Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 28 539
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
pepita1973 Благодаря ти, че сподели та да не се чудя ако я отказва Hug На Милупа кашата засега й харесва Peace Ама и аз от вчера спрях всичко и в момента е на АМ само Peace

# 166

Ето ги моите бузанковци на 6 месеца Simple Smile

# 167
Бебеш, ще ги изям тия бузанчета, много са ти хубави, пупупупу, да са живи и здрави!!! Искрено ти пожелавам проблемът на Тея да мине и да замине и всичките ви притеснения да останат само спомен  Praynig

Аз от доста време не съм писала, не защото не искам, а защото с една ръка ми е много трудно, а Ади рядко ме оставя с две свободни ръце, голяма лепенка е, постоянно иска да е у мен, за да гледа какво върша, обожава да съм с нея на ръце в кухнята и да се опитвам да свърша някоя домакинска работа, също много се кефи да надзърта в хладилника, очичките ще и паднат от зяпане, много е любопитна еййй направо ще ме довърши, ръце не ми останаха  Crazy

Със захранването сме до под крушата - от много четене така се обърках  Crazy много се надявам Ади да не пооранжевее тия дни, защото след като започнахме с тиква, от много умуване и поради едни други обстоятелства, въведох морков, вместо картоф както си бях наумила първоначално...  Rolling Eyes

Миналата седмица бяхме на контролни изследвания - хемоглобинът на Ади и е 104, доки каза, че е нормално за изключително кърмените деца, но сега трябва да не отлагам във времето въвеждането на месо и след като въведем зеленчуците, след това кашите, да започваме и месото, по нейни сметки това ще стане след около 2 месеца.
При вас как е положението с хемоглобина?

Ето я наш'та - събуди се ... ставам  Hug

# 168
Хемоглобинът е болната тема с нашата кака. От пррочетеното - желязото се усвоява най-добре от кърмата преди детето да се захрани. По принцип зависи от големината на плода при раждане (бебета под 3 кг имат по-малко запаси), кога е отрязана пъпната връв и т.н. Бебета захранени м/у 7-9 месец имали най-високи стойности на хемоглобин на 1 г. От храната желязо се усвоява най-добре в комбинация на хемово и нехемово желязо - например телешко с грах или броколи.
Въвеждането на месо 2 м след начало на захранването е съвсем нормално. Има препоръка и 1м след началото на захранването, като телешкото също може да е първо. Аз така направих с Точката.
Извинявам се за телеграфния текст, но и аз с една ръка пиша.

# 169
За пюретата- само аз ли давам по-толкова малко - 30-40 гр. един път в деня??? Дала съм само 4-5 неща и сега ги редувам и смесвам. Но нали до 6 мес, кърмата напълно задоволявала нуждите на бебето, та и затова аз по малко давам.
В мрежичката слагам цяло парче банан - голямо смукане и кеф и песни настават. А каква мацаница  Mr. Green
Грозно пате - мерси. Може да не сме американци, ама празнуваме де що има празник.
Какче - аз като приготвям пюрето, оставям в хладилника по 2 порции (за следващия и по-следващия ден)
Ноеми - както сте тръгнали - наминете и насам  Laughing
Бебеш - страшни са бухтичките. Чак ми се иска да намачкам и аз едно пухкаво бебе.

# 170
Добро утро!

Мама зайке, стискам палци!  Praynig

Всички пишете,че дечицата обичат тиква.......Е, Владимира е отвратена от нея  ooooh! 2 дена й давам по малко ,ама нейсе, не й харесва!

Пащърнак на кои марки пюрета има? 3-4 дни го търся, така и не намерих! Някой може ли да сподели?
Тиква и Вико не харесва.Въпреки,че започнах с плодове,много малко от тях яде.
Пъщърнак ядем на Хип,но не често,все пак разнообразие трябва.
Месни правя по следният начин.Купувам чисто смляно месо-пиле,пуйкаи телешко на Хип и ги смесвам с  домашни,домашно приговени зеленчуци.После замразявам. Peace

# 171
Бебеш да са ти живи и здрави буфтичките  bouquet Големи сладурчовци,а пък и толкова много си приличат,като близнаци са /поне на тези двете снимки/ Hug

# 172
Бенджолина, пащърнака на Сънвал е 64%. Така пише на бурканчето...  Peace

# 173
Бенджолина, пащърнака на Сънвал е 64%. Така пише на бурканчето...  Peace
Ок и така да е, от сайта  Па-Па го взех, ама не знам кое му е по-чисто, на Хип е 70% пащърнак, останалото е вода, пак няма добавени сол, захар и разни други нежелани неща.

И нашата  калпазанка почна да ака пластелинени топченца и то не всеки ден. Давах 2 дена круша, днес слива, ама още няма голяма файда, тя и не ги хареса особено, а сливата пък съвсем, като стисна устенца и край  hahaha  прави се на разсеяна, гледа в друга посока, сякаш в някакъв транс изпадна, само и само да не лапне повече слива.

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 20:19 от Бенджолина

# 174
тути, и дара е така - един ден яде, един ден се мръщи и допълваме с мляко. вчера изяде 80 гр. и си папка мляко, днес си изяде 180 гр. и си замести цялото ядене. иди разбери!

а относно неакането аз гледам да комбинирам нещо запичащо с нещо разхлабващо и засега няма проблем, дори напротив - регулира й се стомахът.

докладвам също, че сокът от круша продължава да се приема с повече от възторг и аз съм много доволна, че се измъчих с ябълката.

днес си направихме много приятна непредвидена разходчица с мишел и какче. трябва по-често да ви навестявам в този заимов Simple Smile съжалявам, че не можах да кажа "чао", но когато се натутках вече бяхте напуснали пейката без облегалка Simple Smile

look at me нещо ми се губи

# 175
Бенджолина, пащърнака на Сънвал е 64%. Така пише на бурканчето...  Peace
Ок и така да е, от сайта  Па-Па го взех, ама не знам кое му е по-чисто, на Хип е 70% пащърнак, останалото е вода, пак няма добавени сол, захар и разни други нежелани неща.

Ок, така е. Явно съм се объркала с друг зеленчук..  Peace

# 176
  • Велико Търново
Мацки, видяхте ли статията за АПГАР-теста. Преди 2-3 теми се обсъждаше какво представлява:

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4079

# 177
  • Сливен
Момичета, тези които ползват биберони с мрежички, децата ви смучат ли обикновени залъгалки, защото Емилия не смуче биберон и се чудя дали да й взимам такъв...

# 178
Виолини, моята щерка смуче биба, и мрежичката също я смуче ама тя не е мерник, тъй като яде всички, онзи ден беше допълзяла до чехлите на баща си и ги гледаше любовно с отворена уста, за малко да ги налапа  ooooh!

Аз давам диня, май Бубето питаше. Ами тя така се разплака като ме видя да ям...и се изкуших. А и гледам да давам плодове, много се притеснявах да не е като сестрата на моя мъж, тя не яде никакви плодове и като бебе пак не е яла.

# 179
  • София
Привет!

Момичета,

ще си позволя да пусна тук един зов за помощ. Става въпрос за дете на моя близка. Пускам го не за да го дискутираме тук, а само за информация. Иначе има отделна тема в Бг-мамма (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=593979.msg19128966#msg19128966), както и публикация в пресата (http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=940153).

Извинете за отклонението!

Общи условия

Активация на акаунт