Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 993
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • Карлово
catwalk стягай повече памперсите и аз имах този проблем

Помагате ли им да се обръщат?

# 196
VSD завиждам ти за пазаруването,защотото това са ми любимите марки. А знаеш ли дали имат онлайн пазаруване от Турция,тъй като аз няма да имам възможност да отида до там, а знам за голямана разлика в цената.

Нотова- Анастасия се обърна по 1-2 пъти и от двете посоки и това е  Joy Показа, че го може сега защо да се мори детето  hahaha

matza83 дано ви се размине,въпреки че моето мнение е че по-добре докато са малко,но пък бебчовците ни май са прекалено малки  newsm78

Женище се радвам да се видим,ние по принцип планираме да ходим на Рали България,но не сме решили нищо конкретно още...

За козето мляко - аз не го харесвам никак,но знам че то е най-близко и затова от двете зли (краве или козе) е по-добре козе,но мама-крава си е най-добре  Joy

Весето - явно много се различаваме,защотото мен това спокойствие ме подтиска ужасно. Не понасям да изляза на разходка и да виждам само познати лица,а да няма с кой да пия едно кафе,защотото в малкия град еснафщината е на високо ниво. Всичките ми приятелки от детството са студентки било то в България или навън.

За вдигането и Анастасия има огромно желание да не стой легнала,набира се все едно ако и подам ръка ще хукне да бяга hahaha

Сиренце,благодаря че попита,той е много доволен- каза,че се чувствал като дете в магазин за бонбони  Laughing Но аз съм адски изнервена и не знам докъде ще доведе това.Много ми липсват приятелите ми.

ena4 аз нямам търпение да стане по-голяма Анастасия, че да си играем с лунен пясък или тем подобни  Rolling Eyes

Ди ми, добре дошла Hug

Ох после ще пиша пак,че малката днес не е спи за повече от 15минути и е адски неспокойна,много тжно плаче Cry

# 197
Привет  Hug

Виждам че пак сте дискутирали ваксината за Ротавирусите. А знаете ли че трябва да се направят изследвания преди да се постави ???
Цитат
Препоръчително е преди имунизация на всяко дете да се направи микробиологично изследване на фекалии, за да е сигурно, че то не страда от чревна инфекция, която не толерира ваксинирането.
Така че ако се решите, аз не бих  Peace , то внимавайте как го правите.  Peace

Маринелс напълно те разбирам. И аз съм родом от малък град е може не толкова малък и с доста повече кафета  Laughing Но като си отида и повече от седмица не издържам. И аз не се софиянча  Mr. Green но тук въпреки големите разстояния ми е по добре  Peace Надявам се да намериш с кого да излизаш на разходка, че много самотно звучиш.  Hug Добре че поне таткото е щастлив  Hug

di mi Добре дошла  Hug

matza83 ще го питам дали е още на същото мнение  hahaha  Joy  Дано да му се размине на малкия  Praynig

ена4 браво на малката сладурана.  За подарък, може да вземеш пъзел или домино. А ако обича да оцветява има и такива фигурки за оцветяване с боички или някакъв конструктор  Peace

redreny2000 Защо толкова държиш да даваш бисквити  newsm78 Може да му даваш резен морков или краставица, а може и плод - ябълка или парче круша, с което да си чеше венците. Хем приятно хем полезно. А това, че детето не знаело какво да прави парченцето, което е отчупило е защото цялата храна която приема е пасирана.  Peace Ако ти не му даваш само напълно пасирана храна, няма да имаш никакви проблеми  Peace  А после и парченца за да се научи да дъвчи  Peace Аз познавам и едно дете дето не можеше да дъвчи до 3г. защото все пасирана храна ядеше. Ама кайката каза че така и било по лесно и после...  Shocked зор не могат да го научат да дъвче.

За козето мляко това е от време оно, както се казва. Да не говорим че преди време и с кисело мляко са хранили децата, ако няма кърма. Така че все още има и такива неща. Мъжа ми е казвал, че баба му за да спят като са били малки и да не се будят са им правили попара с вино  #Crazy  Така че хората на село не само че не ползват интернет, но и не се интересуват от новите неща в повечето случаи си карат по старому /е не всички разбира се, никого не искам да обиждам/.

