Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 29 009
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Гледате ли Гала !!

# 211
Лъки,  Hug

ВСД, попитах, за да разбера какво значи името на лъва в Нарния. Определено се изненадах. Wink И ние сме фенове на поредицата.

По въпроса за това кой с какво си храни децата. Аз също се шокирах, когато ми казаха за бисквити Закуска на 5-месечно бебенце, но в крайна сметка всеки е свободен да избира за собственото си дете. Наскоро попаднах на подписа на една "малодетна" мама съфорумка, под който се подписвам на 100%, макар че децата са ми с 50% по-малко от нейните: "Преди имах едно дете и четири теории за гледането на деца. Сега имам четири деца и нито една теория." Wink

# 212
  • София
Привет, момичета!

Връщаме се от консултация. Вече сме 6200 гр. (преди месец бяхме 5400 гр.) и 62 см. (преди месец бяхме 57 см.). Да ви споделя много съм доволна от нашата педиатърка, тъй като ние много не сме я избирали, а се доверихме на нашата лична лекарка. Тя просто ни изпрати при нея, като се роди бебо. Аз нямах претенции, защото исках да имам педиатър наблизо за консултациите и ваксините.
Днес, като отидохме и веднага се сети, че бебо беше болен преди 20-тина дена и каза, че днес няма да бием ваксини newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
Ще бием ваксини чак следващата консултация на 11.08., като 3 дена преди това и след това ще даваме витамин С и калциев глюконат.
Както поменах ние не сме я избирали и по тази причина не сме обсъждали нищо за захранването. Очаквах, че този път вече може да ми спомене нещо, но тя нищо не каза. Така че май май ще ни съвпадне мнението, за което се радвам, защото така ще мога да се консултирам с нея и ще съм по-спокойна Laughing

# 213
bzepic , ние тук у наше село нЕмаме педиатър,който да е и личен лекар...На педи я водя на частно само...иначе моя личен е и на Ванеса .... направления и всичко останало може само той да ми ги даде...
Днес я водих на педи...за за 23 дни сме пораснали с 500 грама,вече е 6,150...педи каза,че е супер...нямало да и дава да става дебела  hahaha повече от 700 да не качва  Joy

# 214
забравих да полпитам..... на 3 месечна възраст какви ваксини ви сложиха? Пентаксим и Синфлорикс ли?

# 215
Мами, да питам тези от вас с опит в използването на преносими кошари - кога детето се слага на долното ниво? Сега ни предстои да купим такава за Гърция и заради балдахина (там е вероятно да има много комари) съм се спряла на  тази http://www.shtarkel.com/products/547-sgyvaema-kosharka-hepi-kid.html. Обаче се замислям - след като на нас ще ни трябва, когато сме на възраст 6 и половина месеца, дали да не търся по-евтина, само на едно ниво? Но тогава трябва да търся отделно балдахинче. От друга страна, ми харесва и повивалника, че го има, а по-простите модели на едно ниво нямата повивалник.  Но ви питам: до каква възраст (или до колко кг) ще издържа дете той? Иначе като цяло кошарките ги дават за 15 кг долно ниво, и 9 кг горно - а сега сме 7200кг - живи-здрави, септември може и 9кг да сме вече ... А какъв е опитът на мамите с две деца - до колко години може да спи там детето - не за постоянно, само при пътуване?
ВесетО, по план третият месец е вторият прием на Пентаксим (или  петвалентния Инфанрикс) и Синфлорикс.
Маринелке, виждаш ли - "жертвата"  да сте в Ловеч си заслужава, щом мъжът ти е щастлив с тамошната си работа Simple Smile

