Отговори
# 375
Съншайн, сутринта беше същото при нас - на половин час - манджааа.  Tired

Чин, успяхме вчера - първо бърках в дупето с парче сапун, после този масаж - http://lalechebg.com/2009/09/colic-massage/, накрая търках с кърпичка и тогава започна да ака.

oo, много благодаря за линка, когато чистя с кърпичка, както Елдра беше писала и при нас се получава...

# 376
Евридика, правилно си ме разбрала - силна ми е струята, малката суче лакомо, за 5 мин. ме изпразва, но се дави, връща, пуска гърдата с рев и пак захапва. Като пусне гърдата тече на голяма силна струя, от устата и изтича също мляко. Освен това едната гърда още не е регулирана и повече се пълни.
За изхожданията - чувствително са разредени, просто сякаш цялата вода, която изпивам, отива за производството на кърма.. Сега 5 дни слагах свещички и се поуспокои болката, но сега вече само с хранителен режим ще се мъча да регулирам.
Ваче, аз слагах Проктогливенол, сега имам кремче Масту при нужда. Фармацевтката каза, че няма проблем да се ползват от кърмачки.
Ани, не сме обсъждали с познатата ми консултантка методи за намаляване на млякото. Последно ми помогна да започна да сменям гърдите и така на всяко хранене предлагам само една гърда. Преди това давах да цокне и от двете, за да ме облекчи. Сега ще прочета внимателно статията, но ме е страх и от това недаване на едната гърда, защото аз за 6 часа ставам на буци и гърдата става гореща, какво остава ако изобщо не я давам повече време... А с помпата не мога да стигна до проблемните канали и до следващото хранене са станали буци пак. Имам надежда иначе, вече през деня е малко по-поносимо положението, само вечер се препълвам и бликам. Метергина изобщо не се отрази на лактацията при мен. Сега си го пия още, заедно с Лецитина, дано помогне. Ще ви държа в течение Simple Smile
Така, прочетох статията, все едно за нас е писана... Голяма част от съветите спазвам, напомихте ми да извадя пак зелето от хладилника, миналата седмица голямо облекчение ми носеше, но защо го забравих сега и аз не мога да кажа. Също на първо време ще приложа цигарения захват за да намаля малко притока на мляко. Ако във времето не отшуми този проблем сигурно ще се престраша на крутите мерки с изцеждане до край, даване само на една гърда и препълване на другата. Но за сега малко ме е страх да не се минирам с буци.

# 377
Ух, здравейте..
най-сетне успях да прочета всичко обаче и всичко ми се изпари от главата..

Не знам за вас, може би от хормони, не знам от какво, но се усещам прогресивно затъпяваща. Забравям елементарни думи, не мога да вържа две нормални изречения. Не знам.. може от умора да е, но въобще не се чувствам добре.

Елина, не ти завиждам направо, аз с едно нервно не мога да се оправя, та с две накуп + едно по-голямо, не знам..

Мая, много голям този Йосиф, да са ти здрави ръцете и послушно бебето.

Ана2, ти как си, слуша ли те домочадието?

Деси, как е Йо? Явно наистина с Никола си вървят ръка за ръка, по същия начин му пука коремчето и на него, оплаква се.. .топло му е ужасно много, въпреки, че тука е по-хладно, отколкото вкъщи.

Момичета, мама доста ме отменя, поне не готвя и не пера.. и не гладя, но пък този Никола много зъл бре...  Close Не мисля, че е от обстановката, по- скоро корем...

# 378
Tеди дано бързо се справиш  Praynig И поздравявам те за упорството,всичко ще се регулира скоро  Hug

Колко е странно,едните "мрънкат",че нямат,другите,че имат много,третите,че не знаят колко имат... ooooh! Дано всички се справим  Hug Hug

ТинаТ ти беше казала,че усети повече манджа след като яде жито нали?Колко да ям от тая гадост?Simple Smile Искам да пробвам дали при мен ще има ефект,че малчо от тези дни доста бързо ми изпразва гърдата,някой път не му стига и давам от другата,но така имам чувстовото,че до следващото хранене нито едната нито др се е напълнила както трябва.