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 18:09 от mama_vessy

# 198
Бета, за количката то си е  до дете. Баткото я мразеше. Малкият я търпи. С големия беше зор около никненето на зъбки. Дребният сега се научи на хубаво в слинга, че зяпа насам-натам, но си спинка и в количката.

ВСД, какво значи името на вашето бебче?

Весет0, моята племеница е била съвсем кратко на НАН. Още на първия месец е минала на домашно краве кисело разредено с водичка. Козето пък е по-близо до човешкото. Не знаем какъв е бил случаят, така че да не съдим хората.  Wink Иначе към 9-ти месец е нормално да е въведено вече киселото млекце и дори може да се замени АМ с кисело, ако детето няма алергия към него.

Редрени, малко трудно ще уцелиш момента. Wink Баткото ми ядеше бисквити и солети със зъби. Рядко се е давил, пък и бързо се оправяше като се задави. Няма страшно.

Маринелка, ти май беше питала в анкетата за захранването как да се процедира. Един възможен вариант за майките, които дават готово пюре: първи ден - 1-2 лъжички, втори ден - 1/3 от бурканчето, трети ден - 2/3 от бурканчето.

Ми_ти, добре дошли!

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 19:17 от mama Barba

# 199

VSD варненските мами имаме среща всеки четвъртък между 11.30-12 ч. пред летния театър. Там пием кафе и след това тръгваме на разходка.

Заповядай с нас.
Би било чудесно, само че ще е малко на по-късен етап, защото режимът на бебо не ми позволява да излизаме тогава, а и скоро ще стане жега и точно по обяд не смятам да излизам  Rolling Eyes Сигурно и вие ще смените часът заради жегите...

За режима на хранене ли става въпрос?
Ако е това всички храним децата навън и кърмещите и даващите АМ мами
Не виждам какво може да ти притеснява
А пък точно на кафето на Летния и приятно и прохладно и приказката върви така че за сега няма да променяме чеса на срещата
Щом казваш че ти е скучно и нямаш приятели заповядай

# 200
аз не че нещо лошо относно козето мляко,ама просто не бях наясно...мислих,че след като не се дава краве мляко,това важи и за козето...Относно масленноста...козето също е много маслено...мисля,че е по-маслено от кравето....до колкото си спомням от учебника...може и да се лъжа....

Мама Весси,на моя мъж също прабаба му му е слагала в попарата вино за да спи:)

Сега ходих да си взема резултата от носния секрет на Ванеса...незнам дали ви бях споменала,че сме пуснали...е имаме си и Стафилококи и Стрептококи....аз сама реших да и ги направим...не попитах личния,а когато отидох за направление ме направи на нищо...така ми се развика...нищо му нямало,ква била тая глупост,кви били тия носни секрети....така ме е яд,че е в отпуска...щях да отида да му трясна на бюрото резултата... #Cussing out #Cussing out Сега ще се обаждам на калекото на мъжа ми,че той е лекар УНГ в Сф и мнооого си разбира от работата..поне на него имам пълно доверие...пък после и на педито ще я заведа за консултация,че тоя месец пак ваксини ще пропуснем и ще вървим 2 месеца назад...лекаря който замества личния неможело да слага ваксината,трябвало личния да си е тука...По този повод....имам спомен,че имапе мама чието бебе също имаше бактерии в носа...Те проблем ли са за слагането на ваксините...Те доколкото знам не са болесно състояние и се чудя при наличие на бактерии позволено ли е да се слагат ваксини...

# 201
Сега ходих да си взема резултата от носния секрет на Ванеса...незнам дали ви бях споменала,че сме пуснали...е имаме си и Стафилококи и Стрептококи.... имам спомен,че имапе мама чието бебе също имаше бактерии в носа...Те проблем ли са за слагането на ваксините...Те доколкото знам не са болесно състояние и се чудя при наличие на бактерии позволено ли е да се слагат ваксини...
Весето,аз съм мамата   Wink на бебето със стафилококи в нослето.Пропуснахме приемът на ваксини,докато не изчистихме бактериите.Предполагам,че ще ти предпишат Бактробан,локален антибиотик,с който мажещ вътре в носленцето.Да не те притеснява отлагането на ваксините,лекувайте бактериите и след това  Peace

# 202
  • Варна
VSD завиждам ти за пазаруването,защотото това са ми любимите марки. А знаеш ли дали имат онлайн пазаруване от Турция,тъй като аз няма да имам възможност да отида до там, а знам за голямана разлика в цената.

Ще проверя и ще пиша ако намеря нещо  Thinking

Привет  Hug
Виждам че пак сте дискутирали ваксината за Ротавирусите. А знаете ли че трябва да се направят изследвания преди да се постави ???
Цитат
Препоръчително е преди имунизация на всяко дете да се направи микробиологично изследване на фекалии, за да е сигурно, че то не страда от чревна инфекция, която не толерира ваксинирането.
Така че ако се решите, аз не бих  Peace , то внимавайте как го правите.  Peace
Ама защо лекарите не казват, че трябва да се направят изследвания? Днес по време на консултацията специално попитах лекарката за Ротарикс, тя само каза да се обадя ако реша след около 2 седмици и да отидем да я дадат на бебо. Ама нищо не спомена за предварително изследване  #2gunfire

ВСД, какво значи името на вашето бебче?

Аслан е старобългарско, а и турско име, означава лъв. Малко ме е срам да си призная, че се влюбих в името когато гледах "Хрониките на Нарния", там имаше един много красив лъв с името Аслан...  Embarassed Сега обаче виждам, че изборът ми е бил чудесен, защото бебо се държи като истински лъв  Joy

Таша, аз малко се притеснявам да кърмя навън, правя го често, но не съм свикнала да го правя около много хора  Embarassed Но щом всички вие го правите, защо да не мога и аз  Whistling Ще пиша когато ще се присъединя към вас! Много благодаря за поканата  Hug

# 203
Сега ходих да си взема резултата от носния секрет на Ванеса...незнам дали ви бях споменала,че сме пуснали...е имаме си и Стафилококи и Стрептококи.... имам спомен,че имапе мама чието бебе също имаше бактерии в носа...Те проблем ли са за слагането на ваксините...Те доколкото знам не са болесно състояние и се чудя при наличие на бактерии позволено ли е да се слагат ваксини...
Весето,аз съм мамата   Wink на бебето със стафилококи в нослето.Пропуснахме приемът на ваксини,докато не изчистихме бактериите.Предполагам,че ще ти предпишат Бактробан,локален антибиотик,с който мажещ вътре в носленцето.Да не те притеснява отлагането на ваксините,лекувайте бактериите и след това  Peace
Момичета какви признаци са показвали бебчетата, че сте пускали носен секрет. На моето бебче всеки ден му чистя по едно "пиленце" от нослето, но не съм смятала, че това е притеснително, пък и като цяло нослето му не тече?!

# 204
  • София
redreny2000 Защо толкова държиш да даваш бисквити  newsm78 Може да му даваш резен морков или краставица, а може и плод - ябълка или парче круша, с което да си чеше венците. Хем приятно хем полезно. А това, че детето не знаело какво да прави парченцето, което е отчупило е защото цялата храна която приема е пасирана.  Peace Ако ти не му даваш само напълно пасирана храна, няма да имаш никакви проблеми  Peace  А после и парченца за да се научи да дъвчи  Peace Аз познавам и едно дете дето не можеше да дъвчи до 3г. защото все пасирана храна ядеше. Ама кайката каза че така и било по лесно и после...  Shocked зор не могат да го научат да дъвче.

Благодаря на всички, които се включихте за бисквитките. Да ви кажа не знам дали държа или не на бисквитките, не съм решила. Но тъй като ме посъветваха и реших да се допитам до мамите с опит, за да съм подготвена. Сами знаете, че колкото и да четем и да се интересуваме, все нещо ще ни убегне.
mama_vessy твоята идея с парче зеленчук ми допадна много:) Благодаря много Hug

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 21:17 от redreny2000

# 205

Нашите бактерии са в следствие на  това,че беба беше болна...когато я заведохме на педи тя каза,че могат да се развият бактерии,ако продължително време проблема не се овладее...е факт са...Няма да даваме антибиотик... Калеко каза,че предполага,че са от възпалението на сливиците и трябва носа да се изчисти...каза никакви физиологични р-ри да не слагаме,защото те поддържали бактериите...Морска сол каза да загреем и да слойим в някакво пликче и да слагаме няколко пъти по 3 секунди отстрани на нослето...нещо като игра да го направим и по 1 капка фенистил... дано това помогне,че не ми се дават никакви антибиотици....

виккиимм,аз реших да и вземем секрет от носа,защото беше болничка и след това така и не и се оправи нослето....не и тече,а се запушва частично...прихърква...и вадя твърди сополчета от нослето....

# 206
  • Видин
Да се запиша на 14 страница  Mr. Green Нещо ви изпуснах  Tired Ама правя ремонт вкъщи (аз, щото мъжо го няма) - сменяваме дограма, нови щори, ремонтче леко на банята... и е мазало  Mr. Green

# 207
di mi ДОБРЕ ДОШЛА!!!
Вие малко ме обърквате понякога, бисквитите не се ли даваха след 7-ми месец или по-късно заради глутена? Има си специални в България също съм ги виждала пети бюр или нещо такова, и хип има също специални за бебета, които се топят и така не се дави детето.
Моето бебче днес за първи път се обърна от гръб на корем, много му се радвах, и като видя че може докато не заспа все си се въртя  hahaha.
За сядането и тя се пъне, щом я хванеш за ръцете и вече се набира да става, това упражнение не е лошо заради равновесието и главичката, но без да ги оставяте да седят, вдигате за няколко секунди и пускате назад, супер начин за успокояване, поне моето веднага спира да хленчи. Днес открихме и една супер интересна играчка - найлонова торбичка, игра си (под мое наблюдение) повече от 20 минути.
За млякото, една съседка даваше на нейното 2 месечно бебе купено от магазина и разредено с вода, ми сега е на диета заради диабет, не зная дали млякото е виновно или винения кебап на 5 месеца  #Crazy, обаче детето не е добре. Аз лично внимавам с тези неща, това че баба ми го е правила не означава нито че е "близо до природата", нито че е добро, щот те и пиявици са си пускали за високо кръвно и много други страховити неща можем да се сетим, ама извинете във всяко семейство е имало поне по едно мъртво дете/бебе, някак си предпочитам да се водя от новите тенденции.
VSD, много хубаво име си избрала, аз исках Органа (основателят на Велика България), обаче не ми се прие предложението, та ме преместиха с няколко века по-близо на Иван Асен  Joy.
veset0, нещо не разбрах, защо личния ти слага ваксини и дава направление, а не педиатърката  newsm78?
аз нямам търпение да стане по-голяма Анастасия, че да си играем с лунен пясък или тем подобни  Rolling Eyes
Не знаеш какво искаш, ние с хама перличките луднахме, че и от дупето вече си ги вадим, пък какво ли остава за пясък, порадвай и се още докато е на големи плюшени играчки, че дребните играчки са си гаднички, па и не може да му ги дръпнеш с прахосмукачката, че се сърди  Crazy.
matza83, инкубационния период е две седмици след първата пъпка на едното дете, искрено пожелавам и вас да ви размине, а баткото как я кара, нашя батко беше само наприщен много иначе нямаше температура и проблеми.
marinels, аз съм родена и отраснала в София, вдигнах си чукалата и дойдох при принца с най-красивите очи, в малко провинциално градче, и никога през тези 6 години не съжалих за решението си. В крайна сметка е много по-важно с кого и как живееш, а не къде. Още си в шок от разликата, след седмица ще си намериш дружки и ще се отпуснеш, сигурна съм че и в Ловеч има чудесни хора, които си струват времето и вниманието. Стискам палци бързо да ги откриеш. Иначе споделям мнението на Весето, много се кефя, че с количката стигам до където си искам и не ми трябва кола, че ходя да взимам баткото от градина пеш. А мъжът ми на всички разправя, навсякъде в България е прекрасно само в София е ужас и съветва да се ходи във всеки друг град, но не и в София. Варна му е любим град.
Бягам, че на нас баткото ни е проблем със спането а не бебето  Mr. Green.
П. П, да си продължа фермана  Joy, сега се върнах по-напред та видях.
bzepic, много страшно чудовище имате явно, примлясква, а  hahaha От кога спят заедно в една стая с баткото? Не се ли буди през нощта като се кърмите?
Малката не се буди през нощта (има Провидение, големия до сега ни яде съня, а бебето спи), затова от 2. месец я преместихме при него (по съвет на педката, да не ревнува баткото и беше права), тогава се будеше веднъж на нощ, носех я в нашата стая, кърмех и връщах в нейното легло. Сега си спи по цяла нощ и според педиатърката спи понеже "не и скачаме по главата".
За теб Лъки бих предложила ако имате вила/село или пък възможност някоя баба да дойде с теб, да отидеш някъде поне за седмица с децата. Милото ти хем да се наспи, хем да усети липсата ви. Много помага, разбира се с две ръце подкрепям казаното от mama_vessy, развода е най-лесното, по-трудно е да запазиш щастието за което си се изборила. Не зная дали ти направи впечатление, но няколко мами с по две деца сме написали, че сме минали през това, значи не си изключение и както виждаш не сме разведени и даже още сме ФлУбени в мъжете си. Който е свестен си остава свестен, само трябва да се наспи.
Е сега вече бЕгам, че нашия татко успя да пребори големия хулиган (ний си ги делим, татко за батко и аз за бебе, в случая аз имам по-лесното, ама нали тати няма цици  Mr. Green).

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 23:39 от bzepic

# 208
  • София
Цитат
За косопада да ви успокоя, след като спрете да кърмите, косата се възстановява.
Съмнявам се  Rolling Eyes
catwalk, дали му стига кърмата на бебето ти, може да следиш по показателите - памперси, наддаване и общо състояние на бебето. Ако смяташ, че не му стига- можеш да обмислиш каква би могла да е причината бебето да не получава достатъчно мляко и да я отстраниш.
hick, след като даде пример с децата на приятелката ти, мисля, че не съм разбрала точно какво имаш предвид. Предположих, че говориш за това ранно детско развитие, където бебета на по годинка учат математика, четене и подобни(естествено не на чин и с учебници, а по начин подходящ за възрастта). Иначе за образователните игри, както казах, подкрепям ги. За да стане по ясно - примерно редене на кубчета едно върху друго, слагане на кутии една в друга, играчки с определени форми и цветове и т.н. Това даже не мисля, че подлежи на обсъждане, едва ли някой е против. Привърженик съм и на плуването за бебета, но не ми допада тази активната гимнастика, която обсъждахме преди време в темата.
kukumindrela, защото оризовата каша не е алерген(когато не е въведена твърде рано), за това я предпочитат за първа храна.
Notova, Никола се обърна за първи път, като навърши 4 месеца. Обърна се от гръб на корем. До сега не се е обръщал от корем на гръб.
Маринелс, разбирам те за скуката и за "софиянченето". На мен не ми е точно скучно, а не понасям да ме зяпат. Говоря за малък град, в който съм живяла и често отсядам при роднини. Седна в парка с детето - зяпат ме като чужда, седна на кафе - шушукат на съседната маса, нося детето в слинг, чак главите от колите си подават. Не се правя на гражданка, родена съм в едно село с 300 души население, но някак съм привикнала да правя това, което на мен ми е приятно, без някой да ми отделя специално внимание, след като не им преча. Предпочитам, ако се интересуват от мен, директно да ме заговорят и да обсъдим каквото ги вълнува. На село също е спокойно. Сред комшиите съм си като вкъщи, открито и спокойно общуваме, без тази тежест на "селското" в гражданите.
аз не че нещо лошо относно козето мляко,ама просто не бях наясно...мислих,че след като не се дава краве мляко,това важи и за козето...
Весе, и аз нищо лошо за млякото, ама ми се струва, че си си баш права. То може да се е практикувало(за жалост и се практикува), но едва ли е изобщо приемлив вариант.
М/у другото щях да пиша миналия път, като се отвори дума за АМ/краве мляко, но забравих. Та имаше коментар, че майките давали кисело мляко вместо АМ от безпаричие. Обаче няколко примера от мои близки показват, че явно доста хора го правят от глупост, въпреки, че имат пари и за най-скъпото АМ. Живее в палат едната особа и съм наясно с възможностите им, но тя ми каза :"След като няма кърма, по -добре истинско екоогично мляко, вместо химията"  Tired . Другата пък каза, че детето не харесвало АМ, но кисело мляко със захар харесало иза това  Rolling Eyes . А педиатър от Своге ми каза, че масово некърмещите хранят с кисело мляко, защото го смятат за по-добра алтернатива, пред "химията", а по-малък процент го предпочитат по финансови причини.

# 209
Здравейте, мами. Посред нощ ви навестявам както обикновено  Mr. Green
Утре сме на рожден ден на племенника ми, който става на 3. Идеи за подарък?Дрехи няма да купувам, кажете някоя играчка, която сте пробвали скоро.
ена, с какво обича да си играе детето? Моят племенник е на 3 също и е луд по коли. Много си играе с един гараж на няколко етажа - пуска си колите по пистата, кара ги, паркира ги... Също и с една работилница за ремонт на коли, кара боби кар (пак кола, по колела не си пада). Иначе, хубав подарък за тази възраст са мемори игрите, пъзели, боички за рисуване с ръце, пластелин с форми за игра; игри за развиване на фината моторика - нанизване на копчета или макарички на връзка, правене на фигури, оригами, построяване на замък от дървени елементи, конструктор, дървени плочки, кубчета, лего...
Commelina, определено не е добре да ги слагаме да седят отсега, но Ади вече я слагам полулегнала, подпряна на възглавница, защото лежи само, когато спи. През останалото време е в поза за коремни преси - главата и краката стърчат нагоре  Joy
catwalk, стискам палци, дано да наддаде Преслав, но в жегите е нормално да ядат по-малко дечицата
VSD, като прочетох Аслан и точно за "Хрониките на Нарния" се сетих и се чудех дали има връзка. Мъжът ми и той имаше разни идеи да си кръщаваме децата на любими герои, но комбинацията между лично и фамилно име се получаваше все като Ричард Груев  Whistling
amanita, ти ме разби вече  Party С децата и ремонт да правиш и то без мъжа ти...как се справяш нямам идея...
Който е свестен си остава свестен, само трябва да се наспи.
По повод спането днес мъжът ми ходил на някаква квантова диагностика и ми показа анализът да съм се уверила сама колко бил изтощен - всичките му проблеми идвали от недоспиване и преумора, та да съм му влезнела в положение и да съм спряла да повтарям, че нищо не правел, защото давал всичко от себе си... явно наистина има нужда от почивка  Tired
Лъки много е важно как ти гледаш на него, ето аз тези дни съм сложила мрачните очила и ми е черен за всичко, въпреки че се старае. Погледни дали ти не си прекалено изнервена покрай децата и затова да му намираш кусури. Аз когато съм много уморена все ми се струва, че той нищо не е направил.
marinels, права си. Сложила съм си от най-черните. Само като го погледна и "виждам", че нищо не прави, дори да го прави в момента  hahaha
hick, линкчето на книгата не е свързана с ранно развитие, но там много точно е обяснено що е то, защото повечето хора си мислят, че се стараем да правим от децата си гении. А по въпроса с въображението не съм съгласна с
Хик, не съм запозната с метода, който коментирате, но си мисля, че креативност и въображение не са неща, които се учат - или ги имаш заложени, или не.
Напротив, освен, че си мисля, че може да се стимулира развитието им, със същата сила смятам, че при дете с развито въображение, благодарение на умни учителки или баби спокойно може да закърнее. Достатъчно е всеки ден да му повтарят, че тревата е зелена и не може да я рисува друг цвят, че няма летящи крави и т.н.
mama_vessy, пробвала съм го преди и аз номерът с писането. Сега обаче съм на вълна приказване и съм толкова спокойна като говорим, че мъжът ми излиза извън нерви  Close Преди ставах като фурия - навикам се и после си продължим по старому, а сега как съм можела с толкова спокоен глас да му казвам еди какви си неща... определено го плаша  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт