АМИКАЦИН, ЕШЕРИХИА КОЛИ И БРЕМЕННОСТ

  • 2 241
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 47
Здравейте,
Направо не знам как да започна...

Оказа, че имам ешерихиа коли, който открихме след изследвания на 15.06.
На 16.06 ми сложиха еднократно, мусковлно1000мг АМИКАЦИН. След това 10 дни продължих на ZINAT 250mg, 2 пъти на ден.
На 21.06 отидох на гинеколог, за да ми изпише противочъбични лекарства, гледа ме на вагинален видеозон, всичко беше ОК. Последния МЦ беше на 15.05, като продължителността му е 33-35 дни.
Трябваше да ми дойде на 19-20.06, обаче ми закъсня и на 27.06 си направих тест, оказа се положителен и можете да си представите в какъв шок изпаднах.
Снощи 29.06 бях на гинеколог, както и на 21.06 пак не се виждаше сакче, но пък лигавицата на матката реагира на бременност.
Според изчисленията на гинеколожката съм забременяла на 08.06 и с антибиотиците сме увредили и прекъснали създаването на сакче.
Притеснява ме и ме измъчва факта, дали антибиотиците са навредили на оплождането или проблема е в мен.   
Днес пуснах хормонални изследвания и очакваме резултатите, който ще покажат има ли развитие, няма ли, какво се случва.
Много съм притеснена и объркана!

# 1
  • Мнения: 359
Малко ти е объркан поста. Неможе да си бременна и да няма сакче. Понякога жените отиват прекалено рано след като са установили положит тест а на ехото нищо не се вижда. Щом цикълът ти е на около35 дни е раничко да се види но ако отидеш след 5дни ще го видиш.
Освен това зависи какъв е апарата и лекаря дали може добре да гледа на апарата.

Изчакай 5дни и пак отиди.

За АБ за амикацина дозата е голяма но е еднократна а за зината невреди много защото също го предписват повреме на бременност ако има нужда.

Успокой  се не предприемай прибързани мерки. Изчакай както ти писах и отиди пак.

Най-точното иследване което можеш да си направиш и да разбереш с 100% дали си БР е ЧХГ кръвен тест става за около 2 часа във всяка лаборатория можеш да го направиш. Той показва нищо че на ехото не се вижда.

# 2
  • Мнения: 47
Здравей Azzia, много си мила, много благодаря за отговора ти.
Вчера излезе резулатат от ЧХГ - 1047 mlU/ml, в събота ще ходя отново, за да се види дали се повишава или спада.
Не знам..... Според гинеколожката трябва да съм забременяла около 8.06 и трябваше да се види сакче... притеснявам се да не е извънматочна бременност или да сме я прецакали с антибиотика и да спадат хормоните, но това в събота ще го видим.
Изключително съм ти благодарна за компетентния пост,
Желая ти лек ден, ще ти пиша пак....
Simple Smile

# 3
  • Мнения: 571
Калояна, има риск само от амикацина, зинат е безвреден. Ако има бременност, органогенезата все още не е започнала в този ранен стадий и мисля че фактически риск няма. Но все пак лекарите да си кажат думата Wink

# 4
  • Мнения: 47
Hari75, сега ми се обади гинеколожката, след малко отивам да дам кръв за втори ЧХГ тест, няма да чакаме до утре... Довечера ще излязат резултатите и ще ви пиша. Дано да няма проблем Simple Smile))
Благодаря Ви, момичета, много сте отзивчиви Simple Smile))
Поздрави

# 5
  • Мнения: 47
Излязаха резултатите, ЧХГ е нарастнал за 24 часа от 1047 на 1600. След един час отивам на гинеколог, или трябва да се види сакче или .....извънматочнабременност.
Ако има бременност, тогава не пък амикацина не знам какви поразии е направил, не ми се мисли, много съм разстроена и тъжна.
До скоро!

# 6
  • Мнения: 359
Спокойно Мацка,бременна си. Не бързай да казваш че е извънматочна,тя не зависи от приема на АБ, а и за тях много много не се притеснявай. Знаеш ли колко жени са забременявали без да знаят докато са злопотребявали с алкохол цигари а някой дори си и пушат по-време на цялата Бр като комини и децата са им здрави. За да се докаже че е извънматочна има още време а аз съм сигорна че не е и всичко ще е нормално.  Изчакай поне до понеделник за ехото. Въпреки че по мое жиждане най-добре е да отидеш на 5юли за да се потвърди.Но ако толкова нямаш търпение бягай в понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт