсене на съчувствие. Но НУЛА действие, за да се предотврати каквото ги тормози. Падат си мазохости. А много често и проблемът е преувеличен, нещата не са чак толкова трагични. Просто са повод за генериране на внимание, отношение, емоции, разговори....

Изпитват огромна нужда да се чувстват живи. Само, че някои Риби си набавят всичко това чрез предизвикване на съчинени проблеми, драми, филми...а може да бъде по много по-позитивен начин, ако насочат енергията си в правилната посока.

ека измисли нещо, да ме наеме,  да работя за него и в крайна сметка да съм цял ден, дупе до дупе с негО.
Да видим дали няма да му омръзне.
Хич не се вкаравай в такъв филм. Тогава може да се срастне с теб и да те ревнува от всеки опит да отидеш някъде без него.

# 592
 • София
 • Мнения: 12 998
Рибите май не са много добри приятели, какви са ви впечатленията. Аз съм леко разочарована. Държат се коректно само с хора, които не ги бръснат за слива. Може би това е мазохистичната нишка.

# 593
 • Мнения: 8 190
Лоши са ми впечатленията.
Приятелството е равнопоставеност, взаимно удоволствие от общуването, спокойствие в присъствието на другия.
Моят Рибочко иска да властва, поучава, да търси слабини за да клъвне, и да изземе функцията ми на алфата в "глутницата", в случая, аквариума.
Може би това е динамиката при търсене на походящ партньор който да е под чехъл, но за приятелство е невъзможно.
Не желая да съм част от живота на този човек, а да го допусна до децата ми е абсурд. Моят дом е моята крепост, ще си режа зеленчуците както искам, ще се разпореждам с финансите си както сметна за необходимо, и ще възпитавам и водя синовете си спрямо моята философия. Че и свекърва ми не е била като това Рибище.
В началото бе света вода ненапита, но бързо си показа рогата. Това не е приятелство. Ако се опитва да ме променя, да ме поправя, веднага аут, и то завинаги. С мъж приятелство не става.

# 594
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 19 042
Рибите могат да бъдат страхотни приятели...само, ако са такива и спрямо себе си. Което им е адски трудно. Весели, добри, чувствителни, винаги готови да помогнат, с охота приемат всякакви предложения за купони и пътешествия. НО...са такива, ако поне с 1 крак са на земята. Отдадат ли се на техния илюзорен свят - тотално губят връзката с реалността. Или изплискват легена и просто ги "няма". Или се наблюдават постоянни драми и филми. И в двата случая трудно излизат от този свят. Другият важен момент при Рибите е да спрат да плащат данък обществено мнение и да не се слагат на всеки на всяка цена, за да бъдат харесвани. Защото без да се усещат започват да работят срещу приятелите си, просто не заемайки страната им в някаква обща за двамата ситуация, заради вътрешния си дълбок страх от решения и действия, "ох, как ли ще изглеждам?" и т.н.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 15:08 от Джулая

# 595
 • Бургас
 • Мнения: 4 094
Рибите не обичат дълготрайни ангажименти и от тази гледна точка не могат да бъдат лоялни така като го разбират Раци, Телци, Скорпиони, но с тях е весело, интересно и безгрижно ако ги хванеш да са с това си лице.Иначе имат невероятната способност да са като хамелеони и във всяка среда могат да се впишат и да изглеждат много достъпни и благонадеждни.Имат много познанства по тази причина.Мисля, че могат да бъдат добри приятели, но с хора, които не ги обсебват и им дават достатъчно свобода.

# 596
 • София
 • Мнения: 12 998
Защото без да се усещат започват да работят срещу приятелите си, просто не заемайки страната им в някаква обща за двамата ситуация, заради вътрешния си дълбок страх от решения и действия, "ох, как ли ще изглеждам?" и т.н.
А, ето това баш. Аз реагирах доста бурно и бях истеричната и странна. Grinning

# 597
 • Мнения: 8 190
Защото без да се усещат започват да работят срещу приятелите си, просто не заемайки страната им в някаква обща за двамата ситуация, заради вътрешния си дълбок страх от решения и действия, "ох, как ли ще изглеждам?" и т.н.
А, ето това баш. Аз реагирах доста бурно и бях истеричната и странна. Grinning

О, да. Искат да ти редактират реакциите.
Споделя ми нещо абсолютно откачено, и се обижда от автентична ми реакция. Казах му, че няма да ме накара да стъпвам по терлици, и че си стоя зад мнението. Голям мъж  е, да се оправя. Всичко е опит за манипулация, от момента в който си отвори устата.
Голяма школа се оказа. Сега ги разпознавам още по-бързо и режа из корен.

# 598
 • София
 • Мнения: 12 998
В началото на връзката ни май не беше такъв...хм..по отворен беше,всичко беше спонтанно..

Това исках да питам и другите, които изказаха по- крайните мнения.

Моят опит с рибите е подобен- винаги трябва да ги буташ за нещо, да ги навигираш какво искаш, сравнително лесно угаждат, де, но никаква инициативност, потайни са и не казват за себе си, но са внимателно съзерцателни, пазят си границите като луди, искат да се харесат на хората, които се държат зле с тях. Не си спазват плановете. Постоянно обещават нещо и никога не го изпълняват или е с такова закъснение, че на теб вече ти се е отщяло. Имала съм и в миналото приятели, на които като се нацупя, вода ми носят, но като съм нормално отворена към комуникацията, водата е от 9 кладенеца. Сякаш не можеш да се отпуснеш да си "готин", а все трябва да си дръпнат с тях, че да се държат като що- годе нормален човек. За мен са дефиниция на крейзимейкъри.
Но сега има една риба около мен, която е като мечта. Все има идеи какво да се прави, все се съобразява, като каже нещо, е бетон. Но аз не съм свалила гарда и се чудя дали това и при типичната риба е нормално- в началото да са много изпълнителни, вдъхващи доверие, а после, като хлътнеш- да се превръщат в мързеливци с шроьодингерови рефлекси, които постоянно трябва да тикаш. Аз като рак не искам да се сблъскам с някаква постстуденина и пасивност.

Такива ли бяха и вашите, преди всичко да тръгне надолу, или още в началото си бяха пасивни?

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 18:16 от The Catcher in the Rye

# 599
 • Мнения: 5 902
Моите рибки мъже правят впечатление на активни хора, но всъщност като ги опознаеш, разбираш че са неинициативни и се задоволяват с малко на чийто фон да изглеждат значими. И са скатавки, ако нещо стане напечено Grinning Но иначе са приятна компания, зависи какво търсиш.

Общи условия

Активация на акаунт