# 216
Amanita ставаме две в отбора на правещите ремонт без мъжете си  Simple Smile. Макар че мен времето ме саботира и явно няма да се свърши скоро.
skrech това за малкия град все едно съм го писала аз, дума по дума  Grinning харесва ми спокойствието му, по-голямата близост и сърдечност между хората, НО това побутване, тая коя е, от къде е, шушукането  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Благодаря на всички мами, които писаха по темата за Ранното развитие на детето  Simple Smile. С мненията на някои не съм съгласна, но всяка от нас  има право на своите убеждения, само се надявам, те да са в резултат на достатъчна информираност, а не на градски легенди и чуто от тук от там. Аз продължавам да се вълнувам и да търся информация, жалко само че не намирам много на български, а английският ми не е на толкова добро ниво.
Преди време говорихме за детските ясли и градини. Майка ми работи в детска градина и като я слушам с какво готвят на децата, как ги занимават и обучават направо съм потресена. Никакъв контрол върху това, което доставят, важното е да се вместят в бюджета, които са им определили. Щом не е развалено, значи става. Никаква заинтересованост от страна на преподавателите,  абсурд е да се говори за предлагане на малчуганите всеки ден на различна игра или занимание . Искрено се надявам положението да е такова само в тази детска градина.

Напротив, освен, че си мисля, че може да се стимулира развитието им, със същата сила смятам, че при дете с развито въображение, благодарение на умни учителки или баби спокойно може да закърнее. Достатъчно е всеки ден да му повтарят, че тревата е зелена и не може да я рисува друг цвят, че няма летящи крави и т.н.

Споделям написаното от теб  Simple Smile и от тук безпокойството ми по отношение на детските градини, преподавателите в тях и влиянието им върху децата ни става още по-голямо  Sad
Хубав ден на всички  Flowers Bouquet

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 13:59 от hick

# 217
Мами, да питам тези от вас с опит в използването на преносими кошари - кога детето се слага на долното ниво?

Сиренце, в свекърва ми малката спи на преносима кошара, но повивалника е страшно неудобен - къс е и не й стига, а за горното ниво сега е на 4месеца и не й е проблем спи си много добре там.

redreny2000 чудесни новини,браво

Лъки - подозирах че така са нещата,защото сама на гърба си го изпитвам. Ако има на кого да оставите децата и да отидете за ден-два сами мисля, че добре ще ви се отрази. Едно полезно нещо на Ловеч е че като ми се наложи мога да оставя малката и да духнем сами.

[ "Преди имах едно дете и четири теории за гледането на деца. Сега имам четири деца и нито една теория." Wink
Много добре казано.  Peace

skrechвсе едно аз съм го писала,съобразявам се дори в апартамента си какво говоря, защото съседите чуват и ходят да приказват на майка ми.

bzepic и аз го усетих това със спането, когато малката спеше при мен се будеше по 100пъти, а откакто се приучихме в леглото спи по 5-6-7часа. Забравила съм да ти кажа, че цялото семейство се смяхме на историята с чудовището.

Весето, твоя пост ме провокира днес да отида и да пусна носен секрет, защото малката хърка повече от баща си. Ще видим резултата в петък, въпреки че съм почти сигурна, че ще има бактерии,защото това хъркане е ужасно и се усеща секрет как се движи вътре.

# 218
Мами, когато се подаде декларацията за майчинството в какъв срок започва изплащането - пак ли се чака 15работни дни от подаването както с болничните? И пак ли се изплаща в началото на месеца за предходния или има фиксирани дати? Моите скъпи колежки от отдел персонал са ми загубили декларацията и се наложи да я попълвам наново, дано това не забави много изплащането на паричките #Cussing out

# 219
  • Варна
забравих да полпитам..... на 3 месечна възраст какви ваксини ви сложиха? Пентаксим и Синфлорикс ли?

Точно те Simple Smile Втори прием по принцип, на нас Синфлорикс-а ни го сложиха като първи прием, защото предният месец нямаха налична ваксина...

# 220
Мами, много сте изписали не мога да ви изчета! Само 2-3 включвания ще направя, че не ми е в изправност лаптопа и е ужас тука..
vest0, аз ти писах за носния секрет и бактробана преди време. Сигурно ще отложат ваксината, докато излезе чиста контрола!
sirence, ние от Джъмбо взехме мрежа против комари за кошара, имаше сини и розовки. Много са евтини и то колко да струват като представляват една мрежа с ластик по края. Купихме я преди да идем на вилата, но за щастие не ни се наложи да я ползваме! Имам някакъв ужас към комари и хапещи гадинки!
janica25, и аз искам да науча повече за записването в яслите и  градините!
Айде като ви изчета пак ще пиша! И благодаря за анкетата, въпреки че не съм отговорила ми помогна да си извадя много заключения и да не бъркам за в бъдеще!

# 221
За обръщането - ние преди два дни за първи път се обърнахме от гръб по корем. Но ще и трябва още време да го усъвършенства Simple Smile тя и няма  много възможност тук у дома да го практикува обръщането.

Жени този д-р Драганов е голям образ. много сме се смели с мъжа ми. Особено за теорията за момченцата и момиченцата Simple Smile
По повод полезно и не за костите - моята бебка иска само на крака да стои изправена. По принцип лекарката ни ни беше казала че е ОК, ама тя доста стои така изправена и се притеснявам. Вие имате ли информация по въпроса Simple Smile

Skrech - това за "химията" и киселото мляко...... Какво да кажа Simple Smile Киселото мляко на пазара определено е голяма химия Simple Smile Особено това за 29стотинки. Аз преди време бях искала да си сквася за мен. Носиха ми много домашно краве мляко.......... Ами с повечето не можех да сквася, само го съсипвах Sad

Marinels - ти ли беше тая която си взе сумати изпити? Как успя. Аз имам да напиша 1 курсова работа и да се явя на 1 изпит и не мога да седна и това е Simple Smile

# 222
                                Здравейте!
Аз свърших с късния обяд, и сега си позволих четвърт чаша червено винце и шоколад... Wine Glass
kukumindrela , абсолютно съм съгласна, че си е смешно при Драганов, особено след като чуеш казаното от него на вас, и от други мами. Laughing Репертоара му в годините си е все същия. Аз го ценя като професионалист, и му се доверявам.
 Аз не я държа Елица изправена, защото на 100% съм убедена, че после ще си "измоли" тази екстра, а според мен е доста рано за такова стоене. Леко повдигане и докосване на крачетата в скута или на друга повърхност- да( като игра и закачка), но стоене при което има пренасяне на собствената тежест върху гръбнака и ставите- не. За това конкретно не съм питала доктора, но изхождайки от тезата му за това, че детето само трябва да седне( при момченцата) и поставяне след навършени 6м. при момиченцата, както и НЕ използване на проходилки, а самостоятелно- с помощ от вас, като държите за ръка, смятам че е прекалено рано и не би помогнало по някакъв начин на детето, а има опасност от претоварване. Аз си мисля, че ако кърмачето все още не може да си държи главата изправена стабилно само не е добре да се прави това, както и да се захранва, сяда, и др. такива несвойствени още за него неща.  Peace за всичко има време, и децата си знаят. Но съм ЗА да се прави масаж и гимнастика на бебетата сега, защото съм убедена от ползата. Аз честно да си призная в това отношение не съм редовна и постоянна. А като извинение ми е, че нямам време Embarassed
sirence, за второто ниво смятам, че до септември няма да ви е необходимо. Гледам че тези преносимите кошарки второто им ниво е на 25- 30 см. дълбочина. А на 6м. бебе ще може да се захване, набере и да "надникне" през кошарата навън и надолу. Не ми се струва безопасно. Peace както са ти писали има такива комарници- тип мрежа, които се поставят върху самото легло, като шапка Wink, и в този вариант е по- удобно, ако детето е на ниско. Аз взех такава мрежа, като комарник на количката от ДМ (7лв.), а на опаковката е показан и варианта й за преносимо легълце.
janica25,  racholina , това е сайта на градините за гр. София http://kg.sofia.bg/?page=home

# 223
  • София
Реших да си направя едно рядко кафе (не съм пила от около една година) и да попрегледам какво сте писали. Нашата какичка вече е на градина и си е друго с едно дете.

Днес направих още един опит с количката, като вдигнах коша на около 30 градуса, уж да гледа и да се разсейва. Вярно, вози се един час и зяпаше наоколо и си комуникираше с околните, но като му се приспа, пак рееев. Та пак се прибирахме аз с едната ръка бутам количката, а той се вози като тигър на клон на другата ми ръка  Laughing  ooooh!.

Иначе е такова слънчево дете, усмихва ми се постоянно, а на кака си се смее с глас до разхълцване. А онзи ден го държи баща му и аз влизам в стаята, а той като започна да маха с ръчички, да рита с крачета, а от устата му текат едни лиги, точно се радваше като кученце, видяло стопанина си  Joy.

Новото при нас е, че все по-добре хващаме, а онзи ден се опитваше да си хване и пеперудката, нарисувана на възглавничката му  Laughing.

Има ли някое дете, което все още ака по 3-4-5 пъти като нас  Rolling Eyes. Ние един пакет памперси от 104 броя изразходихме за 17 дена (средно около 6 и малко на ден), въпреки, че доста често ака в легенчето. Представям си, ако не го издържах колко щеше да е. Памперс винаги са ми протичали, не ползвам нито с Бобо, нито с Яна съм ползвала. Сега сме на Хъджис, преди бяхме на Либеро, не ми протичат.

Малко да се върна назад какво сте писали.
ена4, нашият татко пък много се радва, когато Яна е учтива, даже наскоро ми направи забележка, че учтиво ме е помолила нещо, а аз съм й отказала. Иначе и ние имаме разногласия по въпроса с възпитанието, които в повечето случаи уеднаквяваме, но за съжаление все спорим пред детето, а не е редно.
Ти да не би да му удари едно по случай рождения ден, че твойта бебка толкова спа  hahaha?
И ние се готвим за рожден ден - какичката ни е на 14 юли, ще има фейско парти в клубче, с принцеска торта  hahaha.

Лъки, аз се замислих покрай теб, че и аз напоследък съм така.

Лъки много е важно как ти гледаш на него, ето аз тези дни съм сложила мрачните очила и ми е черен за всичко, въпреки че се старае. Погледни дали ти не си прекалено изнервена покрай децата и затова да му намираш кусури. Аз когато съм много уморена все ми се струва, че той нищо не е направил.
marinels, права си. Сложила съм си от най-черните. Само като го погледна и "виждам", че нищо не прави, дори да го прави в момента  hahaha
И ако прави нещо, защо недостатъчно бързо или пък защо не е свършил друго преди това  hahaha.

Аз си чета напоследък публикациите от преди 5 години, за да се сетя кое как е било и да ви кажа все същите неща сме писали и тогава  Simple Smile. Един смешен постинг открих: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=140226.msg2678964#msg2678964.

За захранването най-честия емотикон е:  newsm78. Забравих да кажа за детската кухня - взимали сме, след като стана на година и няколко месеца уж за по-голямо разнообразие на менюто на Яна от държавна кухня, но беше доста гадна, ядеше само част от второто.
За гризане съм давала ябълка, едни оризови екструдирани бисквити без сол, а по-късно бисквити Плазмон, коричка хляб - но всичко това след 7-8 месец.

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 17:31 от Betta

# 224
Здравейте,
Извинявам се предварително, че нахлувам в темата, но някои коментари тук ме провокираха.
Не знам дали някой от февруарската тема по някакъв начин е обидил някой тук или го е нарекъл лоша майка, или е коментирал начина на отглеждане на собственото му дете. Мисля че няма такъв. Имам спомени дори, че някои от нас ви поздравиха първи, след като се преместихте в "родени".
В нашата тема сме се събрали майки, които са толерантни към всички и смело мога да кажа, че сме добри майки и имаме прекрасни деца.
Моля ви, не дейте да слагате етикети на хора, които дори не познавате.
Извинявайте още един път, че ви развалям темата.
От февруарска мама, която е родила януари.

Общи условия

Активация на акаунт