Ана2 Явор ми се струва,че прилича много на теб.Русокоско малък : )))

Еййй Мая браво за голямото момчеее  Hug

Аз сложих в албума един тигър  Mr. Green  Вова  Hug

# 379
Чин, брат и сестра да бяха Нико и Йо така нямаше да си приличат. Още не е заспала, а идва ред на следващото хранене. Ужас някакъв. Марти я метна преди час на рамо и излезе да обикаля квартала, върна я спяща. В момента в който усети кошарата и се събуди и ревна. Сега тъкмо ще заспи и ще огладнее и пак отначало. Има една пейка пред блока ще спя там явно  Mr. Green
И ние в петък отиваме малко при мама. Поне няколко дни чистене и готвене да не мисля, а и там нали е по-хладно. Дано оцелея до тогава. Както каза днес Марти - намерихме си майстора.

Пао, докато не ги оженим/омъжим ще си мрънкаме май - колики, зъби, бебешки пубертет, пубертет, та така до сватбата. Аз също ядох жито - от тия пластмасовите чашки 1-2 бях изяла и бях преляла. Пробвай, не е толкова гадно.

# 380
 Hug Момичетаа, днес беше един неворятно спокоен ден- бебка спа почти през цялото време, буди се ,хапва ,един час се кокори ,гука и се усмихва и после тихо си заспива.....няма рев ,няма на ръце... блаженство! После се сетих ,че днес различното е пускането на вентилатор в далечния край на стаята и се сетих за номера със сешоара.... Хм,дали и вентилатора не действа по сходен начин на бебенцата? newsm78Ако етака...става ми пръв помощник оттук нататък. Wink
Чин ,Шунка, не разбрах за какво потъркване с кърпичка говорите?!?!Мен живо ме интересува ,защото вече споделих ,че бебка се изхожда на два дни веднъж ,та приемем всякакви съвети за улесняване на процеса ConfusedИначе правя масажчета и гичмнастика , и овесени ядки преварявам...... но..SadЯвно такъв ще й е режима...
За еднократната помощ и аз днес се зачудих какви ли документи ще се искат? Но чин  изпревари въпроса ми като отговори предварително. Някоя от вас вече подаде ли документи за тази помощ?А има ли срок за това?
Аз на преглед ще ходя чак в края на месеца, защото докторката е в отпуск ,но се чувствам добре , та се надявам и за напред да е така Simple Smile
Лека и спокойна нощ за вас и бебенцата))))

# 381
  • София
Добра вечер  Simple Smile

Ваче, благодаря за инфото, значи това е нещото, което трябва да го има. Ще чакам и да се появи бяло връхче.

Нашия нов педиатър не ни даде направление за ортопед и мъжът ми ще го пита утре като отиде да ми вземе болничния, що така  newsm78

Чин, точно затъпяла взех и аз да се чувствам  Simple Smile И аз съм така с думичките, онзи ден сума ти време умувах за "снобарско", накрая се отказах, ама по-късно имах факс  Laughing Една приятелка, която е от две и половина години майчинство каза, че истинското затъпяване тепърва предстои  Twisted Evil

Елина, и аз да ти кажа, че си герой, стискай зъби, търпение и впрягай околните максимално  Hug

Василиске, ако я отделиш плаче ли? Може би е хубаво да се сдобиеш със слинг, поне ръцете да са ти свободни.

При нас май нищо интересно. Направихме си една семейна разходка, че от баби и дядовци не можем да се вредим, искахме да седнем в едно заведение, ама Виктор реши, че ще мрънка и се пренесохме на по-безопасно в парка  Simple Smile

Деска, аз се отказах от приспиване в кошарата, мисията невъзможна направо. Приспивам го в шезлонга (благодарение на люлката) и през нощта като се размрънка - кърмене и спане при нас в спалнята. Ако има спане де. Днес по този случай сдобих мъжа ми с тапи за уши, поне той да не се буди.
Много се надявам да не свикне окончателно да спи на спалнята.

# 382
здравейте
напоследък все по малко време ми остава за форум. Гледам да сме повече на вън, а по обяд спа и аз с децата. Мъжа ми много ми липсва. Купил е вече колата, но сега ще си свърши някаква служебна работа и тогава ще се прибира.

Ана2, как успя и ти да си докараш запушване! Дано по скоро да минават всякакви болежки. Аз от както преживях онова предмаститно състояние и високата температура, от тогава кърменето е само удоволствие за мен. Няма и грам болка. Само се наслаждавам на момента и се любувам на Никола.  Heart Eyes

А кога всъщност трябва да се вземе третия болничен? От педиатърката на детето ли да го искам?

# 383
Майденли, тя нощтно време вече яде само 1 път и заспива веднага (да не ме чуе сега дявола де). Проблема ми е ей това приспиване в 21 часа. През деня също се изтрайва. Пак ревна от мен до утре.

# 384
Моля някой да ми помогне, защото не издържам повече....
АНА2, ЛЛЛ
Малката е на 2 седмици. Кърмим се на поискване. Заспива само на гърда. По принцип всеки ден има един интервал от 3-4 часа през които е постоянно на гърдите ми. Но днес от 11 сутринта е спала само 2 пъти за по 10-15 мин и през останалото време е нон-стоп на гърдите ми. Нямам време дори да ям. Чудя се дали не и стига млякото, но памперсите са винаги пълни, така че едва ли... Просто не знам какво да правя вече... Нормално ли е да не се отлепя от мен?????????

Василиса,

Ана2 е била много подробна,   bouquet
Такова поведение е обичайно за много бебета на възрастта на твоето.
Наистина, бебетата сега са много малки, а и кърмата не е само храна, а начин за бебето да е близо до мама, да усеща ритъма на сърцето й, аромата й и да се чувства на уютно, познато и сигурно място, както в утробата.
Дали си мислила да опиташ да носиш Евелин в слинг? Има доста варианти за носене на бебе на нейната възраст и в слинг-шал, и в слинг с халки. Ако идеята не ти е чужда, можеш да гледаш клипчета в нета как да настаниш бебето удобно в слинга. Много майки намират слинга за голямо улеснение в тези първи месеци, когато бебето почти не се отделя от майката, защото носенето им осбовождава ръцете, а пък почти всички бебета мигновено заспиват в слинга.

Друга идея е да опиташ леко да повиваш Евелин в пеленка, докато я кърмиш, като ръчичките й са прибрани и като се унесе на гърдата, да я преместиш заедно с пеленката на леглото/в кошарата й. Така вероятността да се стресне и събуди, като си размърда ръчичките, е по-малка.
Белият шум също може да е полезен за успокоение и приспиване на бебка.  Hug

# 385
Рая, документи за еднократна помощ:
Молба по техен образец
копие от акта за раждане на сина ти
оригиналния акт за раждане на дъщеря ти
удостоверение за роднински връзки от ЕСГРОН
документ от банката за сметка по която ще ти преведат парите

# 386
  • Sofia
След малко ще се върна да ви чета.

Току-що, при поредния безкраен истеричен рев търсих в Гугъл "бебе истерия" и попаднах на една тема от форума, в която пишеше следното:
Цитат
Що за чудеса на природата са вашите близнаци - само случайност ли е че теми съдържащи думите - истерия, криза, нямам нерви, луднах и т.н. са най-активно посещавани от майките на "близнаци"
Joy

# 387
Евридика, правилно си ме разбрала - силна ми е струята, малката суче лакомо, за 5 мин. ме изпразва, но се дави, връща, пуска гърдата с рев и пак захапва. Като пусне гърдата тече на голяма силна струя, от устата и изтича също мляко. Освен това едната гърда още не е регулирана и повече се пълни.
За изхожданията - чувствително са разредени, просто сякаш цялата вода, която изпивам, отива за производството на кърма.. Сега 5 дни слагах свещички и се поуспокои болката, но сега вече само с хранителен режим ще се мъча да регулирам.
Ваче, аз слагах Проктогливенол, сега имам кремче Масту при нужда. Фармацевтката каза, че няма проблем да се ползват от кърмачки.
Ани, не сме обсъждали с познатата ми консултантка методи за намаляване на млякото. Последно ми помогна да започна да сменям гърдите и така на всяко хранене предлагам само една гърда. Преди това давах да цокне и от двете, за да ме облекчи. Сега ще прочета внимателно статията, но ме е страх и от това недаване на едната гърда, защото аз за 6 часа ставам на буци и гърдата става гореща, какво остава ако изобщо не я давам повече време... А с помпата не мога да стигна до проблемните канали и до следващото хранене са станали буци пак. Имам надежда иначе, вече през деня е малко по-поносимо положението, само вечер се препълвам и бликам. Метергина изобщо не се отрази на лактацията при мен. Сега си го пия още, заедно с Лецитина, дано помогне. Ще ви държа в течение Simple Smile
Така, прочетох статията, все едно за нас е писана... Голяма част от съветите спазвам, напомихте ми да извадя пак зелето от хладилника, миналата седмица голямо облекчение ми носеше, но защо го забравих сега и аз не мога да кажа. Също на първо време ще приложа цигарения захват за да намаля малко притока на мляко. Ако във времето не отшуми този проблем сигурно ще се престраша на крутите мерки с изцеждане до край, даване само на една гърда и препълване на другата. Но за сега малко ме е страх да не се минирам с буци.

Teddy_varna,

Текстът, който Ана2 ти е дала, е много изчерпателен наистина. А и тя самата го е резюмирала много удобно   bouquet
Може действително да опиташ със смяна на пози, захват тип "ножица", зелеви компреси и по-големи паузи между кърменето от твърде силно лактиращата гърда.
Ако това не помогне, може да помислим за някои храни и добавки за намаляване на лактацията като витамин B6, салвия и др.
Ще се радвам да споделяш как вървят нещата!  Hug

# 388
  • София
Ваче,трябва ли на бебето бележка за имунизациите?За Саша е ясно,че трябва.
Най-вероятно ще искат и удостоверение за банкова сметка.А дали ще искат и документ за брак между родителите?Тъкмо се ровя за това и нищо не мога да разбера newsm78

На двете деца.. аз сега седя и се чудя, на бебето има само епикриза, там са имуизациите. Дали няма да стане само с нея newsm78, че поради някои причини педиатрите на двете деца са различни и трябва да ида да вземаза Саша...на бебето педиатърката не е слгала още ваксина, че не е направила месец.

Трябва мисля ако сте женени свидетелство за брак и дохода на двамата. Ние нямаме брак и ми искат Удостоверение за семейно положение и само моя доход  Wink Не знам дали при всички случаи искат Удостоверение за семейно положение или не.

Елинка, аз пия рибено масло, ама в моето няма витамини. При вас има чудесно рибено масло, аз на Карлсонс пия, мирише на риба с лимон. Не знаех, че може директно на беба да се дава.  newsm78 А е супер полезно за мозъка и очите.

hopeful_sunshine, благодаря за сувета за хемороидите  Hug

Ана, сега видях в подписа ти статията за кърмене, спорт и диети! Hug Hug Hug

Чинче, ето намери се кой и теб да изглади...  Crazy Crazy Crazy

Абе ще взема да се поогледам и аз за слинг Rolling Eyes Шунче да ми разясниш как направи твоя.. колко плат да купя? Да нося Раличка поне у нас вечер като се гъне от коликите.

Аз да ви кажа.. Раличка е като часовник... в 22:00 почва да реве. В 1:00 заспива като отсечена. През тия 3 часа я носим на смени, правим си вечерята, щото не сме сколасали преди това  Twisted Evil Ядем на смени и си я предаваме носейки я по корем. През останалото свободно време тя суче бясно, реве, пръцка, ака, дъпа ме яко като ластик както казва Шунка.. има моменто да се кротне и таман си решил, че е ОК и я сложиш в леглото, надува веднага гайдата  Crazy Но в 1:00 се отсича и заспива  Wink
Това е от седмица някъде режима на коликите й.
Айде лека, аз бягам да дремя  Sunglasses

# 389
Vache много е горещо за слинг. Ако все пак решиш гледай да си вземеш тънък плат.
А н и - болничният е от педиатър. Вземи си копие от този от болницата, за да сметнат ако има дни за изравняване.
Да ме пита някой защо не спя по това време.. ама баткото преди малко се събуди от някакви кошмари... сега чакам включване от малкото...

Общи условия

Активация на акаунт