Отговори
# 345
nilata този болничен е продължение, така че няма проблем със закъснението.  Peace
simply_blue само на кърма е Йосиф. В горещите дни се замислям за вода, но до сега не съм му давала. Но той явно си е едър - роди се 3 седмици преди термин с тегло 3 450.
И да ви се оплача - горещо ми е  Rolling Eyes

# 346
  • Sofia
Хелън, благодаря ти, но хич не знам толкова методи за приспиване и укротяване. Напоследък само седя/лежа до него и гледам тъпо.  Confused Или рева...

Днес си намерих някаква поза за кърмене, която може би му е по-удобна, не се мърда особено и яде по-дълго... Сега, да чукам на дърво, спи от 12.30, с 2-3 прекъсвания за ядене или рев.

Ана2, това с извития назад врат при легналата поза не знам как се постига - както и да се разположа спрямо бебето, захапе ли - завърта глава надолу и забучва нос.  ooooh! Joy После се налага аз да се изтеглям надолу и да му завъртя с ръка главата назад, но след малко пак се извърта. Ужас! Но нощем толкова ми се спи, че да яде, както си иска, само да не ме тормози!

# 347
Шунка не се ли успокоява ако го сложиш по корем на твоя корем. Идеята е да ти чува сърцето. Само малко ще ви е топличко, но при Йосиф това за сега помага.  Понякога се върти на някъде, но бързо се уморява и ляга. Като заспи се извъртам на една страна да падне на леглото по гръб и .. идилия

# 348
Евридика, внимателно прочетох последния ти пост, тъй като съм със същия проблем, искам да попитам - какво означава малко количество кърма да се изцеди преди ядене? 20 мл малко ли са? Защото на мен едната ми гърда е доста по-млечна от другата и винаги е станала една голяма буца, която детето не може да захапе, та се налага да поизцеждам. Вече го правя на ръка, но по 20 мл поне изцеждам от ареолата да може да захапе. А снощи в 3 яде съвсем малко, въобще не ме облекчи, и нямаше как да изкарам до сутринта и така в просъница на ръка изцедих към 60 мл. И въобще не беше празна, просто облекчих напрежението.
Другият ми въпрос към вещите лица е свързан с ходенето до тоалет. От както кърмя, почти не ходя нито по малка нито по голяма нужда. Ям плодове, диня, пия много вода, но само гърдите ми се препълват. Докарах си ужасен запек, с него и хемороид ми се възпали. От 2 дни и детето намали изхожданията - преди всеки памперс беше обилно наакан, а сега от снощи до сега само 2 са достатъчно пълни. Възможно ли е и детето да се запекло малко, или просто израства и разрежда изхожданията? А с мен ще се промени ли картинката, защото ако трябва целият период на кърмене да е съпроводен с болки, запек, кръв и т.н., не съм сигурна колко време ще изкарам просто. Ям много плодове - сливи, круши, ппраскови, каквото се сетите. Сутрин - Активия с мюсли, но няма особена промяна в положението. Имам надежда с регулирането на кърмата течностите да стигат и до другите ми органи. Има ли такава надежда?

# 349
Как сте милички в тази жега, вкъщи горе-долу е добре сутрин напича в спалнята и детската, а ние се подвизаваме в хола, а след обяд там е добре и така обикаляме стаите според жегата.

Малко честитки (изинения, че са на патерица)

Гачони ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!   bouquet подаръка вече си го получи сега остава само да ти носят много радост и щастие малките сладури и много, много здраве разбира се!

Пао ЧЕСТИТ ГОДЕЖ! мила   bouquet, да сте живи и здрави и още много, много години щастливи заедно. Разказа ти направо ме разчуства, много се радвам на такива мъже, че моя хич не е от тях.

Симпли по въпроса с лохиите и аз съм в питанка до преди два-три дни си имаше лекинко кафеничкаво зацапване после ден почти нищо и от вчера се появи пак нещо леко, но розовичкаво и то по-скоро остава на хартията (извинявам се за цветното описание), но за да стане ясно, та сега и аз се чудя продължение на лохии ли е или пък нещо като цикъл?  newsm78

Елина наистина си героиня имаш моите адмирации, просто не ми се мисли как се успокояват две ревящи бебета  #Crazy, дръж се ще мине нали знаеш периоди, пък и не напразно се казва, че "лесно майка не се става".

Днес ходихме на мерки и теглилки е официално пораснала е с 4 см. и е качила около 900гр., педи каза: "не знам как и какво и даваш, но добре се развива, така че продължавай по същия начин", може би защото тя много настояваше при предишните мерения, че има проблем и трябва да я дохранвам, може би по моето държане е разбрала, че не искам и не съм дохранвала и затова беше това изказване. Не сложи ваксината каза, че в тези ужасни жеги не е желателно да я натоварваме и с това. Даде направление за ортопед и сега се чудя в "детско здраве" или в Горна баня да идем, ако някой вече е ходил и има впечатления може да сподели.

Айде, приключвам, че ме зоват стига толкова почивка.

# 350
  • София
Нилата, МамаАнелия  Hug Hug Hug
Ще пробвам да напипам топченце. Интерувам се, защото никак не ми се иска да й правят манту на 7 месеца  Confused Не е особено приятно и затова. А на Саша не помня изобщо кога се появи раничката като беше бебе.

Пишете за цикъла и за лохиите. При мен с дни няма нищо, после изведнъж изкървява еднократно и така... мисля, че още се чисто матката, ама при мен не е минал месец от раждането.
Аз се бях притеснила, че имам смъкване голямо.  Rolling Eyes
Щото не се сдържах да видя какво са ме правили отдолу. И като погледнах в началото, ми то ми се виждаше шийката на матката чак  Rolling Eyes Постепенно, обаче се прибраха органите явно нагоре и всичко се смали. А бая се бях шашнала, че така ще си остана  Confused Никак не беше красиво  Mr. Green
На мен моята лекатка ми каза на преглед на 2 месец от раждането. А другата от женската консултация ми пусна кръвна картина. На 6 е  Laughing Хемоглобин 124 и утайка 13. Направо паднах като видях.  Grinning

За Вит. Д.. аз трябваше да го дам преди 2-3 дни. Купих го... позайте дали съм давала  Crazy забравям. Освен това за нас сутрин е много относително. Понеже сега реших, че сънят ми ще бъде преди всичко и нагласих нещата така, че да спя максимално дълго, та ставам около обяд. Това брои ли се за сутрин  newsm78 или просто около 6 или 8 ч. като се събуди Рали трябва да й дам витамина. Дано утре да не забравя  Rolling Eyes

Елинка,  да те успокоя... чета, че май напоследък всички бебоци имат такива изблици. Рали също като Макси на Шунка смята, че съм от ластик. Понякога така яко дърпа, суми, ръмжи, върти се... това го прави като има газове, забелязала съм.

И да ви се оплача - горещо ми е  Rolling Eyes
Така ли!! Не бях забелязала... Чудно от какво  newsm78 newsm78 newsm78 Mr. Green

Цвети, миличка... как ще готвиш всеки ден! В тия жеги. Купуваш диня и ги оставяш да ядат диня и сирене  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Аз готвя 1 или 2 пъти седмично. Ама по 2 манджи или по една в по-голямо количество. И преди така правех. Никога не съм готвила всеки ден. А сега лятото само зеленчуци ми се ядат. Ако зависи от мен и толкова няма да готвя  Sunglasses

Мушмуронко, Хеберлея.. къде се покрихте?

# 351
misi в Горна Баня и в Детско здраве е все Алексиев. В Горна Баня има и други де, но май основно при този ходят. Аз записах час за понеделник в Детско здраве. С направление ще е прегледа, само за ехограф трябвало да се доплати 15 лв. В понеделник ще кажа повече.

# 352
СИМПЛИ, лохии май нямам, но имам ръждиво течение, което не спира newsm78. И Дара е много неспокойна от снощи, сигурно е жегата...
СИМПЛИ, и аз има същите притеснения, даже и допълнителни- дали с тези мои постоянни подкани за кърмене не докарвам беля на стомахчето на Дара, като го разширявам newsm78

ЕЛИНА, не пискай мама да си ходи Naughty

ТИНА, аз съм с ЧИКО ТРИО ЛИВИНГ, което струваше бол пари и въобще не ми харесва! Дано новата е твоята!

ЦВЕТИ, спри с това готвене  chef - я виж ВАЧЕ, и аз съм като нея!

# 353
  • София
Шунче, и при мен положението е такова - нагласям като захапе, преди това се изнервя и не се получава...

И аз се чудех кое от всички ставания се брои за сутрин и кога да го давам този вит.Д newsm78  Засега съм го давала веднъж в 6 и веднъж в 10  Rolling Eyes

кити, а ти колко често я подканяш?  Аз гледам да правим някакви интервали уж да си "почива", но ако плаче и си иска, не й отказвам Thinking

Дописвам: по повод на количките - за да не кандилкам детето 2 етажа по стълбите, измислихме вариант шасито на количката да стои в багажника на колата, а до горе да качваме само коша.  Е да, обаче ако знаете колко тежи този кош Shocked  Мисля, че скоро ще си мерим с мъжа ми бицепсите и трицепсите Mr. Green

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 17:26 от Sleeping Beauty

# 354
Ама.. ако не даваме вода как да правим паузи от по няколко часа  newsm78 Забелязала съм, че когато не е гладен не яде дори да предлагам.

# 355
Бюти, а защо не оставяш цялата колика в колата? Аз така правя.

# 356
  • софия
Шунче, Ваче и аз забравям Вигантола, оставила съм го за след баня но...... Embarassed
Майче, голям мъж Hug, браво.
Миси и ти си се справила добре с кърменето.
Деска, не вярвам че от малко салата Rolling Eyesще стане макар че аз избягвам, дано не са се завърнали коликите на Йоана сладурана Praynig
Чинче как е Никола Heart Eyes
Симпли дано сте по спокойни вече Praynig Hug
Симона снощи сп от 10 до 4 през ноща, толкова сън не ми се е събирало Simple Smile, но определено имаше по малко колики, имат нужда от паузи за да не им се натоварва корема. Naughty Thinking
За готвенето нямам нчин Дани си е вкъщи и не мога да го оставя на суха храна, понякога си нарязвам нещата от вечерта и сутрин направо ги слагам като си навивам чесовника за през 20 минути, луда работа #Crazy  chef

# 357
  • Sofia
Ваче, аз не разбирам логиката да се дава сутрин тоя Вит. Д. Едно, че целодневно е горещо, ако иначе се смята, че това е от значение, другото е, че бебетата ядат горе-долу на равни интервали денонощно, така че и това не може да е от значение.
Днес дадох витамина около 12-13 ч., предния път някъде към 16-17.

М@я, точно така се приспиваме, но като го изсуля после на леглото, се събужда.  Mr. Green Понякога си лежа така препарирана, за да поспи или си взимам нещо наблизо за ядене, игра, четене, но не мога да седя по цял ден така.

Теди, и аз съм така със запека. Sad Само хемороиди нямам, но добивам някакви болки в яйчниците (или горе-долу в тая област), като напъна...

Ваче, ти пък как успя и шийката да видиш! ooooh! Аз опитах да се погледна, но нищо не видях, дори не виждам къде е шито... И конци не съм видяла да падат, изобщо ми е странна тая история, но пък нищо не усещам, така че се надявам да съм добре Simple Smile

# 358
  • София
Бюти, и ние напрахме така - количката седи в багажника на колата, но освен шасито, оставяме и коша. Сваляме и качваме детето с кошчето за кола. Много лесно и удобно Peace

Момичета, ще обясните ли как действате със сешоара Praynig

Сега прочетох за витамин Д newsm78 Детето го прегледа и частната и държавната педиатърка и никоя не го е споменала newsm78

# 359
  • София
Хм, ами ние ползваме коша за новородено и като кош за кола към момента...Ако оставям коша в колата, трябва да качвам Лора на ръце до вкъщи ли? newsm78  Тя обикновено спи на излизане и на прибиране, това значи да я събуждам, а не ми се иска...Ох, много е сложно това с количките, когато нямаш асансьор ooooh!

бразилка, странно, че не са ти казали Thinking  Защо не звъннеш да питаш, обикновено го изписват на всички бебета, мисля, че след 20-ия ден Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт