Отговори
# 390
  • София
М@я и аз така си мисля, че е горещо, ама Рали така или иначе я разнасям 3 часа залепена за мен  Crazy и затова се почудих как може ръцете ми поне да са свободни  Wink

# 391
  • Пловдив
АНА2, ЕВРИДИКА , много ви благодаря за разясненията! Явно е нормално това състояние. Но тъй като няма кой да ме отмени за 5 мин, ми дойде малко в повече. Много исках да я слагам в слинг, обаче при мен след секциото имаше усложнения и все още имам болки в тялото, затова не мога да нося Евелин повече от десетина минутки на ръце. Ще пробвам с повиването, защото наистина много се стряска и се разбужда от това.
АНА, благородно ти завиждам и ти се възхищавам как се справяш с всичко - деца, форум, работа и какво ли още не! Аз едва успявам да пия вода понякога Rolling Eyes
А майките с три и четри дечица - какво да кажа - шапка ви свалям   bouquet
Още не съм наваксала с четенето, за да видя как сте всички. Съжалявам, но наистина ми е много трудно. Надявам се скоро да се върна в редиците.
Прегръщам ви Hug

# 392
Добро утро мамчета!
Василиса напълно те разбирам и се възхищавам на мамчета,които се справят така добре!
Моята мишка не може без да съм в стаята и това си е ...а вчера какъв рев след като се прибрахме -ужас ,имам усещането ,че беше урочасана ....
Иначе аз тази сутрин след кърменето в 3ч. станах и реших ,че няма смисъл да лягам-мих банята,пих кафе ,къпах се и даже се налакирах и гримирах към 7ч.,а Божидара реши след като тя се нахрани ,че може и мама да закусва-аз съм свикнала да си хапвам сутрин ,то и затова свалих само 10кг . и съм 63 в момента ,но за пръв път не ги мисля ,само да имам кърма .....
Днес ще е по-хладничко ,та дано всички се насладим на разходките.

# 393
  • София
добро утро и от мен момичета  bouquet

Имам един спешен и глупав въпрос Embarassed

Трябва да ходя на смяна на превръзка и физиотерапия, а точно тогава Никола ще се събуди и ще иска да яде. Искам да изцедя малко кърма и да оставя на мъжа ми да го нахрани. Стерилизирах помпата за кърма, но цялата е в капчици, съответно мокра. Няма ли да се развали кърмата, ако я изцедя в такова влажно шише newsm78 Ако пък забърша и подсуша, ще си остане ли още стерилна newsm78 

# 394
brazilka сигурно вече си решила какво да правиш, но според мен капчиците не са проблем.
Да избършеш с кърпа също няма да е проблем. Нали ако чакаш да изсъхне пак ще падне някакъв прах. Няма нужда да е чак толкова стерилно  Peace
И добро утро на всички  Grinning

# 395
здравейте и от нас. всеки ден ви четем докато се храним, но ни е трудно да пищем. ние от самото начало се гледами двете, защото татето ни и то е на работа.
Искам да попитам  - имахме контакт с дете което вчера се ощари, някой жнае ли какъв е риска малката да се разболее и тя. Моля ви някой ако знае да каже. контакта ни беще на открито и другото другото дете е пипало малката само по крачетата. Дано да не се ощарим че като чета вб нета ми става много стращно

# 396
juji123 ако кърмиш и ти си карала тази шарка вероятността да се разболее е много малка. Ти и предаваш антитела. А щом са били на открито съвсем намалява.
Дано ви се размине.

# 397
Добро утро!  Hug
Ние днес явно ще сме на практиката чета,пиша и кърмя.Моето момченце тази нощ беше толкова спокойно и си мисля,че чайчето го е успокоило и сега пак му сварих.Вместо вода ще пием чай,дано се чувства по-добре.  Praynig

# 398
Добро утро!

Хм, аз болничния го занесох вече и не знам дали още е във фирмата. Но знам до кога точно е. Това трябва да свърши работа.

Жужи, дано да нямате проблеми. Но и аз като Мая си мисля че няма голяма вероятност.  Peace

Шунче, и мен все това ме плашеха за близнаците, но поне за сега Никола ми е много кротичък. А дано Макс да се поуспокои, че като чета какви изблици има и жал ми става.

Момичета, моето бебе много ръмжи. Вече ми идва да направя клип на това ръмжене и да ви го пусна. Когато е гладен не плаче, а започва да ръмжи, после като се нахрани се протяга и пак си ръмжи. Общо взето като е буден и само си ръмка. Ние му викаме мече-буболече и това ръмжене ни забавлява, но аз вече започнах да се притеснявам, да не би да му има нещо на детето. Има ли някой с подобни симптоми? В четвъртък ще питам педиатърката, но едва ли ще знае нещо по въпроса и още повече, че тогава може да реши да не демонстрира.

# 399
Здравейте, момичета. Лек и спокоен ден с бебоците.  bouquet
Деска, и ние сме така. През деня е сравнително спокоен, нерви се само когато е гладен. Но не иска това легло и това е . В шезлонга заспива на минутата, на ръце-също. Щом го оставя в леглото, надава рев на секундата. А вечерното приспиване е направо кошмар. От девет та чак до десет. През нощта се буди веднъж към 3.30, зйде и заспива. Към 6.30 пак си хапва, но заспиването му отнема поне половин час. Е, все пак е мъничък, не мога да се оплача. От опита, който имам от 4 бебета, бих казала, че ми е добро детето (да не чуе дявола). Wink

# 400

ТинаТ ти беше казала,че усети повече манджа след като яде жито нали?Колко да ям от тая гадост?Simple Smile Искам да пробвам дали при мен ще има ефект,че малчо от тези дни доста бързо ми изпразва гърдата,някой път не му стига и давам от другата,но така имам чувстовото,че до следващото хранене нито едната нито др се е напълнила както трябва.

По 150 гр ям горе-долу на ден.Правя го с прясно мляко и даже вчера му слагах бисквити закуска отгоре.Аз от малка ям и ако е сладко не ми е проблем.Даже сутрин след кафето го хапвам за 2 закуска по това време  Wink

# 401
Добро утро,момичета!Не успях да прочета всичко от вчера,но след малко връщам да ви чета.
Ние вчера пристигнахме на гости при родителите ми.....и тук е рай - хладничко, приятно и двамцата си спинкат като буби /пупупуп/,големия щурее на воля на двора а аз си отпочивам   Mr. Green

Благодарности на Ана2 и ЛЛЛ  Hug.И аз имам проблеми със силната струя и с интерес следя съветите им.
Тук не мога да кърмя пред компа,че столът ми не е удобен, иначе и аз съм усъвършенствала писане с една ръка  Grinning.

Ние си пропуснахме консултацията и ваксината която тр. да е вчера.Педиатърката се обади в последния момент, че ще отсъства,а аз вече бях ангажирала наще да дойдат да ни вземат и нямаше как да отложа пътуването и сега чак след 2-3- седмици сме на ваксина и преглед,но педи каза, че не е проблем.Видимо Краси е пораснал много и какви бузи е направил.
Да ви се оплача бях на зъболекар вчера и имам за правени 2 зъба,а скоро очаквам и да почнат и проблемите с косата  ooooh!

За готвенето гледам сте говорили.Аз също не готвя често понеже става адски топло и я караме на салати с кашкавал,сирене,таратор,яйца.За съжаление на заведение е малко трудно да излизаме с двете бебета.Добре че мъжът ми хич не е претенциозен на храна и яде каквото има Simple Smile.Сега мама ще ме поглези  Mr. Green
brazilka не са проблем капчиците.

За заспиването - или на гърда или като го гушкам или люлям в кошарата.Вечер се случва след последното хранене/около11/ да заспи сам в кошарата ако е добре оригнат - при нас това е проблемът ако не се оригне 4,5, пъти не е спокоен в кошарата и пак плаче да го взема,но през нощта си спи Praynig и само се буди да суче и пак продължава да спи.Не съм привърженик на идеята да спи при мен, защото свикне ли така отиде до първи клас  Rolling Eyes

Все още е подсечен,но мажа с правено кремче от аптеката и пиоктанин.Дано отшуми скоро,ама много ака това дете по сто пъти се сменяме  Crazy

Аз пробвах да вържа слинг/успях уж/ и да го сложа, но се изпотихме пет пъти и двамата и нещо не успях, та за сега се отказах.

Някой получи ли си еднократната помощ.Подадохме документите преди месец.В Социално подпомагане са казали на мъжът ми че на 5 или 7-ми пускат заповедта за изплащане,но това какво значи до кога тр. да ги преведат  Thinking.Рая документите са както е писала А н и:
Молба по техен образец
копие от акта за раждане на сина ти
оригиналния акт за раждане на дъщеря ти
удостоверение за роднински връзки от ЕСГРОН
документ от банката за сметка по която ще ти преведат парите/на нас не ни искаха,само задължително питат дали сметката е на името на майката,понеже документи подава мъжът ми/
И допълвам, какво ни искаха на нас: копия от л.карти и на двамата

Елина възхищавам ти се!
 За сега толкова от мен,че се размърдаха и двамата бебоци.
Хубав и прохладен ден!

# 402
  • София
Здравейте момичета. Лек ден с бебоците. Моят Николай е спокоен засега, жегите го тормозят но не плаче.
Аз имам проблем с много обилен цикъл, който започна след почти не свършили  лохии  Cry
Търся спешно добър гинеколог в София, че ми е притеснено, а моята е отпуска.
Благодаря предварително мноого

# 403
Добро утро!
Жужи, за каква шарка става въпрос? Ако ти си я карала и се кърмите, има голяма вероятност да не се зарази бебчо, но си има риск, за съжаление...
Ани, и Явор ръмжи - аз така разбирам, че е гладен нощем, хич не го оставям да ревне, че ще събуди Румен и ще стане сложно... нищо му няма на детето...
Бразилка, тръгнала си вече, предполагам, но не се притеснявай - нищо страшно няма, тези капчици са преварена вода, няма какво да направят на кърмата.
Да ви кажа, в тая жега си е много топло за слинг - аз иначе ползвам, но тези дни предпочитам на ръце, иначе направо се задушавам.
Ичката, ентусиаст си ти  Joy
Василиса, твоето раждане е било доста трудно и си трябва време да се възстановиш - и аз първия път имах повече проблеми, добре, че Румен беше много кротък. Ще влезеш в ритъм  Hug
Ваче, бележка за имунизациите си искат - на нея пише само, че на детето са направени всички имунизации според календара на РБ. Аз не успях да се класирам де - доходът ни излезе малко по-висок Rolling Eyes
Мая, лягай през деня, че...
ЛориХю,  Shocked, много неприятно...дано ти помогнат момичетата...

# 404
  • Sofia
Добро утро!
При нас явно всяко акане е празник!  Laughing Днес пак имаме победител!

Ана2, акото е малко по-гъсто, тъмно оранжево и мирише леко на вкиснато. Това дали е проблем или защото е попрестояло 2 дни в червата?

Ани, и Макси ръмжи, но не толкова много, колкото описваш. Сутринта докато свърши работата и падна едно напъване, ръмжене... На мен хем ми е жал как се мъчи, хем ми е смешно.

Ваче, взех 3м, от които ползвах 2.50, но пак ми остава една доста дълга висяща част. Тъй като платът ми беше с лице и опако, го заших двойно и ширината ми стана ок. 70 см. Но в тази жега по-добре си намери двулицев плат.
Аз трябва по някое време да разгледам как точно се слагаше бебето в слинга - пробвах веднъж и не ми се стори, че му е удобно, а по-кофтито е, че според мен щеше да се изръси от слинга - не смеех да го пусна. Като цяло носенето в слинг ни трая 2 мин.  Laughing

Нашият шезлонг изчезна някъде и мама днес ми донесе нов - като подарък за погачата. Сега героят лежи с него и мълчи, аз се чувствам човек вече, а не люлка!!  Grinning

А онзи ден влязохме в Okaidi, имаше намаление и взехме мноооого сладки ризка и панталонки (пак си ги нарочихме за погачата  Mr. Green)
Момичешките неща обаче бяха вълшееебни!!!

Криси, толкова бавно ли превеждат тая помощ?  Confused Този месец явно ще сме доста на минус, разчитах с нея да празнуваме рожден ден на голямата и погача... А и с този забавен акт за раждане, иде ми да гръмна всички замесени!

За зъби не ми говорете - моите са ок, с изключение на мъдреците, които ще трябва някой ден да ми ги оперират, защото са разположени перпендикулярно на останалите зъби и ми ги избутват.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт