Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 996
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
 wavey

Аз от толкова много въпроси дето зададох, някъде се загуби този за ваксината Ротарикс. Вие ще слагате ли такава?
Аз не мисля да слагам нито една от НЕзадължителните  ваксини! 

Аз да ви питам нещо Thinking. От няколко дни бебо много яростно си дъвче палците на ръцете, а понякога си напъхва палеца толкова дълбоко, че след минутка повръща. Казах "дъвче", защото неговото не е смукане, а направи дъвкане. Няма начин да го накарам да спре, биберон не иска. В добавка много се лигави... Възможно ли е скоро да започват да му никнат зъби и затова сега венците да го дразнят?  newsm78 Знам, че зъбките започват да излизат към 6-и месец... 

Ние сме по същия начин, само дето не винаги дъвче, но и смуче и направо й гъбясват пръстчетата....Аз й ги вадя и тя пак...не признава в такъв момент бибата  ooooh! ....

# 106
Здравейте момичета,
от вчера съм ужасно тъжна Cry. Имам причина, която с никого не мога, а и не искам да споделям, но ми е много болно и мъчно и кофтито е че в тези моменти намирам най-много кусури на мъжа ми, който се опитва да прави всичко да ми угоди. Иначе тази вечер уж трябваше да сме на Вонеща вода-запазих аз места,гледам минерален басейн,доволна,че ще плуваме с малката и отиваме,облякохме банските,слизаме на басейна,взела съм я аз да влизаме двете,стъпвам на стълбичката и ледена вода ме докосна  Shocked Shocked Онемях. Оказа се че в избрания от мен хотел водата не е минерална, а само я топлят. Тръгнах да търся хотел с минерална, оказа се че в един има, но я пускат за малко  Shocked Да разреди другата Shocked Та се качихме на колите и си тръгнахме. И понеже това село е на прохода Хайнбоаз много се чудихме дали да не драснем към морето, но проверихме прогнозата за утре,че го дават студено. Минахме през Търново да хапнем в любимото ми заведение Щастливеца и се прибрахме.

Миш,аз задължителните не искам да слагам, а какво да говорим за други...

VSD и ние сме така, купихме чесалка, но не я харесва, виж плюшените играчки са й любими, а аз се притеснявам да не налапа влакна от тях,добре че не са космести.

За детската кухня -знам че е по-вкусно, но както Мигео беше казала по-вкусно е защотот е подправен. А аз така или иначе не обичам подправки,затова не ми пречи да й готвя. Или поне сега така си мисля  Twisted Evil

Хайде,аз отивам да си поплача,ако мога,че гледам да се крия от мъжа ми

# 107
  • Русе
marinels,  Hug
"Щастливеца" и на мен ми е любимо  Heart Eyes

За детската кухня- май няма да се възползвам... Бях записала Вайана, ама със зор изяждаше половината супа. Второто и десерта не искаше да ги яде. Аделина мисля изобщо да не я записвам

# 108
Маринелс, spoko оправяй бързо проблема и си слагай усмивката на лицето-Анастасия не иска мама да е тъжна, нали?
Аз също ще ползвам млечна кухня, но може би не на 10 месечна възраст-тогава детето няма да е опитвало всичко, което се използва там за приготвянето на храната. С баткото бях вземала от частна и после от държавна кухня-разликата беше огромна. От държавната се отказа и самото дете още на година и половина и после вече си ядеше от нашата храна, като внимавах да не му давам пържени неща, а ние доста ги обичаме. Laughing

# 109
Здравейте:) Днеска времето пак е кофти...
За детската кухня ние ще се възползваме...в тукашната детска кухня готвят прекрасно,не ползват толкова подправки и децата наистина си папат с удоволствие...На племенникът ми докато са били тук сме взимали..ядеше си ...а той е ужасно злояд.....

Момичета,току що гледах по ТВ-то даваха,че някакъв световно известен лекар бил в България...нещо свързано именно с храненето на децата... Той каза,че е абсолютна заблуда ако смятаме,че е по-добре да правим домашни пюрета... newsm78 Качеството на тези,които се продават било следено на 100%,а при домашните зеленчуци не било така  Shocked

# 110
Добър ден момичета  Sunglasses

Чувствайте се почерпени.

Навън времето е ужасно , меко казано. Ама след малко си грабвам чукалата и излизам  Laughing
Виждам, че сте задали няколко въпросчета, и макар , че сме ги обсъждали най-малко три пъти, ще отговоря.

1. От кой месец смятате да започнете да давате нещо различно от кърма/АМ на бебето си?(навършен) - 5 месец
2. Какво ще бъде то - каша, плодово пюре, зеленчуково,сок или др. - Зеленчуково. Със сигурност картоф. Постепенно след това ще прибавям морков, тиква, целина, спанак и т.н.
3. Смятате ли да приготвяте домашно продукта или ще ползвате готови? - Със сигурност ще приготвям.
5. Ако ще приготвяте вкъщи как ще се справяте с храните, които ги няма в този сезон - ще използвате домашно замразени или от магазин? - Домашно замразени. Което го нямам или свърши , ще купувам. Харесвам Бондюел.
6. По каква схема смятате да започнете, т.е. по колко лъжички на ден и как ще увеличавате - не съм сигурна дали тук няма да са много еднаквите отговори, но все пак предполагам че ще се появи някоя мама, която да послуша "добрите" лекари и да почне от първия ден с цяло бурканче пюре - Първо две - три лъжички. Ще повторя няколко такива хранения.

За детската кухня все още не съм го обмисляла, но мисля, че няма да го запиша. Може да е разнообразно , но вътре има толкова подправки , сол, захар и растително олио , че чак ми се гади. По този повод още от сега си записвам манджички , пюренца, супички и кашички.

Значи аз съм абсолютно заблудена  Laughing Laughing Laughing

# 111
  • София
Добро утро, момичета!

Май времето е лошо, ама няма много активни във форума. Успях да ви изчета набързичко.

За детската кухня все още нямам идея. Но си мисля, че ако съм вкъщи и имам възможност да готвя, бих готвила такива неща, които стават и за детето, като за него ще му отделям преди да сложа каквито и да е подправки. Въпреки че не знам дали ще мога да му предложа разнообразие, като в детската кухня. Но може би е добра идея, както вече penmar сподели, да започна да си колекционирам разни рецепти.

За Ротариск и ние бяхме в чуденка. Едни казват, че е добре, други, че няма смисъл. Накрая питах и педиатърката (те нали са си по-комерсиално настроени) и тя също каза да не слагаме. Та след много чудене решихме да не товарим детето с още химия.

Marinels  Hug

Някой от вас ползвал ли е турския вариант на Памперс, казва се Прима? Ние се взехме Prima Premium Care. Надявам се, че ще сме доволни, защото си взехме 2 големи пакета. Thinking

Спокоен ден на всички, че като гледам днес съвсем няма да е за излизане.

# 112
redreny2000 аз си си ги купувам от Турция и съм много доволна....Пък и разликата в цената не е малка... купувам ги за 18 лева от там,а тук са 26...Едни и същи са...няма разлика с тукашните

# 113
За детската кухня - аз съм много доволна. Баткото беше на частна кухня от 10-тия месец и си хапваше всичко. Голямо удобство си е, всеки ден разнообразие. Взимах му до 2г и 9м докато тръгна на ясла. Виктор също ще го запиша, като му дойде времето Simple Smile

marinels  Hug, ако ще ти олекне сподели с нас Hug Горе главата  bouquet

# 114
  • Пловдив
Привет  Hug

1. От кой месец смятате да започнете да давате нещо различно от кърма/АМ на бебето си?(навършен)
2. Какво ще бъде то - каша, плодово пюре, зеленчуково,сок или др.
3.Смятате ли да приготвяте домашно продукта или ще ползвате готови?
4. Ако ще използвате готови на кой марка сте се спряли и каква е причината за избора - цена, качество или др.?
5. Ако ще приготвяте вкъщи как ще се справяте с храните, които ги няма в този сезон - ще използвате домашно замразени или от магазин?
6. По каква схема смятате да започнете, т.е. по колко лъжички на ден и как ще увеличавате - не съм сигурна дали тук няма да са много еднаквите отговори, но все пак предполагам че ще се появи някоя мама, която да послуша "добрите" лекари и да почне от първия ден с цяло бурканче пюре
1. Около 6. Ще следя за признаци, че е готов.
2. Колебая се м-у оризова каша и зеленчук.
3. По възможност домашни, мнооого съм скептично настроена към готовите купешки пюрета. Убедена съм (за себе си, разбира се, не се опитвам да убеждавам някой друг Simple Smile) че купешките пюрета са пълни с боклуци. Давам пример. Ходихме на 1 парти по случай 1 юни и там естествено имаше представители на различните марки детски храни и козметики. Та подариха ми пюре на Хип Круши Уилямс, подходящо за след 4 месеца. Състав: Плодове 96% (круши 50%, сок от круша от концентриран сок от круша), оризов грис, оризово нишесте, витамин С.
Е, този "сок от круша от концентриран сок от круша" направо ми избоде очите. Не съм убедена, но ми се струва, че това е същият гаден концентрат, от който се правят т.нар. "натурални" сокове  Sick За моето дете предпочитам да взема 1 круша, да я сваря на пара или в малко водичка и да знам, че като му давам пюре от круша, то действително е от круша, без нишестета, концентрати и т.н.
4. Не знам.
5. Ще наблягам на сезонните. В общи линии, това, което ядем ние, това и за него, само че в подходящ вид и форма. Бабата на мъжа ми гледа зеленчуци, та ще замразим, каквото произведе, останалото от магазина.
6. С 1 лъжичка. И ще въвеждам по-бавничко храните, защото аз имам алергии, съответно и бебето е предразположено.

За детската кухня, държавната, същото мнение като за готовите пюрета.  Като гледам какви лелки работят в кухните, си представям колко ще е мазно, солено и сладко. Дано да имам време да приготвям сама. Ако се наложи, вероятно ще е от частна кухня, мисля си, че ползват по-качествени продукти и има по-добър контрол  newsm78 А и като са частни фирми, не могат да си позволят да развалят качеството, защото просто ще си  изгубят клиентите. Все пак има конкуренция и като не ти хареса, има къде другаде да идеш.

За Ротарикс и останалите незадължителни ваксини - не.

Момичета,току що гледах по ТВ-то даваха,че някакъв световно известен лекар бил в България...нещо свързано именно с храненето на децата... Той каза,че е абсолютна заблуда ако смятаме,че е по-добре да правим домашни пюрета... newsm78 Качеството на тези,които се продават било следено на 100%,а при домашните зеленчуци не било така  Shocked
Мисля, че производителите на пюрета са си платили, за  да говори така  Mr. Green

Аз да ви питам нещо Thinking. От няколко дни бебо много яростно си дъвче палците на ръцете, а понякога си напъхва палеца толкова дълбоко, че след минутка повръща. Казах "дъвче", защото неговото не е смукане, а направи дъвкане. Няма начин да го накарам да спре, биберон не иска. В добавка много се лигави... Възможно ли е скоро да започват да му никнат зъби и затова сега венците да го дразнят?  newsm78 Знам, че зъбките започват да излизат към 6-и месец... 
Ние сме по същия начин, само дето не винаги дъвче, но и смуче и направо й гъбясват пръстчетата....Аз й ги вадя и тя пак...не признава в такъв момент бибата  ooooh! ....
Същата работа и при нас  Crazy Хич не се и опитвам да му вадя ръцете, невъзможно е. И аз се чудя дали не е подготовка за зъбки. В добавка последната седмица е и доста нервен, не иска да си играе повече от 10 мин, спи му се, не може да заспи, нощем се буди по 100 пъти  newsm78

Спирам, че се олях  Blush Хубав ден  Hug

# 115
Много гадно време - чудя се лято ли е или есен?!  newsm78  #2gunfire

Маринелс  Hug Стискам палци да се разреши по-скоро проблема ти!

За детска кухня - не знам, можеби по-скоро не. Бих се доверила на частна, тъй като предполагам, че контрола и качеството ще е по-добро!  newsm78

# 116
  • Пловдив
Още един пост, че в предния се самозабравих и няма изчитане  Crazy

Имам въпрос към консултантките от ЛЛЛ.
Момичета, може ли да ми обясните как се отразява на кърменото бебе, когато майката има алергии и консумира продукти, към които е алергична или направи реакция към някой фактор от околната среда? Да очаквам ли реакция и у бебето, или напротив, то косвено ще се срещне с въпросните алергени и след това няма да има проблем с тях.

И една молба към ЛЛЛ.
Ако не ви затруднява, моля да ми пуснете линкове към статии и проучвания за ползите от кърменето за майката и за бебето. Попадала съм на много информация, но тя е била предимно във форума в мненията на отделни потребителки. Иска ми се да прочета в оригинал нещата, подкрепено с факти и проценти. Предполагам, че ще са на английски материалите, оправям се горе-долу с него Simple Smile

И двата ми въпроса не са спешни, когато имате повечко свободно време, тогава  Hug Благодаря предварително.

# 117

За детската кухня, държавната, същото мнение като за готовите пюрета.  Като гледам какви лелки работят в кухните, си представям колко ще е мазно, солено и сладко. Дано да имам време да приготвям сама. Ако се наложи, вероятно ще е от частна кухня, мисля си, че ползват по-качествени продукти и има по-добър контрол  newsm78 А и като са частни фирми, не могат да си позволят да развалят качеството, защото просто ще си  изгубят клиентите. Все пак има конкуренция и като не ти хареса, има къде другаде да идеш.

Commelina напълно съм съгласна с теб,аз не съм доволна от държавната детска кухня,сигурна съм че в частните е по-различно  Peace
marinels имаш голямо  Hug от мен

# 118
  • Карлово
За ваксината Ротарикс - не няма да я слагаме
За детската кухня - да ще си запиша детето на детска кухня и аз бях против в началото но като видях как готвят и останах доволна, не мога да кажа че има много подправки, а и след като се въведат повечкото храни защо не
Пламен не искаше да се храни в къщи, каквото и да му направех не го искаше а след като го записах на детска кухня започна по малко да приема и от вкъщи храна и така започна да яде без проблем всичко.Така че зависи от много неща но съм решена да го запиша

# 119
И една молба към ЛЛЛ.
Ако не ви затруднява, моля да ми пуснете линкове към статии и проучвания за ползите от кърменето за майката и за бебето. Попадала съм на много информация, но тя е била предимно във форума в мненията на отделни потребителки. Иска ми се да прочета в оригинал нещата, подкрепено с факти и проценти. Предполагам, че ще са на английски материалите, оправям се горе-долу с него Simple Smile
Commelina, аз съм чела в сайта на Световната здравна организация  Wink
Маринелс,  една голяма Hug от мен. Докато учех в Търново и аз редовно бях в "Щастливеца". Хубаво е, че още го има!

Общи условия

Активация на акаунт