Ще пробвам да напипам топченце. Интерувам се, защото никак не ми се иска да й правят манту на 7 месеца
Уф, знам, боли ужасно. На сина ми не са му правили такава ваксина като бебе и смотаната ни лекарка го прати на Манту, като можеше от календара на ваксините да види, че няма такава (а и бях дала много отдавна да каже дали не му липсва нещо, понеже аз тогава изобщо не разбирах), та го бодоха два пъти горкото миналата година. После веднага стана едно гнойно - страшна работа. Чудно, защо на нашите бебоци няма такава бърза реакция

Хелън, това е т.нар. "чиста молитва". Прави се точно на 40 ден на теб и бебчето ти и всеки поп я знае. Идеята е, че до 40 ден жената не е чиста и не може да влиза в църква. С тази молитва се пречиства, а пък е и за бебчето, че нали 40-тия ден е крайъгълен камък. Отиваш заедно с бебчето в най-близката църква ден, два преди деня Х и се уговаряш кога точно да отидеш, за да не чакаш.
Ама вие сега да не си помислите, че аз съм някоя супер набожна. Не и че не вярвам, ама да ви кажа, прави ми кеф да ги правя тези неща, някакси чувствам се специална и като знам, че това сигурно е последното ми бебче, повече и такива специални моменти няма да има.
Бразилка, можеш да питаш, но аз знам, че има педиатри, които не го изписват или го изписват на определени бебета - може би ако качват кила прекалено бързо.
Аз отивам на преглед при доктора, дето ми прави операцията да го питам какъв е тоя конец, дето ми стърчи от корема

Аз опитах да се погледна, но нищо не видях, дори не виждам къде е шито... И конци не съм видяла да падат, изобщо ми е странна тая история, но пък нищо не усещам, така че се надявам да съм добре 
Шийката се вижда съвсем ясно. Аз имам леко смъкване от предното раждане и явно не може веднага матката да се вдигне нагоре.
Вчера взех някакво мазило от аптеката, ама в него има лидокаин и пише, че не ставало при кърмене. Ама това в нета чета, а на листовката на препарата пише да се съветваме с лекар при бременност и кърмене. Сега не знам дали да го ползвам. Доксипрокт се казва.
Ще откача още един ден без да излизаме,толкова е нервен от стоене в нас,че направо откачам

на сурова риба. София си го хапва, ама Давид