Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мътнина в стъкловидното тяло на окото

  • 124 817
  • 136
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 365
Да ви обезкуража и аз - имам доста мушици в дясното око (където имам и много висок диоптър). Появиха се от нищото, както си седях на работа един ден през февруари 2019, и до момента, вече година и половина, няма никаква промяна. Пия Витроген почти без прекъсване (сега последния месец поспрях, щото ми писна от вкуса му и от липсата на резултат), и Витреоксиджен (италианска добавка с донякъде сходен състав, поръчвам си я от Италия).
Ходих на лекар при д-р Дорина Маринова в началото на март 2019, тя ме "успокои", че няма да изчезнат и ми назначи изследвания за токсоплазмоза и мононуклеоза (аз си знам, че съм карала моно преди 15 години, но тя все пак искаше изследвания, за да се види черно на бяло). Според нея е резултат от мононуклеозата (заподозря я още преди да знае, че съм боледувала), и каза, че и в лявото око имам такива, просто не са се придвижили към зрителното поле още (гледа ме с Голдман). С две думи, красота. Каза ми, че вероятно ще свикна с времето, защото мозъкът се адаптирал, и донякъде е така. Има периоди от време, в които почти не ги забелязвам, и е все едно ги няма, но има и периоди, когато много ме дразнят.
Иначе питах лекарката за лечение с лазер, тя каза, че все пак е инвазивна процедура с негарантиран резултат (отделно има реална възможност и за рецидив, което я обезсмисля).

# 136
  • Мнения: 1
Здравейте, имам мътнини от година и половина и в двете очи. Виждам ги основно през деня, но ми създават такъв дискомфорт и депресия, че не ми се излиза навън. Два пъти ми правиха лазерен бараж, тъй като от деструкцията на стъкловидното тяло са се получили и множество периферни дегенеративни изменения на ретината. Дано да успея да спра развитието им и да не се стигне до отлепване на ретината, макар че Vankata 032 ми дава надежда, че и от това има изход. Здраве и късмет желая на всички!

Общи условия

Активация на акаунт